Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

bursada bi pejo bayisiyle gorustum raporu ehliyeti mail attım onlarda tertibat olacak dedi sol kol için anlamadım gitti. hani bursa sol kola otomatiği kabul etmişti yahu :))

Benim gelir idaresi Başkanlığı başvuruda da yani özelge aynı yazı geldi.hiç fark yok.havuzdan aldık dediler vergi dairesi. Ehliyetimde değişiçek sanırım. Eski h ehliyet üzerinde otomatik vitesli araç kullanabilir yazmıyor.arabalarını kullanmaya başlayan arkadaşlar trafikte otomatik vites tertibatsiz olması sorun oluyormuş doğrumu.trafik ceviryormus.

fidan77 Ehliyet-Ruhsat-Araç birbirine uygun ise rahatlıkla kontrollerden geçerseniz.

fireworks kardeşim benim de engel aynı seninki gibi bende sol kol dirsek ten ampute ve raporda özel tertibatı araç kullanabilir yazıyor ayrıca ehliyette özel tertibat yazıyor
sol kol herkes aynı olacak diye bir şey yok demişsiniz ama yanlış düşünüyor sunuz kanun sa bütün sol kol herkese geçer bu da ben aldım gerisi önemli değil diyorsunuz sanki ama sizlik bir durum yok hayırlısı ile bir özelgemız çıksın herkesi kapsar inşallah da kimse sıkıntı yaşamaz zaten özelge herkesi kapsar diyor ankara
sizinki özelge gibi bir yazı vermişler sanırım sayı felan göremedim özelge örneklerine baktım sizde bakabilir siniz gelir idaresi sitesinde mevcut. inşallah çözüme kavuşur bu sorun gerçekten can sıkıcı ama şunu söylüyorum kanun bütün sol kol dan özürlü olanlar için aynıddir herkese bir olmak zorunda öyle herkese farklı diye bir şey yok

ferhat0038

arkadaşım öncelikle amacım sizinle tartışmaya girmek değil lütfen yanlış anlamayın . bu uyarıyı yapmamın sebebi ; bu sitede yazılan yada aktarılan bilgiler bağzı arkadaşlarımızın işine gelmeyince hemen o bilgiyi veren arkadaşımızı aforoz etme durumlarıyla karşılaşmamızdır . sizin böyle bir insan olmadığınızı düşünerek yazıma devam edeyim.

arkadaşım kanun herkez için aynıdır lakin birebir aynı olan herkez için . ayrıca bu sitede defalarca yazdım '' karayolları yönetmeliği ayrı maliye yönetmeliği ayrı diye '' olayı şöyle anlatayım : fireworks arkadaşımızın raporunda otomatik vites kullanır diyor ve sol kol dirsekten ampute sizin raporunuzda [FONT=sans-serif]özel tertibatı araç kullanabilir yazıyor [/FONT]ve sol kol dirsekten ampute aranızdaki rapor farkı biriniz otomatik vites kullanır biriniz tertibatlı araç kullanır . iyide maliyeye göre her ikinizde ötv indirimli araç alamazmısınız ? evet alabilirsiniz . eee sorun ne o zaman ? sorun şu ki , karayolları yönetmeliğine göre biriniz salt otomatik vites araç kullanabilirsiniz diğeriniz tertibatlı araç demekki aynı değilmişsiniz . ayrıca nasıl bir tertibat kullanacaksınız ? bu ayrı bir dert.

Benim raporumdada ozel tertibatli arac salt otomatik vites yaziyor. Ben ne yapicam simdi???

adakm;

hayırlı ugurlu olsunda tertibat konusunda bayi hiç bişey demedimi, tertibata gerek yok deniyorsa bende oradan alıyım :)

Maliye değişikliği mevzuatın da dr.tarafından özel tertibata gerek duyulmayan otamatik vites araç kullanır şeklin de veya otamatik vitesin tertibat sayılacağı dr.kanaatiyle yazılmışsa,otamatik vites özel tertibat sayılır der.Benim rapor da bu şekildey di o yüzden sıkıntı çıkmadı zannımca ama araç tesliminden önce her an bi aksilik çıkabilir diye endişe etmiyorumda değil hani...Gerçi maliye bugün onaylamış yarın plaka işlemlerine başlayacak bayiii...

dadaş06 kardeşim kimseyi suçlama yapmıyorum tartışma da değil sadece arkadaşımız tüm sol engelliler yararlanır diye bir şey yok demesi çok tuhaf bence sizce normal mi bence tüm sol engelliler yararlanır çünkü hepsi aynı kanun maddesinden yararlanabilir sonuçta. ama gerekli cümle yazılır gerekli rapor alınır sa yararlanır bu da bizlere olan bir klasik rapor oyunu. tertibat meselesinde de tertibat yazıyor evet ama otomatik vites tertibat sayılıyor farkında iseniz. bizim uğraşımız bu yönde nasıl sol ayak da otomatik sayılıyor sa bizde de sayılıyor arkadaşın yazısında da zaten belirtmiş konun da da belirtiyor

ferhat0038 dostum sen beni anlayamamışsın. Tabi ki tüm sol kol engelli arkadaşlarımız bu şekilde yararlansın istiyorum. Ama maliye raporu baz alıyor bu konularda. Senin raporunda özel tertibatlı otomatik vites yazıyorsa buna takılabilirler. Veya sadece sol el parmaklarda engeli olan kişiyle kol ampute olan birini aynı şekilde değerlendiremezler. Çünkü bu yazı başvuru sahibinin engel durumuna göre ve raporuna göre hazırlanmıştır. Sadece onunla aynı şartları taşıyanlar için kesinlik sağlar.Diğer durumlardasonuç değişebilir. Yoksa bu yazı sadece beni ilgilendirir siz alamazsınız gibi bir derdim yok. öyle bir derdim olsa zaten resmini çekip burada paylaşmazdım

[FONT=sans-serif]@[/FONT]fireworks sizin yazı özelge değil o zaman. size karşı da bir tutumum yok yanlış anlamayın. sizin duruma göre verilmiş yazı. ama @OturanBoğa felan yazmış ya özelge felan diye yanlış bilgi sanırım. sonuçta herkes almalı sol koldan özürlü ise yok şu yazacak yok bu yazacak ne var sanki adam engelli sol kolundan ve otomatik alıyor rapor belirtmiş sol kolundan engelli ve ehliyet var daha ne ibare arıyorsun yok salt otomatik yok tertibat felan otomatik tertibat sayılıyor işte bizlere bu kadar zorluk çıkartıyor lar
ankarada bu konuda bir yazı yazmıyor söze gelince alırsın alırsın icraat sıfır 50gün oldu bir yazı çıkmaz mi madem alınıyor aynı gün yaz ver herkese neyse

ferhat0038, raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ifadesi aslında sorun değil bence. Sinyal kolunu sağ taraftan kontrol edecek tertibatı yaptırarak otomatik vites araç alabilirsin. Maliye için otomatik vites özel tertibat olarak kabul edilecek, kara yolları için ise sinyal kolundaki tertibat özel tertibat olarak kabul edeceğinden bir sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Bence sinyal kolundaki tertibatı sol engellilerin hepsi yaptırmalı diye düşünüyorum, bir ihtiyaç bana göre bu tertibat.

Ankara özelge için yine aradım hala komisyon toplanmamış nasıl bir komisyon iki aydır toplanmıyor? bu komisyon belli aralıklarla yada belli günlerde toplanmıyor mu ? kim var bu komisyon da bilgisi olan varmı ?

az önce yine vergi dairesine uğradım
[FONT=Georgia]Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılan [/FONT]manuel[FONT=Georgia] vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir.

bu kısma tıkılmışlar ve otomatik te olsa vites kolunu direksiyonun yanına aparat lazım diyor. biz ler vermek isteriz kaç kişi aynı sorunu yaşıyor diyor ısrarla ankara alırsınız felan bahsettim yazı verdiğimi özelge verdiğimi söyledim. o zaman alır diyorlarda neden bir yazı vermiyorlar neden bir özelge çıkartmıyorlar kurul felan hikaye dedi düşünüyorum 60 gün olacak madem alacağız neden bir özelge çıkmadı bu konuyla ilgili hiç çıkmadı özelge. şaştık kaldık valla.
[/FONT]

Son düzenleme:
Dünyanın 17. Büyük ekonomisiyiz. bütün gelirciler hepitopu bu durumda olan 10-15 bin engelliden alacağı ötv nin peşine düştü. ..bu devletin millet için varoldugu felsefesine geçildigine alışamayan insanlar yüzünden hala sıkıntı çekiyoruz malesef...olmasi gereken bu sorunun çözümü için engellileri ordan oraya koşturmak yerine sorunun çözümü için bizzat kendilerinin uğraşmasi degil mi ???

Özelge yazan arkadaşlar Özelgelerini hangi adrese gönderdigini bi yazabilirmi acaba ....şimdi yazdim ama nereye göndereceğime emin olamadim...acil yardim lütfen. ..

Merhaba, öncelikle herkese iyi bayramlar.

Benim sol elim bilekten ampute. 2005 yılında özel hastaneden aldığım heyet raporuyla H sınıfı ehliyet almıştım. Raporumda özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır yazıyor. Engel durumu olarakta sol el bütün parmak yokluğu yazıyordu. Ayrıca 2006 yılında Vergi indirimi için Devlet hastanesinden heyet raporu aldım. Bu rapordaki engelli oranım % 50, sürekli ibaresi var ve vergi indiriminden yararlanabileceğim yazıyordu. (bu raporda ehliyet ile ilgili kısımlar boştu.)

Bursa Doğuş Otomotiv’e 2 raporum ile birlikte başvurdum. İş takipçileri vergi dairesine sordu, otomatik vitesli aracı tertibatsız alabileceğimi söylediler. 9 Haziran’da Bursa’ya gidip araç siparişi verdim. 7 Temmuz’da aracımı teslim aldım. Raporlarım ve ehliyetimin noter onaylı suretlerini verdim kalan herşeyi onlar halletti. Yalnız şehir dışına trafikte tescil yapmıyorlardı isterseniz evrakları hazırlayalım kendiniz tescil ettirin ya da ikametgahımı Bursa’ya aldırmam gerektiğini söylediler. Bursadaki akrabamın yanına ikametgahımı aldırdım ve tescil için vekalet verdim. Bütün işlemleri Doğuş Oto yaptı. Trafik şubede sadece otomatik vitesi kabul etti. Aracın ruhsatında Engelli aracı olarak tescil edildi. 3. Dereceye kadar kan bağı olanlar kullanabilir yazıyor. Ayrıca trafikte ÖTV ödenmeden 5 yıl boyunca satılamaz diye rehin koydular.

Aracım Volkswagen Golf 1.2 TSİ BMT 110 PS DSG Comfortline . Normal fiyatı 71.200 TL bana 48.000 lira civarında geldi. 10 gündür kullanıyorum çok memnunum, herkese tavsiye ederim. Yalnız en son Doğuş Oto engelli satışlarına sınırlama getirmişti ben önceden başvurduğum için verdiler. Şuan tam olarak sorun çözüldümü bilmiyorum. İsterseniz raporunuzla başvurun vergi dairesine sorup dönüş yaparlar.

Bu sitede Bursa’dan alınabildiğini okumuştum ve bu sayede aracıma çok fazla uğraşmadan sahip oldum. İnşallah herkes istediği aracı alır.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun Güle güle kullanın aracınızı.

Bu sadece sol kol ampute engelli arkadaşlar içinmi geçerli ? Benim sol kol hareket kısıtlılığı ve kısalık var acaba yararlanabilirmiyiz raporumda %47

Merhaba.
Ben sol kol üst ekstremite rahatsızlığın var mart ayında devlet hastanesinden almış olduğum olumsuz sonuç(özel tertibatlı araç kullanamaz) rapor için il mudurlugune itiraz ettim. İtiraz sonrası bir ust hastaneye sevk edildim 20/07/2015 pazartesi günü 3 uzman doktor tarafından muayane girecek elinde sol kol ust olur raporu olan varsa paylaşabilirsiniz doktorlara sunmam gereken bir belge vs konusun aydınlatmanın rica ediyorum.

Merhaba
Şimdi hastaneden 3 uzman ortapedi doktoru tarafından H ehliyeti alır raporu alındı. Sağlık kurulu raporu il mudurlugune gönderecekleri. Asıl rapordan 1 tanesini de bana verdiler.bundan sonra izlenen gereken yol nedir bilgi verebilirmisiniz

Selam serdar hayırlı olsun engelin tam olarak nedir oran kac

Yusuf hocam oran yazılı değil h ehliyet raporların oran önemli değil h ehliyeti alır olması kafidir. Benim bildiğim bu ve araçalan aarkadaşlarını da sordum h ehliyeti alır ibaresi ile aldıklarını ilettiler.

serdargebze Hayırlısı olsun vasıfsız bir rapor edinmişsiniz ; eğer raporunuzda otomatik vites,özel tertibatlı araç gibi terimler geçmiyor ise değil araba almak , ehliyet konusunda bile sıkıntı yaşayacaksınız. Oran konusu ise mevzuatlarda olmasada olur desede maliye illaki yazılı bir oran arıyor olmadığı taktirde ya geri çeviriyor yada oran olan başkaca bir rapor istiyor

Bilgilendirme için evy. Emniyet ilgili problem yok. Vergi dairesi konusun dada sorun olacağını düşünmüyorum daha önce bu şekilde alan arkadaşlarından oldu bakalım

3t3n1ty otomatik vites ibaresi eklemek için tekrar il mudurlugune mi dilekçe verilmesi gerekir veya nasıl işlem yapacaz dün hastane raporu il mudurlugune göndereceklerdi bilgi verirmisin

arkadaslar sol kol sinyal tertibatlı arac alındıgı zaman ruhsata nasıl bir bilgi yazılıyor ?

Arkadaşlar benim durum bildirir raporumda engel oranım %54. Fakat ötv indrimi h sınıfı ehliyet için başvuru yaptığımda %23 engel oranı verdiler. Sormak istediğim ötv indirimi raporunda engel hesaplaması farklı mı yapılıyor?

İl sağlık mudurlugune personeli ile gorusme yaptım kendisine H ehliyeti alir ibaresi yanında otomatik vites araç alır ibare eklenmesi gerekir bilgisini ilettim . kendisi hastane den rapor il saglik mudurlugune ulastiginda yeniden dilekçe yazıp raporda h ehliyet alir yaninda otomatik vites arac ibaresi eklemesi için ilgili dilekçeyi yazıp bizzat elime verip hastaneye kendim goturecem.az önce hastanenin sağlık kuruluyla da gorustum eğer dilekçe olursa işleme alınır dediler su anda beklemedeyim .
Burda yasanilan sikinti İl sağlık kurulu yazmış olduğu dilekçe H ehliyeti alip alınamayacağı veya hangi sürücü belgesi alabilir sorusu sebebiyle böyle bir sıkıntı yaşandı doğal olarak ta ve dilekcede yazan ibareye gore doktorlar H ehliyet alır ibaresi eklemek gibi durumla karşılaşıyorlar.
Bakalım hayirlisi

hglcy ayırlı olsun :)
Seninle durumumuz benzer. Sol el bilekten ampute 2005 te h sınıfı ehliyet için rapor aldım ve yine 2006 da vergi indirimi aldım.
Acaba diyorum 2006 da ki ehliyet raporuma ulaşabilirsem araç alabilir miyim?
Haseki haydarpaşa numune ve samatya ya başvurdum rapor için en erken tarihi haseki verdi. Ama haseki den çekiniyorum açıkçası hem para istiyorlar hem olumsuz rapor yazıyorlar ( 1998 de iş için başvuru yaptığımda % 20 verip göndermişlerdi daha sonra etfalden aldım da rahat ettim ) Çekiniyorum açıkçası etfal 2016 ya tarih veriyor of off ne yapacağım bi akıl medet

h_celil

Ümraniye Eğitim ve Araştırmy gidin arkdaşlar ben ordan sol el için h sınıfı ve otamatik araç kullanır raporumu aldım.Sıkıntı çıkartmıyorlar.1 hafta için de rapor alırsınız.Şartlarınız uygun ise tabiiki...

Üst Alt