Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

@fireworks Hayırlısı olsun darısı benim özelgemin başına 45 gün oldu izmir ankaraya başvuralı ama halen üst kurulda diyip duruyorlar

H-sınıf ehliyeti alır otomatik vitesli veya özel tertibatlı otomobil kullanabilir yazdığı zaman raporda yeterli olurmu.araç için sol üst eksremit /57 rapor var

3T3N1TY teşekkür ederim. En güzeli de bu yazıyı alıp vergi dairesine götürüp gözlerine sokmak oldu. Bize doğru gelmiyor ama sonuçta ankara bizim amirimiz konumunda o ne derse onu uygularız dediler. Ben de yazının bi örneğini alın da benden sonrakilere de aynı problemleri yaşatmayın dedim

fireworks Bu yazının aynısından bendede var ama ne çare evrakınızı ankara'ya gönderdik haber bekleyeceğiz dediler 45 gün oldu ankara'dan ses seda yok

@fireworks

hayırlı olsun arkadaşım . @OturanBoğa ve sen yazıyı siteye atmışsınız lakin sonuç kısmını atmışsınız . bu sonuç kısmı sizin için gerçekten güzel ama diğer arkadaşlar için aynı şeyi söyleyebilmemiz için ekstra bilgilerde lazım çünkü sizin vereceğiniz bilgiler ve bu sonuç kısmı bir arada değerlendirilip sizinle aynı durumda olan arkadaşlarımıza örnek teşkil edecektir .
1 ) raporunuzdaki açıklamalar kısmındaki ibare
2 ) degerlendirmeler kısmındaki işaretler

@3T3N1TY
arkadaşım bu aralar bende rapor işleriyle uğraşıp raporumu aldım ( h sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır . oran % 24 ) yeni araçla anlaşma yaptım eskisin satmak üzereyim ve işler çok yoğun bu sebeplerle başkanlığa gidip senin yazıyla ilgilenemedim hakkını helal et . fırsat bulduğum en yakın zamanda ( sanırım bu perşembe yada cuma ) başkanlığa gidip soracağım

DADAŞ06 Valla abi çok sevinirim . İzmiri arıyorum biz ne yapalım sonucu bekleyeceğiz numaranız bu arayın sorun diyorlar . Ankara ile konuşuyorum üst kurula çıktı ne zaman sonuç gelir biz bilmeyiz hem sizin muhatabınız izmir onlarla konuşun diyorlar . 45 günde elle tutulur bir gelişme olmaz mı ben çözemiyorum bu işi . Şahsi olarak raporumunda uygun olduğunu düşünüyorum özrümün sol üst kaynaklı olduğu belli h sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir ibareleride var

Yarın heyet var arkadaşlar - rapora ne yazdırırmam gereklişu ibare olurmu
( h-sınıf ehliyet alır otomatik vitesli veya özel tertibatlı otomobil kullanabilir)

AFYON VERGİ DAİRESİ SADECE OTOMATİK VİTES OLMAZ KABUL ETMEYİZ DEDİ BAŞKA İLLERDE VERENLER VAR BENDE SORDUM NE YAZDIRMAM LAZIM RAPORA DİYE CEVAP VERMİYORLAR SİZ GETİRİN BAKALIM DİYORLAR RAPORU ŞAŞTIM KALDIM HEYETTE NE SOYLEYECEĞİMİ

Bende aynı sorun yasiyorum.özelde sadece otomatik vites li araç kullanabilir yazıyor .ama sadece otomatik vites kullanır raporu alamıyorum doktor dan.tertibatli araç kullanabilir raporu veriyorlar.

bana aydın vergi dairesi özelge formu doldur öyle başvur bize diye bi yazı vermişlerdi. Ben de özelge formunu doldurup kendim yolladım evraklarımı ankaraya. sanırım o yüzden biraz hızlı cevap geldi. Engelim sol kol dirsek altı ampute arkadaşlar. Ehliyetimde otomatik vites yazıyor sadece. Raporumda da otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor.

bende 45gün oldu özelGe cevap gelmediabu yazının tamamını yayınlama şansınız yokmu çünkü üst tarafı eksik ve vergi dairesi kabul edermi lütfen artık bıktık bir çözüm olsun gerçekten sayı konu felan olursa yazı da daha çok işimize yarar hala Kayseri de ki ısrarla manuel vites al debriyaj a pedal tak direksiyona diyor mantık olsa adam zaten tek elle direksiyon mu tutacak debriyaj la mi uğraşacak otomatik alamazsınız diyor o özelge bir gelsin hele. tekrar ricam özelge si gelenler yayınlasin tam metni ama isim vermeyim özel mesaj atıyorum cevap bile vermiyor lar numara veriyorum yine aldırış etmiyor lar işleri bitene kadar ama hala yok şu yazıyı alabilir mi yim diye yardım bekliyor sen yardım ediyor musun ki yardım bekliyor sun neyse. inşallah şu özelge bir an önce gelirde bizde müracaata geçeriz.

Teşekkürler kardeşim inşallah bizim de işimize yarar gerçekten saçma adama diyorsun bak bu iller veriyor git oradan al diyor kafam attı dedim cebinden mi vereceksin yada sana mi ödeyeceğim vergiyi dedim oradaki kanun buradaki değil mi adam onlar yanlış yapıyor tekrar ilerde alırlar diyor birde ilginç ankara da ne kurul sa sanki hükümet kuruyor ne imza imiş çıkan özelge yi bütün vergi dairelerine göndersin herkes değişik bir prosedür gerçekten ama eminim sizin özelge diyecek o kişiyi bağlar sizi bağlamaz :);)

Hayırlı olsun :)

Gerçekten genelge çok açık olmasına rağmen vergi daireleri nasil bu kadar yanlış yorumluyor gerçekten hayret verici bişey. ... bende yazdim cevap bekliyorum hadi hayırlısı. ...

BENİM BAHSETTİĞİM KONU BU İŞTE (h sınıfı ehliyeti alır otomatik vitesli ( veya )özel tertibatlı otomobil kullanabilir) ortadaki veya ikisini ayırıyor işte

anlayamadığım binim %40 özürlü raporum var %56 vergi indirim raporum var b sınıfı ehliyetim var sağ kolum iş kazası sonucu koptu çok şükür yerine dikildi uzun lıllar bunun tedavisini gördüm kangıren olmasın diye tıraşladılar bilegimi 12cm kısa ben bu durumda vergi indiriminden yararlanıp araba alabiliyormuyum beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

b sınıfı ehliyetle olmaz h sınıfı ehliyet alman lazım raporum özel tertibatlı araç yada otomatik vites araç kullanabilir yazması lazım
Soner Güç

teşekkürler b sınıfını iptal edip h sınıfı almam gerekiyor o zaman b sınıfını iptal edince h sınıfındada sıkıntı cıkarsa ben naparım bilemedim.

Soner,
şayet sağ kol diğerinden 12 cm kısa ise, ''H sınıfı sürücü belgesi alır, otomatik vitesli, özel tertibatlı araç kullanır'' ibareli rapor alabilirseniz önce ehliyetinizi H sınıfına çevirir, sonra da ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.

Arkadaşlar başvuruma gelen yazının ilk sayfasını istemişti arkadaşlar. Buyrun;

Sevgili kardeşim ; ben bu yazıdan hiçbir şey anlayamadım.İkinci sayfayı da yayınlarsanız daha net anlaşılacak.Teşekkür ederim.

Muttalip, ikinci sayfa konu başlığında ve bir önceki sayfada mevcut zaten.

Ufukalp arkadaş,teşekkür ederim.gözümden kaçmış.Fireworks arkadaşımızdan da özür diliyorum.

SELAMÜNALEYKÜM ARKADAŞLAR;

Sol kol % 56 raorlu biri olarak B sınıfından H sınıfına terfiii:) ve ÖTV indirimli araç için yaşadığım maceraları anlatmak istiyorum aynı dertten muzdarip arkadaşlarımın işine yarasın diye.

1-) İstanbul Tuzla Devlet Hastanasine Hsınıfı ehliyet otamatik araç için 200 lira yatırarak işlemlere başladım herşey gayet güzel giderken,daha önceden sol kolu hiç olmayan protezli bir arkadaşıma H sınıfı ehliyet alır otamatik vites araç kullanır diyen Fizik doktoru bana , araç kullanamazsın ben sana h sınıfı ehliyet yazmam demesiyle( Şeytan dediki o an dışarıda olan clio hb manuel vitesli aracımın arkasına o önyargılı doktoru oturt ve e5 , otaban da nasıl araç kullanırmışım göster :) ) oradaki kurul olayını nasıl olsa heyetten de olumlu ceva çıkmaz diye sonlandırdım.
2-) Tabiki pes etmedim işyerime yakın olan Ümraniye devlet hastanesine yine 200 lira yatırarak işlemlere başladım tek tek doktorları gezdim ve korkulan o an ortapedi doktoruna geldi sıra tahinen 30-35 yaşların da genç beyinli bir arkadaş meseleyi anlattım otamatik vites araç kullanabiliğimi ve ÖTV den muaf olmak için H SINIFI EHLİYET ALIR TERTİBATSIZ OTAMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİRİM DEDİM.Sağolsun bencede otamatik aracı rahat kullanabilirsin dedi ve kanaat bölümünede tertibat gerektirmeyenotamatik vites araç kullanır % 56 sol kol ampütasyon yazdı.
3-)Heyet günü kurul başkanının karşısına çıkınca ortapedi doktoru ne yazmış böyle biz bu şekilde rapor veriyormuyuz diye evrak işlerini yapan memura sordu o memur da sağolsun veriyoruz efendim deyince.Başkan anlat bakalım nasıl kullanacaksın aracı dedi.Bende gayet rahat bir şekil de vitesle işim olmayacağını direksiyon kontrolünüde sağladığımı söyledim.
4-)Heyet raporu nun ön yüzünde ortapedi dr.yazdığı ÖZEL TERTİBAT GEREKTİRMEYEN OTAMATİK VİTES ARAÇ KULLANIR.ARK YÜZÜNDEKİ KARAR BÖLÜMÜN DE İSE H SINIFI EHLİYET ALIR.ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR ibarelerini görünce hah dedim al başına belayı rapor kendi için deçelişiyor dedim hadi bakalım hayırlısı dedikten sonra....sağolsun DADAŞ arkadaşımla istişare yaptık.Çok yardımcı oldu millet senin aldığın rapor gibi bir rapor almak istiyor gerek maliye gerekse trafikte bu ibareler işine yarayacaktır dedi...
5-)Elimdeki raporu araç alacağım bayiye götürdüm bu raporla ÖTV den yararlanmam gerektiğini Nisan ayındaki mevzuat değişikliğini vs.anlattım işık tuttum:)Muamelecisinden gelen cevap olulu yararlanabilir oldu hangi vergi dairesi bilmiyorum sanırım Üsküdar
6-)Bugün ise Maliye raporun yanın da H sınıfı ehliyet fotokopisi istediği için,trafiğe gittim memur arkadaş 50-55 yaşların da raporu görünce sen bu raporla ehliyet değiştiremezsin vermem dedi.Git sürücü olur raporu al o şekilde değiştirelim deyince oruçlu oruçlu kan beynime sıçradı neyse sakin ol Murat dedim :) Bakın Memur bey bizim için ÖTV den yaralanmak ve çeşitli haklar için engelli sağlık kurulu raporu olması gerektiğini aslın da bu raporun almanın güç olduğunu arkasın da ise H SINIFI EHLİYET ALIR yazdığını açıkladım izah ettim.Bu seferde raporun ön yüzüyle (Bu sefer haklı olduğunu düşünüyorum Tertibatsız otamatik araç kullanır) arka yüzünün (h sınıfı ehliyet alırÖzel tertibatlı araç kullanır) çeliştiğini söyledi ben ona haklısın çelişiyor ama ne yaabilirim dedim.Trafik-Maliye ve engelli sağlık kurulu drlarının bir araya gelip ortak kararlar vermleri gerektiği anlattim.
7-)Tabii bu durum da bizim memur vermekle vermemek arasında 15 dk.git gel yaşadı yeniden rapor al dedi ben alamayacağımı bu raporun üst rapor heyet raporu olduğunu izah ettim.O zaman özel tertibat yazarım dedi bende yazarsan yaz dedim.Bi 15 dk daha düşündü taşındı arkadaşlarına felan sordu yandaki arkadaşı otamatik yaz bişi olmaz dedi biraz yumuşadı.Ne yapalım diye bana sordu bu sefer de bende artık iyice daraldım ve raporda hem oatamatik hem tertibat yazıyor.Sende ehliyete ikisinide yaz dedim.
:cool:Nihayet ehliyet çıktı,Otamatik vites araç,özel tertibatlı oto yazıyor şu anki ehliyetimde.
9-) Hiç sıkıntı değil dedim dr raporunu aracım da bulundurur ve çevirmelerde sıkıntı yaşarsam otamatik vites aracın biz sol kol engelliler için dr.kanaatiyle tertibat sayıldığını bide o arkadaşlara izah ederiz artık.
10-)3 adet noter onaylı raporumu vekaleti ve h sınıfı ehliyetimi bayiye teslim ettim kısmetse bu Cuma BMW 118 i me kavuşucam darısı sizlerin başına....

108 bindi bana 68 bine gelicek :) Sıkı pazarlık yaptım % 8 bayi indirimi aldım.

Simdi anlamadığım bizim raporumuz %55 sol el bilekten yok raporda h sınıfı ehliyeti kullanabilir yaziyo ki var şuanda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor yararlanamama mümkün mü lütfen cevap ???

adakm;

hayırlı ugurlu olsunda tertibat konusunda bayi hiç bişey demedimi, tertibata gerek yok deniyorsa bende oradan alıyım :)

fireworks benim raporda özel tertibatı araç kullanabilir yazıyor Sizinkin de tam olarak ne yazıyor otomatik vites felan yazmıyor ama sıkıntı olur mu
fireworks kardesim sizinki ozelge degilmis basvuru imis ankarada ki oyle soyledi ozelge farkli diyor herkesi kapsar dedi sizin yazi sadece kendini baglar dedi anlamadim gitti ozel mesajda numara yolladim kardes arar misin

ferhat0038 dostum ben aydın vergi dairesine başvurduğumda özelge talep formuyla başvur diye cevap geldi. Özelge talep formunu doldurdum netten ardından postayla yolladım. Benim başvurum benimle aynı engeli taşıyanları ve sağlık raporunda, ehliyetinde aynı ifadeler olanları kapsar. sizin engelinizi bilmiyorum. tekrar yazıyorum
engelim: Sol kol dirsek altı amputasyon
sağlık raporu: Otomatik vitesli araç kullanabilir
ehliyet : otomoatik vitesli araç yazıyor.

yani tüm sol kol engelliler bu şekilde yararlanır diye bişey yok

Üst Alt