Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Arkadaşlar merhaba,

sol kol engelli olup H sınıfı ehliyet ve araç alımına dair rapor alabilenler ( özellikle engeli brakiyel pleksus lezyonu olanlar ) acaba özel alanlarını kapatarak bana rapor kopyalarını gönderebilirler mi ? rapora başvuracağım ve bu başvuru esnasında bana emsal olması açısından ihtiyacım olacak. Özelden gönderebilirsiniz raporları ve bu beni gerçekten çok ama çok memnun eder arkadaşlar. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Olumlu rapor ve araç alan arkadaşlar raporlarını bana bulent@engelliler.biz adresime gönderirse, özel alanları kapatıp burada yayınlayabilirim. Böylece herkes için emsal olur.

Sevgili arkadaşlar ;

2005 yılında almış olduğum raporumda : Sol el 2.3.4.5.nci parmaklar MP eklemden ampute.
Otomatik vites araba kullanır.Antalya Vergi Dairesi Başkanlığınca özelge talebime bu gün verilen cevapta : ÖTV İÇİN (HERHANGİ BİR TERTİBAT YAPTIRMAKSIZIN SIFIR OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ İKTİSABINDA DA YARARLANMANIZ MÜMKÜN BULUNMAKTADIR.) DENİLMEKTEDİR.

Şu an kullanmakta olduğum herhangi bir tertibatı bulunmayan otomatik vitesli aracımın MTV İSTİSNASI İÇİN İSE ( ENGELLİLİK DURUMUNA UYACAK ŞEKİLDE DİREKSİYONA TOPUZ TAKILMASI,ENGELİN BULUNDUĞU TARAFTAKİ SİLECEK KOLU,CAM SİLECEK KUMANDASI,DÖRTLÜ FLAŞÖR,ÖN-ARKA CAM SU FİSKİYESİ,KORNA VE KONTAK GİBİ DÜZENEKLERİN DİĞER TARAFA ALINARAK DİREKSİYON SİMİDİNE MONTE EDİLMESİ GİBİ İŞLERİN YAPILMASI HALİNDE MTV.İSTİSNA EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.) denilmektedir.

Bu durumda kullanmakta olduğum ikinci el otomatik vitesli aracıma,sakatlığıma uygun sinyal kolu vb.bir aparatın taktırılması gerekmektedir.
Antalya da bu işi yapan eski sanayideki mekanik torna ile görüşüp bilgi alacağım.Gelişmeleri daha sonra yazarım.Herşey gönlünüzce olsun...

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Muttalip Mutlucan

Mtv den muafiyet konusunu sana yazılı olarak mı yoksa sözlü olarak mı söylediler. Zira saymış oldukların hareket ettirici tertibat olmadığından, işi bilmeyen ya da işi yokuşa sürmek isteyen bir memurun açıklaması gibi geldi.

Antalya vergi dairesi başkanlığına ÖTV ve MTV istisnası konusunda ÖZELGE verdim.Her iki müracaatıma vergi dairesi başkanlığı da yazılı olarak cevap verdi.Adı geçen yazıları bilemediğim için buraya yükleyemedim.Becerebilirsem yüklerim.Sevgili bykardelenn dostum : 1- Bu sayfada çok örneklerini de gördüğümüz gibi, sol kol-el kısıtlılığı olanlara herhangi bir hareket ettirici tertibat yaptırmadan H sınıfı olanlara SIFIR araç alımında OTOMATİK VİTES araç alımında ÖTV.den istisna oluyoruz. 2 - Ben MTV.için sıfır araç alımında istisna için özelge vermedim.Sadece şu an kullanmakta olduğum 2005 model otomatik vitesli aracıma her hangi bir tertibat-aparat yaptırmadan MTV.den istisna olabilirmiyim diye müracaatta bulundum.MTV.içinde öyle cevap verdiler.Oradaki ilgili memurla biraz sohbet ettik.Benim israrla sorduğum OTOMATİK VİTES sıfır araç alımında ve ikinci el araçlarda sol kol-el kısıtlılığı olanların herhangi bir tertibat yaptırmadan MTV.den istisna olurmu soruma yeterince cevap vermedi veya veremedi.Keşke bu soruyu ÖZELGE ile sorsam daha iyi olacakmış.

OturanBoğa

ben sol koldan özürlüyüm. heyete girdim.rapora vites kolu direksiyona monte edilmiş manuel vites araç kullanabilir, ötv indiriminden yararlanabilir yazmışlar. h sınıfı ehliyet ile ilgili bir ibare yok. bu şekilde ötv indiriminden faydalanabilir miyim. raporu daha almadım ama hastanedeki memur bu şekilde söyledi.

ben sol koldan özürlüyüm. heyete girdim.rapora vites kolu direksiyona monte edilmiş manuel vites araç kullanabilir, ötv indiriminden yararlanabilir yazmışlar. h sınıfı ehliyet ile ilgili bir ibare yok. bu şekilde ötv indiriminden faydalanabilir miyim. raporu daha almadım ama hastanedeki memur bu şekilde söyledi.

Bülent merhaba. benim sorunum şu çocuk felciyim.alsancak devlet hastanesinden h sınıfı ehliyet için baş vurduğumda bana soldan gaz firen verdi. kullanamadığım için itiraz ettim. boz yaka hastaneside raporda çocuk felcine ek olarak (bilateral üst extremite eklemhareket açılklıkları pasif açık, aktif olarak solda omuz abduksiyon ve one fleksiyonda min kısıtlık var.sol el hareketlerinde ince beceride sağa görehafif yavaşlık var.ancak hareketler tamamlıyor.) sonuç olarak SÜRÜCÜ OLAMAZ yazıyor.
son itirazım varmış ankaraya gidecekmişim .ne yapmalıyım çok sıkıntıdayım.saygılar.

Bu gün rapor aldım iki bacak çocuk felci. Ayrıca fizik doktoru (bilateral üst extremite eklem hareket açıkları pasif açık, aktif olarak solda omuz abduksiyon ve one fleksiyonda min kısırlık var. Sol el hareketlerinde ince beceriye sağa göre hafif yavaşlık var. Ancak hareketler tamamlıyor.
Sonuç olarak-SÜRÜCÜ OLAMAZ yazıyor.

Üst ekstremite kısıtında ehliyet tamamen doktor kanaatıyle verilir, itiraz etmekten başka şansınız yoktur.

Anlamadıģım benim sol kolumda farkedilmeyecek kadar az hareket kısıtlığı var. Iki bacağım çocuk felci bana ehliyet vermediler.

Okadar az ki bu güne kadar hiç bir raporumda yoktu. Benim eşim bile anlamıyordu. Çocuğum iş arkadaşlarım okadar yani.

Alt ekstremite iki tarafta birden kısıt olunca üst ekstremitede tam işlevsellik aramaları normal bence.
Kaldı ki alt ekstremite tamamen sağlam olsa dahi üst ekstremite kısıtında ehliyet doktor kanaatiyle verilir.

Ilk raporumu soldan gaz furen olarak %20dereceyle verdiler itiraz ettim elden olsun diye. Kolumu dr anlamadı bile ben düşük rapor derecesi gelir diye kolumda var dedim. Okadar az yani. Çok komik aslında. Hem ağlıyor hem gülüyorum.

benim raporu düzelttirdim çok şükür.

VİTES KOLU DİREKSİYONA AKTARILMIŞ ÖZEL DONANIMA SAHİP MANUEL VİTES ARAÇ KULLANIR,
BAŞKACA ÖZEL TERTİBAT OLMAKSIZIN OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANIR,
H SINIFI EHLİYET ALABİLİR

yazıyor.

bu şekilde sanırım ister manuel ister otomatik vites araç alabilirim değil mi.

Arkadaşlar bana yardimci olun lütfen. Sol kol omuzdan ampute doktor sana rapor veririm dedi.ama hem ehliyet hemde ÖTV indirimi almak icin nadil bi rapor almaliyim.

benim sol elimde 3 parmagım yok baş parmak ve işaret parmağım duruyor ötv indiriminden yararlanabilirmiyim arkadaslar yardımcı olurmusnuz

Sevgili sporcu ; Ben Antalya GİB.nın yazısını bilgisayara aktaramadım.Ama aynı benim gibi sol el başparmak hariç diğer 4 parmağı ampute olan SİNERJİ rumuzlu arkadaşın 51.nci sayfada vergi dairesinden almış olduğu yazısı mevcuttur.Ayrıca Bursa'dan sol elden engelli arkadaşların araba aldığını okumuştum.Bol şanslar.umarım herşey yolunda gider.

Sevgili arkadaşlar.2005 model arabamın MTV.den istisnası için,sinyal kolunun sağ tarafa aktarılması için Antalya eski sanayide bu işleri yapan usta ile görüştüm.Çok sıcak davrandı.Sohpet ettik.çay içtik.Bu aparatı takmanın toplam 1200 TL.civarında olacağını söyledi.Bende şimdilik bu aparatı taktırmayı vazgeçtim.Bakalım gün ola harman ola...Eğer imkanım olursa ileride sıfır araba almak daha mantıklı gibi..Herşey gönlünüzce olsun...

Bilgi için teşekkür ederim Muttalip kardeşim.Aynen dediğin gibi Sinerji'nin GİB'ten gelen yazısını çıktısını aldım.Elimizde ne kadar çok örnek olursa zorluk çıkan durumlarda kişileri ikna etmek daha kolay oluyor.Ben ehliyetimi kısmetse B sınıfından H sınıfına çevirmek için kursa yazıldım ve Kasım 15 direksiyon sınavı var,sonrasında kısmet olursa Aralık ayında araç alacağım.Raporumda [FONT=sans-serif]H sınıfı [/FONT][FONT=sans-serif]Özel tertibatlı ve/veya otomatik vitesli araç kullanır kurul raporunu var.Dün ve bugün Bursada bulunan araç firmalarına gittim ve raporumu gösterdim,firmaların bana dedikleri,tertibat kelimesi geçtiği için bana muhakkak tertibat yapılması ve proje çizilmesi gerekiyor dediler bende diyorum ki sadece oto.vites benim için zaten tertibat olarak sayılacak diyorum ama çok ikna olmadılar.Arkadaşlar ben bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim,gereksiz tertibat yaptırmayalım diyorum.Ben işimi trafik mi yoksa vergi dairesimi çözer?Teşekkürler.[/FONT]

Evet arkadaşlar lütfen. Ben özellikle SOL ÜST EKSTREMİTE'ye bağlı engel ile ilgili H sınıfı sürücü belgesi ve Otomatik vites araç alabilir raporlarınızı bekliyorum. bu ay heyete girmeye niyetleniyorum ve elimde emsal teşkil etmesi için ihtiyacım olacak.

ben sol üst ekstreme sorunu ile rapor aldım. yarın elime geçecek. çarşamba günü mail atarım. raporda h sınıfı ehliyet alabilir, vites kolu direksiyona aktarılmış manuel vites araç kullanır, hiçbir özel tertibat olmaksızın otomatik vites araç kullanır yazdırdım.

raporun onaysız hali var elimde. otomatik vites eklettirdim o yüzden gecikti rapor. çarşamba mail atabilirim

@tanerbudak; onaylı suretini özel alanlarını kapatarak ( T.C. kimlik numarası, Baba-Anne Adı vs.) paylaşırsan gerçekten çok ama çok hora geçer. Şimdiden çok teşekkür ederim, Allah razı olsun arkadaşım.

Deniz şahbaz elbette paylaşırım. yarın akşam rapor elime geçecek. çarşamba günü mail atarım. hem site yönetimine hem de sana. mail adresini özelden yazar mısın.

Merhaba arkadaşlar. Sol el engelli özel tertibat yaptırmadan, sadece otomatik vitesli araç getirtebilir mi ?

Bugün vergi dairesinde müdür yardımcısı ile tertibat konusunu konuştum.Tertibat olarak otomatik vites olacak başkada bir şeye gerek yok dedi rahat ol teleşlanmana gerek yok dedi.Acaba bu durumda trafik tertibat diye tutturur mu acaba ? fikri olan varmı dır?Yada trafikle ön görüşme yapmak faydalı olurmu?

Sporcu Trafik Bursa'da bu işi çok iyi öğrendi herhangi bir problem ile karşılamazsınız

Üst Alt