Merhaba, öncelikle herkese iyi bayramlar.
Benim sol elim bilekten ampute. 2005 yılında özel hastaneden aldığım heyet raporuyla H sınıfı ehliyet almıştım. Raporumda özel tertibatlı otomatik vitesli araç kullanır yazıyor. Engel durumu olarakta sol el bütün parmak yokluğu yazıyordu. Ayrıca 2006 yılında Vergi indirimi için Devlet hastanesinden heyet raporu aldım. Bu rapordaki engelli oranım % 50, sürekli ibaresi var ve vergi indiriminden yararlanabileceğim yazıyordu. (bu raporda ehliyet ile ilgili kısımlar boştu.)
Bursa Doğuş Otomotiv’e 2 raporum ile birlikte başvurdum. İş takipçileri vergi dairesine sordu, otomatik vitesli aracı tertibatsız alabileceğimi söylediler. 9 Haziran’da Bursa’ya gidip araç siparişi verdim. 7 Temmuz’da aracımı teslim aldım. Raporlarım ve ehliyetimin noter onaylı suretlerini verdim kalan herşeyi onlar halletti. Yalnız şehir dışına trafikte tescil yapmıyorlardı isterseniz evrakları hazırlayalım kendiniz tescil ettirin ya da ikametgahımı Bursa’ya aldırmam gerektiğini söylediler. Bursadaki akrabamın yanına ikametgahımı aldırdım ve tescil için vekalet verdim. Bütün işlemleri Doğuş Oto yaptı. Trafik şubede sadece otomatik vitesi kabul etti. Aracın ruhsatında Engelli aracı olarak tescil edildi. 3. Dereceye kadar kan bağı olanlar kullanabilir yazıyor. Ayrıca trafikte ÖTV ödenmeden 5 yıl boyunca satılamaz diye rehin koydular.
Aracım Volkswagen Golf 1.2 TSİ BMT 110 PS DSG Comfortline . Normal fiyatı 71.200 TL bana 48.000 lira civarında geldi. 10 gündür kullanıyorum çok memnunum, herkese tavsiye ederim. Yalnız en son Doğuş Oto engelli satışlarına sınırlama getirmişti ben önceden başvurduğum için verdiler. Şuan tam olarak sorun çözüldümü bilmiyorum. İsterseniz raporunuzla başvurun vergi dairesine sorup dönüş yaparlar.
Bu sitede Bursa’dan alınabildiğini okumuştum ve bu sayede aracıma çok fazla uğraşmadan sahip oldum. İnşallah herkes istediği aracı alır.