Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

3T3N1TY

maliyeden söylediler. önce genel bi uygulama olduğunu anladığım için o an kulak asmadım. ama araştıracağım genel mi yoksa şahsıma ve durumuma göre yapılacak bişey olduğunu

hrnalbyrk normal sartlarda herseyi bayi halleder ama yeni mevzuat olduğu için biz peşinde koşmak zorunda kalıyoruz.
fireworks farazi işler peşindeler kesinlikle öyle bir evraka imza atmayın. Araç alabilir onayı aldıktan sonra iş bitmiştir daha ne raporu ne onay beklemesi. Verilen bir hak geriye doğru işletilemez kanunsuz yetkisiz yanlış bir uygulama yapmamaları konusunda uyarın. Mahkeme yoluna gitmeden ÖTV tahsil edemezler sizde manevi tazminat ile tehdit ederseniz geri adım atarlar

@3T3TN1TY bende sana katılıyorum herşeyi bayi halleder.Tamam buradaki herkese hak veriyorum herkes heyecanlı benim gibi.O kadar seneden sonra hakkımızı aldık.Ama şimdi biraz daha sabredip taşların yerine oturmasını beklemeliyiz.her kafadan bir ses bir yorum çıkıyor ve böylece konular karışıyor.Biri diyorki benim falanca şehrin vergi dairesinden aldığım onay başka şehri bağbağlamaz.Neden? Kanunlar ilden ile değişiyormu? Biri diyorki ben falanca hastaneden raporu aldım,ddiğeri diyorki aynı engelden alamadım. başhekimliğe çıkacaksın kanunu açıp okutacaksın alacaksın.uzatmak istemiyorum ama anlatmadan geçemeyeceğim.ben 6 sene önce h sınıfı ehliyet için hastaneye başvurduğumda doktorun bana muayenede söylediği söz aynen şöyle;ben senin arabana binmemki sen nasıl kullanacaksın ben onay veremem. buna karşılık benim sözlerim; benim arabamda senin işin ne? Ben seni gezdirmek için değil kendim için alıp kullanacağım,bu raporu onaylıyormusunuz yoksa yasal yollarlamı onaylatayım dedim.beni odadan kovdu,bende çıktım başhekimliğe durumu tümüyle anlattım ve 15 gün sonra rapor elimdeydi.kısaca bu hastane verir diğeri vermez yok öyle bi şey.istanbul dışı hariç istanbul içinde hastaneden rapor alamayan söylesin gideyim o hastaneden rapor alayım.yok bir daha o hastaneye gitmem diyen arkadaşlar bıktırana kadar gidin hakkımız bu bizim.
nerde kalmıştım az daha bekleyelbekleyelim.arabanı hemen alma bir ay sonra al iki ay sonra al 5 senedir 10 senedir beklemişsin 2-3ay daha bekle ne olur.heryere tebligat gitsin bilgilendirme gitsin.ondan sonra seç bir bayi ver parasını halletsinler onlar herşherşeyi.gönül rahatlığıyla bin kışın sıcak sıcak yazın püfür püfür.haydi iyi geceler kalın sağlıcakla.hepinize engelsiz günler dilerim.

hrnalbyrk
eğer böyle bir değişiklik varsa araç ihtiyacın ve alabilme gücün varsa, ayrıca yaptığın işlemlerde herhangi bir usülsüzlük veya dolandırıcılık yoksa neden 2-3 ay beklemek zorunda kalalım ki. Tebligatın gitmediği yerler nereler olabilir? vergi dairesinin eline ulaşmış okumuşlar ama anlama zahmetinde bulunmadan takmışlar dosyaya atmışlar arşive. Haklı olabilirsin ama anlamak isteyene çok açık bir konu aslında, anlamamakta direnen insanlar için neden ben bu hakkımı bekleteyim ki??

fireworks dostum sen uğraş yada isteyen uğraşsın bir İtirazım yok.ama bu işlerle araç bayilerinde uğraşıyor,sonuçta araç satacakları için işin peşindeler onlarda şu anda İstanbul pendikte bir bayideyim,elimdeki rapor ve resmi gazete yazısını veriyorum araştıracaklar.bana söyledikleri sorun yok alıyorsunuz oldu ama emin olmak için teyit ettiriyorum.beklesem beklesem bir hafta beklerim.sen hakkını vergi dairelerinde aramaya devam et.

hrnalbyrk Şimdi hocam bahsettiğiniz konu çok uzun burada tartışmaya başlasak sayfalarca konuşur bir arpa boyuda yol gidemeyiz. Kısaca ortada uyulması gereken mevzuat lar ve kurallar var ama gel gelelim kimisi bunları okumaz kimisi kendi bildiğinden şaşmaz kimiside yanlış yorumlar. Yeni çıkan mtv mevzuatıda çok varsayımsal ve yoruma fazlasıyla açık. Üzerinden zaman geçmesini beklemeyi kendi kendine yoluna girmesini beklerseniz aldanırsınız. Sıcağı sıcağına başvurular yapılırsa belki ek bir yönetmelik yayınlanır daha sonra kimse bu sıkıntıları yaşamaz ama üzerinden 6 ay geçmiş araba almak için giderseniz red edilir fikir danışacak yol gösterecek kimseyi bulamazsınız. Çünkü şuanda tek bir sesiz ortak hareket edebiliyoruz yaşanacak sorunlara karşı fikir birliğine varıyoruz. İzmirden onay almamız diğer illeri bağlamaz dediğimde anlatmak istediğim buydu çünkü Kütahya daki arkadaşlarımız hiç sıkıntı ile karşılaşmadığı halde bizim evraklarımız Ankara dan görüş alınması için bekletiliyor

Neyse ben çok fazla uzatmayacağım.kapı kapı dolaşmak yerine yenilenen kanunun oturmasını bekleyip ortalama bir iki ay bekleyip daha sonra bayiye gidip aracımı beğenip tüm işlemleri bayiye yükleyip aracımı almayı düşünüyorum.herkese kolay gelsin.bu arada benden önce araç alanlar neler yaptıklarınıda paylaşsınlar buradan.herkese engelsiz günler.

Salı günü heyete çıkıcaz bakalım. Manuel vitesi özel tertibatsız kullanamaz otomatik vites kullanabilir raporu almaya çalışıcam. Sol kol dirsekten amputeyim. Aynı anda hem direksiyonu tutup hem vites atamayacağıma göre ya manuel viteste direksiyona sabitlenmesi gerek vites kolunun. ya da bunlara hiç gerek olmadan otomatik vitesli araç kullanmam gerekir. Bana çok mantıklı ve olması gereken gibi geliyor ama önemli olan bunu doktorlara anlatabilmek

mtv istisnasında şöyle diyor;

Ancak, anılan Kanun hükmünün malul ve engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından; sağlık raporunda sadece sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olduğu belirtilen malul ve engellilerin otomatik vitesli taşıtlarının başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın, malul ve engelli adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisinden istisna olması gerekmektedir.

şimdi biz alacağımız otomatik vites araçla mtv den yararlanamayacak mıyız?

fireworks Daha önceden elinizde bir rapor yok muydu neden yeni almak için uğraşıyorsunuz ? Mtv konusu muallak şuan için ama sol ayak için geçerli olan durum sol el içinde geçerli olmalıdır

Benim aracım engelli plakalı ve sol kol engelliyim omuzdan ampute 2010 da araç aldım 3 sene MTV ödedim.2013 martta başvuru yaptım ve MTV den düşürdüm artık ödemiyorum ve ödediğim 3 senenin parasınıda geri aldım.aracımı ikinci el almıştım.

3T3N1TY
daha önce aldığım raporda otomatik vites araç kullanabilir h sınıfı ehliyet alabilir yazıyordu. Ama o raporu da ehliyet alımı sırasında dosyamda teslim ettim. Ve kütahyada almıştım o raporu şuan aydında yaşıyorum. daha açık bir rapor almak daha mantıklı

fireworks Raporunuzun orjinali elinizde ise onun la bir deneme yapın çünkü hepimizin raporları o şekilde .Daha kapsamlı bir raporu belki 2016'dan sonra isteyebilirler

3T3N1TY
Malesef elimde değil. Yeni rapor alamaz ve sizin raporunuz bu şekilde onaylanırsa ben de o raporun onaylı örneğini teslim almaya çalışıcam artık.

size ne kadar süre içinde sonuçlanacağınızı söylediler. Ayrıca siz herhangi bir araba alımı yapmadan sadece alabilir miyim diye başvuru yaptınız demi?

fireworks evet indirimli araç alabilir miyim diye başvurdum. Yeni rapor çıkardığınızda eğer sonuç olumsuz olur ve siz bu rapora itiraz etmeden eski rapor ile başvuru yaparsanız bu suç olur. Trafik şube aslını görmediği sürece ruhsat konusunda problem yaratıyor deniyor ama benim denediğim birşey değil tabiki. Ama elinizde nüsha var ise yeni heyet sürecine girmeden deneme yapın

3T3N1TY
malesef elimde o zaman aldığım rapora dair hiçbirşey yok. Yeniden rapor çıkartıcam. Bugün maliyede bir konuya şahit oldum vatandaşın engelli raporu var. Sonra özel tertibatlı araç alabilir diye bir rapor almış. Şimdi maliye de bu adama diyor ki engelli sağlık raporunun üzerinde yazması lazım bu araç alabilir yazısının diyor. Sizin otomatik vites kullanabilir raporunuz engelli raporunuzun üstünde mi yazıyor.
Ayrıca adamlar şu yazıyı anlamamışlar müdür yardımcısına ben açıklayınca anlayabildi. adam sol bacak engelli "her iki üst ekstremite ve sağ alt ekstremite ile kumanda edebileceği özel tertibatlı araç (otomatik vites araç) kullanabilir. Hem tertibat yazıyor hem otomatik vites yazıyor diye geri çevirmişler. Zaten sol bacak dışındaki bütün uzuvlarıyla kullanabileceği araç otomatik vites onu söylemişler deyince anlayabildiler.
Ayrıca kendi durumumu konuştuğumda müdür yardımcısı onun da alabileceğim görüşünde olduğu fakat diğer vergi dairelerinin bu işlemi onay almadan yapmayacağını, bana kendilerinin ancak benden ankaradan onay alınmadığı takdirde geri ödeyeceğim konusunda verebileceklerini söylediler. Ama istersen biz de senin alabilirliğini onaylattıktan sonra verebiliriz dediler. Onun için raporumu aldıktan sonra ankaraya başvuru yapacağım onayım geldikten sonra arabamı alacağım. Maksimum bir aylık bi süreç olur sanırım. veya o döneme kadar alan arkadaşlar olursa emsal gösterebiliriz.

fireworks Benim raporum kapsamı hangi sınıf ehliyet ve aracı kullanabilir tespit edilmesiydi . O yüzden benim raporumda herhangi bir eksik bölüm veya fazlası yok . Ankara'daki yetkililer ne kadar mevzuat açık desede olumlu olumsuz her türlü yoruma açık bir düzenleme. O yüzden bu sorundan muzdarip herkes araç almayacak bile olsa gitsin başvursun telefon açsın . Başvuru yapmanız hemen araba almanızı gerektirmiyor hatta özrünüz sürekli ise özür süresi boyunca o belge ile ötv'siz araç alabilirsiniz.

Arkadaşlar otomobil bayiine hiç giden yok mu? Nedir son gelişmeler bayiler bu konu hakkında bilgili mi? Var mı araç alma girşiminde olan?

Selam ben şimdi yeni rapor alacağım yeni raporumda ne yazması gerekiyor benim sorunum..üst Ekstremitede güç kaybı doğumsal brakial pleksus hasari engel oranı % 49 ortopedik engelliyim yeni çıkan kanunla ÖTV indiriminden yararlanabilecekmiyim

yusufdove

Aynı engellilik duruma bende sahibin sadece oranım %58. Ben salı günü ortopedi doktoruna gideceğim ve rapor için görüşme yapacağım. şayet bizim işi görecek olumlu bir rapor alabilirsem ÖTV indiriminden yararlanacağım kuvvetle muhtemel. önemli olan geçerli sayılacak olan bir rapor alabilmek ve bence bizim raporumuzda yazması en mantıklı ibare ( otomatik vites araç için ) " özel donanımlı araç kullanması mümkün değildir, otomatik vites araç kullanabilir. H sınıfı ehliyet alabilir." Ama lütfen, bu benim görüşüm, böyle yazmalı olmalı gibi bir iddaam yok. mevzuatta göre kimsenin kafası karışmadan kimseye meram anlatmadan bence en sade ve anlaşılır ibare bu olacaktır gibi geliyor bana. bu raporu alabilirsem şayet. aldıktan sonra araba bayiisine gideceğim ve onlar vasıtası ile vergi dairesine sordurtacağım hatta onlar vesilesi ile bakanlığa dilekçe ile sordurtup gelen cevaba istinaden H ehliyetimide alıp araç alım işlemini yapacağım hayırlısı ile.

Deniz şahbaz

"özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanması mümkün değildir. Otomatik vitesli araç kullanabilir" daha çok uymuyor mu tebliğe. Benim H sınıfı ehliyetim var otomatik vites yazıyor donanımda. Özel donanımlı araç kullanması mümkün değildir çok keskin bir cümle umarım istediğin gibi yazıcak bir doktor bulabilirsin.

fireworks
doğru diyorsun, daha uygun bir cümle. Inşallah görüşeceğim doktor dediğin gibi sorun yapmadan yazar.

Arkadaşlar vergi dairesinden geliyorum.1991 tarihli raporum dahi kabul görüyo.yani şunu söylemek istiyorum önemli olan yüzdelik derece .başka bişiye bakmıyolar.açıklama felan bizi bağlamaz diyolar .ayrıca sol kol özürlüler için diyom illaki bi tertibatta istiyolar.ben çok uğraştım ama şef illla bi tertipat proje istiyo

Arkadaşlar araba alan varmı varsa yazabilirlermi veya bana ulaşabilirlermi (5422091318) bir bilgi aldım ayın 20 si gibi araba fiyatları artacakmış.biran önce almamız lazım arabayı :)

milano Boşuna umutsuzluğa kapılmayın tekrar gidin ve başvurumu ret ettiğinize gerekçeli karar istiyorum diyin . O karar ile üst merci olan gelirler idaresine başvurun

Eeee kanun da yazılan otomatik vites tertibat sayılır ibaresi neye yaradı şimdi?

3T3N1TY ADAMLAR DİYO ZATEN DİLEKÇE YAZ YOLLA CEVABI OLUMLU GELİRSE SANA GETİR VEREYİM DİYOLAR BURDA SIKIINTI YOK.DİLEKCE YAZACAN ANKARA GELİRLER VERGİ DAİRESİNE DURUMUNU RAPORLARLA İZAH EDECEN SONUÇ NE ÇIKARSA ARTIK. AMA BENCE HİÇ UĞRAŞMAMALI TERTİBATLI OTOMOTİK VİTES AL KURTUL.EN FAZLA Bİ TERTİBAT PARASI 1 BİNLİRA FAZLADAN ÖDEYECEN BEN DERİM Kİ ÖDE UĞRAŞMA TANTANAYLA

Üst Alt