Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Arkadaşlar Merhaba

Sadece bu konu için foruma üye oldum. AutoShow 2015 gittiğimde pejo standında satış danışmanı Ömer bey duruma hakim bi şekilde "sol kol için muafiyet halledilebiliyor" gibi bir şeyler söyledi. " burası yoğun, fuardan sonra gel konuşalım" dedi pek ümidim olmadan Bakırköy pejo Berke'ye gidip konuştuğumda " birisinin hükumetten bi tanıdığı aracılığıyla bu problemi çözdüğünü ve benim işimin de yapılabileceğini" söyledi. MEPA otomotivden bi arkadaşını aradı. O da ona " Gelir İdaresi Başkanlığından bi yazı alması gerektiğini bu yazı rapor ve H sınıfı ehliyetle ÖTV siz araba alabileceğimi" Ömer beye söyledi. Bende G.İ.B. nin Vatan da ki binasına gidip sorumlu bölümü buldum. Adamlar durumu biliyorlar ama beklemedeler. Merkeze bir yazı yazmışlar sonucu bekliyoruz sende bahsettiğin yazının bi örneğini getir bi bakalım dediler. Benim kanun değişikliğinden haberim olmadığı için çokta kurcalamadan çıktım. Sonradan foruma girip baktığımda kanun değişikliğini gördüm.

Şimdi benim anladığım MEPA dan arabayı alan @nuwanda . Eğer nuwanda içeriği dolu bir açıklama yaparsa ( 308 dahil çünkü bende çok beğendim ama 57 çokmuş ödeyemem herhal ) ve evrak fotokopisi konusunda yardımcı olursa bi araba almayı düşünüyorum.

Burada işlemlerin en önemli ayağı rapor raporu doğru bir şekilde yazdırabilirsek gerisi çok kolaylaşmış durumda. İşin açıkçası rapor işinden çekiniyorum.

O konuda da akıl verebilecek olan olursa çok sevinirim.

Herkese hayırlı olsun iyi günler.

Değerli arkadaşlar ve değerli dostlarım bu gün itaraz için raporumun sonuçlanması gerekiyormuş heyete girdim ne olursa olsun dedim. Afyonkarahisar devlet hastanesindeki ortopedici doktor ( sen hala dolaşıyormusun ne istiyorsun sen deyip ters ters konuşarak söyledi tabi. Yarım kalmıştı siz onaylamamıştınız dedim evet hala öyle dedi özel tertibatlı araç alamaz h sınıf ehliyet alamaz diye işaretledi bende tşk ederim bunu istiyordum dedim hergün bedduamı ediyorum sıkıntı yok allah muhtaç etmesin o gibilerine .tekrar itiraz başka hastahaneye başvuracağım haftaya allah herkezin işini kolaylaştırsın inşallah kimse araştırmadan heyete girmesin acele etmeyin ben acele ettim sıkıntı yaşadım araştırın 1 hafta sonra olsun kafanız rahat olsun.

araç alan olursa veya rapor alan yenileten vb.paylaşılsın burda herkez ortak kararla yürür ise tam sonuç alınır
Allah a emanet olun sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım

Sol kol rapor da sadece otomatik vites li araç kullanabilir mi Yazmalı yoksa ozel tertibatli otomatik vitesli araç kullanabiliri Yazmalı birazdan ortopedi doktoruyla goruscem lütfen bilen varsa cevab yazabilirmi?

sadece otomotik vites yazıp alanlar var tertibatlı otomatik yazıp alanda var önceki sayfalarda raporunda ki ibareyi paylaşan arkadaşlar vardı.

bende pazartesi nasip olursa rapor işlemlerimi başlatacağım bakalım ne olacak nasıl olacak. hakkımızda hayırlısı.

Merhaba arkadaşlar bende bişey sormak istiyorum. Bu durum sağ elden engelli olanlar içinde geçerli mi ? Ben ehliyet için başvuruda bulunmuştum 2013 yılında ''sürücü olamaz'' raporu verdiler. şimdi tekrar başşvuruda bulunmak istiyorum ama raporumda h sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı araç kullanabilir yazıyor.. Ben otomotik vitesli araç almak istiyorum bunun için raporumda ne yazmalı.
Yardımcı olun lütfen ..

PPRENSES sürücü olamaz diyen raporun mu var yoksa h sınıfı ehliyet alabilir özel donanımlı araç alabilir yazan bir raporun mu var ?

şimdi durum şöyle %56 oranında raporum var benim raporun kullanım amaçlarında h sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı araç alabilir yazıyor. Ama sonuç bölümünde değerlendirilmedi yazıyor. Ehliyet almak için sürücü kursuna başvurdum benden h sınıfı ehliyet alabilir diye bir rapor almamı istediler. Neyse doktorları tek tek gezdim sonra heyete girdim hiç bişey söylemediler sonra raporumu almaya gittim hastaneye rapor trafiğe gitmiş ve sonuç 'sürücü adayı olamaz' çıktı. şimdi aradan iki yıl geçti tekrar başvurmak istiyorum ama korkuyorum yine sonuç olumsuz olacak diye. Ve otomotik vites araç almak istesem raporda ne yazmalı ?

bildiğim kadarı ile mükerrer rapor olmaması için il sağlık müdürlüğüne gideceksin ve raporunu yeniletmek istediğini belirteceksin onlarda seni hakem hastaneye sevk edecekler konu ile ilgili heyete girmen için. bence bunu yapmadan önce bulunduğun il'deki hakem hastaneleri bir dolaş öncesinde heyete giren ortopedi doktorları ile görüş ve ne diyeceklerine bak. olumlu olan bir doktor varsa aralarında işlemlerini yaparsın ve il sağlık müdürlüğüne o doktorun buluduğu hastaneye gitmek istediğini söylersin oraya sevk ederler.

Hııım İl sağlık müdürlügüne gitmem gerektigini bilmiyordum. kendim de hastanede çalışıyorum burdaki doktorlarımdan yardım istedim. söylediginiz gibi önce gidip bi doktorla görüşecegim sonra başlıcam bu işe.. TEŞEKKÜR EDERİM.

yani benim bildiğim bu şekilde, çünkü ehliyet konusu ile ilgili bir raporun varken yenisini alırsan mükerrer olmuş olur ileride belli olmaz ama başın ağrımasın yani. Sağlıkcısın, çevrende il sağlık müdürlüğünde çalışan bir tanıdığın varsa sordur istersen yinede.

Bugün ortopedi doktoruyla gorustüm. Yüzde 57 rapor oranı verceglimi fakat h ehliyet vermeyeceğini,yani sürücü olsmazmisim.ehliyeti zaten var dedim iptal edilmeli dedi.ne diyeceğimi sasirdim

aynı sıkıntıyı ben de yaşadım heyet rapor vermedi. ben de ehliyet için uzun uğraşlar sonunda tek hekimin raporuyla h sınıfı ehliyet alabilir raporu aldım.

Bize daha çok yolunuzu acicaklarina ehliyet iptal diyorlar bu nasıl is .ehliyeti 2001 yılında almıştım.

Sıkıntı yaşayan sıkıntısı olan herkez bimer e başvursun doktorların sıkıntı çıkarttığını ve onay vermediklerini açık açık yazsınlar çünkü kullanamaz diye birşey yok arkadaşlar şikayet edin kesinlikle
fidan77 hangi hastahaneye gitmiştiniz

Devlet Hastanesine gitmiştim.aynı hastanede başka doktoraya gitcem.tek tek geçen. Verilmiş ehliyet iptal nil olur.onların doktor luk ehliyeti iptal edilmeli. Bilip bilmeden atıyorlar. Kanun yönetmelik bilmiyorlar.

bimer e yazın kesinlikle ben valiliğe bimere heryere şikayette bulundum

yönetmelikde maalesef doktor kanaatine birakıldığı için doktorlarda küçük dağları ben yarattım havasına bürünüyor. şikayet etsen kimse onlara birşey demez çünkü benim kanaatim diyecek geçecek. ama yinede yılmayın arkadaşlar, bir doktor vermezse bir başkası verir. Benimde başıma geldi, yaşadığım il'in devlet hatsanesi doktoru vermem sürücü olamazsın dedi fakat, başka bir ilin devlet hastanesinde doktor benim sahip olduğum haklara kanunlara benden daha hakimdi ve ne gerekiyorsa ben yaparım sen rahat ol kimse haklarınızı gasp edemez dedi. Memleketin hali böyle maalesef. sol kol engellileri olarak bu hakkı elde edene kadar çok uğraştık bundan sonrada bir kaç tane kendini bilmez doktor yüzünden vazgeçip bırakmayın kendinizi. illaki bir doktor işimizi görecektir.

Ben demiştim ama bu gelirciler bi engel çıkarır diye...egzoz a vites taktirir bunlar bize...durmak yok bimer e yazmaya devam...

Sadece gib e 5 yazi yazdim bu konuyla alakali....tam kanun çıktı dedik bu defada anlamadk diolr :) yarin mücadeleye yeniden baslayacam....bu mesele hallolacak hayirlisiyla... kimsenin kanunları cignmye hakki yok...

Şimdi aydın il sağlık müdürlüğüne gittim dediler biz sevk yapmayız sen önce h sınıfı sürücü olabilir raporu al gel sonra sevk ederiz dediler. Hastaneye gittim sağlık kuruluna mükerrer olur dedi sağlık kurulunda ki adam. Sonra biraz sohbet ettik, sabah gel h sınıfı sürücü olur/olamaz otomatik vites kullanır/kullanamaz raporunu verelim ondan sonra sevk ettirirsin daha sonrada heyete alırız dedi. Bakalım ne olacak halimiz.

Yusuf Napayim işte. Didime döndüm yarın hastaneye h sınıfı ehliyet alabilir/alamaz otomatik vites kullanır/kullanamaz diye rapor alacağım olumlu olursa sağlık müdürlüğüne gidip o itiraz ile sev edecekler ve ardından o almış olduğum raporu mükerrer olmaması için engelli sağlık kurulu raporuna birleştirerek yeni rapor alacağız inşallah ama işte ölme essegim ölme

Bu ülkede Cumhurbaşkanımız kadar kimse vatandaşı düşünmüyor...bu bürokrasi ye kalirsak vay halimize...yasa çıkıyor onu bile engelli vatandaşın aleyhine yorumluyorlar...yazık. ...

arkadaşlar az önce istanbul gelir idaresi başkanlığını aradım. Sol kol ampüte için karar net ÖTV indiriminden faydalanır dediler. Ankara ya sormuşlardı karar kesin

Arkadaşlar İzmir vergi dairesinden başvuruma cevap geldi. Yazı ekte .Sizlerinde bilgisi olsun bana otomatik vites alamazsın demişler engelim sol el tek parmak.

Cevap - hızlı resim yükle

sinerji bu sana gelen yazıya göre otomatik vitesi kabul etmiyorlar.nerde kaldı ozaman otomatik vitesin kabul gördüğü? Çok enteresan ya bu devlet işleri... Bugün aydın devlet hastanesi sağlık kurulunda genç bir görevli vardı izmir vergi dairesi çok cins vermiyor vs demişti. Bu bursada millet alıp duruyor istersen orada bir bayiye raporunu mail ile gönder ve oranın vergi dairesi den senin adına görüş alsınlar. Bence denemekte yarar var

Üst Alt