Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir
Arkadaşlar sinyal kolu TRAFİK MÜDÜRLÜĞÜNCE ÖZEL TERTİBAT APARATI SAYILIR.Bizzat ben 5 senedir kullanıyorum aracımı trafik o aparatı söyledi onu yaptırmıştım.tabi ötv den yararlanamadığımdan ikinci el almıştım.
Bu arada artık adımın geçtiği yerlerdeki mesajlara cevap vermiyorum.Konu başından beri aynı şeyi söylüyorum bıktım artık.bilgi almak isteyen olursa(tabi bildiğim dahilinde.bilmediğimide seve seve araştırıtım) özelden bir mesaj yeterli .
herkese engelsiz günler dilerim.
gunebakan62fidan77 Şuanda resmi işiniz olan hiç bir yerde TC kimlik numaranız yazılı değilse hiç bir işleminizi yapmazlar bu kadar açık ve nettir . 2000 yılında devreye alınmış TC Kimlik sistemi 2005 yılında neden olmaz bence bunu bir irdeleyin
fidan77 TC Kimlik Numaraları 2000 yılında devreye girdi , Siz raporunuzu 2005 yılında almışsınız o dönemde kimliğinizde numaranız yok ise yazmamışlardır çünkü o dönemde geri çevrilmiyordu.
Ehliyet için almış olduğum raporu ötv için kullanabilirmiyim ?rapor tarihi 2012 alındıgı yer: devlet hastanesi, rapordaki ibare tablo 2.7 ye göre; kumandaları sağ ele göre ayarla otomatik vitesli araçlarda h sınıfı sürücüsü olur.
@Hüsmen16 arkadaşım verdiğiniz bilginin yanlış olma olasılığı çok yüksek çünkü sizden bilgi isteyen arkadaşımızın yazdığı bilgiler ışığında net bir cevap verilemez . siz kendi durumunuza göre ne işlemler yaptıysanız diğer arkadaşlarada yardımcı olmak babında cevap vermek istiyorsunuz lakin herkezin durumu aynı olmayabilir bu sebeple kanunlar karşısında farklı yararlanma sonuçları ortaya çıkar .
@TC0101 arkadaşım ehliyet almak için tek doktor imzalı rapor yeterlidir . araç almak için ise kanunun belirledigi devlet hastanelerinin engelli heyet raporu gereklidir . eğer yanlış anlamadıysam sizin raporunuz tek doktor imzalı rapor ve bu raporla araç alamazsınız
Ben Bursa'dan aldım arac yanlız arac Ağustos basında gelcek arac sorduğumuzda vergı daıresı otomatık vıtesı kabul ettı o zaman sorun cıkarmı bılınmez dun görüştüğüm bı arkadas dıreksıyondan vıtes ıbaresıne ıtıraz ettıklerını sonucun olumlu Çıkma ıhtımalı oldugunu soyledı benım fıkrım de secım geçerse bu konu da uzar durur dıye düşünüyorum
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız iyi günlerde kullan darısı başımıza...nasıl aldığınızıda paylaşırsanız seviniriz.hangi araç kaç tl hangi yollara başvurdunuz...
Arkadaşlar raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor. aracı 68.500 lira bana 46.500 e geldi. araç kredisi kullanmayın. çünkü trafik rehin koyduğu için banka rehin koyduğunda bir işe yaramıyor onun için vermiyorlar. 2 tane rapordan noter tasdikli istiyorlar. ehliyet ehliyeti ayrı raporla aldıysanız o raporuda istiyorlar. kimlik okadar
engelli araçları 5 yıl dolmadan satılırsa , başlangıçta ödenmeyen ötv vergisi faiziyle vergi dairesince tahsil edilir . bu sebeple bankalar kredi verirken kötü sonuç ile karşılaşmaları yani kredi çeken kişinin krediyi ödeyememesi durumunda kendi paralarını kurtarmak için varlığa ipotek koyarlar . herhangi kötü durumda ipotekli aracı satarlar . 6183 sayılı amme alacakları tahsili u.h. kanuna göre icrada satılan varlığın üzerindeki devlet alacağı ilk sırada olması sebebiyle önce vergiler ödenir ayrıca gene aynı kanuna göre zor duruma düşen kişinin hayatını sürdürmek zorunda olduğu malları haczedilemez bu sebeble eğer davalık bir durum olursa hakimin engelli aracını engellinin hayatını devam ettirmesi yönünde zorunlu ihtiyac oldugu yönünde karar vermesi yüksek ihtimal olabilir . bu yazdığım sebeplerden dolayı her banka kredi vermeyebilir lakin kıssa zaman önce arkadaşımıza aldıgımız araca akbank onay vermişti
Bu durumda, otomobil kredisi değil ihtiyaç kredisi mi kullanılması lazım ? tabi bu görüştüğümüz banka krediye onay vermemesi halinde. birde bayiler'de kredi kullandırıyor, oranlarını bilmiyorum ama onlarda değerlendirilebilinir.
husmen16, daha önce aşağıdaki ""raporu nasıl alabileceğin konusunda bişey diyemem ben tek seferde aldım ama özel tertibat yazdığında sadece otomatik vitesi kabul ediyorlar. benim öyle ve alıyorum." şeklinde bir yanıtın vardı ancak şimdi "Arkadaşlar raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor" diye yazmışsın. Senden rica aşağıdaki soruları sırasıyla yanıtlayabilirsen, aracı almış biri olarak izlemiş olduğun süreci tek yanıtla hepimiz için özetlemiş olursun. Tekrar hayırlı olsun.
1. Engelin tam olarak nedir?
2. İşlemler hangi ilden yürüttün?
3. Hani hastaneden rapor aldın?
4. Raporunda yer alan açıklama tam olarak nedir?
5. Tertibat yaptırman konusunda trafikte sorun yaşamadın mı?
6. İşlemleri sen mi yürüttün? bayi mi yürüttü?
7. İşlemleri kendin yürüttüysen sırasıyla hangi işlemleri ve nerelere başvurarak gerçekleştirdin?
deniz olayı şöyle anlatayım : bütün bankalar araç kredisi verir , vermiyoruz demezler . bayi ile anlaşırsın araba işlemleri başlar evraklar gider gelir her şey yolundadır en son banka çekilen krediyi bayiye öder ve bayi sana arabayı teslim eder süreç böyle biter . engelli araçlarındaki sıkıntı yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı en son aşama olan bankanın çekilen krediyi bayiye ödemesi anında çıkar . banka görevlilerinin çoğu engelli arçlarındaki bu sıkıntıyı bilmediğinden bütün işlemleri yapar ve araca ipotek konulması ve paranın bayiye ödenmesi onayını almak için genel merkezlerinden onay isterler işte bu anda onay alamazlarsa sıkıntı olur . peki bu durum nasıl aşılır dersen : eğer banka müdürünü yada müdür gibi yetkili birini tanıyorsan ve o kişiler sana referans olurlarsa aracına ipotek konulmadan referanslı oto kredisi alabilirsin çünkü bu yetkileri var . eğer tanımıyorsan tüketici kredisi yada başka bankalardanda başvurabilirsin
Anladım cihan hocam, sağol. yani asıl nokta genel merkezin onayına gelindiğinde. dediğin gibi o zaman tanıdık bankacıların olması avantaj sağlar dediğin gibi. Neyse hayırlısı bakalım. tüm engelleri aştık bunuda aşarız bir şekilde