Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Deniz şahbaz

Telefonla görüştüm yazılı olarak alabilmek için araç alımı ile başvurmak gerekiyor sanırım

ama inat ettim ve manuel vites kolunu direksiyonun sağına sabitleyeceğim dostlar. "Sequential Transmission" yaptıracağım aracıma ;) yani, hani izlermisiniz bilmem, ralli araçlarında sürücüler direksiyonun hemen yanına yükseltilmiş bir kolu veyahut direksiyonun hemen arkasına monte edilmiş bir kulakçığa tıkacak dokunarak vites atıyorlar ya işte o sistem bizim işi halleder. tabi maliyetini bilemiyorum ama bana sanki aradaki ötv farkını alıp gider gibi geliyor :D belkide direksiyondan kumanda edilebilir F1 şanzuman diye tabir edilen triptonic vitesli aracı kabul ederler mi ? nasıl olsa onların vites kumandaları direksiyon arkasına sabitlenmiş kulakcıklardan oluşmakta aynı kanunda bahsedilen gibi...

Dostum ne yaptın sen.ona vereceğin para yerine sadece sinyal kolunu sağ tarafa taşıyıp otomatik vitesli 2. el araç al daha iyi hem istediğin zaman satarsın.tahminimce bunların amaçları bu uğraşmayıp ikinci el alsınlar diyorlar.

Bu ne saçmalıktır arkadaş ! şimdi 444 0 186 vimer ( vergi iletişim merkezi ) ni aradım. aynen aşağıya yazıyorum kouşulanları;

BEN: Merhaba seher hanım. 1 mayı da yürürlüğe girecek olan ve sol kol/el engellilerinin ÖTV indiriminden yararlanmasını sağlan kanun ile ilgili bir karmaşa var. biz sol kol engellileri olarak raporumuza ne yazdırmamız lazım lazım ? -otomatik vitesli arak kullanabilir- mi ? yoksa - herhangi bir tertibat olmadan manuel arak kullanamaz. otomatik vitesli araç kullanabilir- mi yazıdracağız ?

SEHER HNM: Deniz bey biraz bekleyin konuyu araştıralım.

BEN: tabi bekliyorum...

kısa bir bekleme süresinden sonra;

SEHER HNM: raporunuzda herhangi birşey yazmasına gerek yok, sadece engelinizi ve oranını belirtmesi yeterlidir.

BEN: */!?)(&%+^' mal'a bağladım sadece teşekkür ettim.

N'olacak şimdi ? kim doğruyu biliyor kim yanlış biliyor anlamadım. gir garip hal almaya başladı olay.

Ankarayı aradım arkadaşlar 0312 415 33 77 numarası konu ile ilgili sıkıntılarım olduğunu izmir'in problem yarattığını dile getirdim. Başvurun dedi kendilerine red ederlerse dilekçe ile bize başvurun dedi . Bence sizlerde arayıp derdinizi anlatın

Şimdi de ötv konusu ile ilgilenen il'imiz denizli çınar vergi dairesini aradım, konu ile ilgil bizim kadar da bilgileri yok, çıkmamış kanun ile ilgili birşey diyemem dedi kapatı telefonu. töbe töbe, küfürleri kendime sakladım artık paylaşımcı değilim küfür konusunda :)

Ben geçen hafta Gib-Ötv şube müdürlüğü ile görüştüğümde telefondaki memura(ki şef ti sanırım) engelimin sol elde tek parmak olduğunu söyledim. Otomatik vitesli aracınız ötv den muaf olur demişti. Bir iki haftaya herşey yerine oturur arkadaşlar.Vergi dairesi görüş almak için Ötv şubeye yazacaktır muhtemelen riske girmemek için(Memur zihniyeti). Orasıda teldeki gibi cevap verir diye düşünüyorum.

öncelikle iyi günler diliyorum forumu takip ediyorum bilginize inanarak soru sormak istedim.

Anneannem damadına araba alıp en azından artık ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılmasını istiyor. Anneannem 78 yaşında astım bronşit var raporlu ilacı var sürekli kullanımı gerektiren, hipertansiyon hastalığı var aynı şekilde sürekli kullanım ilacı bulunan, kemik erimesi var, ellerinde sinir sıkışması var ve zor bir şekilde ihtiyaçlarını yapıyor(tencere tabak bile bir iki taneden sonra elinin ağrısından dolayı kaldıramıyor.), guatr hastalığı var fakat toksik değil ama solunum yollarına baskı yapıp zorluk yaşattığını söylüyor çünkü büyük, doğuştan kalçaçıkığı vardı platin ile tedavi edildi ve ayakta kısalık var bastonsuz fazla yürüme yapamıyor, işitme kaybı var, beyin damarlarında kireçlenme olduğu söylendi bunlara istinaden %90 rapor çıkar mı?

çünkü eşi araç kullanamıyor tek gözünü kaybetti, ehliyeti zaten yok ve artık yaşından dolayı eskiden yapabildiği otobüs yolculuğunu bile yapamaz hale geldi.

Eğer ki bizi biraz bilgilendirirseniz çok seviniriz şimdiden çok teşekkür eder ve iyi günler dilerim

şimdi totem yapacağım ve mayısın 1. haftasının sonuna kadar girmeyeceğim foruma :) sonra bakacağım, şayet sorun yoksa kolları sıvayacağım, baktım sorun var olmuyor o zaman 29 mayıs dan önce gitip A2 sürücü sertifika mı ehliyete çevirteceğim ve kendime güzel bir motor/scooter bakacağım. yaz sıcaklarında iyi gider firil firil.

hem bilmeyin hemde bilene laf söyleyin yetmiyor bir kanun maddesinin bir bütün olarak ifade ettiği hakkında malumatınız olmasın . işin garip tarafı ise sizinle aynı sorunu yaşayacak olan dadaş06 için sanki sol el engellilerin araç almasını istemiyormuş gibi hava yaratın . her ne ise yapacağım yorum bu kendini bilmezleri ilgilendirmiyor onlarda üstüne alınmasınlar

bakın ötv servisi ile yapılan görüşme sonucu ( ankara vergi dairesi başkanlığı ) raporunuzdaki ibarede özel tertibatlı araç kulanır ifadesi şart tanı kısmında ise sol kol yada sol ayak la ilgili engel olmalı bu şartlarda vergi dairesi sorun çıkarmayacak .

bu durumda emniyetin tertibatla ilgili tutumu ???????????? .

eğer raporunuzda özel tertibatlı araç kullanır . otomatik vites . ibaresi olursa emniyette sorun çıkacağını zannetmiyorum . lakin bu seferde doktorlar bu ifadeyi yazarmı bilmem .

bağzı yazanı anlamayan arkadaşlarada şunu ifade edeyim : sol kol engelliler araç alamaz diye bir ifadem olmadı . benim ifadem kıssaca gene kanunu düzgün yapamadılar offff of bunu da anlamıyorlarsa benim yazdıklarımı okumasınlar

saygılar

3T3N1TY Arkadaşımızın verdiği numarayı aradım ve sordum.konuştuğum kişi resmi gazetede yayınlanan bilgilerin tamamen doğru olduğunu.sol kol engeli olanların(sol el parmaklar değil üstüne basa basa söyledi)ister manuel alıp aparatlar direksiyona monte edilmiş isterse otomatik vites alıp hiçbir tadilat yapmadan ÖTV'den yararlanabileceğimizi söyledi. Yalnız bunun raporda kesin olarak belirtilmesi gerekiyormuş ve öyle karmaşık olarak da değil.
Manuelse; manuel vitesli özel tertibatlı araç
Otomatikse;otomatik vitesli araç kullanması uygundur yazması yeterliymiş.
Ve şunu ekledi;biz düzenlemede anlaşılır şekilde belirttik. Dikkatli okursanız aramanıza gerek bile kalmaz dedi.
İsteyenler 0312-415-33-77 den bilgi alabilirler.

Herkese hayırlı olsun.

Bende tekrar aradım.Sol elde tek parmak var dedim..
Eliniz vites değiştiremeyecek durumda ise alabilirsiniz dedi.
Doktora ne yazdıralım dedim.
Otomatik vitesli araç kullanabilir veya özel tertibatlı manuel kullanabilir yazılsın dedi. Mevcut rapor otomatik vites kullanabilir şeklinde olmaz mı dedim.Bir kaç yere sordu en son "Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir" yazılırsa olur dedi.

sinerji hrnalbyrk 3T3N1TY

Bende aradım şimdi,

manuel vites kolunu direksiyona sabitleyen bir aparat veya tertibat yok nasıl olacak dedim. telefonda ki beyefendi şuan metini işaretleyemiyorum ama otomatik vites kullanır denmesi yeterli olacak dedi. hani bahsedilen tertibat olayına değindim tekrar vurgulamak için. hayır hayır tam gösteremeyeceğim ama orada otomatik vites diye geçiyor ve otomatik viteslerde faydalanacak dedi. şuan tekrar pek bir mutlu oldum :cool:

sinerji; geldin sunroof veyahut cam tavan :cool:

Bu konuda artık olumsuz görüşler değil de güzel ve olumlu şeyler okumayı ve duymayı umuyorum. Deniz şahbaz ve sinerji arkadaşlarımız gibi bu duruma pozitif bakın keyfini çıkarın püfür püfür, tiril tiril :) Yazdıklarınızı okuyunca içim açıldı :)
Yıllardır hepimiz bunu için mücadele ettik ve emek verdik. Bunun sevincini ve keyfini çıkarmak hepimizin hakkıdır. Allah kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip etsin herkese.

zekito

sağol kardeş. inşallah güzel günler gelecek diyelim. güzel düşünelim güzel olsun. her zaman dediğim ve inandığım bir söz var, " en güzel direniş kalbi temiz tutmaktır".

Deniz şahbaz;
İlettiğin diyalog çok iyi yalnız, amma güldüm :)

Ben muhtemelen ancak sonbaharda alabileceğim ama 2 haftadır firmaları geziyorum :) Gezmesi bile güzel :) Çok güzel,cazip almayanı döverler kıvamında bir kampanya olursa hemen borç harç alırım tabi :)
Pazartesiden itibaren araba tavsiyeleri konuşulmaya başlanır herahalde

Elimize ÖTV siz araç alabilir belgesi geçmeden sevinmek için erken. O yüzden pazartesi gününe kadar bekleyin

tabi kesinlikle beklemek lazım. şimdi biraz morallerimiz düzelsin niye hafiftey geyik kıvamında pastırma tadında sohbetlerle kara bulutları dağıtalım dedik, yoksa 3T3N1TY arkadaşımız haklı bekleyelim.

aslına bakılırsa araba bayiilerini dolaştım ve şuan için fiyat/performans olarak en akılcı araç skoda octaviya 1.6 TDI DSG Elegance modeli, ve şunuda belirteyim yıl sonu kampanyaları ile mükemmel indirimler yakalanır ki bu otomotiv sektörünün kült bir uygulamasıdır. o zaman kadar bekleyebilirseniz araç alımı için.

Neyse konuyu dağıtmayalım bunu bir kısa reklam farz edelim ve kapatalım. araç için fikir soracak varsa özelden yazabilirsiniz.

arkadaşlar ben kütahyada maliyeden sol el sol kol için otomatik vitesin olur onayını aldım.. hatta emin olmak için BAKANLIĞI ARADILAR ve
kafanızda hiç şüphe oluşmasın kesinlike olur dendi
bennde onun için 4 ay önce kia konsept plas crd stetion suw model kia yı bu gün satışa çıkardım .. hayırlı olsun
ha bu arada araba 2014 model 12 ayda trafiiğe çıktı. yani 5 aylık daha 4,bin km de 69,500 tlye yazdım haberiniz olsun . bellllki eşiniz ve dostlarınızdan almak isteyen olur tel 0533.384.5428

Hepimize hayırlı olsun arkadaşlar. Bende 2016 da memur olursam inşallah güzel bir araç alıcam :)

Amin, Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah. bende ufaktan ufaktan aracımı satılığa çıkarayım mayıs sonu gibi haziran başı gibi inşallah yeni araç sahibi oluruz, belkide yeni bir motor :p

otomatik fitesli olması ötvden yararlanırmıyız...h sınıfı ehliyetim var otomatik fitesli özel donanımlı diyor raporumdada yazıyor. ötvden yararlanmam için maliyeden nasıl bi evrak almalıyım ötvden yararlanabilirmiyim hayırlı günler......

@ERDEMREİS

Erdem bey, çok uzman bilgisine sahip değilim lakin benim bildiğim kadarı ile, özel donanımlı diyor olmasından dolay, alacağınız araç hem otomatik vites olmalı hem bahsedilen donanıma haiz olmalı. yani sizin engel durumunuza uygun bir tertibatın yapılmış olması lazım. lakin bu tertibat sinyal kolunun sağa alınması, direksiyona topuz takılması gibi değil de hareket ettirici aksam sayılan debriyaj, fren veya gaz pedallarına uygulanmış bir tertibak olması lazım. eminim konuya daha hakim arkadaşlarımız sorunuza cevaplayacak ve size daha net yardımcı olacaklardır. Forumumuzun Özel donanımlı araçlar bölümünü incelediniz mi ? sizin engel durumuna uygun belki daha önce firik veya yardım almak amaclı yazan olmuştur.

Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

bugün tekrar maliye bakanlığını arayan oldu mu hiç ? belki dünden bugüne fikirlerini değiştirmişler midir ? :D

izmir'den benden başka başvuracak arkadaşlar var ise pazartesi beraber gidelim

İyi geceler arkadaşlar,
Sol kol için bende 2012 yılında bimer'e,2014 yılındada ombudsmanlıka haksızlıklara istinaden başvurularda bulunmuştum.Zerre kadar katkımız olduysa ne mutlu bana.Burada şimdiye kadar uğraşan yazan hak arayan arkadaşlarıma tek tek teşekkür ederim.Allah razı olsun emeği geçenlerden.
Bugün Bursa vergi dairesinden telefonda ÖTV ile ilgili bilgi alayım dedim.Bayan bir arkadaş çok emin olmamakla birlikte otomatik vitesin direksiyonun yanında yada manuel vitesin yine direksiyon yanında olması halinde anca o zaman ÖTV indiriminden faydalanırsınız dedi.Dedimki otomatik vites eğer direksiyon yanında olacak diyorsun neden orta konsolda olmasın saçma değil mi dediğimde orta konsol otomatik vites benim anladığım sadece sol ayaklar içindir dedi..
Ama 1 Mayıs tan sonra daha net konuşabiliriz dedi.Bu konu hakkında vergi daireleri arasında farklı görüşlerler mevcut.İnşallah her şey istediğimiz gibi gelişir.
Vergi dairesi ile görüştükten sonra Citroen bayi ile görüştüm.Onlarda 1 Mayıstan sonra daha net şeyler söyleyebileceklerini söylediler.C4 picasso modellerinde otomatik vites orjinal direksiyon yanında olarak çıkartılıyor,bu kanuna göre bizim araçlarımız 1 adım daha avantajlı gibi duruyor dedi.
Yine sordukça bilgi paylaşımlara devam ederiz. Herşey gönlümüzce olacak inşallah.
Herkese iyi geceler..

Istanbulda olup araba begenecek abilerim bu seneki autoshow15 i kacirmayin derim ☺

Üst Alt