Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Ben henüz araba alamayacağım o yüzden başvurmayı düşünmedim.Şimdide başvuru sayısı artarsa alacaklar için bir faydam olur diye başvuracağım. Sonbaharda almayı düşünüyorum o zamana kadar taşlar yerine oturur herhalde bakalım.

Bende minimum 2-3 ay araç alamayacağım Ankara'daki yetkili başvuru yapmış olmanız illaki almanızı gerektirmiyor dediği için uğraşıyorum. Sanırım ÖTV den muaf alabilir gibi bir belge verilecek onunla istediğimiz vakit alabileceğiz

arkadaşlar bugun vergi dairesine gittim ötv için raporum otomatik fites özel tertibat yazıyor h sınıfı ehliyetimde var firma ya gittim audi a3 anlaştım . sonradan vaz geçtim toyata alıcam.tertibat dıreksiyonun altına yapıyorlar herkese hayırlı olsun...

Direksiyon altına derken? Ne tertibatı bu?

Özrünüz nedir ? Vergi dairesine gittiniz mi ?

kimse net bir bilgi alamamış öyle görünüyor

net bir bilgi alabileceğimiz bir yer yok mu

Erdemreis almış işte cevabı.
Ben tertibatı merak ettim...

Manuel araç işini Ankara gib banada bahsetti isterseniz olabilir diye ama o topa girilmez çünkü trafikten bu araç için onay alamazsınız. H Sınıfı tertibatlı manuel araç kullanmak diye bir şey yok trafikten bir şekilde geçse bile polis kontrolünde ehliyete el konulur araç elinizde patlar

Su an bakirkoy sadi konuk hastanesinin bahcesindeyim. Moralim yerle bir. sol kol amputeyim, 11 yildir h sinifi ehliyetim ve arabam var. Aracimi sattim yeni rapor icin bu hastaneye basvurdum. Tek kola vermiyoruz hastane olarak dediler. Dinlemiyorlar, kanun kural bilmiyorlar. Cevap verdim, tartisma diye azarliyorlar resmen asagilandim. Uzatma ehliyetini iptal ederim diye tehtit aldim saglik kurulu baskanindan. Uzatma dedigi seyde trafik yonetmeligini soylemis olmam. Daha soylenecek cok sey varda icime atiyorum su an...

nuwanda;

Hiç moralini bozma 9 yıl önce ehliyet alırken bende yaşamıştım bu durumu senin ile aynı durumda olan birinin gittiği hastaneye gidip doktorla ön görüşme yaptıktan sonra rapora başvur. Hatta mümkünse tanık bir doktor bulup git.

sinerji

Ben 15 yıllık eczacıyım. Pek çok doktor, profesör tanıdığım var. Sol kol engelli ötv yönetmeliğinin değiştirilmesinde bireysel girişim yaptığım hükümet mensublarının ikiside profesör doktor. İlla bir işimiz olsun diye tanıdıkları devreye mi sokmak lazım ? insan gibi gittim, bu ülkenin bir vatandaşı olarak internetten randevumu aldım, sıraya girdim, konuşturmadılar, isteğimi iletmeme izin vermediler, dinlemediler bile, üstüne "yönetmelikleri, kanunları ben bilirim, ehliyetini iptal ederim senin, tartışma uzatma" diye tehtit aldım. Karşılaştığım muamele kabul edilir gibi değil. Demek ki hata yapmışım, kurallara göre oynamakla. Bulcaz artık bir yolunu, yasa dışı bir şey talep etmiyorum, araştırcam etcem, hakkım olanı alıp sonuçlandırcam bir şekilde.

İsmini cismini al ifşa edelim nette. Okumuş ama adam olamamış insan müsvettesi!
Onun da başına gelecek ve anlayacak yaşadıklarımızı!

Engelli olsun engelsiz olsun. Kimse kimseye bu şekilde davranamaz! Ben olsam bu konuyu orada bırakmaz başhekime kadar çıkardım. Şiddetten yana değilim ama bu adama dışarda da bu şekilde konuşmasını isterdim. Yerse tabi!

Arkadaşlar az evvel 0312 415 33 77 ankara gelir idaresi ötv şube başkanlığı ile görüştüm sol koldan engelli arkadaşların otomotik vitesli araçları hiç bir sıkıntı olmadan ötv siz alabilirsiniz diye söyledi.bulunduğunuz ildeki vergi daireleri sıkıntı çıkartır ise ordan bu numarayı aratıp bizimle görüştürebilirsiniz dedi.(nedeni ise hala vergi dairesindeki memurlarında bilgisi olmayışından)

Oleeeey her şekilde tamam artık :)
Engelliden engelli aracı alabiliyormuyuz o kafama takıldı şimdi de

şimdi vergi dairesi bu konu hakkında pek bişey bilmiyorlarsa ne yapcaz şimdi vergi dairesine gitsek boş mu döncez anlamadım bunda bişey biz şimdi ötv den yaralanıyormuz yok sa yaralana mıyormuyuz

Aslında bakarsanız artık sorunumuz vergi indiriminden faydalanıp faydalanmamak değil. Asıl mesele raporları alabilmek. benimde en başından beri korktuğum bu. ben haftaya ayın 12'de ortopedi doktorundan randevu aldım ve ön görüşme yapacağım. bakalım ne diyecek.

İkamet ettiğiniz il'deki merkez vergi başkanlığına gitmekten başka hiç bir çareniz yok burada kimse boşuna sevinmesin ooo oldu alabileceğiz falan hikaye . Özel veya Kamu farketmez söz uçar yazı kalır bu iş her zaman böyledir hastane raporunuz'dan yana bir sıkıntınız yok ise kurumlar arası yazışmanın sonucu elinize geçmeden olmuş bitmiş gibi davranmayalım

Ne kadar negatifsin be arkadaşım. Admin en başta kanunu yazmış daha ne olsun. Heryerde kanun farklı mı işleyecek

Negatif olmak ile alakası yok . Sayın OturanBoğa bir bürokrat veya bakan değil resmi gazete'deki ibareleri yorumlayarak bir taslak oluşturdu ama onda bile birbiri ile çelişen durumlar var iken . 81 il'deki memurların nasıl bir kafa karışıklığı yaşabileceğini düşünemiyorum çünkü hepsinin ortak korkusu hatalı bir dosyaya onay vermek ki bu konuda onlara sonuna kadar hak veriyorum. Mevzuat açık değil çok fazla varsayımsal ve yoruma dayalı. Ankara'daki şube ile ilk görüşen numarasını yayınlayan kişi'de benim oturduğu yerden verecekler yapacaklar bizi arasın demesi kolay . Dediğim gibi söz uçar yazı kalır iş resmi yazışmalarda ne şekilde sonuçlanacağı sözlerinin arkasında durup durmadıkları burada belli olacak . İzmir'deki bayana kamu denetçiliğinden gelen yazışmaları gösterdiğimde şaşırdı araştırmaya başlamıştı . Dediğim gibi İzmir'den araç alabilir onayı almam sizi katiyen bağlamaz her başkanlık özerktir izmir'in alacağı karar istanbulu bağlamaz veya raporlardaki 2 kelime bile çok şey değiştirir . Kısaca her koyun kendi bacağından asılacak

Emeklerin için teşekkürler ama size katılmıyorum. İzmir den araç alınırsa Hakkari'den de alınır. Neyse zamanla gorucez artık..

nuwanda kardeş, gittiğin hastaneye tanıdığım bir arkadaş daha gitmiş eskiden benzer sorun kendisi de yaşamış(sol bacak engelli).
Ben daha önce Şişli Etfal'den almıştım raporumu, istersen Şişli Etfal'e başvurabilirsin.

RACER Kamu kurumları O yapmış Bu vermiş Burası böyle demiş gibi serzenişlerinizi dinlemez . Gidip görmeden ne ile karşılacağınız tamamiyle bir süprizden başka bir şey değil . Kısaca izmir'den araç alabilirsem eğer bu sizinde alacağınız anlamına gelmez çünkü "HASTANE RAPORU" denilen bir faktör var . Özürlerimiz belki benzer olsa bile rapor içerisinde tanımlama için kullanılacak kelimeler burada tanımlayıcı rol alacak .

nuwanda kardeş, gittiğin hastaneye tanıdığım bir arkadaş daha gitmiş eskiden benzer sorun kendisi de yaşamış(sol bacak engelli).
Ben daha önce Şişli Etfal'den almıştım raporumu, istersen Şişli Etfal'e başvurabilirsin.
bende 2004 yılında Şişli Etfal den almıştım eski raporumu. Şimdi sadece fotokopisi var elimde. Haftaya Şişli etfale gitmeyi düşünüyorum. En azından kendi verdikleri raporu inkar etmezler heralde. kol engelli arkadaşlar asla bakırköy sadi konuk hastanesine gidip, sinirleriyle oynamasınlar. bildiğiniz başka hastaneler varsa bu şekil sorun çıkartan, engelli düşmanı, lütfen onlarıda paylaşınız arkadaşlar

Ayni seyi bende dun Tuzla Devlet hast.yasadim arkadaslar Derya Yildizlar diye bir fizik tedavici vardi H sinifi alamazsin dedi ben kullaniyorum zaten dememe ragmen laf dinlemedi almadigi bedduada kalmadi ne yapsak acaba senelerdir Otv icin ugrastik simdide dr.larlami ugrasicaz lutfen herkes insafli dr isimlerini ve aldiklari hast.paylassin arkadaslar yada birlik olup dava acalim maliye Trafik mevzuati ve dr.larin anlayissiz onyargili oluskari icin.

Bende sadi konuga gittim vermediler. şişli etfale gittim H sınıfı ehliyet alır raporu aldım aralık ayında.

şişli etfalde veriyorlar.

merhaba raporu alabilmek için heyetemi gireceğiz yoksa sadece ortapedi doktoruda verebiliyor mu ?

Yusuf kardeş, heyete girmek gerekiyor.
Nuwanda kardeş, Şişli Etfal'den alırsın hayırlısıyla. Moralinizi bozmaya gerek yok. Sonuçta bahsi geçen durumlar her insan için ülkemizde maalesef yaşanıyor. Bu durumlar kanunlar doğrultusunda değil yetkili kişinin (doktor, maliyeci, gümrük memuru vs.) insiyatifinde yaşanıyor her ne kadar doğru olmasa da. Doğru bilgilendirme ile doğru yerlere başvuru yapılırsa herkes sonuca ulaşacaktır. Allah herkese kolaylıklar versin.

benim sol elde engelim var raporum %45 geçen sene kurula girdim h sınıfı ehliyet için otomatik vites kulanır raporu verdi sonra gittim ehliyet aldım ehliyetimde otomatik vites yazıyor tek engelim arabaydı ben şimdi ötv den yaralana bilirmiyim ki

arkadaşlar sol el den ötv indiriminden yaralanan oldum ?

Üst Alt