Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

sinerji otomatik olupta araç alan arkadaşlar var bilginiz olsun .bir arakadş ise sol sinyal koluna çubuk taktırarak sağ tarafa almış bayi o şekilde olmuş kabul edilmiş eğer yazının geldiği yer ilk kez onaylıyorlar ise o yüzden yazmışlardır .başka ildeki maliyeye veya bayilere arayıp görüşün ilden ile değişiyor
Deniz Şahbaz ehliyeti daha ilkmi alıyorsunuz

Doğuş otoya ben yollamıştim .raporla alımlar Doğuş Oto olarak tüm bayilere durduruldu dediler

Ben direk Gib e uygun bir yazı ile itiraz yazmayı düşünüyorum. Telefonda engelimi açık açık söylediğimde alırsın alırsın dediler bakalım yazı ile yazınca ne diyecekler.

Bende şimdi aydın devlet hastanesine geldim. Mevcut raporuna itirazla geleceksin demişlerdi, dün sağlık müdürlüğü itiraz için önce h sınıfı sürücü raporu istedi ve bu isteklerini hastanede memura illetim bana yarın (yani bugün) gel verelim dediler. Şimdi buradan alamazsın sokeden alman lazım o raporu dediler. Sıkıldım valla, işyerinde sorun olacak o yüzden rapor işini bir müddet öteledim artık.

Tuncay Arkadaşım benim de sorunum aynı sağ el yok hükmünde benim %56 raporum var H sınıfı ehliyet alabilir Özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ben ehliyet için başvuruda bulundum heyete girdim 2013 yılında SÜRÜCÜ ADAYI OLAMAZ diye rapor verildi şimdi tekrar denicem ama raporuma ne yazdırmalıyım ? otomotik vites araç almak için.. ÖTV indirimi falan oluyor mu bu konu hakkında fazla bilgim yok bilgi edinmek istiyorum
Yardımcı olurmusunuz ...

PPRENSES Burada sol el ile ilgili konularda paylaşım yapıyoruz başka özürlere sahip arkadaşlar yeni konu açın veya ana konular üzerinden devam ediniz lütfen ;

afyon003 B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirtmek ve ötv indirimi için gerekli ibarenin yazılı olduğu bir rapor almaya çalışıyorum...

Sadece bu konu için foruma üye oldum. AutoShow 2015 gittiğimde pejo standında satış danışmanı Ömer bey duruma hakim bi şekilde "sol kol için muafiyet halledilebiliyor" gibi bir şeyler söyledi. " burası yoğun, fuardan sonra gel konuşalım" dedi pek ümidim olmadan Bakırköy pejo Berke'ye gidip konuştuğumda " birisinin hükumetten bi tanıdığı aracılığıyla bu problemi çözdüğünü ve benim işimin de yapılabileceğini" söyledi. MEPA otomotivden bi arkadaşını aradı. O da ona " Gelir İdaresi Başkanlığından bi yazı alması gerektiğini bu yazı rapor ve H sınıfı ehliyetle ÖTV siz araba alabileceğimi" Ömer beye söyledi. Bende G.İ.B. nin Vatan da ki binasına gidip sorumlu bölümü buldum. Adamlar durumu biliyorlar ama beklemedeler. Merkeze bir yazı yazmışlar sonucu bekliyoruz sende bahsettiğin yazının bi örneğini getir bi bakalım dediler. Benim kanun değişikliğinden haberim olmadığı için çokta kurcalamadan çıktım. Sonradan foruma girip baktığımda kanun değişikliğini gördüm.

Şimdi benim anladığım MEPA dan arabayı alan @nuwanda . Eğer nuwanda içeriği dolu bir açıklama yaparsa ( 308 dahil çünkü bende çok beğendim ama 57 çokmuş ödeyemem herhal ) ve evrak fotokopisi konusunda yardımcı olursa bi araba almayı düşünüyorum.

Burada işlemlerin en önemli ayağı rapor raporu doğru bir şekilde yazdırabilirsek gerisi çok kolaylaşmış durumda. İşin açıkçası rapor işinden çekiniyorum.

O konuda da akıl verebilecek olan olursa çok sevinirim.

Herkese hayırlı olsun iyi günler.

Celil bey merhabalar. Cevapların çoğunu bulmuşsunuz ve aradığınız diğer cevapların tümü eski yazılarımızda ve forumlarda mevcut. ''Hükümetten tanıdığıyla çözülen probleme'' gelince, gizli saklı bir şey değil. Yönetmelik değişimi için yaptığım bireysel bir girişimdi bu ve sonuç verdi. 1 yıl evvel buraya yazdım ve yeni yönetmelik yazılmaya başlayınca da buradan herkese haber ettim. Bu yönetmelik tüm sol kol mağdurları için çıktı ve mail, bimer şikayet yazan herkesin emeği var. Benim acelem vardı, yönetmelik sonrası araç almak için vergi dairesine yaptığım başvurularım kabul edilmeyince, Gelir İdaresi Başkanlığına internet üzerinden, bilgi edinme başvurusu yaptım. GİB ten gelen olumlu cevap yazısıyla, vergi dairesinden onay alabildim. Bu yazınında örneği vardır eski yazılarda. Ömer bey ve Mepa'ya gelince, kimsenin bir şeyden haberi yok, yönetmeliği, sağlık raporunu vs. bilmiyor hiç kimse. Ya GİB ti, vergi dairesiydi kendiniz koşturacaksınız yada bir iki ay bekleyip GİB ve vergi daireleri arasındaki yazışmalarla yönetmelikte bulunan soru işaretlerinin çözülmesini bekleyeceksiniz. Sol kolu ampute olanlar benim yaptığım şekilde bireysel başvuru yapıp, gibten net bir cevap alarak, sonuç alabilir. Fakat sol el parmak sorunları, el yada kol hareket kısıtlığı vs. durumda olanlar için GİB nasıl bir cevap verir, süreç nasıl işler bilmiyorum. Bir iki ay içinde tüm taşlar yerine oturacaktır. Herkes hayırlısıyla aracına kavuşmasını diliyorum.

Son düzenleme:
Mersin hala görüş bekliyor...herkes ayni dili kullanıyor ama basit bi cumleyi nasil herkes farkli anlayabiliyor hayret yaaa :))

Arkadas istanbuldan tertibatsiz arac alan hic yokmudur. Bir tek bursadami veriliyor otomatik vites

insidon33 Ankara bir garip evrakınız imzada ne zaman çıkar bilmiyoruz 1 günde sürebilir 1 ayda diyorlar :D

bence şu aralar istenen görüşler vs.ler geç cevaplanabilir. Malum yeni bakanlar kim olacak, kim nereden alınıp nereye verilecek vs. vs. memurlar müdürler merakla bunu bekleyip kulis yapıyor olabilirler :D

Arkadaşlar şişli etfal den çok şikayetçi herkes. Ben eski raporlarımı hep oradan aldım örneğimde var nereye baş vurayım hızli ve temiz sonuç için ?

benim evrak ta Kayseri den ilk veren benim ve bir ayı geçti ankara da hala imzada neyin imzası bu arayınca alırsınız sorun yok felan diyorlar yazı vermeye gelince bak bir ayı geçti madem açıkça belli sol kol otomatik vites alır tertibat sayılıyor e bi zahmet yazıda verin ama laf olunca alırsın alırsın bir ayı geçti ayıptır ankara da olsam gidip bire bir takip ederim kanun cikiyor amaç sol kol otv den yararlanmamiz di ama bakıyorum sonuç olarak ehliyetler iptal oluyor nasıl kanun çıkıyor anlamıyorum her vergi dairesi işine geldiği gibi yorumluyor

merhaba
benim doğuştan sol kol üst ekspremite kocaeli bağlı ilçenin devlet hastanesine 2 ay önce h ehliyeti için başvuruda bulundum doktor muayenelerinde fizik tedavi hocası otomatik vites arac kullanabilir yazdı . 2 gün sonra heyete girdim hiç bir soru sorulmadan girmem le cıkmam bir oldu . sonuçları almaya gittiğimde özel tertibatlı arac kullanamaz raporu vermişler. hastaneye gittim başhekime çıktım mevzuat uyulmadığını fizik hocasının vermiş oldupğu kararı uygulanmadığını söylememe rağmen çevap alamadım bende bağı olduğum ilin sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdim. 1 ay sonra il müdürlüğünü bugün aradım . derince araştırma hastanesine sevk edilmişim. hastanenin sağlık kurulumu aradım. 3 uzman doktro muayene olacağımı söylediler temmız ayında inşallah gidecem . sol kol üst ekspremite rahatsızlığı olanlar otomatik vites araç kullanması gerekmezmi benim bu konuda giderken nasıl bir yol izlemem gerekir rapora hangi ibare yazıdır malıyım
elinde sol üst ekspremite raporu olupta h ehliyeti uygunluğu alan varmı paylaşabili rmisiniz.

Üst extremitede malesef herşey doktorların insiyatifinde.

Hala görüş bekliyoruz diyorlar ....şu hükümet bi kurulsaydi cozerdik bu işi ama şu an beklemekten başka yapacak bişey yok. ..

serdargebze bence uygun ifade " tertibatlı manuel vites araç kullanamaz, otomatik vitesli araç kullanabilir" olmalı lakin, Ufukalp bey'in dediği gibi maalesef doktor insiyatifine kaldığımız için ne yapacakları belli olmuyor. gerçi ben ona git buna git öyle olmaz böyle olmaz derken doktor insiyatifine kalma aşamasına dahi gelemedim ve herşeyi öteledim geniş ve çok boş zamanımın olacağı yıllık izinime kadar :(

Ben de bugün raporumu aldım raporda b Sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli arackullanabilir yazıyor şimdi ne yapayım arkadaşlar yol gosterırsenız

tıger66 bu rapor ile ehliyet alamazsınız yol yakın iken hastaneye hemen itiraz edin

serdargebze

Ben istanbul sisli etfalden aldim. Sol ust ekstremite zaafi %45. Ozel tertibatli arac alir. Salt otomatik vitesli. H sinifi ehliyet alir seklinde.

melihbe

Hayırlı olsun
Randevu vs işlemleri nasıl oldu. Aradım kasım ayına verdiler. Ne tavsiye edersin?

Mrb arkadaşlar az önce tüm işlemlerini bitirdim plakamida aldım yarın gidip aracı teslim alacağım. Aracı erzurum dan aldım otomatik vitesi kabul ettiler. Trafikte bir sıkıntı çıkmadı, 5 yıl satmak ve 3. Derece yakınları kullanabilir yazısını yazdılar

gunebakan62, "3. Derece yakınları kullanabilir yazısını yazdılar" bu kısım nerede yani kurum tarafından yazıldı acaba?
Engelinizi, rapor ve ehliyetinizideki açıklamaları ve yaşadığınız süreci kısaca özetleyebilirseniz herkes açısından faydalı bir örnek olacaktır. Teşekkürler.

Üst Alt