Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.

arkadaşlar burdaki anahtar kelime '' ve/veya '' kelimesidir . eğer sadece '' ve '' olsaydı direk sol ayak engellileri ifade ederdi lakin ordaki '' /veya'' kelimesi sizin işinize yarıyormuş . bu yorumu hukukcu ve engelli arkadaşım yaptı

DADAŞ06;

çok doğru bi tespit ve bu durumu savunmamızda işimize yarayacak bir bilgi. Teşekkürler

erdinç abı sagolsun telefonla aradı ve arabasını alıyormuş abı artık bizlerde senın ızledigin yoldan giderek arabamıza kavusşuruz işallah
abi hayırlı uğurlu olsun

Hayırlı uğurlu olsun. Artık kazasız belasız kullanmak nasip olsun. darısı bizim başımıza. Erdinç Abinin engeli neydi tam olarak biliyor musun ?

Vergi Dairesine avukatla gitmeden çözülmeyecek bu durum onu anladım artık

arkadaşlar erdinç abi ile irtibata gecin o bursadan arabasını alıyor belki bu konu üzerine türkiyede ilk o alacak

selam aleyküm arkadaşlar son durumlar neler bende haftaya hastaneye yenı rapor almaya gıdeceğim eski raporum duruyor tekrar heyete girip yazılması gerekenlerı yazdıracağım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Selamünaleyküm arkadaşlar;

Ben tuzla devletten sonra 2.olarak Ümraniye devlet hastanesine gitti.Ortaped doktoru anlayişlı idi ben gereken yazdım heyetten olumlu sonuç alırsın ötv den yararlanırsın dedi.Haftaya Cuma günü heyete girecem hayırlısı bakalım.Benim sol kol amputasyon sonrası tekrar dikildi şu anda 10 cm kısa ve el pasif.

Bu arada Miraç kandilin mübarek olsun dua edelim bütün insanlığa ve tabiiki düşünce yapısı engelli olan yarım yamalak yönetmelik çıkaran maliye ve empati yapmadan özellikle araç kullanan arkadaşlara alamazsın kullanamazsın diyen doktorlara.

Merhaba arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Daha önce de belirttiğim gibi yurt dışından araç almak için aldığım sürekli bir raporum var demiştim. Raporuma baktım ki raporun aslı elimde değil, noter tasdikli hali var. Bu hali geçerli olur mu acaba?
Bir de raporumdaki açıklamalar aşağıdaki gibidir.

ön sayfadaki Ortopedi kısmı: sol kol bisipital insersiyo seviyesinden ampute, sağ üst ekstremitesi ve her iki alt ekstremitesi ile özel tertibatlı araç ve h Sınıfı sürücü belgesi alması uygundur. Tüm vücut fonksiyon kaybı oranı : %56
Arka sayfada ise hem h Sınıfı ehliyet kısmı hem de özel tertibatlı araç kısmı evet olarak belirtilmiş. Açıklama olarak da "H Sınıfı sürücü belgesi için" Yazılmış.

Bu açıklamalarla bu raporu ötv muafiyeti için kullanabilir miyim? Yeni rapor almama gerek olur mu?

zekito Raporun aslı konusunda trafik sıkıntı yaratıyor diye bir bilgi vardı bir ara ama kendim şahit olmadım bir şey demem zor ; Rapordaki tabirler konusu o kadar karışık ki en güzeli vergi dairesine gidip sormak zorlamak başka türlü kesin olan hiç bir şey yok . GİB'de telefonda artık bilgi vermeyi kesmiş durumda denemekten başka çare yok kısaca

Selam arkadaşlar Nasılsıniz neler yaptınız son durumlar ne araç alan varmi

slm arkadaşlar arabayı aldım herkese hayırlı uğurlu olsun. şimdi biniyor geziyorum...

Erdem bey hayırlı olsun. Engeliniz tam olarak neydi ? nasıl bir raporunuz vardı ? araçta direksiyondan vites şartı koşuldu mu ? hangi ilden aldınız? emsal göstermek adına bize ayrıntılı bilgi verebilir misiniz ? ben sol kol ampute, h sınıfı ehliyet ve otomatik vitesli özel tertibatlı araç kullanır raporumla, araç vs. herşey hazırken istanbul'dan olumsuz yanıt aldım, bekliyorum.

H sınıfı ehliyet almaniçin kol kısalıgı yeterli bir özür
H sınıfı eh li yeti olan herkez EVET İNDİRİM ALIR
HEM ÖTV +KDV KESİN DİR YÖNET MELİK BU + ARAÇ BONDIROLÜ KÖPLÜ GEÇİŞİ VE OTAPARK ÖDEMEZ

doğru söylediniz kanunlar nasıl yorumlanacak; vergi dairesi ayrı, trafik ayrı, galeriler ayrı yorumlayacak...

DOSTUM KONU KARIŞ TI SANIRIM
orda okudugum sol kol sısalı gın dan dolayı raporunuz yoksa ssk lıysanız vergi indirim bel gesi almak için hastaneye sevk ala caksın yada raporun varsa oraporla mü racat edeceksi vergi in dirim belgen yada bu da yok sa raporun la ,,,,,,H,,,,,, sınıfı ehliyet almalısın yada yüzde 90 san raporun varsa bu in dirimi alırsın sen ver ginidirimial ve kol kısalı gından H sını fı ehliyet alman çok kolay

H sınıfı engeli eh liyeti yani direk indirim alır bü yük galeri lere git sana anlatırlar
ya h sınıfı ehliye bu çokolay uzul eksiligi ve kısalıkta
yada yüzde 90 rapor zan nediyorum anlata bildim

selam.

2005 yılında ehliyet için müracaat ettiğimde özel bir hastahaneden (o tarihte özel hastahaneler rapor verebiliyodu) rapor aldım yüzde 45 sol koldan hareket kısıtlılığım olduğundan h sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunuyor.
trafige verdiğim raporumda sadece bu açıklama var ve bana h sınıfı ehliyet trafik verdi. ehliyetimdede hiç bir tetibat yazılı değil.

son çıkan tebligata görede bizler ötv siz vede tertibatsız araç alma hakkına sahibiz. şu an vergi dairelerindeki çok bilmiş abileimizde gerçi buna karşılar ama yola gelmek üzereler ki vergi dairesi artık kabul ediyo ötv siz araç almamızı ama şimdide trafik le sorunlar başladı. sizler tertibatsız yola çıkamazsınız diyolar.ş

imdi bülent bey resmi olarak bize bir yazı gösterebilir misiniz trafikle ilgili biz bunu yanımıza alarak trafige gidebilsek daha güçlü olacağız . açıklayıcı bir yazı resmi olarak sunarsanız çok iyi olacak .saygılar

milano Azim Hocam; Başka bir yorumda okuduğum kadarıyla özel hastane'den Sadece H sınıfı ehliyeti alabileceğinize dair bir rapor almışsınız. Bu mevcut raporla zaten ötv muafiyeti hakkı kazanamazsınız illaki devlet hastanesinden araç ile ilgili bir rapor almanız gerekiyor

selamlar arkadaşlar;

h ehliyet ve araç raporunun 2. serüveninde 21 mayıs'da Aydın devlet hastanesinde ortopedi doktorunda randevum var. bakalım hayırlısı ile buradan olumlu bir görüş alırsam doktordan, önümüzdeki hafta da heyete gireceğim.

Deniz hakkında herşeyin hayırlısi olsun inşallah alırsın

yusufdove

İnşallah Yusuf kardeşim. o kadar çalıştık çabaladık, bunu sadece kendi adımıza değil herkes, herkes için yaptı. Umarım herkes hakkına kavuşur.

Haklısın bende gideceğim Dr rapor için başvuru yapacağım

Selam arkadaşlar Nasılsıniz araç alan varmi son durumlar neler

ya arkadaşlar araç aldığını söyleyen 2 arkadaş olmuştu, bir zahmet yaşadıkları süreci ve neler yaptıklarını paylaşabilirler mi ? herkes bu kişileri özel mesajlara veya telefon aramalarına boğmasındansa iki satır deneyimlerini buradan paylaşırlarsa daha geniş bir kitleye ulaşmış ve bir bakıma bir çırpıda sorulara sorunlara yanıt vermiş olunmaz mı ?

slm arkadaşlar bu anlattıklarımı tekrar ediyorum anlatmayı bir borç bildim...
1-heyet raporunuzda H sınıfı ehliyet alabir,özel donanımlı araç alabilir,otomatik fitesli araç alabilir yazıcak bende olan bu.
2-Sonra ehliyet alacaksınız h sınıfı ehliyet ehliyetin uzerinde otomatik fitesli araç kullana bilir özel donanaımlı kelimeleri yazıcak.
3- ben önce vergi dairesine gittim raporumla birlikte ehliyetimde yanımdaydı orada mudure gösterdim bana dediği git firamaya özel donanım yaptırsın dedi.alırsın ve ötv den yararlanırsın dedi.
4-firamaya verdim 1 hafta sonra araç donanımlı bir sekilde bana teslim edildi fitese aparat takmışlar bunu firmalar kendileri raporunuza göre araç muayeneden geçiriyorlar olumsuz olursa sadet muayeneden geçmez olumsuz cevabı gelir.
5-1 hafta sonra arabamı almaya gittim .1 tek kaskoyu ben yaptım .fiteste demir seklinde aparat yapılmış burası sızle alakalı değil raporunuza göre ayarlıyorlar. biz sadece aracı almaya gidiyoruz.
6- şimdi benim rapor 2013 yılında aldım %42 sol koldan engelliyim toyota corolla aldım.75 di fiyatı 52 ye aldım.
7- kafanıza bişey takılıyorsa arkadaşlar gidin vergi dairesine anlatın adamlara derdinizi bunlara göre aldım ben şuan biniyorum.kalın sağlıcakla bana daha sormayın hepsi bu detayıyla anlattım allaha emanet olun herkese hayırlı olsun...

sol koldan engelliler için vitese nasıl bir aparat yapıldıgını antatırsan sevinirim bendede aynı sorun varda.

Üst Alt