Sadece bu konu için foruma üye oldum. AutoShow 2015 gittiğimde pejo standında satış danışmanı Ömer bey duruma hakim bi şekilde "sol kol için muafiyet halledilebiliyor" gibi bir şeyler söyledi. " burası yoğun, fuardan sonra gel konuşalım" dedi pek ümidim olmadan Bakırköy pejo Berke'ye gidip konuştuğumda " birisinin hükumetten bi tanıdığı aracılığıyla bu problemi çözdüğünü ve benim işimin de yapılabileceğini" söyledi. MEPA otomotivden bi arkadaşını aradı. O da ona " Gelir İdaresi Başkanlığından bi yazı alması gerektiğini bu yazı rapor ve H sınıfı ehliyetle ÖTV siz araba alabileceğimi" Ömer beye söyledi. Bende G.İ.B. nin Vatan da ki binasına gidip sorumlu bölümü buldum. Adamlar durumu biliyorlar ama beklemedeler. Merkeze bir yazı yazmışlar sonucu bekliyoruz sende bahsettiğin yazının bi örneğini getir bi bakalım dediler. Benim kanun değişikliğinden haberim olmadığı için çokta kurcalamadan çıktım. Sonradan foruma girip baktığımda kanun değişikliğini gördüm.
Şimdi benim anladığım MEPA dan arabayı alan @
nuwanda . Eğer nuwanda içeriği dolu bir açıklama yaparsa ( 308 dahil çünkü bende çok beğendim ama 57 çokmuş ödeyemem herhal ) ve evrak fotokopisi konusunda yardımcı olursa bi araba almayı düşünüyorum.
Burada işlemlerin en önemli ayağı rapor raporu doğru bir şekilde yazdırabilirsek gerisi çok kolaylaşmış durumda. İşin açıkçası rapor işinden çekiniyorum.
O konuda da akıl verebilecek olan olursa çok sevinirim.
Herkese hayırlı olsun iyi günler.