Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

ben ve birkaç arkadaşımız maliye bakanlığı ötv servisini aradığımızda sadece otomatik vites olması yetecektir demişlerdi. hatta ben 28.04.2015 tarihinde saat 16.36 da aramıştım notumu aldım aradığıma dair, kayıtlardan tekrar dinlesinler diye :). kanun henüz uygulamaya girmedi, uygulamaya girdiği tarihden itibaren vergi dairelerine bilgilendirme geçilecek ve memurlar konu ile ilgili eğitimlerini alacaklar. En azından eşimin bir arkadaşının annesi sigorta genel müdürlüğünde ve yaklaşık her ay 10 gün ankaraya gidiyor değişen mevzuatlar için eğitimini brifingini alıp çalıştığı müdürlükteki ilgili personelleri bilgilendiriyor, sanırım bizimkide böyle olabilir.
Sporcu

bahsettiğin aracın test sürüşünü yaptım geçtiğimiz cumartesi. evet vites kolu hemen direksiyonun arkasında, bu bizim için bir avantaj olabilir haklısın lakin, aracın şanzımanı çok kötü. vites geçişleri inanılmaz sarsıntılı idi. abartmıyayım ama arkada eşim ve oğlum bildiğin selvi gibi gidip geldiklerini söylediler, benide yerimde tutan kemerdi. :) Etg6 şanzıman keyif verici değil yani.

Arkadaşlar citroen'den uzak durun derim.kullanan arkadaşlarım hep şikaşikayetçi.c5-c4-tüm otomatik modellerde aynı şikayetler var.

Arkadaşlar beraber arac almak bizlere maddi konuda avantaj saglayacaktır bursa da yazıyorum tüm firmalar var
grup halinde almak isteyenler 5427157172 mesaj ya da arayabilirler bende 4 hafta önce arac almıştım şmdi satışa cıkardım

hele bir raporları alalım, vergi dairesine soralım, H ehliyeti cebe koyalım alınacak araç buluruz nasıl olsa :) hayırlı cumalar ve emekcilere iyi bayramlar.

evet arkadaşlar araç alımında topluca araç alım yapabilirizz filo alış olur buda hepimiz için faydalı olur irtibatta olalım ... 533 384,54,28

pek yazan yok. sanırım herkes heycanla pazartesiyi bekliyor :)

Forumda araba model ve fiyatların paylaşıldığı bir konu var mı ben göremedim fiyat bilgisi alanlar paylaşır herkes bilgi sahibi olur

erdinç aytekin;

Yazabilecek bir şey yok . Resmi gazete'nin ilgili bölümünü yazdırdım 2012 ve 2014 olmak üzere 2 tane raporumla beraber dosyaladım pazartesi vergi dairesine çıkartma yapmaya gidiyorum ;););)

3T3N1TY

raporlarında ne yazdığını ve ne netice alacağını merakle bekliyoruz. hayırlısı olur inşallah ve gönlünce yürüsün işlerin.

Deniz şahbaz;

Açıkçası izmir merkez ile telefonda konuştum buradan pek umudum yok. Ankara onlar onay vermezse bize başvurun dedikleri için gideceğim

3T3N1TY;

denizli için bende aynısını söyleyebilirim. bende maliye bakanlığını aradığımda otomatik yazması yeterli demişlerdi onlara güveniyorum lakin, benim asıl problemim daha öncesinde rapor almam lazım. sol kol engellilerine verdikleri sürücü olamaz raporları ile ilgili yazılanları okuyunca ondan korkmaya başladım açıkcası. bakalım öncesinde heyet doktoruna muayene olmaya gideceğim ve ne diyecek göreceğiz.

Deniz şahbaz;

Öncelikle sizin durumunuza karar verecek merci'yi öğrenin mesela izmir tepecik'te fizik tedavi bölümü karar vermişti benim hangi ehliyet sınıfını alabileceğime ortopedi sadece özür durumumu tespit etti. Doktor'ada neler yazılmasını istediğimi o zaman ben belirtmiştim sağolsun insaflı birisi çıktı yazdı tabi başka yerleri bilemem

Süper bir haber moralim düzeldi bu haberle. Emeği olan tüm arkadaşlara teşekkürler. Arkadaşlar bu yasa ile engelliden engelliye araçta satın alabilecekmiyiz? Bilgisi olan var mı?

selam

Sol üst Ekstremitede güç kaybı doğumsal brakial pleksus hasari engel oranım % 49 ortopedik engelliyim yeni çıkan kanunla ÖTV indiriminden yararlanabilecekmiyim?

sol koldan engeli olanlar herkese hayırlı olsun araçlarımız

Arkadaşlar doğmamış çocuğa don biçmeyin. Anca yarın netleşecek araç alımı

Herkese iyi haftalar dilerim. Umarım bu hafta ardı arkasına güzel haberler alır ve emeklerimizin çabalarımızın karşılığını en güzel şekilde alırız. Sol kol/el engelliliği ile araç için rapor almamış ve alacak olan arkadaşlar aldıkları olumlu raporları buradan paylaşırsa, almakta zorluk çeken arkadaşlarımıza emsal olur ve fayda sağlayacaktır. ben bu hafta müsait bir günümde devlet hastenesinden muayene için randevu alıp ortopedi doktoru ile bir ön görüşme yapacağım, bakalım ne netice alacağım. hakkımızda hayırlısı.

vergi dairesine giden arkadaşlar varsa bilgilerini bizim paylaşsınlar merak ediyorum biran önce öğrenmek istiyoruz sol elde engelli olan ötv den yaralanıp yaralanamıyacağımızı

Arkadaşlar hala şu konuda anlaşamadık bu konudan muzdarip olan herkes gelirler daire başkanlığına , vergi dairelerine telefon açmalı veya gitmeli burada 2-3 kişinin çabalaması bir şeyi etkilemez iğne ile kuyu kazmayalım . Öğleden sonra şahsım adına gidip konuşacağım bu demek değil ki benim alacağım olumlu veya olumsuz geri dönüş size bir fayda sağlasın çünkü mevzuat çok yoruma dayalı ortak bir işleyiş olabilmesi için herkesin bunun için çabalaması elini taşın altına koyması lazım

Açıkcası ben doktordan randevumu aldım. en erken haftaya verdi o zamana kadar benden bir gelişme olmaz, tabi benim dediğim Denizli için. mevzuatı hyundai bayii sinde müdüre okuttum, bu mevzuata göre otomatik verilir dedi lakin, Cenk'in dediği gibi bunlar yoruma açık şeyler. bekleyip göreceğiz. ayrıca maliye banaklığını aradığımda otomatik yeterli demişlerdi ama önemli olan bunu sağlık kurulundan da alabilmek benim adıma.

Az önce ayrıldım İzmir vergi dairesinden beklediğim gibi sonuç olumsuz ama konudan mevzuattan haberleri yok kimsenin hala otomatik vites tek yetmez tertibat gerekli diyorlardı. Bende durumu anlattım tertibat gerekmediği otomatik vites in kendisinin tertibat olduğunu Ankara nın buna onay verdiğini söyledim. O zaman bize dilekçe ile başvurun değerlendirelim dediler. Sonra Ankara'ya telefon açtım bu şekilde kabul etmiyorlar dedim onlarda bizden görüş istesinler onay veririz dediler. Tekrardan dilekçe ile başvurdum ve Ankara'nın söylemini ilettim ve bizde görüş isteyeceğiz zaten dediler ve çıktım. Şahsi olarak çok ilgiliydi İzmirdeki memurlar dilekçe için fotokopilerimi bile çektiler inşallah onaylarlar dediler bizde bu tarz durumlarla uğraşmaktan sıkıldık dediler. Mevzuatın çok açık uçlu olduğundan onlarda şikayetçi

3T3N1TY

hayırlısı olur inşallah. kesinlikle katılıyorum, kanun çok açık uçlu yazılmış, nokta atışı bir açıklama maalesef yapılmamış. ama görüş istediklerinde yanıtın olumu olacağını düşünüyorum. her aradığımızda yeterli yeterli diyorlar telefonda malum. İnşallah bakalım olacak arkadaşlar bu iş.

Ankara diyorki mevzuat açıkça söylüyor ama gel gelelim söylemiyor işte arkadaş. Beklemek isteyenlere diyecek hiç bir şeyim yok benim bu işin kendi kendine düzelmesini isterseniz en az 3 geçer ki ankarada hem fikir bu konuda çünkü memurlar yanlış bir iş yapmaktan korkuyor onay verdiği an geri dönüşü olmayacak. Yılbaşındaki ehliyet mevzuatı bu işi dahada karıştıracak. Ben kendi adıma araç alabilir onayı mı alırsam bu beni ve İzmir den bu işe girecek olanları ilgilendirir. Her ilin vergi dairesi başkanlığı temkinli davranacak

3T3N1TY

Yarın bende bi izmir vergi dairesine gidip sıkıştırayım. Dilekçeye ek olarak rapor fotokopisi mi koydunuz? Bendeki rapor 2006 yılından kabul edilir mi acaba?

Dilekçenin cevabının bize gelmesi 1 ayı bulur herhalde :(

İzmir den başvuracak varsa beraber gidelim diye kaç sefer söyledim ama neyse geçti artık. Dilekçe den ziyade matbu bir form var onu dolduruyorsunuz ve en az 10 iş günü cevap gelmezmiş onu öğrendim sadece. Çoğu kurum ve kuruluş 2010 öncesi raporları kabul etmez ama şansınızı deneyin tabiki. Benim görüştüğüm kişi 7. Kat soldaki ilk oda ve soldaki masadaki sarı kısa saçlı bayandi çok ilgilendi sağolsun. Direk ona gidin dün gelen arkadaş diye bahsedin benide hatırlayacaktir zaten. Konuşun mevzuatı anlatın Ankara nın tutumunu belirtin. Hastane raporum ve kamu denetçiliginden başvuruma posta yoluyla cevap gelmişti onları ekledim verdim

Üst Alt