yusufdove Bugün raporumu hastaneden teslim aldım. "Otomatik vitesli otomobil kullanır.Oy birliğiyle karar verildi." yazıyor.
Doğuştan sol kol dirsek altı amputasyonu olan ve %56 oranında ortopedik engelliyim. ÖTV Kanunun 7nci maddesi gereğince malul ve engellilerin taşıt alımındaki istisnadan faydalanarak otomatik vitesli araç almak istemekteyim.
Engelim sebebiyle donanımsız manuel vitesli araç kullanamamaktayım, başkaca tertibat gerekmeden otomatik vitesli araç kullanabilmekteyim. H sınıfı sürücü belgem, engelli raporum ve otomatik vitesli araç kullanabilirliğimi belirten raporum dilekçem ekinde sunulmaktadır.
18.04.2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği’nde “Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılan manuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir.”“Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.” Denilmektedir.
Bu kapsamda söz konusu istisnadan yararlandırılmam ve konuya ilişkin cevabın tarafıma iletilmesi hususunda;
Gereğini arz ederim. 13.05.2015
diye dilekçe yazarak eklerle maliyeye teslim ettim. Bakalım ne sonuç gelicek