ben hep burdayım ve yazılarınızı okuyorum . bu gün engelli iznimi kullandım evdeydim . çalıştığım dairedeki bütün engelliler bu izni kullandı . ama başka dairedekiler kullanamadı çünkü kanunu hikaye gibi okursan yaşantın hikaye olur hakkın hikaye olur ve masal olursun ama kanunu kanun gibi okursan işte o zaman başkaları hikaye olur . neden bunları yazdım gerçi anlamışsındır artık .
1 ) her vergi dairesinde farklı işlem tesis edilmez kanun tektir
2 ) herkezin engeli farklıdır dolayısıyla bu engelinden faydalanma olanakları farklıdır
3 ) engelli raporunuzdaki farklılıklar ötv istisnanızdaki farklılıklara yol açar
4 ) maliyeciler diken üstünde karar verir bu sebeple kılı kırk yarar bin dereden su getirtir kanuna harfiyen uyarsa olur verir . diğerleri bir halttan anlamaz
5 ) ötv engelli istisnasının özü tertibattır . tertibat kelimesi kalkarsa madde hükümsüz olur
6 ) yönetmelikteki otomatik vites tertibat sayılır ibaresi sol ayak engelliler için yönetmeliğe konmuştur
7 ) sol ayak engelliler için konmuş olsabile o yönetmelikteki madde şartına uyan herkez o maddenin hükmünden faydalanır
8 ) tertibatlı manuel vites yasak yada kanuna aykırı değildir
9 ) derdinizi maliyeciye anlatamazsınız çünkü o aklı kadar ve işine geldiği gibi anlar
10 ) derdinizi doktora anlatıp sorunu çözmek daha kolay lakin tanıdık yoksa o da bir maliyeci kadar bize uzaktır
11 ) doktor ve maliyeden onay alırsınız sonra trafik onay verir sonra bir bakarsın ( 2 yıl sonra ) trafiğe aykırı işlem yapılmış haydi ayıtla pirincin taşını
gelelim sorun nasıl aşılır
öncelikle ilk aşamada birileri araç alabilir birileri alamaz şans kader talih 5 kuruş . bu tamamen şans . ama kesin anladığım bir şey var ; bu yönetmelik sol el için manuel araç almaya zorluyor lakin o otomatik vites tertibat sayılır paragrafı sol ayak engelliler için yazılmış ve bunu sol el engellilerin kullanmasını kimse engelleyemez . sonuçta kanunda varsa sonuna kadar kullanılmalıdır . size tavsiyem : raporunuzdaki ifade otomatik vitesli araç kullanır olmalı ayrıca karar kısmında vitese sabitlenmiş tertibat olmadan manuel vitesli araç kullanamaz yazısı olursa değil maliye alayı hayır diyemez