Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Arkadaşlar vergi dairesinden geliyorum.1991 tarihli raporum dahi kabul görüyo.yani şunu söylemek istiyorum önemli olan yüzdelik derece .başka bişiye bakmıyolar.açıklama felan bizi bağlamaz diyolar .ayrıca sol kol özürlüler için diyom illaki bi tertibatta istiyolar.ben çok uğraştım ama şef illla bi tertipat proje istiyo

açıklama felan bizi bağlamaz demek de ne demek. Ne saygısızca bi söylem. 3T3N1TY arkadaşın dediği yazılı bir red belgesi al ankaraya başvur. Tertibatlı araç ileride satışta da problem yaratabilir ve başkaları da kullanamayabilir. Ötv daire başkanlığını arıyoruz evet vericez diyorlar bi dayanağı olmasa demezler. Ayrıca raporun yüzdesine bakmaları saçma %40 da olabilir %60 da. engellilik durumu ve tertibat gerekliliği önemli. Biri çıkın şu maliyeyi toptan yenilesin ya bi tane işe yarar adam yok

milano Otomatik vites'in kendisinin tertibat sayıldığını tek başına yeterli olduğunu GİB kendisi söylüyor ; ayrıca sol elden özürlü birisi aracına ne tertibat yaptırabilir ki manuel kullanmayı amaçlamadığını farz ederek söylüyorum. Çünkü silecekler,lambalar veya direksiyon adına yapılacak modifikasyonların muafiyet getirmeyeceğini mevzuat açıkça belirtiyor zaten. Manuel için başvuru yaptıysanız'da kararınızdan dönün çünkü yasal değil

3T3N1TY sonuna kadar katılıyorum. manuel vitesi direksiyona alsan nolur yanına alsan nolur. Eğer senin o direksiyonu tutabilecek kabiliyetin yoksa bu zorlamanın anlamı ve sağlığı ne

vergi dairesi başkalığına nasıl ulaşabilirim numara varmı

husmen16 Biraz konuyu takip daha 1 sayfa önce paylaştım 0312 415 33 77 . Araç zamları veya indirimleri ay içerisinde olmaz. Her ay başlangıçlarında olur

3T3N1TY arkadaşıma katılıyorum. manuel vites araca uygun tertibat yok benimde bildiğim kadari ile. tertibatlı manuel vites araç için alınacak rapor ile tamamen ortada kalınır. bu konuya dikkat etmek lazım. bakalım yarın sabah benim için büyük gün arkadaşlar heyete giren bir doktor ile randevum var, bakalım ne diyecek. işime yarar ibareyi yazacak mı veya yazmayı kabul edecek mi düşüncesi ne olacak göreceğiz. şayet olmayacak olursa, raporu bir başka il'in devlet hastanesinden almam bir sıkıntı doğrur mu ? raporu başka il'den ehliyeti başka il'den çıkartmanın bir sıkıntısı oluyor mu ?

Arkadas tüm vergi daireleri sol elden otomatige tertibat istiyor kesinlikle laf anlatılmıyor buna bir care bulmamız lazım resmi yazıyla gelin diyorlar maliyeden

@ozgurcakır erdinç abi var kütahya'dan 0[FONT=sans-serif]533 384 54 28 kendisi ile bir görüşün o sorunu çözmüştü en son araç alabilirsin demişlerdi. [/FONT]

Yav arkadaşlar bu neyin kafasıdır neyin mantığıdır? Aklı çalışan bir arkadaş açıklasın bunlara. Ben direksiyonu tutabiliyorsam ve doktor bana otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde rapor vermişse, vitesi direksiyona almanın esprisi nedir özel tertibat yaptırılacak demenin anlamı nedir anlamıyorum. Böyle saçma birşey olabilir mi? Ha vites yanda olmuş ha direksiyonda. Ben yolda giderken vites mi değiştireceğim?

Su an izmir istanbul bursa kocaeli ankara sordugum vergi daireleri sol koldan otomatige tertibat istiyor aksi bir karar alan var mı

Ret eden vergi dairesinden neden ret kararı aldığına dair bir evrak isteyin onunla'da ankara gib'e başvuru yapın. İzmir'e yazılı olarak başvurdum ankara'dan görüş alacağız dediler kararlarını bekliyorum. Biraz ısrarcı olun onların dediğine kani gelmeyin .

Yav arkadaşlar bu neyin kafasıdır neyin mantığıdır? Aklı çalışan bir arkadaş açıklasın bunlara. Ben direksiyonu tutabiliyorsam ve doktor bana otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde rapor vermişse, vitesi direksiyona almanın esprisi nedir özel tertibat yaptırılacak demenin anlamı nedir anlamıyorum. Böyle saçma birşey olabilir mi? Ha vites yanda olmuş ha direksiyonda. Ben yolda giderken vites mi değiştireceğim?

öncelikle yazınıza iyi güldüm :) malesef bizim memleketin halleri bu . ben daha önceki mesajlarımda bunların kanunu yaparken gene beceremediklerini defalarca anlattım . doktoru ayrı dert trafik yönetmeliği ayrı dert maliyesi ayrı dert . geçmiş mesajları okuyun ben bunları yazdım diye bir asmadıkları kaldı . sonuç olarak yaptıkları kanun olmadı olmadı olmadı . bu kanunla birileri araç alır birileri alamaz .

sizin sorunuz olan bu neyin kafası cümlesine bir maliyeci olarak açıklık getireyim : kanunlarda istisna ve muafiyet diye terimler vardır. muafiyet kişinin ayrı tutulması. istisna olayın ayrı tutulmasıdır . konumuz olan ötv nin ayrı tutulması olayı ise ; ötv kanununun istisnalar bölümünde geçer velvelev bu ayrı tutulma durumunda bir olay olmalı ve bu olay ötv vergisinden ayrı tutulmalıdır . engelliler olarak ötv den ayrı tutulmamızı saglayan olay ise tek kelime olan tertibat kelimesidir ( kara güne kalasan tertibat :) ) ( % 90 üzeri engelliler hariç ) yani anlayacagınız maliyeciler tertibatın kafasını yaşıyorlar :)

özelge için başvuru yaptım ancak cevap gelmesi bir ay sürer diyorlar açıkçası bu vergi daireleri otomatik vites tertibat olrark sayılır maddesini okuyor ancak sizinle ilgili değil diyor komık gerçekten ya bizi saf zannediyor ya da öyle anlıyorlar

GALİBA KİMSE YOK OLUMLU CEVAP ALAN OTOMATİK İÇİN TERTİBATSIZ

DADAŞ06 cihan hocam nerelerdesin sen ya ;);) hiç başvuran var mı size hayır mı evet mi karar ne veriyorsunuz ;);););)

Tamam da nasıl bir tertibat yapacağız takacagiz bir fikri olan varmi

otomatiğe sol elde tertibat olarak otomatiği direksiyono monte edilmesi seklinde cevap var :)

ben bilmiyorum dediğim gibi şu an otomatikte sorduğum tüm vergilerinden aldığım cevap bu ve net konuşuyorlar ancak ankara maliye otomatik tertibat olarak sayılır diyor fakat onlara kabul ettiremiyoruz sizde deneyin isterseniz vergi dairesine basvurarak

arkadaşlar böyle bir şeyi kabul edip saçma bir emsale yol açmayın kaç senedir bekliyorsunuz 1 ay vergi dairesinden sonuç beklemek mi zorunuza gitti

3T hakli. Araba alacak olanlar itiraz edip yazişsin ve beklesin. Eminimki kabul edilecek otomatik vites...

RACER yakın zaman içerisinde araba almayacak olanlarda gitsin . Çünkü başvuru araç alabilir miyim onayı sadece almak gibi bir yükümlülüğünüz yok.

bu mevzuyla alakalı atılım ya da girişim yapmassak 1 ay değil 1 sene de bekleriz

Haklısın. Ne kadar çok başvuru olursa o kadar çabuk netlesir. Benim 2010 dan %60 devamlı raporum var. Raporda H sınıfı ehliyet alabilir. Tertibatli otomotik vitesli araç kullanabilir Bakalım devamli olduğu halde tekrar rapor istiyeceklermi

Ben yarin afyon vergi dairesine soracağım bakalım ne diyecekler

ozgurcakır Bu mevzuat yürürlüğe girdiği 4 mayıstan beri herkes gitsin başvursun Ankara gib'e telefon açsın diye bağırıyoruz burada ama herkese makine başında haber beklemek tatlı geldi , uğraşmaya kimse yanaşmadı. İL'den ile bile bu mevzuat farklı farklı yorumlanacak yaptırımlar farklı olacak diye dilimizde tüy bitti ama gel gelelim ne kadar etkili oldu tartışılır. Neyse işin kısası saçma teklifleri kabul etmeyin eğer sizi ret ediyorlarsa sebeplerini içeren yazılı bir evrak isteyin sözlü ret edilmeyi kesinlikle kabul etmeyin

@DADAŞ06 cihan hocam nerelerdesin sen ya ;);) hiç başvuran var mı size hayır mı evet mi karar ne veriyorsunuz ;);););)

ben hep burdayım ve yazılarınızı okuyorum . bu gün engelli iznimi kullandım evdeydim . çalıştığım dairedeki bütün engelliler bu izni kullandı . ama başka dairedekiler kullanamadı çünkü kanunu hikaye gibi okursan yaşantın hikaye olur hakkın hikaye olur ve masal olursun ama kanunu kanun gibi okursan işte o zaman başkaları hikaye olur . neden bunları yazdım gerçi anlamışsındır artık .

1 ) her vergi dairesinde farklı işlem tesis edilmez kanun tektir
2 ) herkezin engeli farklıdır dolayısıyla bu engelinden faydalanma olanakları farklıdır
3 ) engelli raporunuzdaki farklılıklar ötv istisnanızdaki farklılıklara yol açar
4 ) maliyeciler diken üstünde karar verir bu sebeple kılı kırk yarar bin dereden su getirtir kanuna harfiyen uyarsa olur verir . diğerleri bir halttan anlamaz
5 ) ötv engelli istisnasının özü tertibattır . tertibat kelimesi kalkarsa madde hükümsüz olur
6 ) yönetmelikteki otomatik vites tertibat sayılır ibaresi sol ayak engelliler için yönetmeliğe konmuştur
7 ) sol ayak engelliler için konmuş olsabile o yönetmelikteki madde şartına uyan herkez o maddenin hükmünden faydalanır
8 ) tertibatlı manuel vites yasak yada kanuna aykırı değildir
9 ) derdinizi maliyeciye anlatamazsınız çünkü o aklı kadar ve işine geldiği gibi anlar
10 ) derdinizi doktora anlatıp sorunu çözmek daha kolay lakin tanıdık yoksa o da bir maliyeci kadar bize uzaktır
11 ) doktor ve maliyeden onay alırsınız sonra trafik onay verir sonra bir bakarsın ( 2 yıl sonra ) trafiğe aykırı işlem yapılmış haydi ayıtla pirincin taşını

gelelim sorun nasıl aşılır

öncelikle ilk aşamada birileri araç alabilir birileri alamaz şans kader talih 5 kuruş . bu tamamen şans . ama kesin anladığım bir şey var ; bu yönetmelik sol el için manuel araç almaya zorluyor lakin o otomatik vites tertibat sayılır paragrafı sol ayak engelliler için yazılmış ve bunu sol el engellilerin kullanmasını kimse engelleyemez . sonuçta kanunda varsa sonuna kadar kullanılmalıdır . size tavsiyem : raporunuzdaki ifade otomatik vitesli araç kullanır olmalı ayrıca karar kısmında vitese sabitlenmiş tertibat olmadan manuel vitesli araç kullanamaz yazısı olursa değil maliye alayı hayır diyemez

[SIZE=2][FONT=arial]@DADAŞ06 Değerli yorumlarınızı bizden eksik etmeyin içimizde sizin kadar mevzuata hakim fazla kimse yoktur sanırım . Gelelim manuel vites'in kanuna aykırı olayında anlatmak istediğime bizler otomatik vites'e sahip araçlarla ehliyet alıyoruz haliyle ehliyetimiz'de bu ibare yer alıyor manuel tertibatlı bir araç ile trafikte yakalanırsak bu arabayı kimseye anlatamayız dediğiniz gibi birimler birbiri ile alakasız mevzuat düzenlemeleri düzenledikleri için arada biz kalacağız. Hastane'den H sınıfı manuel araç alabilir raporu çıkartmaya uğraşsak bu raporu çıkarmak elde etmek bin bir dert olur onu aştın desen bir daha ehliyet sınavına gireceksin eee bu şekilde araca sahip ehliyet kursu yok . Kılı kırk yardın bunuda aştın trafik diyecek sen bu şekilde araç kullanamazsın . Olan yine engelliye oldu. Zaten 2016'da çok farklı bir ehliyet ve rapor macerası var iken manuel tertibatlı araba alma ve kullanma işi bildiğiniz saatli bomba olur .

Yazdıklarınızda aslında düşüncelerimiz birbirine yakın . Farklı işlemden ziyade mevzuatın farklı yorumlamaları sıkıntı yaşatıyor dediğiniz gibi hastane raporu belirleyici bir unsur ama hastane'den " vitese sabitlenmiş tertibat olmadan manuel vitesli araç kullanamaz" Bu yazıyı alabilmek çok zor çünkü sağ elimiz faal durumda .

Ankara GİB. ile görüştüğümde hastane raporumdaki karar bölümü harfi harfine okuduğumda alma hakkınız var demişti. Siz hiç mevzuat yürürlüğe girdikten sonra kendileri ile görüşme yaptınız mı ?
[/FONT][/SIZE]

sayın cenk arkadaşım

maliyede bir söz vardır ; para cebime girmeden inanmam ........... siz o telefonla aradığınız arkadaşın ne durumda olduğunu biliyormusunuz ? yada başka bir değişle beni bu konuda hergün telefonla ararsanız ben de size evet hakkınız var derim . siz telefonda istediğiniz kadar arayın ordaki memur sizi başından savmak için sizin istediklerinizi söyler çünkü telefonda söylenen sözlerin bir hükmü yoktur . sizi kırmaz . sizi üzmez . aslolan yazıya dökülüp imzalı ve mühürlü olan belgedir

Üst Alt