Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

sen yaptırmıyorsun onlar bi şekilde yapıyorlar.uyduruyorlar engeline göre..

evet ben de aynı şeyi soracaktım. sol kol engelliler için viteste herhangi bir tadilata gerek yok ki. İkinci sorum ise tadilat için ayrıca para aldılar mı, aldılarsa ne kadar aldılar?

Sol koldan bir engele tutup'ta sağ kola tertibat yaptırılması istenmesi kabul edilebilir bir şey değil hele bu durumu kullanıcın kabul etmesi dahada vahim bir durum . Yasa durum açık ve net iken sırf uğraşmamak için emsal teşkil ediyorsunuz bizde affedersiniz eşşeğiz zaten durum düzelsin diye dilekçe yazıp yazışmak ile uğraşalım . Neyse herkese selametle dahada ne yorum yapar nede sonucumu buradan paylaşırım her koyun kendi bacağından asılsın diyenlere teşekkür ederim

Erdem beyin yazisindan sonra, tertibat isini arastirdim. istanbul tse otomatik vites icin boyle bir tertibati gereksiz bulur ve onay vermez dediler. Buyur burdan yak simdi. Ya mercedes alicaz yada citroen picasso. Direksiyondan vites bir tek bunlarda var. Citroen cactus ta yokmus boyle bir vites donanimi. Olsa hemen gidip alicam

nuwanda Hocam sol elden özüre sahip 2 arkadaşımız bursa'dan tertibatsız araç alabilir onayı aldı . İsterseniz erdinç aytekinin numarasını vereyim bir konuşun kendisiyle

arkadaşlar youmları okuyorumda çok uşengeçiz.Vergi dairesine niye gitmek bu kadar zor geliyor acaba araç lamayan arkadaşlara gelince illakı bir eksiklik vardır.

Arkadaşlar sabırlı olalım en güzeli vergi dairesine sormak orda bizi aydınlatacaKlar

CENK BEY KOLAY GELSİN SİZ ''ne yorum yapar nede sonucumu buradan paylaşırım''DEYİP BOYLE DUŞUNURSENIZ İSTEDİGİMİZ SONUÇLARA NASIL ULASIRIZ BEN BURADA HAYKIRDIM SECİM ONCESI TANIDIMIZ UST MEVKİLERE KSOYLIYEIM KONUSALIM BILDIRELIM DIYE BEN BİMERE NEREDEYSE HERGUN YAZIYORUM MUHALEFET PARTILERE YAZIYORUM KI GUNDEME GELSİN DİYE KARSIMA CIKAN VEKİLLERE SOYLUYORUM NE YAPARSAN SU 20 GUN ICINDE OLACAK
SİZDE AYNISINIZI YAPSANIZ BU SORUN COZULUR
BEN ERDİNC ABİDEN GELECEK HAYIRLI HABER BIZI SONUCA ULASTIRACAK BEN KUTAHYADAKI MALIYECILERE GİTTİM RAPORDA TERTIBAT YAZMASA SORUN YOK DEDILER SEN RAPORU DEGİSTİR SADECE OTOMATİK YAZSIN BEN VERİRİM DEDİ ONAYI ÇİNİLİ VERGİ DAİRESİ TIRAFIK BOLUMUNDE FATIH ŞEF

Kendim için söylüyorum bir eksik yok. Rapor, araç, para vs. herşey hazır. İstanbul Ümraniye nakil vasıtaları vergi dairesi müdürüyle yapılan görüşmede, tertibatsız otomatik vitese onay verilmeyeceği söylendi. Sadece, direksiyondan vites kabul edilecek. Bursa farklı uyguluyorsa, gidip ordan alırım olmadı. Alan arkadaşlar hangi bayiden almışlarsa, onlarla görüşmek isterim.

nuwanda

bende aynı şeyı dusunuyorum gerekırse turkıyenın bir ucuna gıtmeye razıyım ama alan arkadaşlar burada bızımle bılgılerını paylaşırsa sorun kalmaz

3T3N1TY

Öncelikle kötü örnek örnek teşkil etmez. İkincisi de kanuna aykırı emsal oluşturulamaz. İçinizi rahat tutun. Tertibatsız otomatik vites araç alabileceğiz. Hiçkimse kanuna aykırı iş yapamaz

Arkadaşlar bende ıkı kez umranıy ye gıttım aynı seyler banada soylendı dıreksıyondan vıtes ıstıyolar edındıgım ıntıba su anda memurlar bu kanun maddesını anlayamamış Tereddüt yaşıyorlar ya beklıcez ya dılekce yazcaz en mantıklısı dıkekce yazmak bence ben su an ıstanbul dışı vergı daıre lerıyle görüşüyorum ınsallah hayırlı haberlerı paylascam ama bı an once bence dıkekce yazmak

@nmt43 Bu mevzuat çıktığı ilk günden bu yana aynı şeyleri tekrar ediyoruz aynı şeyleri konuşuyoruz ama gel gelelim söylediklerimiz yaptıklarımız çevremizi etkilemiyor yine herkes burada bende bu durum var alabilir miyim gibi söylemlere devam ediyorlar . Kaç sefer söyledik otomatik vitesli aracınıza tertibat yaptırmayın kabul etmeyin emsal yaratmayın biraz uğraşın ama sonucu güzel olsun diye ama gel gelelim yine dinleyen uğraşan olmadı . Burada alemin eşşeği herkesin yararına uğraşan yine biz olduk 4 mayıs'tan beri bimer-vergi dairesi-gib arasında salak oldum ben bilmiyor muyum araca uyduruk bir tertibat yapıp kurtulmayı ama bu emsal yaratıyor ve boşu boşuna ruhsatınıza şerh koyacaklar belirli kişiler hariç kimse kullanamayacak . Kısaca sıkıldım,yoruldum,bunaldım her koyun kendi bacağından asılacaksa asılsın artık kimseye laf anlatmaya yol göstermeye uğraşmam .
bykardelenn Örnek kötü değil gereksiz ve sadece tertibat olsun diye yaptırılmış keyfi bir uygulama ve pek ala gib nezdinde emsal yaratabilir ve buna göre bir genelde çıkartabilirler . Bu kadar beklemişiz 6 sene olmuş 1 ay mı çok geliyor

İstanbul kırmak fiat bayii.tabi fiat da alınacak bir araç yok ben sadece bilgi amaçlı sordum

@3T3N1TY illerdeki gelir idaresi başkanlıkları ya da vergi dairelerinin yapmış oldukları işlemlerden dolayı emsal karar aleyhte çıkarılamaz. Buna karar verecek olan bakanlığın genel müdürlüğüdür. Yani birisi reddetmiş birisi aparat taktırmış diye bizim kanunda alenen belirtilmiş olan bir hakkımızı emsal gösterek engelleyemez. Ben bizzat Adana vergi dairesi başkanlığına gidip ötv servisinde yetkili kişiyle konuştum. Bana göre alabilirsiniz dedi. Üzerinde basa basa durduğu tek nokta sağlık raporu oldu. Bizim için önemli olan sağlık raporunda ne yazdığı dedi. Ben şahsen işlemlere başlayacağım yalnız araç almak yeteri kadar param yok. Bir yerlerden bulduğum anda inşallah aracı alacağım, burdan da söyleyeceğim.

Aydın evler hastanesi ortopedi doktoru ile görüştüm. Ben daha şu bu demeden sıraladı, senin sağ kolun sağlam sol kolundan dolayı sana sadece otomatik vites yeter başkaca hiç bir tertibata ihtiyacın yok olsada nasıl kullanacaksınız zaten vs. Vs. İnanamadım kullaklarima. Sizin heyete girsem daha sonra olur mu dedim. Sen gel heyete ben sana yardımcı olurum takma kafana sen dedi.

Sağlık kurulunda cumhur bey var sana ne yapacagin ile ilgili seni yönlendirsin dedi. Onun yanına gittim daha önce istihdam için raporunun olduğunu söyledim, benim o rapora itiraz edip yeniden almam gerektiği söyledi. Böyle birşey var mı istihdam ile ehlivet ve araç raporu tek raporda mi olmak zorunda ? Bilgisi olan var mı ?

bykardelenn aynı şeyden bahsediyorum zaten iller bu şekilde karar almaya başlarsa bu durum Gelir İdaresi Başkanlığı için emsal teşkil edecek. Zaten yasaya uydurmaya çalıştıkları bir tertibat kulpu var iken ellerine koz vermekten başka bir şey değil bu durum.

Arkadaşlar ben dün bursa vergi dairesine gittim;
sol kol engelliyim H sınıfı ehliyetim var raporumda H sınıfı ehliyetle otomatik vitesli ararç kullanabilir yazıyor.
2 hafta önce kabul etmemiş daha sonra bir daha uğrayın demişlerdi dün tamam müdür kabul ediyor otomobil almak için başvurabiilisiniz dendi.
Bilginiz olsun.
Ben çok uzun zamandır bimer'e ve gib'e ombudsmanlığa şikayet ediyordum zaten sonucunu aldık elhamdülüllah..

kenanaykan;

abi kolay gelsin raporunda sinyal tertibatına aparat takılacak diyor mu? Yoksa sadece oto. Vites kullanır mı diyor

sol kol konusunda sanırım hala netleşen bişey yok :(

Kardeşim kusura bakma geç cevapladım,[FONT=sans-serif]sadece oto. Vites kullanır diyor....
Merak ediyorum trafik sıkıntı çıkarırmı acep,
Hayırllı günler kardeşim..[/FONT]

bursa vergi dairesindeki bayan; tamam müdürümüz otomatik vitesi ötv muafiyeti için onaylıyor dedi.
Bilginize.....

evet arkadaşlar aracımızı aldık .. çok şükür rabbime sizlerede nasip olur inşaallah ..

hayırlı uğurlu olsun abı süreci kısaca bir anlatabılırmısın bızlere ışık ol bılgılerınle

arkadaşlar sol el ve sol kol engelliler için .
bu gün aracımı aldım
yapmmanız gereken sadece 3 evrak
1- otomatik vites araç kullanabilir rapor
2- h sınıf ehliyet fotokopisi
3-kimlik fotokopisi
hepsi bu kadar ...... üzmeyin kendinizi sadece evrakları tamamlayın yeter ... gülümseyin sadece numaram 05333845428 arayabilrsiniz
ben kia ceed CRD pemium SW ALDIM . TAVSİYE EDERİM

erdinç aytekin;

hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan

erdinç aytekin;

Güle güle kullan sadece otomatik vites kullanır mi yazdın yada manuel vitesli aracı tertibatsiz kullanamaz diyede
yazdirdin

Arkadaşlar erdinç abin'nin ziyaretine gittim sagolsun cok güzel ağırladı benı teşekkur ederim
bana herseyi anlattı siz erdinç abinin dediklerinden cıkmayın ben şahsen onu yapacagım ve türkiyede sol koldan otv indirimli araç alan ilk kişi sonuçta

abi tekrardan hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan

erdinç aytekin hayırlı uğurlu olsun İzmir Vergi Dairesi Gib e yazı yazdı onun cevabını bekliyoruz.Bakalım ne zamana gelecekse.

sinerji

inşallah kısa zamanda hayırlı bir cevap alırsınız vergi dairesinden. dualarımız sizlere :)

Üst Alt