Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

1. Engelin tam olarak nedir?
SOL EL BİLEKTE HAREKET KISITLILIĞI PARMAKLARDA AMPUTE
2. İşlemler hangi ilden yürüttün?
BURSA
3. Hani hastaneden rapor aldın?
EDREMİT DEVLET HASTANESİNDEN
4. Raporunda yer alan açıklama tam olarak nedir?
ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR
5. Tertibat yaptırman konusunda trafikte sorun yaşamadın mı?
HAYIR AMA BU İBARE YAZAN HERKESTE YAŞANMAYACAK DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL ELİ DİRSEKTEN AMPUTE OLAN BİR KİŞİDEN BELKİ TERTİBAT İSTEYEBİLİRLER
6. İşlemleri sen mi yürüttün? bayi mi yürüttü?
BAYİ YAPTI. BURSADAN BANDIRMAYA TAKİPÇİ GELDİ + 200 LİRA PARA ALDILAR
7. İşlemleri kendin yürüttüysen sırasıyla hangi işlemleri ve nerelere başvurarak gerçekleştirdin?
DADAŞ06 Sana katılıyorum işlemler tamamen bitti kredi çıktı imzalar bitti bana arabayı alabilirsin dediler. gittim aldım ertesi gün parayı yatıramıyoruz. rehin olduğu için veremiyoruz dediler sonra bende ihtiyaç kredisi çektim

Arkadas istanbuldan tertibatsiz arac alan hic yokmudur ya hep bursa..

@husmen16

arkadaşım dur ne yapıyorsun !!! ne demek dadaş06 sana katılıyorum ?!! ben bilmeden atıp tutan bir adamım :confused: benim yazdıklarıma katılıyorsun diye seni aforoz edebilirler arkadaşım bir daha böyle şeyler yazma :) ve karayolları trafik kanununa göre senden tertibat istememelerinin sebebi daha önceki yazdığın yazılarda mevcut . tekrar hayırlı olsun

husmen16, bilgilendirme için çok teşekkürler. Araç alan herkesin bu detayda özet bir bilgilendirme yapması faydalı olacaktır.

Husmen16 ehliyet için almış olduğun rapor yetmiyor muydu. o rapor da heyet raporu değil miydi?2012 de ehliyet için aldığım rapor tek doktor tarafından imzalı değil, heyet tarafından imzalı bunu Kabul etmezler mi ??

TC0101 bana öyle söylediler demek istediğim ehliyet aldığın engelli raporun varya arabayı onunla alacaksan birşey götürme ondan sonra başka rapor aldıysan onunla almak istiyosan ozaman ehliyeti aldığın raporu götüreceksin.

Arkadaslar mrb Bursa vergı daıresı tertıbatlı arac alır raporumu kabul ettı yanlız h ehlıyet alır raporun aslını ıstıyor bu rapor U 2007 de ehlıyet alırken emnıyet almıştı benden vergı daıresı bu raporu ıstemesı normalmı tertıbatlı arac alır raporu varken bunu ıstemelerı dogalmı cunku arac raporu alırken zaten h ehlıyetın fotokopısını alıp ona gore arac raporu verıyodu hastaneler o dönem o raporu ısterlerse nerden bulabılırım o raporun aslını

Tskler Bülent bey yapcak bısey yok arastırcaz artık bulmaya calıscaz vergı daıresının ehlıyet raporunu ıstemesı normal mı

normal değil . tertibatlı araç kullanır raporunuzda h sınıfı ehliyet alır ibaresi yok mu ?

Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

Cıhan kardesım 2007 yılında ehlıyet almak ıcın aldığım raporda h ehlıyet alır ıbaresı vardı tertıbatlı arac kullanır bölümü degerlendırılmedı yazıyodu bende o raporu emnıyete vermıstım ehlıyet almak ıcın 2008 de arac almaya gıttıgımde benden tekrar rapor ıstendı o zaman tertıbatlı arac kullanır raporu alıp vergı daıresıne vermıstım o rapor hala bende mevcut onunda h ehlıyet alır Bölümü'nde degerlendırılmedı yazıyodu sımdı arac alır raporum var yAnlız vergı daıresı benden ehlıyet alır raporunu talep edıyo bu normalmı ehlıyetımın fotokopi sı yeterlı Olmalı bence o raporu ıstemelerı normalmı

1 ) 2007 de ilk ehliyet alırken aldığınz raporda : otomatik vites kullanır yazıyormuydu ?
2 ) 2008 de araç almaya gittiğinde aldığın rapor saklık kurulu raporu mu ? tek hekim raporu mu ?
3 ) 2008 de araç almaya gittiğinde aldığın raporu vergi dairesine mi verdin ? emniyete mi ?
4 ) sol kol engelinin dışında bir engelin var mı ?

2007de aldığım raporda h ehlıyet alır yazıyodu heyet raporuydu 2008 de aldığım raporda tertıbatlı Arac kullanır yazıyodu heyet raporuydu 2007 dekı h ehlıyet alır raporumu emnıyete 2008dekı tertıbatlı arac kullanır heyet raporumu vergı daıresıne verdım engelım solkol dırsek altı ampute tsk ler cıhan Ilgın ıcın

2007 dekı ehlıyet raporumda h ehlıyet alır yazıyodu otomatık arac kullanır falan yazmıyodu ıbare kısmı bos

Arkadaslar ben kutahya gelir idare başkalıgına gittim raporu goturdum özerge yazmamı ıstediler ve dediler ki temmuz ayında otv ile ilgili kanun düzeltmesi yapılacagını soyledıler sol kol engelliler icin bakanlıktaymıs suan konu tabı ben onların soylediklerini soyluyorum

nmt43 düzeltme derken başkaca bir açıklama yaptılar mı ? yoksa detay vermeden söyleyip geçtiler mi ?
DADAŞ06 cihan abi senin bir bilgin duyumun var mı ? düzeltme diye birşey geldi mi hiç kulağına ?

Mrb arkadaslar ben bu konu hakkında duyum aldım bıkac arkadas dıreksıyondan vıtes konusuna ıtıraz ettıklerını konunun Bakanlık'ta oldugunu soylemıstı bunu soyleyende ÇOĞU kışının tanıdığı halıs sayar abıydı konu dogru olabılır

ozaman bahsettiğin gibiyse, yönetmelikte sol üst ektremite için tertibat ifadesini açık birşekilde otomatik vites'e dönüştürecekler gibi bir varsayımda bulunabilir miyiz ?

@nmt43 düzeltme derken başkaca bir açıklama yaptılar mı ? yoksa detay vermeden söyleyip geçtiler mi ?
@DADAŞ06 cihan abi senin bir bilgin duyumun var mı ? düzeltme diye birşey geldi mi hiç kulağına ?

hocam şu an yazışmış olduğumuz konu başlığının 24. sayfasında ve 15 mayısta yazmış olduğum 6 maddelik yazının 3. maddesini tekar aşşağıya kopyalıyorum .

[FONT=sans-serif]3 ) ankarada tertibat yapan malum bir tane usta var ve o usta [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesin direksiyona yakınlaştırılması ve bu şekilde sol kol engellinin [/FONT]manuel[FONT=sans-serif] vitesli bir aracı kullanmasının mümkün olmayacağını dolayısıyla böyle bir aparatın da olmayacağını kabul ettirmiş ve otomatik vitese yapılacak bir tertibatın projesinin onayını bekliyormuş

[/FONT]
eeee ben bilmeden atıp tutan biri olduğum için madde dikkate alınmamış sanırım . ayrıca kanun düzeltmesi diye bir durum yok yönetmelik düzeltmesi söz konusu
ibrahim2834 arkadaşım cevabı özelden yazdım sana . okudunmu ?

Deniz şahbaz

ben vergi dairesin soyledıklerı şeyın aynısını soyledım belki eksik soylemış olabilrim
hee dadaş 06 bu konuların icin de kanun degilde düzeltme yapabilirler
he ne yaparlarsa yapsınlar yeterki bizim için faydali bişey yapsınlar onemli olanda bu

nmt43 sen kütahyada özgür abi ve erdinç abiyle tanışmadın mı onlar bu işe en çok önem veren uğraşanlardan bi kaç kişi

husmen16

evet erdinc abi le tanıştım sagolsun bütün bilgilerini paylaştı ama onlar bursadan otolarını aldılar
ben kutahyadaki gelir daire ile gorustugumde soyledikleri şeyleri yazdım hatta dedim ki bursa yeşiller vergi daire ile gorusun nasıl veriliyorsa sizde aynı şekilde yapamazmısınız dedigimde biz gorustuk o yuzden bakanlıga yazı yazdık dediler
ben erdinc abi le gorustugumde sagdan tertıbat veya otomatık vites yazdırısan tertıbat yaptırman gerekmiyor dedı ve ben de bugun tekrar heyete girdim bakalım raporu cuma alacagız

benim raporum özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor. başkada bir şey yazmıyor. sadece otomatik vites aldım.bende bursa dan aldım şimdi benim araç örnek teşkil edilerek Bandırmada da verilmeye başlandı.

senn için sevindim ama sonradan bisey cıkmasında ben başka bisey istemem
yanlış hatırmalıyorsam erdinc abinin dedigi trafıkte tertibat istiyor demişti oda yaptırmış

Dadaş kardesım okudum cvbını tsk ederım sanırım hastane arsıvınde bulcam o raporu husmen kardesım sendende Bursa vergı daıresı ehlıyet aldığın raporu ıstedımı cunku benımde tertıbatlı arac kullanır raporu kabul ettıler kaporAyı verdım ehlıyetın raporunu ıstıyolar mümkünse ve elındeyse Bursa vergı daıresının onay verdıgı Yazıyı göndermen mumkunmu

Üst Alt