Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

bu formun ilk sayfasında rapora ne yazdırman gerekli var.bakabilirsin.

[FONT=sans-serif]Bu iki şekilde araç alabilmek için sağlık kurulu raporunda çok açık olarak şu ibarelerden birisi olmalı: [/FONT]
[FONT=sans-serif]1- [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesli araç için: "vites kolu direksiyona aktarılmış özel donannıma sahip [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesli araç kullanır"[/FONT]

[FONT=sans-serif]2- Otomatik vitesli araç için: "özel donanım olmadan [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesli araç kullanması mümkün değildir. Otomatik vitesli araç kullanabilir"[/FONT]

sol el ve sol kol dan engelli arkadaşların dikkatine

arkadaşlar ben bu gün kütahya maliyeye gittim ..sol el ve kol olmayanlar yeni yasa gereği ..ötv indirinden ve otomatik vites bizim için yeterli mi. gibi bütün sorularımla gittim ve
CEVAP ŞU ... OTOMATİK VİTES OLAMZ DEDİLER BAŞTAN .HAREKET ETTİRİCİ ÖZEL TERTİBAT OLMASI KGEREKİR DEDİLER. MANUEL ARAÇTA VİTES DİREKSİYON YANINDA OLURSA ÖYLE DEDİLER..SONRA BİZ BİZİMLE OLAN kısmı okumalarını söyledik daha sonra hepsi olur dedi .. bu konuyu doğrulamak için BAKANLIK I aradılar ve baKANLIK O PARAGRAFIN SOL EL VE SOL KOLU OLMAYANLAR İÇİN OTOMATİK VİTES ..ÖZEL TERTİBAT SAYILIR DENDİ HİÇ BİR SIKINTININ OLMADIĞINI BÖYLE bir durumda anlaşılmayacak bir durum oluşursa .. bize 2 satır yazılı bildiri gönder meniz yeterli dendi . yani
kısacası artık çok şükür otomatik vites bizler için oluyorrrr
hayırlı uğurlu olsun ve ben onlara şu paragrafı okuttum bülent bey taaa baştan yazmıştı zaten

öte yandan manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve / veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel terbitat yaptırmadan kullanamayacak durumunda olan engelliler bakımından otomatik vitesli taşıtlar , özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir ... bzi bağlayan burası hayırlı olsun :) :)

arkadaşlar ben bu gün kütahya maliyeye gittim ..sol el ve kol olmayanlar yeni yasa gereği ..ötv indirinden ve otomatik vites bizim için yeterli mi. gibi bütün sorularımla gittim ve
CEVAP ŞU ... OTOMATİK VİTES OLAMZ DEDİLER BAŞTAN .HAREKET ETTİRİCİ ÖZEL TERTİBAT OLMASI KGEREKİR DEDİLER. MANUEL ARAÇTA VİTES DİREKSİYON YANINDA OLURSA ÖYLE DEDİLER..SONRA BİZ BİZİMLE OLAN kısmı okumalarını söyledik daha sonra hepsi olur dedi .. bu konuyu doğrulamak için BAKANLIK I aradılar ve baKANLIK O PARAGRAFIN SOL EL VE SOL KOLU OLMAYANLAR İÇİN OTOMATİK VİTES ..ÖZEL TERTİBAT SAYILIR DENDİ HİÇ BİR SIKINTININ OLMADIĞINI BÖYLE bir durumda anlaşılmayacak bir durum oluşursa .. bize 2 satır yazılı bildiri gönder meniz yeterli dendi . yani
kısacası artık çok şükür otomatik vites bizler için oluyorrrr
hayırlı uğurlu olsun ve ben onlara şu paragrafı okuttum bülent bey taaa baştan yazmıştı zaten

öte yandan manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve / veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel terbitat yaptırmadan kullanamayacak durumunda olan engelliler bakımından otomatik vitesli taşıtlar , özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir ... bzi bağlayan burası hayırlı olsun :) :)

evet o kısım sizi bağlıyor ayrıca o kısım sol ayak engellileride bağlıyor

Hocam benim merak ettiğim anomali veya diğer adıyla ampustasyon durumu bu durumda nasıl bir yol izleyeceksiniz

hocam biz maliyeciyiz doktor değiliz :) mali açıdan izlenecek yol bellidir kıssaca doktor ne derse o :) burda aldığınız rapordaki ibare önemlidir çünkü maliyeci kağıtta yazana bakar . hoş , bakmakla görmek arasında bayağı bir fark var ama yine de allah iyi gören maliyecilerle karşılaştırsın :) . şu anda sürekli maliyeyi sorguluyorsunuz ve yanlış yapıyorsunuz nedeni ise 1 ) öncelikle rapora ibare yazan doktorlardır bakalım doktorlar ne yazacaklarını biliyorlarmı ? 2 ) yönetmeliği çıkaran zaten maliye , ne yazdıklarını bilmiyorlarmı sanıyorsunuz ? ayrıca orda yazanın ne anlama geldiğini bilen maliyeciler illaki var .

saygılar

hocam biz maliyeciyiz doktor değiliz :) mali açıdan izlenecek yol bellidir kıssaca doktor ne derse o :) burda aldığınız rapordaki ibare önemlidir çünkü maliyeci kağıtta yazana bakar . hoş , bakmakla görmek arasında bayağı bir fark var ama yine de allah iyi gören maliyecilerle karşılaştırsın :) . şu anda sürekli maliyeyi sorguluyorsunuz ve yanlış yapıyorsunuz nedeni ise 1 ) öncelikle rapora ibare yazan doktorlardır bakalım doktorlar ne yazacaklarını biliyorlarmı ? 2 ) yönetmeliği çıkaran zaten maliye , ne yazdıklarını bilmiyorlarmı sanıyorsunuz ? ayrıca orda yazanın ne anlama geldiğini bilen maliyeciler illaki var .

saygılar

Hocam benim raporumda sol kolunda doğuştan anomali h sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli direksiyondan topuzlu araç kullanabilir diyor mesela. Benim aklıma takılan tek nokta topuz dan problem çıkar mı çıkmaz mı ? Çünkü raporun detaylarında amputasyon detayları mevcut ama dediğiniz gibi bu durum sizi ilgilendirmiyor

Hocam benim raporumda sol kolunda doğuştan anomali h sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli direksiyondan topuzlu araç kullanabilir diyor mesela. Benim aklıma takılan tek nokta topuz dan problem çıkar mı çıkmaz mı ? Çünkü raporun detaylarında amputasyon detayları mevcut ama dediğiniz gibi bu durum sizi ilgilendirmiyor

işte anlatmak istediğim tam olarak buydu . bakın bu raporu veren doktor hep aynı şeyleri yazacak ve maliyede sıkıntı yaşayacaksınız . çünkü raporda yazan ifade sizin ötv den faydalanmanızı sağlamıyor . bu sebeple siz maliyenin kıllık yaptığını söyleyerek maliyeyi suçlayacaksınız ama asıl suç doktorlardadır çünkü ne yazacaklarını bilmiyorlar ki . ben bile anlatamadım doktora . gene bildiğini yazdı .

işte anlatmak istediğim tam olarak buydu . bakın bu raporu veren doktor hep aynı şeyleri yazacak ve maliyede sıkıntı yaşayacaksınız . çünkü raporda yazan ifade sizin ötv den faydalanmanızı sağlamıyor . bu sebeple siz maliyenin kıllık yaptığını söyleyerek maliyeyi suçlayacaksınız ama asıl suç doktorlardadır çünkü ne yazacaklarını bilmiyorlar ki . ben bile anlatamadım doktora . gene bildiğini yazdı .

Maliye daha ne istiyor işte hocam özürü anlatıyor , otomatik vites ibaresi geçiyor , özürün tanımı çapıda mevcut . Burada problem sadece topuz kelimesimi ? Maliye bakanlığı standart kalıplar istiyor ama hastanelerden bunu alabilmek mümkün değil takdir ederseniz ki .

karışık bir durum , otomatik vitesli araç kullanır h sınıfı alır yazması yeterli olur mu ?

ertan35 evet arkadaşlar bu yazı yeterli mi? Ben raporumu 2014 ' de aldım herhangi bi ibare bulunmuyor. Sadece sol üst ekstrem... gibisinden hastalığım yazıyor. Şimdi gidip kurula ne yazdırmam gerekiyor açık ve net olarak? Bide 2016'da yeni ehliyetler gelicekmiş, şimdi gidip H sınıfı ehliyet almak mantıklı mı? Yoksa 2016 yeni ehliyet yasasını bekliyelim mi?

Mayıs 4 ten sonra araç için başvuru yapacağım. Maliye raporu red ederse sebebi ne istinaden il sağlık müdürlüğüne gideceğim. Artık sonrası hastane macerası. Hayatta 2016 yı beklemem

Maliye daha ne istiyor işte hocam özürü anlatıyor , otomatik vites ibaresi geçiyor , özürün tanımı çapıda mevcut . Burada problem sadece topuz kelimesimi ? Maliye bakanlığı standart kalıplar istiyor ama hastanelerden bunu alabilmek mümkün değil takdir ederseniz ki .

hocam aynı şeyleri söylemenin bir faydası yok size kıssaca örnek vereceğim

1 ) sizin durumunuz ve raporunuz . kıssaca mevcut raporunuz . şu an ki yönetmeliğe göre mevcut raporunuzla ötv indirimli araç almalısınız çünkü raporunuzdaki ifade otomatik vites araç kullanır. bu ifadeyi şöyle anlamak lazım manuel vites araç kullanamaz ??????????? iyide sizin ötv den faydalanmanız için belirtilen maddede derki : manuel[FONT=Georgia] vitesli bir taşıtı vites kolunda ve / veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel terbitat yaptırmadan kullanamayacak engelliler için otomatik vites tertibat sayılır.

[/FONT]
siz zaten manuel vites kullanamazsınız raporunuz öyle diyor eee ötv den faydalanmak için ise manuel vitesli arabanın vites ve veya debriyajına tertibat takılmadan kullanamaz raporu almanız lazım . sizdeki rapor ise otomatik vitesli araç kullanır sizcede burda bir sıkıntı yok mu ?

2 ) yada olayı şöyle düşünün : sizin gibi sol el engeli olan bir engelli rapor almış ve raporundaki ifade şu h sınıfı ehliyet alır tertibatlı araç kullanır . burdaki tertibatın anlamı şu vitese sabit bir tertibat yaptırarak manuel bir aracı kullanabilir . aynen yönetmelikte yazdığı gibi . peki burda bir sorun var mı ? ( sorun var ama maliyeyle ilgili değil sen soru işaretlerine bir cevap ver sonra sorunu açıklarım )

hocam aynı şeyleri söylemenin bir faydası yok size kıssaca örnek vereceğim

1 ) sizin durumunuz ve raporunuz . kıssaca mevcut raporunuz . şu an ki yönetmeliğe göre mevcut raporunuzla ötv indirimli araç almalısınız çünkü raporunuzdaki ifade otomatik vites araç kullanır. bu ifadeyi şöyle anlamak lazım manuel vites araç kullanamaz ??????????? iyide sizin ötv den faydalanmanız için belirtilen maddede derki : manuel[FONT=Georgia] vitesli bir taşıtı vites kolunda ve / veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel terbitat yaptırmadan kullanamayacak engelliler için otomatik vites tertibat sayılır.

[/FONT]
siz zaten manuel vites kullanamazsınız raporunuz öyle diyor eee ötv den faydalanmak için ise manuel vitesli arabanın vites ve veya debriyajına tertibat takılmadan kullanamaz raporu almanız lazım . sizdeki rapor ise otomatik vitesli araç kullanır sizcede burda bir sıkıntı yok mu ?

2 ) yada olayı şöyle düşünün : sizin gibi sol el engeli olan bir engelli rapor almış ve raporundaki ifade şu h sınıfı ehliyet alır tertibatlı araç kullanır . burdaki tertibatın anlamı şu vitese sabit bir tertibat yaptırarak manuel bir aracı kullanabilir . aynen yönetmelikte yazdığı gibi . peki burda bir sorun var mı ? ( sorun var ama maliyeyle ilgili değil sen soru işaretlerine bir cevap ver sonra sorunu açıklarım )

Hocam işte bende burda mantıksızlıktayım hastane zaten benim manuel araç kullanamayacağıma kanaat getirip demiş ki ;H sınıfı Otomatik vitesli araç kullanır . Özel tertibat'tan kasıtta otomatik vites'in kendisi . Daha maliye'nin istediği "manuel[FONT=sans-serif] vitesli arabanın vites ve veya debriyajına tertibat takılmadan kullanamaz " Bürokratik engellemeden başka bir şey değil . Hastaneden Sol el veya koldan özürlü birisi bu ibareli rapor alamaz çünkü çok rahat bir şekilde debriyaj'da viteste kullanabilir mevcut haliyle.[/FONT]

3T3N1TY

hocam şimdi anlaşmaya başladık . yanlız demişsinizki '' Özel tertibat'tan kasıtta otomatik vites'in kendisi '' yok hocam raporda böyle bir kasıt yok . rapordaki ibare tertibatsız otomatik vites araç kullanır anlamına gelir . ve bu anlam sağlık bakanlığının anlattığı anlamdır . kıssaca sağlık bakanlığının rapor şartları ve rapordaki ifade anlamları farklıdır maliyenin rapordan anladığı farklıdır karayollarının anladığı farklıdır . bu üç ayak yani bu üç kurum birbirlerinden habersiz yönetmelik çıkarırsa ahanda böyle olur .

1 ) rapor alırsın , ötv den faydalanırsın , karayolları sorun çıkarır

2 ) rapor alırsın , karayolları sorun çıkarmaz , ötv den faydalanamazsın

3 ) karayolları kanununa göre engel yoktur , ötv de engel yoktur , rapor alamazsın

yönetmelikler yayınlandığı ilk gün okuyunca bu durumu ifade ettim bu yukarıdaki 3 olasılık hep karşımızda . siz hala maliyeyi suçlamaya devam edin diğerlerinin çıkardığı yönetmelikleri okudunuz mu ? tabiki okumadınız çünkü ötv demek para demek ve gerisi hikaye demek . lütfen konuyu 3 kurum düzeyinde okursanız hatayı yada beceriksiz kanun yapanların kim olduğunu anlarsınız

En son karar mercisi burada maliye Bakanlığı çıkmış olan düzenleme bu kadar işi yokuşa koşmasaydı "otomatik vites sol el ve kol dan özüre sahip vatandaşlar için özel tertibat tır" diye çıksaydı bu kadar kelime oyunu içerisinde olmasaydı bu kadar konuşup birbirimizi yormayacaktik ki. Bütün bu özüre sahip bizler yine mağdur olacağız hastane de rapor peşinde koşacağız. Burda bu özüre sahip insanlar vites konusunda problem yaşamıyor sıkıntı direksiyon hakimiyetini sağlamak ile uğraşırken birde vitesi düşünmek istememesi. Yoksa herkes rahatlıkla B sınıfı ehliyet ile manuel araç kullanabilir

3T3N1TY

güzel bir noktaya değindin arkadaşım . kimsenin farkında olmadığı bir durum daha var . h sınıfı ehliyet kalkacak ve yerine b sııfı ehliyet gelecek . b sınıfı ehliyet tanıodık doktor raporu ve maliye yönetmeliği sayesinde engelli olmayanlarda ötv den faydalanabilir ve bunun farkında değiller

iyi geceler

ya gerçekten kafam allak bullak oldu. bu kanun çıkmasaydı en azından net bir şekilde ÖTV'den yararlanamayacağımı biliyor olacaktım. şimdi ise kafa karışıklığı, başka birşey değil.

benim sol üst ekstremite de, doğuma bağlı brakiyel pleksus lezyonu mevcut. ben araç başına geçtiğim zaman manuel de otomatikde kullanabiliyorum yanlız, manuel araç sürerken vites değişimlerinde direksiyon bir nevi Allaha emanet gibi bir durum oluyor ( tamam vites değiştirmek 10 saniyelik bir sürec ama olsun), uzun yolculuklarda ve hatta artık normal şehir içinde bile sol kolumu direksiyona götürmüyorum çünkü kolum yoruluyor ağrıyor, yaş geçtikce bu belirginleşmeye başlıyor. birde sol kolumun kısa oluşu, dirsekten dikey değil de yatay olarak göbeğime döğrü bükülüyor olması beni ayrıca yoruyor direksiyon tutarken çünkü sürekli sol kolumu direksiyon tutma konumunda kalması için zorlamam gerekiyor. bu yazıları yazarken bile sol elimin işaret parmağı ile sadece klavyenin " s,a,e,z ve q " harflerine basşıyorum. ama ben hastaneye gittiğimde doktorlar bana baktığında " ne var senin halinde" diyorlar. hatta bir doktor kolumu göbek hizamdan yukarı kaldıramama rağmen beni pencere açmaya zorlamıştı doktora olmuyor dedikce zorladığı için, içimden doktora küfür etmiştim. bu durumda benim gördüğüm tek çözüm devlet hastanesinde heyete giren tanıdık bir doktor bulacağım ve raporuma, konun ilk sayfasında bülent beyin dediği gibi "özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanması mümkün değildir. Otomatik vitesli araç kullanabilir" yazdırtacağım ve h ehliyetimi alıp öyle deneyeceğim şansımı. ama bu ibareyi yazmayacaklarsa hiç bu işe kalkışmamak lazım anladığım kadarıyla. :(

Bizim manuel kullanmamız'da bir sıkıntı yok ki zaten problem burada başlıyor haliyle ortada böyle bir sorun yok iken Hastane "özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanması mümkün değildir. Otomatik vitesli araç kullanabilir" neden bu ibarelerin içerdiği bir rapor düzenlemeye ihtiyaç duysun'ki tamam sol ayağından özürlü birisini bu kavramlar bağlar ama sol elinden veya kolundan engelli birisini bağlamaz . Mevcut bu düzenleme hiç bir sol el veya kol engelli birey ötv siz araç alamaz bu kadar net bu iş

sana katılıyorum,basit bir cümleyi yazamayacak kadar aciz insanlar maalesef kanun yaptılar.işimiz zor,çok uğraşacağız halbuki sol el ve koldan engelliler için otomatik vites tertibat sayılır demek o kadarmı zor.....

Arkadaşlar, OturanBoğa bu sitenin kurucularından. Onun yaptığı yorumları dikkate alın. Otomatio vitesli aracı ÖTV'siz alıcaz artık. 1 Mayıs dan sonra araç alıcaklar maliyeye başvurduğu zaman neyin ne olduğu ortaya çıkar. Rapor da ne yazması gerektiğini söylerler bizde gideriz raporda düzenleme yaptırırız

erdinç aytekin

hocam nereye gittin ? ne sordun ? ne oluyor ? maliyeye gittin ve oluyor tamam maliyece bir sıkıntı yok . karayollarına sordunmu ? şu an karayolları trafik kanununa göre o sorduğun soru olmuyor bunun farkında mısın ? kıssaca otomatik vites kullanır ifadesi olan raporlarınızın hepsi mevcut karayolları trafik kanununa göre hükümsüz bu durumu biliyormusunuz ? sanmayınki maliyeden olumlu görüş almanız işin bittiği anlamına gelir .

hala olayı anlatamamışım . demekki bu da benim ayıbım . kıssaca bir kez daha açıklamaya çalışayım . her kanun kendi bakanlığını bağlar . maliyenin çıkarttığı yönetmelik maliyeyi bağlar . içişlerinin çıkarttığı yönetmelik içişlerini , sağlık bakanlığının çıkarttığı yönetmelik sağlık bakanlığını bağlar . HİÇBİRİ DİĞERİNİ BAĞLAMAZ ( büyük harfle yazdım kusuruma bakmayın ) maliye diyorki otomatik vitesi tertibat sayarım ama karayolları trafik kanunu böyle birşey demiyor . demiyorsa tertibattan saymıyor demekki . hadibakalım çözün sorunu çözebilirseniz .

3 yönetmeliği bir araya getirip okuduğunuzda olmadığını anlarsınız . yada 2010 yılında olduğu gibi sanki bir sorun yokmuş gibi sol ayak engellilere verilen raporların hepsine araç verdiler yaptıkları hatayı 2012 de anladılar ondan sonra şu ifade bu ifade kıvır babam kıvır . mevcut durumda h sınıfı ehliyeti olanların otomatik vitesli araçları tertibatsız kullanmaları kanuna aykırı

saygılar

dadaş06 aynı şeyleri tekrarlama yeter artık. Gören de sanıcak ki kanunu sen çıkardın. Bu kadar da olumsuz konuşulmaz ki bedavadan? Amacın ney? Sen yorum yapma bu konuyla ilgili, otomatik vitesli araç alan arkadaşlarımızı gördüğün zaman yorumunu kendine yaparsın. Araştırmadan boş konuşan insanlar, hep bi farklı olma çabaları ;)

slm arkadaşlar siteye yeni katıldım inşallah sol kol sıkıntısını gıderirler ötv den inşallah yararlanabiliriz 1 mayıstan sonra bekleyip göreceğiz bakalım yasalar pek çıktığı gibi işlemiyor bu ülkede bakalım hayırlısı diyelim....

DADAŞ06
Karayollari trafik kuralları bunu hangi aşamada hangi kanunla saymıyor ? O yönetmeliği ve kanun maddesini verir misin ? Ona göre rapor ve maliye ye ayrıca otomobil bayisine dnisacagim da... bi karışmayan vatikan da ki papa kalmış. Madem maliye veya vergi dairesi böyle bir kanun çıkarıyor ben anlamadım.

Deniz şahbaz

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU

Sürücü belgesi sınıfları:Madde 38 –

"H" Sınıfı Sürücü Belgesi,Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosikletveya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veyasakatlara,

ey bana laf söyleyen şaşkınlar :) bende aynı dertden muzdaribim . ahanda yukarıda kanun var . h sınıfı ehliyetimizle özel tertibat yaptırmadan kullandığımız yada kullanacağımız araçları yetkisiz ehliyetle kanuna aykırı bir şekilde alacağımızı bilmek nasıl bir duygu ?

saygılar

Sol el başparmak hariç diğer parmaklar kesik.1986 yılında H sınıfı ehliyet aldım.(raporda otomatik vites araba kullanabilir yazıyor.) otomatik vites araba kullanıyorum.bu güne kadar hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Üst Alt