Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

sol elde 4 parmağım yok %42 raporum ben raporumu 2009 da aldım raporumda sürekli yazıyor başka bişey yok ehiyetimde de otomatik vites yazıyor

rıskat hayırlısı olsun herhangi bir özelge beklediniz mi yoksa direk kabul mü edildi

Şuraya bak be, geldiğimiz noktaya bak. Bu indirimi alabilmek için her yolu deneyen, herkesle irtibata geçen, gerekli yerlere bir sürü mesaj atan arttıran kardeşlerim abilerim kendimizle gurur duyalım :)

Rabbim İNŞALLAH bize de nasip eder güzel bir arabayı Ötv indirimli almayı, âmin.

direk kabul edildi sağol darısı diğer arkadaşlar inşallah

[FONT=sans-serif]Merhaba,[/FONT]

[FONT=sans-serif]H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi rapor için doktor kontrollerine girdim.Özel tertibatlı ve/veya otomatik vitesli araç kullanır kararı ile raporumu aldım.Sıra şimdi H sınıfı ehliyet almaya geldi.Benimde sol el 2.3.4 parmaklar amputedir,başparmak ve 5 parmak hareketsiz.(donuk).
[/FONT]
Allah herkesin gönlüne göre versin.İyi akşamlar

Sporcu
Raporunuzda H sınıfı sürücü belgesi konusunda değerlendirme yok mu, sadece araç kullanır ibaresi mi mevcut?
Raporda ''H sınıfı sürücü belgesi alır özel tertibatlı/otomatik vitesli araç kullanır'' şeklinde ibare olduğunda bu raporla hem ehliyet hem de araç alınabilir.

Merhaba Ufukalp,

Ekte karar ile ilgili bölümün resmini koydum.H sınıfı ibareside mevcut.

kDJVJdl.jpg

Merhaba arkadaşlar,

Ehliyet için kurula girdim, ortopedi doktoru h sınıfı ehliyet alabilir + otomatik vitesli araç kullanabilir yazdı. İbare olarak özel tertibat ve/veya bulunmuyor şimdi bu duruma göre Vergi dairesinde sorun yaşarmıyım ?

Devlet hastanesinden aldım, tam olarak yazdığı ortopedinin H sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir.

Burock hayırlı olsun
benimde raporum aynı şekilde h ehliyet alır otomatik vites arac kullanabilir. konuda bimere yazı yazdım. emniyet otomatik vites kabul ediyor. raporu araştırma hastanesinden aldım. sol kolda kısalık üst ektremite baş parmak yok

serdargebze sana da hayırlı olsun.

Benim anlatmak istediğim başka bir durum yani raporda özel tertibat ve/veya ibaresi yok. Bu duruma göre vergi dairesi hayır ötv indiriminden yararlanamazsın dermi ? Şayet böyle olursa tekrardan rapor çıkartmak hem zaman hemde boşuna para kaybı sorun olursa gerçekten çok sinir bozucu bir durum olacak.

burock
Rapordaki ibare rahatsızlığınız ile uyumludur hiçbir sorun olmaz, Yalnız raporda sol alt ekstremite sorunu açıkça belirtilmeli.
Sol alt ekstremite kısıtında otomatik vites tertibat sayılmakta ayrıca tertibata gerek olmamaktadır.

Oranın ne olduğu önemli olmasa da vergi dairesi oran olmasını istiyor.

Vergi dairesi sorun çıkarıyor bu konuda.
Forumda da aynı konuda sorun yaşayan arkadaşlar var.

İyi de hastanede özellikle belirtmeme rağmen h sınıfı ehliyet başvurularında oran yazmadıklarını üstüne basa basa belirttiler. Konuyla ilgili olarak bi eksiklik varsa hukuki yollardan hakkımızı arayalım ?

Ehliyet değil, ötv muafiyetiyle araç alacağınız raporda oran olmalı vergi dairesi istiyor.

Ufuk hocam benim maliye bakanlığı onaylı yüzde 45 ÖTV indirimli raporum var şimdide H ehliyet için ayrı rapor aldım raporda H ehliyet alır otomatik vites araç kullanır yazıyor Burak dediği gibi oran yazılmıştır hastane tarafından bu bence ile gore değişiyor wlswagen kocaeli bayisitle gorustum H ehliyeti ve otomatik vites alır olması yeterli dediler

Maliye bakanlığı onaylı ötv ve veegi indirimi ibarelu daha önce alınmış olan yüzde 45 oranlı sürekli raporum var. H ehliyet almam için yeni rapor başvurusunda bulundum devlet hastanesinden olumsuz sonuç çıkması üzerine bende il sağlık mud dilekçe verdim 1 ay sonra üst bir hast 3 uzman heyete gönderdiler derince araştırma hast buradan s koldan ust eksrenite ulnar bas parmak agenezi H ehliyet alır ve otomatik vites araç kullanır ibareli rapor aldım oran yyazılı değil bu şekilde rapor çıkarıyorlar ama şunu beLirtmek istiyorum ki bizim için burada ehliyet belgesi ndeki h ehliyet ve otomatik vites arac kullanir ibare si olmasıdır.
Burda otvsiz araç içinse önceki alınan ÖTV indirimli raporla birlikte H ehliyet raporun verilmesi daha doğru olabileceğini dusunuyorum. Maliye bakanlığı onaylı raporlar vergi dairesi kayıtlarında vardır buda hem telefon hem araç hemde diğer engel haklarından yararlanilacak hususlar ilgili geçerli kılınması gerekir.
Ben emniyet mud aradığında bana otomatik vites veya özel tertibatlı olması yeter bilgisi alındı.
Şimdi forumda sürekli takip ettiğimde raporunda H ehliyet raporlarında oran olnayipta araç alanlarda var. Burda vergi sitelerindeki memurların bilgilerin eksik olması ndan kaynaklıdır. Biri verip diğeri vermem diyorsa ozaman nerde adalet sistemi doğru olan nedir bu yüzden genelde biner veya gip yazılar yazılıyor ordan gelen olumlu kararla işler yürütülmek zorunda kalıyor. Sol kola bitle bir hak verildiyse oran bence gerekli değildir diye dusunuyorum

Ufukalp

Biz böyle her durum için yeniden hastane hastane dolaşacakmıyız ? Ne kadar mantıksız sonuçta engel belli ve sürekli yani ben yeniden kurula girsem de ne oran değişiyor ne de sonuç. Bilmiyorum bir otomotiv firmansından yazımı vergi dairesine göndermesini rica ettim sıfır araç için kabul edilmez ise konuyu adli makamlara taşımak gerekir diye düşünüyorum.

Telefondan yazdığım için uzatmayacağım . raporda oran şartı vardır . maliye yönetmenliğinde direk yazmaz .sağlık bakanlığı yönetmeliğine atıf yapar ve sağlık bakanlığı yönetmeliğine göre oran şarttır . orana bakmadan onay veren maliyeci hata yapar . ankaraya dönünce ilgili maddeleri atarım

Aha maliyeci konuştu @DADAŞ06 :)
Benim sakalım yok inandıramıyorum, buyurun maliyeciye anlatın derdinizi.
Dadaş top sende :)

8 Nisan 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29330
Maliye Bakanlığından: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

II- İSTİSNALAR VE VERGİ İNDİRİMİ

C- DİĞER İSTİSNALAR1. Malul veya Engellilerin Taşıt Alımlarında İstisna
1.1. Tanımlar
Engellilik derecesi (oranı): Engelli sağlık kurulu raporu verilmesine yönelik ilgili yönetmelik/mevzuat ile belirlenen esaslara göre tespit edilen, engellilik durumu itibarıyla tüm vücut fonksiyon kaybı oranını veya bu orana karşılık gelen derecelendirmeyi,

1.5. Ortak HususlarMalul veya engelliler tarafından ibrazı zorunlu engelli sağlık kurulu raporunun örneği ile şekli ve içeriğine ilişkin açıklamalar, söz konusu raporun verilmesine dair ilgili mevzuatla belirlenmiş olup, rapor tarihi dikkate alınmak suretiyle bu tarihte geçerli mevzuatla yapılan belirlemeler çerçevesinde raporun uygun olup olmadığı vergi dairesince tespit edilir. Bu kapsamda, engelli sağlık kurulu raporu verebilecek yetkili sağlık kurumlarının kontrolü de Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılır.

maliyenin yönetmeliğine göre rapor oranıyla ilgili esaslar yukarıda yazılmıştır . bu esaslara göre top sağlık bakanlığına atılmıştır . saglık bakanlığının yönetmeliği ise

30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28603
YÖNETMELİK
Raporların düzenlenmesi ve özür oranının belirlenmesi
MADDE 8 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formuna uygun olarak düzenlenir.

(2) Kişinin özür oranı, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde bulunan özür oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir. Bu cetvelde adı geçmeyen hastalık ve özürler ile bunlara ait özür oranları, fonksiyon kayıplarına göre özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek belirlenir.

Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması
MADDE 9 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporu formu eksiksiz olarak doldurulur. Özürlü sağlık kurulu raporu, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formunda gösterilen rapor şekline göre; poliklinik muayene tarihi, poliklinik kayıt numarası yazılmak suretiyle, bulgular ve teşhis ayrıntılı olarak yazılıp imza edilir. Yapılan muayene, tetkik ve laboratuvar bulgularına dair bilgiler özürlü sağlık kurulu raporu formuna eklenir. Özürlü sağlık kurulu, özürlü kişiyi bizzat görerek karar verir ve kişinin özür oranını bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen esaslara göre belirler.

sonuç olarak oran olmayan raporlar geçerli değil

Üst Alt