Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdaki rahatsızlığımdan dolayı ÖTV indirimli araç raporumu GİB kabul etmedi!?

alonemisin Bakınız cimerden gelen cevap
referans numaralı özelgetalebi ile ilgili olarak Başkanlığımızca değerlendirmeler devam etmekte olup, özelgesonuçlandığında ilgili Başkanlık aracılığıyla tarafınıza bilgi verilecektir.Vatandaş odaklı, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışı çerçevesinde, belirttiğiniz konu veyadiğer konu ve sorunlar hakkında talepleriniz olduğunda kurumla rahatlıkla iletişimegeçebileceğinizi belirtir, hayatınızda başarılar ve esenlikler dileriz.Mehmet ARABACIBaşkan a.Gelir İdaresi Daire Başkanı

Örneğin;• Sol üst ekstremite (sol el veya kolda) ve/veya sağ üst ekstremiteye (sağ el veya kolda) ilişkinengellilik durumlarının, manuel vitesli bir taşıtın vites kolunda,• Sol alt ekstremiteye (sol ayak veya bacağa) ilişkin engellilik durumlarının, manuel vitesli bir taşıtındebriyaj pedalında,sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan, taşıtın kullanılamayacak olması halinde, otomatik vitesli taşıtbaşka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmektedir.

GİB in sayfasında bunu buldum bu sol bacağından rahatsızşığı olanlar için otomatik vites özel donanım sayılır demek olmuyor mu sizce?

SU35

o kanundaki maddeyi yorumlayınca zaten ortopedik engel kavramıda çıkmıyor ortaya. Kanuna göre sol ayağında rahatsızlığı olup debriyajın rahatsız ettiği herkes ötvden faydalanır diyor ama doktorlarda tutturmuş ortopedik engel diye :) ulan yok arkadaş işte damarlar tıkalı illa ayağımızı mı kestirelim napalım anlamadım ki..

tsunami_tamam arkadaş benim ortopedik engel kemik ölümüne bağlı eklem hareket kısıtlılığı yinede özelge diye tutturdu ve en komiği memur özel tertibata gerek duymadan otomatik vites kullanabiliyorsan ötv den muaf arac alamazsın artık vermiyorlar dedi komedi

soram ne diyecek ki neyse ben bol bol kulaklarını cınlatıyorum birde twetter da gibsosyal medya sürekli yazıp duruyor engelli vatandaşlarımız ötv den muaf arac alıyor cart curt hepsinin altına yazıyorum vallahi

Bu gece rüyamda özelge cevabım gelmişti. 'otomatik vites araç kullanmanızın keyfiyetten mi yoksa sağlık sorunu nedeni ile olduğu anlaşılmadığından manuel araç kullanması mümkün bulunmamaktadır ibaresini ekleterek yeni rapor talep etmeniz gerekir' demişler.

Lan diyorum siz geri zekalımısınız kısıtlama kodları neden var o zaman. Raporda sol dizimdeki rahatsızlık eklem hareket kısıtlılığı yazmıyor uı aten diyerek küfür ediyorum. Gerçekten psikolojim bozuldu artık.

bimer e yaptığım istege cevap geldi Anlatya dan yapmış olduğunuz başvuru diyor yahu ben Antalya dan başvuru yapmadım ki İzmir den başvuru yaptım. Daha nereden başvuru yaptığımızı bile tam anlayamamışken raporlarımızın nasıl değerlendirildiğini çok merak ediyorum

hayır ikmatgahımda izmir başvuru yaptığı yerde izmir raporuda izmir den aldım bu ne rezillik raporlarıdamı böyle inceliyorlar aynstayn

bimer den cevap geldi sehven hata yaptık diyor hey Allahım.

Bekliyorum alonemisin bu sabah daire başkanına mail attım bakalım umarım o insafa gelir. Büyük şehirde toplu taşıma ile işe gitmenin benim için ne kadar zor olduğunu anlatmaya çalıştım. Hergün tanımadığım insanlarda yardım istememin zor olduğunu ve onunda bir bayan olarak beni anlayacağını düşündüğümü söyledim ve hepsini rabbime havale ettim.

SU35

yahu senin raporu gördüm gerekli olan her şey yazılmış otomatik vites kullanabilir, özel tertibata gerek yoktur, sol bacaktaki tüm sorunlar yazılmış, ötv işaretlenmiş daha ne istiyorlar bunu ötesinde başka birşey kaldımıki onuda istiyorlar sen alamazsan biz hiç alamayız ötv muafiyeti.
35272150_1810023299054404_3330835043143647232_n.jpg
35242661_1810023295721071_8986066585420562432_n.jpg

Ben bu raporla bayiye gittim sol bacaktaki sorunları detaylı yazmaları gerek dedi tekrar hastaneye gittim oradaki memurlar laftan anlamıyor tartıştım onlarla sonra tmm ekleriz diyip raporu aldılar bakalım ne eklicekler eğer yine istenilen şeyleri yazmazlarsa baş hekime çıkıcam

hdoa Başhekime çıksan ne olacak arkadaşım ortopedi yada ftr doktoru ile çözebilirsin işini onlar ne derse memur onu yazmak zorunda. Ben az evvel ankara ile görüştüm üst makamların imza sı bekleniyormuş 2.5 aydır 2017 den bekleyen özelgelerimiz var dediler. Ben hakımı haram zehir zıkkım ediyorum kim aylarca bekletiyorsa yada sebep oluyorsa dilerim yaşadıklarımın aynısını yaşarlar.

SU35
yazıklar olsun onlara ki bunlar halka hizmet etmeyip ihanette hatta hıyanet içinde olan fırkanın ta kendileridir.

SU35

Vallaha şaka gibi ya, senin raporunda hiç bir eksik yok baktım herşey yazılmış belirtilmiş. sana oradaki vergi dairesi sorun çıkartıyor başka yere gitseydin alırdın bence aracı bu zamana. hangi ildeki vergi dairesi o özelge isteyen

Bu sorunun yerel vergi dairesinden çok Ankara merkezin uygulaması olduğunu düşünüyorum. Bu konunun netleşmesi için siyasiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından da gündeme getirilmesi faydalı olacaktır.

Ben de 2013 de %12 oran sol alt polio sekeli özel tertibatlı araç kullanır raporu ile araç aldım. Tekrar görüşmeye gittiğimde otomatik vites ve sol ayak konusunda sorun var dediler. Mayıs ayında Sakarya dan yazılmış benzer bir rapora Ankara nın red verdğini söylediler.

Bu konuda Ankara nın tutumunu öğrenmemiz lazım.

1-Sorun otomatik vites mi ?
2-Rapor içeriği mi ?
3 Ya da .....

Corpus kesinlikle bencede ankara sorun şuki he iki bacağından engeli olanlarada zamanında otomatikvites kullanabililr diyerek donanımsız araç verilmiş o nedenle gerçekten sorun sadece sol alt eksterimitedemi ve ortopedik mi diyebakıyorlar norolojik rahatsızlıklarada vermiyorlarmış ancakbence buda saçma alteksterimitede sorum varsa ortopedik veya norolojik ne fark eder kişi debriyaja basamıyorsa.

Çözüm ne yapmak lazım ?
Karar hiç değişmeyecekse boşuna uğraşmayalım ya da raporu ona göre düzenletelim.

Arkadaşlar merhaba,
ÖTV indirimli araçla ilgili süreci bu konuda yazmıştım. Vergi dairesinin bayiden istediği ÖTV'yi otomotiv bayisi de benden istiyor. Bu sabah postacı icra belgesi getirdi. Bayi beni icraya vererek "ilamsız takiplerde ödeme emri" çıkartmış. 17.216 TL'lik ÖTV miktarı katlanarak 43.856 TL'ye çıkmış. Şimdi bayi bu parayı benden istiyor. Şaştım kaldım. Ne yapmalıyım?

uzeyaz

neden böyle birşey oldu sorun neymiş? niye ilk başta ötv uyguladılar da sonradan geri istediler?

bir yanlışlık olmalı sanırım yanlışlık %20 oranında gizli tabiki sağ ayağı engelli olan bu tür aracı kullanacak yüzlerce örnek var..boş ve sen aracını kullan bu senin hakkın

Bu problem vergi dairelerinden kaynaklanıyor maalesef. Önce veriyorlar daha sonra Gelir İdaresi Başkanlığından görüş soruyorlar. Bu görüş sorma işi farklı sebeplerden kaynaklanabilir tabii ki allah bilir neden görüş soruldu? Sonuç olarak Gelir İdaresi Başkanlığı kararı vergi dairelerini bağlıyor ve vergi daireleri bir şey yapamıyor.

Normal şartlarda borç size çıkmış olsa ya uzlaşıyorsunuz ya da mahkemeye veriyorsunuz ama sanırım bayii bu borç için uzlaşma zamanını geçirmiş ve cezalı bir şekilde ödemiş borcu! Sizinle iletişime geçmediler mi bu esnada? Uzlaşma ya da dava hakkınız elinizden alınmış olmuş bu durumda bence bir avukat ile görüşün.

arkadaşlar 2022 icin rapor aldim fakat ötv indirim icin başvurcam bu rapora göre sizce ötv indirim alabilirmiyim yani ötv raporuna başvursam olumlu sonuc cıkarmı %84 rapor ve b sınıfı ehliyetim mevcut önce ehliyetimi degiştirmeliyim bi sürecde yardımcı olursaniz sevinirim
167kAG.jpg
LlG4qb.jpg

Üst Alt