Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

DADAŞ06 Doğru nuwanda hocam kendisi özür durumunu belirterek başvurmuş ben bunu bimere genel olarak yazmıştım kaç ay önce cevabı yeni geldi ama bi üst satır 2 mizinde aynı ve kararı dediğiniz gibi hastaneye bırakıyor. Benimde raporumda otomatik vites kullanabilir kararı var

@nuwanda

ozaman hayırlı uğurlu olsun diyelim sanada :) darısı başımıza artık.

@DADAŞ06 ;

Cihan abi, sanırım ben haziranda uygun bir zamanda önce ikametimi aydın a aldıracağım ardından raporu almak için hastaneye başvuracağım. aracı hemen almasam bile en azından raporumu ve ehliyetimi cebimi koyayım diyorum. aracımıda araç piyasası yüksekken satarım 1-2 bin lira fazladan param olur bekelerim güzel bir kampanya bulana kadar.

deniz hocam

artık durum netleşti raporunu alabilirsin . araç alsanda almasanda raporunu al ve ehliyetini değiştir istersen . artık bayramda görüşürüz .

inşallah, görüşelim hocam. tatil gününde telefonla yarım saatini bana ayrıdığın için ayrıca teşekkür ederim. Allah senden ve bu işte emeği geçenlerden tekrar tekrar razı olsun.

Mrb arkadaşlar dun aksamda yazdım tekrAr edeyım ben Doğuş oto Bursa bayıı aracılığı ıle tertıbatlı arac kullanır ıbarelı raporumu Bursa vergı daıresıne sordurdum otomatık vıtes arac almak ıstedımı belırttım bıkac saat sonra bayıı aradı vergı daıresı otomatık vıtes arac vermeyı kabul ettını soyledı bende aracımı sıparıs ettım ıkı ay sıra var malum wolswagende bence yakın zamanda ıstanbul vergı daıresı de onay vercek memurlar emın olamıyorlar

Arkadaşlar bir de şu mevzu var "otomatik vitesli araç kullanabilir" ifadesi engelli raporlarınızda mı yazıyor? burdaki vergi dairesi başka birine bu konuda sıkıntı çıkardı. Engelli raporlarında olması gerekiyor bu ifade dedi. Sizin de raporlarınız bu şekilde mi? ben engelli raporum ve araç raporum ayrı olarak yaptım başvurumu

Arkadaşlar kolun ampude olmasina gerek yok zaten yasada ampude demiyor telefon ile gib ile görüstum sol kolum da fonksiyon yok diye belirttim ehliyet aldığım raporda da zaten otomatik vitesli araçlarda h sınıfı sürücü olduğumu da belirttim ötv den yararlanacağım söylendi.

Vergi daireleri yasayı yorumlayamadından sorunlar devam ediyor

Arkadaşlar benim de şu sorumu cevaplarsanız sevinirim. Araç alımında hem durumu bildirir heyet raporu, hem de h sınıfı ehliyet alabilir kurul raporu mu gerekiyor?

bykardelenn

Yeni raporlarda hem engel oranı yazıyor hemde ehliyet ile ilgili karar yer alıyor sanırım.Vergi dairesine onergede verdiğim 2006 tarihli raporda oran yazmıyordu bu yüzden benden ayrıca engel oranımı gösteren rapor da istediler.

fireworks;

arkadaşım siz olayı yanlış algılamışsınız .'' engelli sağlık kurulu raporu olacak'' ve ayrıca '' sağlık kurulu raporu '' var o olmayacak anlamında söylenmiştir ve iki rapor farklıdır . bizimki engelli sağlık kurulu raporudur

TC0101;

arkadaşım biz şu durumu ifade etmek için yazdık o ifadeleri : salt otomatik vites

yoksa içinde tertibat kelimesi olan sol kol engelli raporlarının hepsi araç alır

bykardelenn;

engelli sağlık kurulu raporunda hepsinden faydalanabilirsin . tek raporla vergi indirimi , ehliyet , araba . internet , yardım parası , bakım ücreti , telefon , ulaşım .........vs

Arkadaşlar merhaba,Ben de sol koldan engelliyim.tecrübeli arkadaşlardam yardım rica ediyorum.Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bugün Ümraniye Devlet Hastanesinden H sınıfı ehliyet alır.Özel tertibatlı araç kullanır raporumu aldım.(Raporun ön yüzün de ortapedi doktorunun özel tertibat gerektirmeyen otamatik vitesli araç kullanır notu mevcut)
1-)Raporun Ön yüzü ve arka yüzündeki çelişkili durum bna sıkıntı çıkarır mı?
2-)Bu raporla h sınıfı ehliyet alabilir miyim ?
3-)Ehliyet te özel tertibat mı ? Otamatik vites mi ?Sadece H sınıfı mı yazar ?
4-)Ötv den muafiyet kısmına gelince vergi dairesi sadece otamatik araç almam konusun da sıkıntı çıkarırı mı ? İllede özel tertibat olacak der mi?

adakm

hocam sen bu doktoru nerden buldun ? yada doktora maliyenin yönetmeliğinimi ezberlettin ? arkadaşım bu doktorla arayı sıcak tut bak istanbulda bir sürü arkadaşımız böyle rapor almak için can atıyor .

maliye açısından yönetmeliğe uygun . trafik ne der bilmem ama onların kanunları okumakta çok zayıf oldukları bilinen bir gerçek bu sebeple h sınıfı otomatik vites ehliyet alman kuvvetle muhtemel . yazdığın kadarı ile raporda çelişki yok . mali açıdan otomatik vites . karayolları açısından h sınıfı ve tertibat ben bu ibareleri bir arada yazacak doktora boğazda balık ısmarlarım :)

fazla yer kaplamasın cevabı buraya yazayım : maliye sende tertibat issssteeeeeyeeeemeeeezzzzz . salt otomatik viiiiiiiteeeeeeesssssssss araç olur

Dadaş merhaba,

ilk önce sadece otamatik vites yazmıyor diye bozulmuştum ama gerek senin açıklamaların gerekse araştırmalarım avantajlı olduğumu gösteriyor.

Peki şimdi vergi dairesi bu raporla bana otamatik araç alabilisin der mi ? Tertibat ister mi ? ( Hoş o tertibat ta ne olacaksa ben düşününce bulamıyorum)

arkadaşlar benim raporum da otomatik vites kullanır yazıyor ehliyetimde de otomatik vites yazıyor ötv den yaralana bilirmiyimki raporum sorun çıkara bilirmi bana,,,,,, bana cevap verecek biri yok mu ?

Arkadaşlar ALLAH nasip ederse yarına aracı almaya gidiyorum. Pazartesi yede teslim alabileceğimi söylediler.

Hadi hayırlı olsun alan tüm arkadaşlara..

husmen16;

hayırlı olsun iyi günlerde kullan raporun da otomatik vites kullanır mı yazıyordu

Sağolasın ALLAH Razı olsun. özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.
Deniz şahbaz ALLAH Razı olsun inşallah

raporu nasıl alabileceğin konusunda bişey diyemem ben tek seferde aldım ama özel tertibat yazdığında sadece otomatik vitesi kabul ediyorlar. benim öyle ve alıyorum.

husmen16, hayırlı olsun kardeş. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. İşlemlerini hangi İl'den yürüttün acaba?
Yakın zamanda herkesten böyle güzel haberler duyacağız inşallah. Herkese kolaylıklar dilerim.

@dadaş bunlardan faydalandıklarım var fakat benim raporumda ehliyet ile ilgili bir ibare yok. O yüzden aklımda bu konuda sorular var?

bykardelenn

eğer devlet hastanesinden engelli sağlık raporu olarak aldığın raporda ehliyet kısmı değerlendirilmemişse yani h sınıfı ehliyet alır ibaresi yok ise ötv indirimli araç alamazsınız

Allahım bana bir akıl verin arkadaşlar ! şimdi aydın il sağlık müdürlüğünü aradım, 2013 yılında engelli raporu aldığımı ve bu raporumda H sınıfı ehliyet ve Ötv inidirmi değerlendirmesi bulunmadığnı söyledim. H sınıfı ehliyet ve araç alımı ile ilgili olarak, mevcut raporuma ilave yapılması için ne yapmam gerektiğini, mevcut raporuma itiraz yolu ile mi ekliyeceğimi veya nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum. telefondaki adam bana engel oranımı sordu %58 dedim. H sınıfı ehliyet için sağlık kuruluna girebileceğimi ama engel oranımın ötv indirimi için bana yetmeyeceğini %90 olması gerektiğini söyledi. bende, yönetmelikle %90'nın altıda da araç alınabildiğini söyledim ve bana, ben nerden bileyim ben sağlık bakanlığıyım dedi. şimdi ben aydına gideyim bu adama ne yapayım sabaha mı bırakayım yoksa akışına birşey mi yapayım. Sağlık bakanlığı - Maliye bakanlığı - Karayolları tamam bunların hepsi ayrı ayrı kurumlar hepsinin kendi ayrı ayrı işleyişleri ve yönetmelikeri var. Varda her biri için ayrı ayrı şekilden şekile girmekten sıkıldım bunaldım artık yaa.

hiç raporum yokmuş gibi gitsem heyete alıp çıkacağım raporu belki ama, bu sefer yine EMG ye gir bilmem ne yap bir sürü zaman kaybı. Aydında yaşıyor olsam onada amena diyeceğim ama denizliden her birşey için işyerinden izin al git gel biraz zor. Emg girmemek ve işlemi kolaylaştırmak için daha önce raporum var diyeceğim hastane sağlık kurulu itiraz edip sevk ettireceksin diyor lakin sağlık müdürlüğündeki adamın telefonda söyledikleri konuya tam hakim olmadığını gösteriyor ki itiraz mı edeceğim ne yapacağım sorusuna zaten cevap vermedi engel oranına ve ötv indirimine takıldı kaldı.

Sizce ne yapmam lazım ?

Deniz şahbaz Deniz karşı taraf haklı araba'nın ötv den muaf olup olmadığı kısmı onları ilgilendirmiyor . Sonuç olarak aynı hastaneden bile rapor almak istesen bütün işlemler tekrar baştan başlayacak diğer hastanede girdiğin tetkikler onları bilgilendirmez

3T3N1TY tekrar herşeye razıyımda, ne yapayım 1-2 hafta ücretsiz izin alırım birşekil yaparım. ama şimdi aydın il sağlık müdürlüğü ötv muhabbeti yüzünden sevk etmeme veya ne bileyim kabul etmeme gibi birşey yapar mı ? adam kalkıp evet itaz edeceksin veya itiraza gerek yok demiyor ki, hem ben maliye değilim diyor hem ötv için %90 ve üzeri olman lazım diye yorum yapıyor. neyse. haftaya gideceğim aydın sağlık müdürlüğüne beni hakem hastaneye sevk edin diye başvurcam bakalım neler olacak.

Deniz şahbaz İl sağlık müdürlüğü seni hastaneye H sınıfı ehliyet alıp alamayacağı ve hangi tip araçlar kullanabilir tespiti için sevk edecek . Bu ibareler ile gönderildiğiniz taktirde sıkıntı olmaz

inşallah cenk. bakalım az önce raporu aldığım burdur devlet hastanesini aradım doktorunu ben ortppedik olarak gerekli muayeneyi yapar ve değerlendirmemi yaparım dedi ama tabi görmeden olumlu olumsuz bişey söylemedi. aydın devlet hastanesi doktoru ile yüz yüze görüşmüştüm o ben gerekeni yaparım sen heyet gel demişti, o yüzden aydın bana daha sıcak gibi geliyor bu konuda.

Üst Alt