Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdaki rahatsızlığımdan dolayı ÖTV indirimli araç raporumu GİB kabul etmedi!?

Sevgili Şimşek,
Açtığım konuya göz atarken mesajınıza cevap yazmak istedim.
G.İ.Başkanlığından gelen üç sayfalık yazı bu:
Sayfa1:
Gm47Q3

sayfa 2:
oXN5QR.jpg

sayfa 3:
V9zO2y.jpg

Yazıdan kimse bir şey anlamıyor. Neden yararlanamadığım açıkça yazmıyor. Bayi beni icraya vermiş. 17.216 TL'lik borç için 44.000 TL istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum?

genelde bayinin sorunu deilmi bu olay araştirma ve gerekli belgelerin herşeyi sunmuşsun ve ötvsiz olan tüm parayi ödediniz ve geriye dönük senet ve benzeri bişey de yoksa sizden geri nasil parayi isteyebiliyor bayi mrk ettim şahsen burda sizin ne hatanız varki herşeyiniz tamam gerekli tüm araçtirmayi bayi yapmasi gerekmiyormuydu

Şimdi merak ettiğim konu bu.
Acaba bayi bu parayı benden mahkeme yoluyla alabilir mi?

yunus-emre
Haklısınız. Acaba bayi bu parayı benden mahkeme yoluyla alabilir mi?

gwn77

kardeşim senin rahatsızlığın ve rapor oranın kaçtı?

kardeşim hallettin mi,
rahatsızlığın nedir? rapor oranı kaç tı? seninle aynı sıkıntıları bende yaşadım alamadım tekrar deneyeceğim. ben raporu 2018 de çıkarmıştım özelge istedi maliye, gelen özelgede 2019 değişikline göre yeniden rapor alınmasını istemişler.

Engelli raporunda engel

feleğinsillesi
Merhabalar,
Benim de benzer bir sorunum var. 27.05.2010 tarihli raporumla 2010 senesinde ve 2015 senesinde 2 adet araç aldım. Şu anda üçüncü aracımı almak için vergi dairesine raporumla gittim. Bana da raporda " sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ifadesini içermesinin gerektiğini söylediler. Yani yeniden rapor çıkartmam gerekiyor. Ancak verdikleri küçük notta 20/2/2019 tarihinden itibaren alınan raporların bu ibareye sahip olması gerektiğini anlıyorum. Fakat memurlar benim raporu yenilemem gerektiği şeklinde yorumluyorlar. Adamlar sabah kalktıklarında akıllarına gelen ifadeye yazıyor, keyiflerine göre sen bu raporla araç alamazsın diyorlar. Ben bu noktada hukuki yolu denemek istiyorum. Belki biraz uzun sürecek ancak bu keyfiliğe bir son verir diye düşünüyorum. Bu durumla karşılaşan her engelliyi de bu yola başvurmalarını tavsiye ediyorum. Aksi takdirde sayın hemşerim UZEYAZ gibi büyük bir mağduriyet hepimizin başına gelecek. Bu noktada site yöneticilerinin bizlere hukuki anlamda yol göstermesi çok büyük fayda getirir. Buna dair tavsiyeleriniz varsa ve buraya yazarsanız çok memnun olurum

Üst Alt