SELAMÜNALEYKÜM ARKADAŞLAR;
Sol kol % 56 raorlu biri olarak B sınıfından H sınıfına terfiii
ve ÖTV indirimli araç için yaşadığım maceraları anlatmak istiyorum aynı dertten muzdarip arkadaşlarımın işine yarasın diye.
1-) İstanbul Tuzla Devlet Hastanasine Hsınıfı ehliyet otamatik araç için 200 lira yatırarak işlemlere başladım herşey gayet güzel giderken,daha önceden sol kolu hiç olmayan protezli bir arkadaşıma H sınıfı ehliyet alır otamatik vites araç kullanır diyen Fizik doktoru bana , araç kullanamazsın ben sana h sınıfı ehliyet yazmam demesiyle( Şeytan dediki o an dışarıda olan clio hb manuel vitesli aracımın arkasına o önyargılı doktoru oturt ve e5 , otaban da nasıl araç kullanırmışım göster
) oradaki kurul olayını nasıl olsa heyetten de olumlu ceva çıkmaz diye sonlandırdım.
2-) Tabiki pes etmedim işyerime yakın olan Ümraniye devlet hastanesine yine 200 lira yatırarak işlemlere başladım tek tek doktorları gezdim ve korkulan o an ortapedi doktoruna geldi sıra tahinen 30-35 yaşların da genç beyinli bir arkadaş meseleyi anlattım otamatik vites araç kullanabiliğimi ve ÖTV den muaf olmak için H SINIFI EHLİYET ALIR TERTİBATSIZ OTAMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİRİM DEDİM.Sağolsun bencede otamatik aracı rahat kullanabilirsin dedi ve kanaat bölümünede tertibat gerektirmeyenotamatik vites araç kullanır % 56 sol kol ampütasyon yazdı.
3-)Heyet günü kurul başkanının karşısına çıkınca ortapedi doktoru ne yazmış böyle biz bu şekilde rapor veriyormuyuz diye evrak işlerini yapan memura sordu o memur da sağolsun veriyoruz efendim deyince.Başkan anlat bakalım nasıl kullanacaksın aracı dedi.Bende gayet rahat bir şekil de vitesle işim olmayacağını direksiyon kontrolünüde sağladığımı söyledim.
4-)Heyet raporu nun ön yüzünde ortapedi dr.yazdığı ÖZEL TERTİBAT GEREKTİRMEYEN OTAMATİK VİTES ARAÇ KULLANIR.ARK YÜZÜNDEKİ KARAR BÖLÜMÜN DE İSE H SINIFI EHLİYET ALIR.ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR ibarelerini görünce hah dedim al başına belayı rapor kendi için deçelişiyor dedim hadi bakalım hayırlısı dedikten sonra....sağolsun DADAŞ arkadaşımla istişare yaptık.Çok yardımcı oldu millet senin aldığın rapor gibi bir rapor almak istiyor gerek maliye gerekse trafikte bu ibareler işine yarayacaktır dedi...
5-)Elimdeki raporu araç alacağım bayiye götürdüm bu raporla ÖTV den yararlanmam gerektiğini Nisan ayındaki mevzuat değişikliğini vs.anlattım işık tuttum
Muamelecisinden gelen cevap olulu yararlanabilir oldu hangi vergi dairesi bilmiyorum sanırım Üsküdar
6-)Bugün ise Maliye raporun yanın da H sınıfı ehliyet fotokopisi istediği için,trafiğe gittim memur arkadaş 50-55 yaşların da raporu görünce sen bu raporla ehliyet değiştiremezsin vermem dedi.Git sürücü olur raporu al o şekilde değiştirelim deyince oruçlu oruçlu kan beynime sıçradı neyse sakin ol Murat dedim
Bakın Memur bey bizim için ÖTV den yaralanmak ve çeşitli haklar için engelli sağlık kurulu raporu olması gerektiğini aslın da bu raporun almanın güç olduğunu arkasın da ise H SINIFI EHLİYET ALIR yazdığını açıkladım izah ettim.Bu seferde raporun ön yüzüyle (Bu sefer haklı olduğunu düşünüyorum Tertibatsız otamatik araç kullanır) arka yüzünün (h sınıfı ehliyet alırÖzel tertibatlı araç kullanır) çeliştiğini söyledi ben ona haklısın çelişiyor ama ne yaabilirim dedim.Trafik-Maliye ve engelli sağlık kurulu drlarının bir araya gelip ortak kararlar vermleri gerektiği anlattim.
7-)Tabii bu durum da bizim memur vermekle vermemek arasında 15 dk.git gel yaşadı yeniden rapor al dedi ben alamayacağımı bu raporun üst rapor heyet raporu olduğunu izah ettim.O zaman özel tertibat yazarım dedi bende yazarsan yaz dedim.Bi 15 dk daha düşündü taşındı arkadaşlarına felan sordu yandaki arkadaşı otamatik yaz bişi olmaz dedi biraz yumuşadı.Ne yapalım diye bana sordu bu sefer de bende artık iyice daraldım ve raporda hem oatamatik hem tertibat yazıyor.Sende ehliyete ikisinide yaz dedim.
Nihayet ehliyet çıktı,Otamatik vites araç,özel tertibatlı oto yazıyor şu anki ehliyetimde.
9-) Hiç sıkıntı değil dedim dr raporunu aracım da bulundurur ve çevirmelerde sıkıntı yaşarsam otamatik vites aracın biz sol kol engelliler için dr.kanaatiyle tertibat sayıldığını bide o arkadaşlara izah ederiz artık.
10-)3 adet noter onaylı raporumu vekaleti ve h sınıfı ehliyetimi bayiye teslim ettim kısmetse bu Cuma BMW 118 i me kavuşucam darısı sizlerin başına....