Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Merhaba arkadaşlar birşey soraçaktınya babamın sol kolu sakat %60 raporu var babam madüren emekli evde babam annem ve dedem kalıyor anneme aylık bağlara bilirmiyim

Raporu aldım ama raporun sonuç kısmında sürücü belgesi alamaz yazıyor. Sol elinde amputasyon olan arkadaşlar nasıl h sınıfı ehliyet aldılar? Benimki deformite olduğu halde bana sürücü olamaz dediler. Bu sonuç kabul edilecek bir şey değil. Bu durumda ne yapmam lazım? Başka hastaneye mi başvurayım, yoksa il sağlık müdürlüğüne itiraz mı edeyim? Ayrıca 2009 da ortopedi benim asıl engelim %45 ağır derece fonksiyon kaybı yazarken, şimdi %30 orta derece fonksiyon kaybı yazıyor. Bu benim iyileştiğim anlamına mı geliyor? :) Aynı hastane aynı doktor. :) Eski raporumu da sunmuşum. Tuhaf. ..(ortopedi doktoru şeker gibi hoca :) )

2009
Üroloji %10
Solunum sistemi %20
Ortopedi %45
Genel Toplam %60

Yeni Rapor
Üroloji %10
Solunum sistemi %40
Ortopedi %30
Genel Toplam %62

Raporun ÖTV indirimi bölümünde "Evet" yazıyor. Ben bunu nerede kullanabilirim?
Bu raporu bildiğim kadarıyla vergi indiriminde kullanabilirim, değil mi (gib sayfasında başka amaçla alınan rapor kullanılabilir yazıyordu)?

Son düzenleme:
Babamın emekliden gelen 1200 tl var ama dedemin ve babamın üstüne tarla var

Resmen şok oldum sonucu görünce. Yeni başvuru ile mi gideyim yoksa rapora itiraz ile mi?

tanerbudak
ÖTV muafiyeti için alacağınız rapor kullanacağınız araç konusunda açık ibare içermelidir.
Raporlarda genelde H sınıfı sürücü belgesi alır otomatik vitesli / özel tertibatlı araç kullanabilir şeklinde ibare olmaktadır.
Sol kol kısıtında artık otomatik vitesli araç verilebildiği için otomatik vites yazması uygun olur.
Ne kadar olacağı fark etmese de raporda oran da olmalıdır.

melihbe Şişli etfali aradım, ikametgah Şişli'de değil ise, başvuramazsınız dedi. Benim ikametgah da Esenlerde. Ne yapmam lazım?

Ufukalp teşekkürler. aldığım raporu düzelttirmeye çalışacağım. hastane ile görüştüm sanırım düzeltecekler. otomatik vites ve h sınıfı birlikte mi yazılması gerekiyor. b sınıfı ehliyetim var benim. yılbaşında h sınıfı ehliyet kalkacakmış.

Son düzenleme:
3T3N1TY İl Sağlık Müdürlüğünün sitesinde Sağlık Kurulu Rapor itirazları için bir doküman oluşturulmuş( doküman adresi).
bu dokümana baktığımda:
6- Hastaneden randevu almak için rapor itirazını verdikten sonra 20 gün geçmeden randevu
alamayacağınız için mutlaka bu süreyi bekleyin.
10- Hastanız heyete girdikten sonra yaklaşık bir ay sonra “Sağlık Kurulu Raporu” İl Sağlık
Müdürlüğü’ne gelecektir.

Bu maddelere göre itiraz sonucu yaklaşık 2 ay sonra tamamlanıyor. Ehliyet için en geç 11 Eylül'e kadar( şu stajyer sürücü olayı :)) sürücü kursuna başvuru yapmam lazım. Bu işin daha kısa ve kolay yolu var mı?
Kuruldaki işten anlamayan kadın doktor yüzünden nelerle uğraşıyoruz(otomatik vitesin varlığından haberi yok sanırım doktorun).

Başka bir hastaneden H sınıfı ehliyet için sağlık kurulu raporu için başvuru yapsam, dün aldığım rapordan dolayı, yeni başvrudan da olumsuz sonuç alır mıyım? Yani sağlık kurulu raporları bir merkezde toplanıp, görüntülenebiliyor mu tüm hastanelerce?

Konu hakkında bilgisi olan var mı? Ona göre yarın sabahtan bir hastaneye başvurayım (Büyük olasılıkla Üsküdar Devlet Hastanesine giderim, ücreti 200 TL, Taksim'deki ortopedisti gözüm pek tutmadı, hem de fiyatı 300 TL).

melihbe Bugün aradığımda, telefona bakan kişinin ilk sorusu nerede ikamet ettiğimdi :) Sanırım yeni bir şey.
Dün aldığım raporu unutup, başka bir hastaneden yeni rapor başvurusu yapma imkanım var mı? Yoksa tek seçenek İl sağlık müdürlüğüne rapor itirazı mı(bu seçenek 2 ayda sonuçlanıyor)?

Sky_Walker Normal şartlarda elinizde herhangi bir konudan olumlu , olumsuz heyet raporunuz var ise başka bir hastane'den tekrardan heyete giremezsiniz sistemsel olarak randevu veren bunu fark ediyor il sağlık müdürlüğüne yönlendiriyor . İşin içine parasal boyutlar girdiğinde ne olur ne biter bilemiyorum

Ne saçma iş, göz ya da psikiyatri doktoru(hangisi söyledi tam çıkarken emin değilim) "direksiyonu tutamaz ki" diyor, halbuki ellerimin kavramasında hiç sorun yok, sag ve ya sol ekstremitede amputasyonu olan arkadaşlar H sınıfı ehliyet alırken, nasıl direksiyonu tutuyor ki bu muhteşem doktorlar bana direksiyonu tutamaz diye yorum yapıyor hiç anlamadım(ortopedi doktoru ve fizik tedavideki doktorlar da hiç sesini çıkarmıyor, asıl sorumlu doktorlar bunlar olması lazımdı).

Yarın sabahtan hastaneyi arayayım, derdimi anlatayım o zaman, eğer "Önceki rapor sistemde gözüküyor, yeni başvuru yapamazsın" derlerse, tıpış tıpış il sağlık müdürlüğüne itiraz ederim. Bu durumda stajyer ehliyeti ile uğraşırım.
Böyle kafasızları doktor diye önümüze çıkarıyorlar yazık!!

özelge den hala cevap gelmeyince bende yakın illerle görüştüm ve alabilirsin dendi. fakat biri tertibat olacak dedi sol sinyal sağ tarafa ama biri hiç tertibata gerek yok otomatik yeter demiş sadece otomatik alsam sorun olur mu bu şekilde alan varmı ? sadece otomatik vites sol koldan engelli birinin

[FONT=sans-serif]@3T3N1TY[/FONT][FONT=sans-serif] [/FONT]vergi dairesi sadece otomatik vites araç alabilir bizden sıkıntı yok demiş önemli olan ötv yi ödememek zaten sol kol olduğu için tertibat basit bir sinyal aparatı sinyal kolunu saymıyor evet ama otomatik vitesi saydığı için o yüzden alıyoruz. kendim olmadı ilerde takarım aparat

Son düzenleme:
ferhat0038 Tertibatı isteyen Vergi dairesimi ? Trafik mi ? Çünkü sinyal kollarının yerinin değiştirilmesinin muafiyet getirmeyeceği açıkça mevzuatta yazıyor . Trafikte otomatik vitesi kabul ediyor ise bence otomatik alınmalı eğer kullanımda zorluk yaşarsanız daha sonra sökülebilir ufak bir tertibat yaptırırsınız . İlk başta tertibat yapılırsa projesi , mühendisi , ruhsatı 1-2 bin lira para harcarsınız . Daha sonra kendiniz yapar ruhsata işletmezsiniz 200-300 lira masrafı olur belki ihtiyaç bile duymayacaksınıa

Hem hastaneyi hem de il sağlık Müdürlüğü'nü aradım.Yeni başvuru yapamayacagimi, rapor itirazı yapmam gerektiğini söylediler. Dilekçe vermeye gidiyorum. :)

Aya yolculuk için astronot olmaya karar verdim :)
İl sağlık müdürlüğündeki görevli(göverliler baya yardımcı oluyorlar, sağolsunlar) ikinci hastaneden alınacak rapor ilkinden farklı(oranda ve ya sonuçta) ise, 3. hastaneye sevkin istenebilir dedi.
Bu ne yahu, sanki Amerikan Uzay Programına astronot seçmelerine giriyorum, altı üstü bir engelli raporu, bunu düzgün bir şekilde almak bu kadar mı zor? Sürekli yeni prosedürler, tam işkenceymiş, şimdi diğer arkadaşların çektiği çileyi daha iyi anlıyorum. Hem çok fazla iş yükü var deniyor, hem de iş yükünü, bürokrasiyi artıracak her türlü engellemeyi kendileri yapıyor, bu sağlık sürecinin ciddi bir şekilde ele alınması lazım, ama umursayan var mı? :)
Şişli Etfale sevk için bekliyorum...

ben 10 ağustosta aldığım raporu dün vergi indirimi için gelir idaresi başkanlığına teslim ettim. şimdi ötv siz araç almak için gerekli ibareleri aynı rapora ekletsem vergi indirimi açısından sorun olur mu? oranlar değişmeyecek sadece raporda H sınıfı Ehliyet alabilir ve ‘’özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanması mümkün değildir. Otomatik vitesli araç kullanabilir" yazdıracağım. sol kolda sorun var %32 almıştım sol kol için. uzman görüşlerinizi bekliyorum.
Ufukalp vergi indirimi için aldığım raporu maliyeye teslim ettim. şimdi aynı rapora ötv için gerekli ibareleri ekletsem vergi indirimi için sorun teşkil eder mi? zaten hemen araç alacak durumda değilim. 01.12.2016 da emekli olup araç alacağım. senin görüşün nedir bu konuda acaba

tanerbudak;

Benim raporumda ''H sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanır yazıyor.''Sol kolumdan engelliyim. illa ki özel tertibat olmadan manuel araç kullanamaz ibaresini ekletmemiz gerekir mi?

Arkadaşlar gib e durumunuzu belirten bi dilekçeyle başvurun. ..bosuna vergi dairelerindeki memurlarla polemiğe girmeyin hatta hiç konuşmayin :)) çünki biseyden anldiklari yok :)) gib ten aldığınız yaziyi direk Müdüre gosterin o zaten direk olur diyecektir....

insidon33 Kafanıza göre GİB'e başvuru yapamazsınız; Bağlı bulunduğunuz vergi dairesi ret kararı vermeden GİB'in herhangi bir karar yetkisi mevcut değil.

Bülent Bey merhaba, Özel donanım olmadan manuel vitesli aracı kullanamayacak olan SOL üst ekstremite kısıtlılığı bulunan arkadaşlar otomatik vitesli aracı da başka hiç bir donanıma ihtiyaç olmadan vergi avantajı ile satın alabilirler diye acikca belirtmissiniz
ancak Toyotadan arac almak istedim, Sakatlar Federasyonundan Harun Beyle gorusup direksiyona topuz yaptiracaksiniz yoksa onay verilmez dediler.
Ehliyetim H, raporum yüzde 27, sol el kısa ve raporda otomatik vites alabilir, özel tertibatli arac kullanabilir yaziyor. Bu tertibat zorunlu mu?

Selam arkadaşlar ben şanlıurfa araştırma hastesindeki kurul başkanına sordum .biz üst tarafi engelli olanlara ehliyet içinde ÖTV icinde rapor vetmiyoruz dedi.yasadan bahsedince tersledi.simdi ne yapmam gerekiyor.

mechul__2005
Üst ekstremite kısıtında ehliyet için doktor kanaatıyle verilir deniliyor, tamamen doktorun insiyatifine bırakılmış yani, başka hastaneden almaya çalışın.

Üst Alt