Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

İbrahim2834 Ben o işlerle ilgilenmedim araba aldığım yer ilgilendi. ve benim raporum 1 tane zaten suan hepsini onunla hallettim

dadaş06 o bayanla bende görüşmüştüm.Kesinlikle bir şey çözmek mümkün değil.

Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 10 gündür foruma yazmadım, olayın sonuçlanmasını bekliyordum. Dün itibariyle otomobilimi almış bulunuyorum. Ayrıntıları liste halinde yazıyorum. umarım sizlerde en kısa sürede sonuçlandırırsınız başvurularınızı.

Alınan il : İstanbul (belkide ilk kişi oldum bilmiyorum)
Engel : Sol kol omuz altı amputasyon
Rapor : H sınıfı ehliyet alır + otomatik vitesli araç + özel tertibatlı araç
Araç donanım: Normal otomatik vitesli araç + sağ el kullanımı için sinyal kolu tertibatı

İstanbul vergi dairesinde yeni yönetmelik hususunda belirsizlik devam ediyordu ben başvurduğumda. Bu forumda daha evvel paylaştığım GİB ten adıma gelen "otomatik vitesli araç alabilirsiniz" cevap yazısını zorda olsa kabul ettiler. Benden sonra yapılacak bireysel başvurularda, bendeki gibi net cevaplı bir kişisel kağıt olmaması durumunda, GİB ten kendilerinin görüş alacaklarını belirttiler ve bu işi tam olarak netleştireceklerini söylediler. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Teşekkür ederim hüseyin, sanada hayırlı uğurlu olsun ve tüm araç alan arkadaşlara kazasız, belasız, iyi günlerde kullanmak nasip olsun. Aracım peugeot 308 1,6 dizel eat6 tam otomatik. peugeot için olumsuz çok yorum aldım fakat bu aracı her bakımdan çok beğendim ve almak kısmet oldu. şimdilik memnunum, almayı düşünen arkadaşlara bir süre sonra gerçek izlenimlerimi verebilirim.

nuwanda bir daha hayırlı olsun

demekki neymiş ? telefonda peynir gemisi yürümüyor :) o yazıya itiraz edebilecek vergi dairesi memuru yada müdürü yok . ayrıca ruhsatında tertibatla ilgili ne yazdılar bunuda paylaşırsan iyi olur . çünkü bu da ayrı bir problem ( maliyeyi aştık trafik hala yerinde sayıyor bu gün gene gittim gene tık yok )

Araç, tertibat muayene dahil 57.000 tl. Ruhsata gelince yazan şey şu " ötv ödenmeden 5 yıl satılamaz, kiralanamaz, aracı sadece kendisi kullanır". tertibatla ilgili bir ibare yok.

aracı sadece kendisi kullanır derken 1.derece akrabalarda mı kullanamıyor nedeni nedir sinyal kolu tertibatlı diye mi yoksa raporda özel tertibat yazıyor diye mi?

nuwanda, hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanman dileğiyle.
Ruhsatından aracı sadece kendisi kullanır ibaresinin sebebi ve kapsamı nedir? Bu konuda bilgilendirebilir misini?

nuwanda;

öncelikle trafik şubeye gidiyorsun , ruhsattaki sadece kendisi kullanır ibaresini sildirteceksin . yeni karayolları trafik yönetmeliğine göre 3. dereceye kadar herkez kullanır ibaresinin eklenmesini isteyeceksin . adamlar hala yeni yönetmeliğin farkında değiller . yanlız kavga eder gibi konuşma mülayim tarz ile ifade et

arkadaşım bu yazacaklarımın seninle ilgisi yok lütfen alınma

nerde o bana bilmeden atıp tutuyorsun diyenler ? nerde o bana olumsuz olduğunu herkez biliyor diyenler ? sesiniz mi kısıldı , parmaklarınız mı tutmuyor ? alın size bir örnek daha . tekrar ediyorum kimi aracını alacak kimi raporunu alamayacak kimi maliyeden onay alamayacak kimi de yukarıda yazdığım gibi yanlış ruhsat ifadesiyle karşılaşacak . her kurumun yönetmeliği ayrıdır maliyeden onay aldık bitti yoooooook

Son düzenleme:
nuwanda;

Hayirli ugurlu olsun. Hangi peugeot bayisinden aldiniz ve birde tertibatin fotosunu eklerseniz sevinirim.

denizli vergi dairesindeki bayandan bahsediyorum...

bimci

bir değişiklik olmaz ise bayramda denizlideyim . bir gün sen , @Deniz şahbaz ve ben birlikte o bayanı bir ziyaret edebiliriz isterseniz .

DADAŞ06 cihan abicim, bayan mayan bahane senle tanışmak şahane olacak :) eski işyerimde filo sorumlusuydum ve bir iki kere ÖTV servisinde ülkü hanım var ona işim düşmüşdü, bimci arkadaşın dediği gibi biraz eski kafa bir bayandı.

Deniz şahbaz

şimdi o bayanı savunmuşum gibi olaca ama bazı şeyleri vergi dilini anlamayan insanlara anlatmak zordur saatlerce uğraşırsın lakin kişi anlamayabilir ayrıca vergi dairesinde iş yoğunluğu sebebiyle insanlara kaba davrandığımız zamanlar çok oluyor böyle olunca da kişiler hakkımızda yanlış yargılara varabiliyor bu durumun en güzel örneği bu sitede yazdığım bazı yazılar bazı kişilerin işine gelmeyince bana demediklerini bırakmamalarıdır . ben o bayanı tanımıyorum lakin ziyaret ettiğimizde aslında iyi bir bayan olduğu kanısına varacaksınız çünkü aynı dili konuşabilen insanlar anlaşır

DADAŞ06 benim niyetim kötülemek değil, yanlış anlaşılmasın. doğrudur onun çalışma prensipleri benimkilere uymayabilir, bakış açıları farklı olabilir, hatta işyeri dışında aynı kişi ile fikirler uyuşabilir ama işyerinde ki stress anlaşmayı engelliyor olabilir. benim ozaman ki derdim, beni pek dinlememesiydi, benim araştırarak yanına gittiğin konu ile ilgili benim fikrimi ve yorumumu hep red etmesiydi, tabi bende kalkıp koskoca vergi dairesini karşıma alacak değildim ve onun suyuna gittim :D. sonra da mesele hal oldu gitti bir şekilde.

@Deniz şahbaz

evet vergidairesi çalışanları olarak bizim en büyük yanlışımız karşıdaki kişiyi dinlemememiz bir de karşımızdaki bizi anlamıyorsa buyrun cümbüşe :rolleyes:

DADAŞ06 yapacak bir şey yok abi, karşılıklı dinlememek inatlaşmak adeta fıtratımızda var :) çünkü bu en kolay olanı...

Bende sol koldan rahatsızım doğuştan sol omuz yerınden cıkmiş başka yere kaynamiş kolda %80 hareket kısırlığı var ver 14 cm kısalık var acaba bana h Sınıfı ve ozel tertıbatlı rapor alabılırmıyım Cvp beklıyorum lütfen

Selam arkadaşlar;

az önce aydın il sağlık müdürlüğü ile görüştüm ve raporuma ötv indirimi ile H sınıfı sürücü belgesi ile ilgili haklarımın ilave edilmesini istediğimi ve bunun için sağlık müdürlüğüne başvuru yaptığımda benden neler istendiğini sordum. bana ötv indirimi için mevcut raporumu getirmem yeterli denildi fakat, H sınıfı sürücü belgesi ile ilgi kendilerinin bir işlem yapmadıklarını hastaneye direk başvurabileceğimi veya emniyetten sev etirmem gerektiğini söyledi. il sağlık müdürlüğü bununla ilgili sevk yapmazda sadece ötv indirimi için sevk yaparsa hastane yinede H sınıfı ehliyet alabilir ibaresini aynı raporuma işler mi ?

2005 yılında aldığımotomatik vitesli araç kullanabilir raporu mu vergi dairesi üzerinde oran ve sürekli ibaresi olmadığı için yeni rapor istedi.ayrıca ehliyetine üzerinde otomatik vites kullanabilir ibaresi olanla değiştirmemi istediler.

yusufdove merhaba kardeşim. işte bu hafta sonu eşimi ve kayınvalidemleri didime götüreceğim pazartesi dönüşte aydına uğrayıp devlet hastanesine yeni rapor için sevk ettireceğim. sevk işleminden sonra hastaneye gidip heyet için gün alacağım ve doktor ile görüşeceğim. ne il sağlık müdürlüğü nede devlet hastanesi sağlık kurulu net ve açık bilgi vermedi, muhtemellen yoğunluklarından diye düşünüyor artık. bakalım yaşayıp göreceğiz başımıza neler gelecek. sen neler yaptın kardeşim nasıl oldu rapor işin ?

Ben ramazan ayında bütün islere başlayacağım henüz bir şeyler yapmadim ilk sağlık il müdürlüğüne raporumu itiraz edeceğim ordan beni yeni sağlık raporu için yenisen hastaneye sevk edecekler emg çektirip hemen heyete girecegin bakalım ne olacak

Merhaba arkadaşlar. Ben de 2013 de devlet hastanesinden özür oranımı gösterir raporumu aldım. Fakat o dönemde sol kola ötv indirimi uygulanmadığı için tertibat veya otomatik vitesli araç kullanımı ile ilgili bir ibare raporda yok. Bu ibareleri aynı rapora veya yeni bir rapora nasıl işletebilirim?

@izzet72 , bildiğim kadarı ile il sağlık müdürlüğne gidiyorsun ve raporuna yeni haklarının eklenmesi için oradan sevk ettiriyorsun kendini, ondan sonra sevk edildiğin hastaneden raporuna bu ibareleri eklemek için heyete giriyorsun. ama yine afyon003 arkadaşımızın durumuna düşmemek için sevk işlemlerini yaptırmadan önce gideceğin devlet hastanesi ortopedi doktoru ile bir ön görüşme yap. en güzeli randevu al ve önce konuş doktorla.

Üst Alt