Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Selam dadaş
benim mevcut raporunda 45 oran yazılı bu hem ankaradan ]maliye hemde sağlık bakanlığı uzman heyet tarafından onaylidir ben bunun üzerinden de ,H ehliyet alır ve otomatik vites araç ibareli raporunda aldım . emniyet ise aradım sorun yok doğuş oto aracılıyla ildeki wolswagen firmasından aradılar araç kayıt işlemini actirdim vergi dairesi konusunda sorun yok bilgisini verdiler bugünde ehliyet kurşuna başlıyorum ehliyeti de alınca nasip olursa aracıda alırız inş
Bilgilendirme için sağol.
Dadaş bir sorum daha olacaktı H ehliyet otomatik vites raporla 2 el araç alabiliyor muyuz bunda da mtvden muaf olunuyormu bilgin varmi

serdargebze

arkadaşım en son aldığın raporda oran varsa ve h sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır yazıyorsa sıkıntı yok . ama bu yazdıklarımın hepsi en son aldığın raporda yazacak . kıssaca bir raporumda oran var diğer raporumda h sınıfı ehliyet alır otomatik vites kullanır ibaresi var diyorsan olmaz .

soruna gelince : en son tarihli raporunda oran , h sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır ibareleri mevcut ise ve bu rapor devlet hastanesinden alınmış bir engelli sağlık kurulu raporu ise ikinci el araçlarda mtv ödemezsin

Dadaş Selam,

Aynı konu benim içinde geçerli.1995 yılından engelli sağlık raporum%45 raporum mevcut.Geçen haftalarda H sınıfı ehliyet için başvurdum.H sınıfı [FONT=sans-serif]Özel tertibatlı ve/veya otomatik vitesli araç kullanır sağlık kurulu raporunu aldım.Bu raporda oran mevcut değil.Sağlık kuruluna sorduğumda ehliyet için biz bu şekilde rapor veriyoruz demişlerdi.Vergi dairesini aradığımda da eski raporun ve yeni raporunla birlikte müracat et bir sorun olmaz demişlerdi.[/FONT]@mmdhpan [FONT=sans-serif]Sen sorunu nu hallettinmi? [/FONT]http://www.engelliler.biz/forum/oze...matik-arac-kullanabilir-raporunda-oran-3.html

@Sporcu

Bende vergi dairesine başvurduğumda oran yazan asıl raporun tarihi eski dediler, şimdi güncel tarihli yeni rapor çıkartacağım onunla bir kez daha başvuru yapacağım. Şayet bu sefer de olmaz ise lanet olsun deyip gidip normal bi araç almayı düşünüyorum.

Engel durumumum sürekli değişmiyor, her girdiğim dr aynı yazı ve oranı veriyor biz halen neden rapor yeniliyoruz ? Bu süreç engellilere kolaylık mı eziyet mi anlamak güç. Çünkü bu benim rapor için 3'kez gidişim malesef her başvuruda da rapor ücreti veriyorum.

@DADAŞ06

Şimdi benim ana raporumda söylediklerin yazmıyor, yani tek raporda oran ve hastalıklar var, ikinci başvuruda ise oran yok h sınıfı ehliyet alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi var. Şimdi öğrenmek istediğim bunu tek rapor altında birleşitrmek zorunda mıyım? Süreç uzadıkça canım sıkılıyor ve moralim bozuluyor. Yasal verilen hak'tan yararlanmak bu kadar çetrefelli ve zor olmamalı.

Sporcu benimde anlamadığım zaten şu, kanun yasa tek ise neden her ilde farklı sonuç çıkartılıyor anlamak güç. İllaki uğraşmak çok yorucu biz burada yalan söylemiyoruz neyin ne olduğu belli verilen hak imkandan yararlanmak istiyoruz onun içinde bu kadar yorucu teferruatlı olması can sıkıcı bi hal alıyor.

Yukarda yayınlanmış olan GİB sirküler yazısı ile bir daha vergi dairesine sor bakalım,olmaz derlerse bence GİB sor oradan cevap gelsin ÖZELGE TALEP FORMU

[FONT=Times New Roman]18 nisan 2015 29330 sayılı resmi gazete
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]II- İSTİSNALAR VE VERGİ İNDİRİMİ
[/FONT]
C- DİĞER İSTİSNALAR
1.5. Ortak Hususlar

[FONT=Times New Roman]Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, [/FONT][FONT=Times New Roman]ziyaa[/FONT][FONT=Times New Roman] uğratılan vergi, vergi[/FONT][FONT=Times New Roman]ziyaı[/FONT][FONT=Times New Roman] cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.

[FONT=arial black]arkadaşlar yukarıda maliye bakanlığının son tebliği var ve tebliğde madde açık istenilen ibareler son ve tek raporda olmak zorunda yoksa madde açık[/FONT][/FONT]

Dadaş çok teşekkür ederim, o zaman sıfırdan heyete girilecek ve tek raporda H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araç kullanılabilir ibaresi yazılacak. Oranla birlikte bu ikisi tek bir raporda olacak doğru mu anladım ?

Dadaş,senin yazdığın gibi bizim elimizde olan 2 rapor mevcut ama ben ikisinide birden vergi dairesine götüreceğim,burada herhangi bir usulsüzluk olmaması gerekiyor.Ayrıca H sınıfı ve ötv indirimi için başvurduğum devlet hastanesi biz hep bu şekilde rapor veririz demişlerdi.(yani oran yok).H sınıfı rapor için başvurduğumda %45 raporumuda dosyama ilave ettiler.

Sporcu benimde aynı şekilde dostum H sınıfı ehliyet için oran vermiyoruz dediler, ancak vergi dairesi esas raporun tarihi eski diye kabul etmemiş. Rapor 2011 yılından o yüzden yenileyip göndericem bende ötv muafiyeti olup olmayacağını bilmiyorum. Ciddi anlamda sinir harbi yapmaya başladım. :)

arkadaşlar madde çok açık

1 ) son rapor dikkate alınır
2 ) son raporun mahiyeti indirime uygun ibareleri taşımalı
3 ) sağlık bakanlığı yönetmeliği derki rapor eksiksiz doldurulmalı yani oranı yazmalılar
4 ) maliye yönetmeliği derki raporun şekli sağlık bakanlığının belirlediği şekilde olmalı yoksa kabul etmem
5 ) maliye sistem üzerinden raporlarınızı görüyor

kıssaca son raporda ibareler olmalı oran da olmalı . eğer hata sonucu size onay verseler bile sonradan faiziyle geri alırım imza maliye bakanlığı son yönetmeliği

@DADAŞ0

İyisin hoşsun dadaş06'da adamlar H SINIFI ehliyet için verilen raporlarda oran yazmıyoruz diyolar, bu durumda biz ne yapalım ? Oranı kendimiz yazamayacağımıza göre sıkıntı burada başlıyor. 2. ibare nedir yani sağlık bakanlığımı diyecek bana ötv indiriminden yararlanır diye? İyice karman çorman oldum. :/

[FONT=Georgia]30 Mart 2013 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28603 [/FONT]
[FONT=Georgia]YÖNETMELİK[/FONT]
[FONT=Georgia]Raporların düzenlenmesi ve özür oranının belirlenmesi[/FONT]
[FONT=Georgia]MADDE 8 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formuna uygun olarak düzenlenir.[/FONT]

[FONT=Georgia](2) Kişinin özür oranı, özürlü sağlık kurulunca bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde bulunan özür oranlarına göre yüzde (%) olarak belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde rakam ve yazı ile belirtilir. Bu cetvelde adı geçmeyen hastalık ve özürler ile bunlara ait özür oranları, fonksiyon kayıplarına göre özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek belirlenir.[/FONT]

[FONT=Georgia]Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması[/FONT]
[FONT=Georgia]MADDE 9 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporu formu eksiksiz olarak doldurulur. Özürlü sağlık kurulu raporu, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formunda gösterilen rapor şekline göre; poliklinik muayene tarihi, poliklinik kayıt numarası yazılmak suretiyle, bulgular ve teşhis ayrıntılı olarak yazılıp imza edilir. Yapılan muayene, tetkik ve laboratuvar bulgularına dair bilgiler özürlü sağlık kurulu raporu formuna eklenir. Özürlü sağlık kurulu, özürlü kişiyi bizzat görerek karar verir ve kişinin özür oranını bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen esaslara göre belirler.

[FONT=arial black]sağlık bakanlığının yönetmeliği yukarıda oran yazmak zorundalar ayrıca rapor almaya gittiğinde sadece h sınıfı ehliyet dersen oran yazmadan sallarlar çünkü emniyet ehliyette orana bakmıyor ama sen rapor almaya gittiğinde h sınıfı ehliyet ve engelli aracı kullanabilir ifadelerinin ikisinide istersen oran yazmak zorundalar çünkü maliye , emniyet ve sağlık bakanlığı gibi kanunları okumaktan bi haber olmadığı için sallayamazlar [/FONT]
[/FONT]

[FONT=sans-serif][h=2][/h]
bir sorum olacak dün haseki hast.raporumu aldım.fakat kullacam aracla ilgşli hic bir bilgi yok.ibare ayne söyle.sol üst exremiteiskemik wolkmankonraktürü.kendine bakım için küllanamıyor.ötv.engelli kimlik kartı.vergi muafiyeti yaralanması uygundur.bu raporlan ötv den yararlanırmıyım.yararlanamassam rapor alırken ne demem lazım sanırım raporü yanlış aldım:(

[/FONT]

Ben de bugün Taksim hastanesine gittim, H Sınıfı Ehliyet için oran vermediklerini, daha önce aldığım ve üzerinde oran olan raporum ile İl Sağlık Müdürlüğüne rapor itirazı için başvurmamı söylediler.

Merhaba arkadaşlar bugün itibari ile aracımı teslim almış bulunmaktayım. Allah herkese nasip eder inşallah. Engelim sol el dört parmak amputedir.

[FONT=sans-serif]Hayırlı uğurlu olsun.
Allah kazasız kullanmayı nasip etsin.

[/FONT]

Selam arkadaşlar sol kol brakial pleksus hasari olupta yeni çıkan kanunla ÖTV indiriminden yararlanan ve h sınıfı ehliyet alan varmı

merhaba arkadaşlar 1 2 soru soraçaktım babam 28 sene önçe iş Kazası geçirdi ve sol kolu işlev Görmüyor parmaklarda babam ÖTV den yararlana bilirmi babamda ehliyet yok ÖTV den yararlana bilirse onun üstüne alıp ben kılana bilirmiyim ve rapor yüzde kaç Olmalı

Hayır babanızın ötv muafiyetli araç alabilmesi için H sınıfı sürücü belgesi olmalı ve otomatik vitesli/tertibatlı araç kullanır şeklinde uygun ibareli rapor almalı.
Ehliyet şartı aranmadan sizin kullanacağınız bir araç alabilmesi için rapor oranı %90 ve üzeri olmalıdır.

teşekür ederim Ufuk Alp bey peki %90 rapor verirlermi babama sol kolu kople çalışmıyor

Hayırlı olsun Sinerji kardeş, güzel günlerde kullan inşallah.

sinerji alabılıyoz yanı artık sol kola turkıyeden sıfırmı aldınn

sinerji

Dostum öncelikle hayırlı olsunn. Birkaç soru sormak istiyorum

aracın plakasında engelli işareti var mı?
Ruhsata kendi ve 3. derece yakını kullabilir gibi bir ifade konuldu mu?

Arkadaslar mrb arac alan arkadaslar Allah kaza bela vermesın Gül'e Gül'e kullanın alamayan arkadaslar da enkısa zaman da Allah almayı nasıp etsın ben Onbeş gun once aldım burda da paylaştım plakada herhangı bı ısaret sandalye yok ruhsatta engellı aracı yazılı bırde otv odenmeden bes yıl satılamaz serhı var ve yakınlar kullanabılıyo

Üst Alt