Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

benim B sınıfı ehliyetim var. şimdi H sınıfı alayım mı yoksa yılbaşından sonrasına mı bırakayım. iyice kafam karıştı. sürücü kursları birşey bilmiyor. aralıkta direksiyon sınavı var kayıt olun ona yetişirsiniz diyor. sakatlar derneği genel merkezini aradım. onlar da tam bilmiyor. sizce H sınıfı ehliyeti alıp yılbaşından sonra ki değişikliği mi yaptırayım. ya da hiç H sınıfı almayıp yılbaşından sonraki uygulamayı mı bekleyeyim. yeni yönetmelik ile yeni rapor al derler mi acaba. raporum daha yeni.

tanerbudak bence H sınıfı ehliyet ile ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak. yeni oluşacak ehliyet sınıflarına baktığın zaman H sınıfı ehliyet diğerleri gibi H1 H2 veya H olarak ayrılmıyor, olağan şekilde H sınıfı ehliyet diye açıklanıyor. Yani tabi bu benim kanaatim. Ehliyet kurslarının sitelerinde yayınlanan yeni ehliyet sınıfları ve gruplarına bakınca ben bunu anlıyorum açıkcası. birde şöyle bir durum var Engelli vatandaşların zaten %90'nı otomatik vites araç kullandığı için H sınıfı ehliyetin otomatik vites araç sınıfına verildiğine yönelik bir algı var ve bu yüzden H1 H2 olarak sınıflandırılmamış sanırım.

Rapor itirazları

Arkadaşlar, bu konuda deneyimlerinizi yazarsanız çok faydalı olacaktır..?

BÜLENT bey merhaba,
Ben de ızmir den alsancak devler hastanesinde sol atakla araç kullanır raporu aldım fakat ayaklarım felç olduğu için kullanamadık. İtiraz ettim elden donanımlı olsun diye. Bozuksa hastanesinden olumsuz sonuç geldi. Sol koluma nin hareket kısıglîğı diyor. Ama yok öyle mi şey. İstedikleri teste sorsunlar razıyım. Tekrar itiraz için ANKARA NUMUNE hastanesine itiraz diyorlar. Bimere yazı yazdım izmir de baßka bir üniversite hastanesinde olsun diye, bugün cevap geldi. KANUNLARA GÖRE ANKARA OLMALIYMIŞ. Başka yolu var mı.
Nasıl bir yol izlemeliyiz.

Deniz şahbaz OturanBoğa

ben raporu sizlere mail attım. hastane ve tüm kişisel bilgileri gizlemek zorundayım bu yüzden kusura bakmayın. çünkü hastane ile çok sorun yaşadım. umarım işinize yarar.

tanerbudak Allah razı olsun dostum. bu rapor hem sol kol hem yeni tarihli olması münasebeti ile o kadar hora geçti ki anlatamam. Çok çok teşekkür ederim.

raporu alırsam ilk yapacağım iş paylaşmak olacak. benim gibi rapor peşinde koşan kimbilir daha kaç kişi vardır. sağol tekrardan tanerbudak .

Deniz şahbaz

denizli de zorluyorlar ise başka bir ilden almayı denesene. izmir de Alsancak devlet hastanesi 1 günde veriyormuş raporu.

Merhaba sol kol rapor almak için ne gibi evraklar sundunuz.

tanerbudak

Taner bey merhaba sol kol rapor almak için ne gibi evraklar sundunuz.

fulyac

ben sol omuzdan ameliyatlıyım platin var. hareket kısıtlılığı var. ayrıca ulnar sinir lezyonu var. 2 defa ulnar sinir ameliyatı oldum. tüm amelyat epikriz raporlarını, emg sonuçlarını ve omuz BT sonuçlarını götürdüm. bu şekilde aldım raporu. omuz hareket açılarını ölçtüler. dirsek altı ise ulnar sinir lezyonuna bağlı olarak duyu ve güç kaybı var.

Doğrudur Alsancak Devlet Hastanesi 1 günde rapor verir ama heyete girebilmek için randevu almanız gerekir'ki minimum 3 hafta sonrasına gün verilir.

OturanBoğa

benim raporu vergi dairesine eşim götürüp sormuş bu rapor ile ötv indiriminden yararlanabilir miyiz diye. memur evet yararlanırsınız gayet açıklayıcı demiş. ayrıca bir otomotiv bayii tanıdığım var. onlar vasıtası ile tekrar sordurdum. müdür yardımcısı özürlü kişiyi görmek istediğini söylemiş. ne alaka bu anlamadım. sizin bir bilginiz var mı beni neden görmek istemiş olabilir.

gulse

İzmir'de hakem hastane yok muymuş da Ankara'ya sevk ediyorlar! Bundan bir şey anlamadım.
İzmir'de başka bir hastaneye gidip sıfırdan başvuru yapmayı denediniz mi?

tanerbudak
Vergi dairesindeki memurlar bazen bu tür taleplerde bulunuyor. Sanırım en doğrusu istedikleri gibi bir görünmektir. Yoksa zorluk çıkartmaları muhtemel.

Arkadaşlar merhaba ben ötv muafiyet raporumu dün istanbul eğitim ve araştırma hastanesinin (samatya) osmaniye polikliniğinden teslim aldım. (Sol el bilekten yok): RAPOR

hastanedeki ortopedi doktoru, memur ve kurul üyeleri yardımcı oluyorlar. Hoca ya anlattım(mı acaba) derdimi "otomatik vites tertibat sayılır" dedim; kurul çağırdı aynısını onlara da söyledim ancak eski alışkanlık olsa gerek " sol koldan direksiyon aparatlı otomatik vites kullanabilir" diye yazmışlar rapora.

Ben raporu osmaniye de tamas otomotiv e bıraktım benim için maliyeye sorup salı günü dönecekler.

Bakalım sorun çıkmaz ise niyetim engelliden bi araba almak. O da olmazsa mitsubishi attrage alacağım. Fazla param yok borçta sevmem pek en mantıklı böyle geliyor bana.
tabii tecrübeli arkadaşların fikirlerine de açığım.

Arkadaşlar volkswagen bayisi tamaş otomotive verdiğim rapora vergi dairesinden onay almışlar.

Soldaki zamazingoların sağ kola alınması tertibatıyla olur vermişler.

Ben önceki tecrübeleri örnek göstererek ( bunun yürütücü aksam tertibatı sayılmadığı için ret yediğinden bahsettim) bu konuda bir sorun yaşanabileceği uyarısında bulundum. Teknik ten hakan bey varmış onu çağırdılar görüş almak için.

Adam kendinden emin bir şekilde bir sorun çıkmayacağını bugüne kadar yüzlerce araba gönderdiklerini vs anlattı.

bi sorun çıkması durumunda bunun tamamen "aparat üretici" firmanın mes'uliyetinde olduğunu ve eğer kontrolden geçemeyeceğine inanırlarsa baştan işlemi yapmayacaklarını vs. söyledi.

Sizin tavsiyeniz nedir?
Sizce gidip rapora itiraz edeyim mi ? ( çünkü sol kol aparatı konusunda sorun yaşayan insanlar çok )
Yahut bu işlemi böyle olduğu gibi yapayım mı ?

@h_celil

Vites kolu ya da pedalda olmayan özel donanım asla işe yaramaz. Bayideki eleman yüzlerce işlem yaptığını söylemişse, bu onun yüzlerce yasa dışı işlem yaptığı anlamına gelir. O işlemlerin tamamı maliye tarafından tespit edilir ve araç sahiplerine kütür kütür vergi çıkartılır.

Aman diyeyim!

@h_celil

Bu konuun ilk mesajında yazdığımız gibi, "özel donanım olmadan manuel vitesli araç kullanması mümkün değildir. Otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli rapor alınırsa hiç bir donanım olmadan otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilirsiniz:

"Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır."

OturanBoğa

Hay bin kunduz
Sayar la görüştüm. Sıkıntı olmaz diyor ısrarla dün iki tane gönderdik diyor.
Ben rapora itiraz edeceğim o zaman?
Başka çare gelmiyor aklıma
(Derken aklıma geldi, maliye ye gitsem yahut ümraniye motorlu araçlara oradan onay alsam sorun çıkar mı acaba?)

Herkeze Merhaba
Benim sol kolum omuzdan aşşağı tamamen kullanım dışı dirsek, el, parmaklar vs..
Benim raporumdaki yazı aynen şöyle

Brakial Plexusuntan Devervasyonu %60 + H Sınıfı ehliyet alması ve özel tertibatlı araç kullanması gerekir hafif kalıcıdır obk.

Bu yazı yeterlimi acaba ?

bülent bey bilgi paylaşımlarınızdan dolayı çok ama çok teşekkür ederim

mrhba. 7 in ayda tertibatsız otomatik vitesli ötvden indirimli aldığım arabanın MTV borcu çıktı maliye ile görüştüm bana soyledikleri tertibat olmadığı için MTV ödemek zorundasın dediler BİZ ÖTV ve MTV DEN muhaf olmamız lazım değil mi diye biliyorum başına gelen varmı böyle bir durum OturanBoğa

afyon003 Yasal bir düzenleme olmadığı için bazı vergi daireleri sorun çıkarıyor birileri bu sorun ile uğraşmaz ise bu durum sürüncemede kalmaya devam edecektir

Merhaba arkadaşlar,

Uzun uğraşlar sonucu aracımı sonunda aldım.Allah herkesin yardımcısı olsun,Allah herkese nasip etsin.

İyi günler

Sevgili sporcu ; Hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.Sevgili kardeşim MTV.istisnası için herhangi bir işlem yaptınmı.Yani MTV istisnasını vergi dairesinden işlettinmi.

Sağol Muttalip kardeşim,MTV istisnası için herhangi bir şey yapmadım,GİB MTV sorguladığımda borç gözüküyor,aldığım firmanın takipçisini aradım trafik işlemlerinden sonra belgeler GİB tarafından görüldüğünde MTV olarak görülen borç kalkacakmış,bana denilen MTV'dende muafsın demişti takipçi arkadaş.Bekleyip göreceğiz,MTV son ödeme 23.01.2016 gözüküyor bu vakte kadar halledilir umarım.

Sol Koldan engelli arkadaşım için raporu aldık sonunda. Raporu onaylatmadan önce bir çıktısı ile Vergi Dairesine gittik. Yetkililere gösterdik. İstediğiniz gibi olmuş mu sıkıntı var mı diye sorduk. Raporda H sınıf ehliyet alır Otomatik Vites Araç Kullanır yazıyor. Vergi Dairesindekiler onay verdi raporumuza ancak "sol üst ekstirimite" yazdırmamızı istediler. Bizde yazdırdık ve raporumuzu aldık. Hastane Ankara Mevkii Asker Hastanesi.

arkadaşlar benim sol el işaret ve orta parmaklarım tamamen yok.ortopediden % 22 veriliyor.bu oran araç alımı için yeterli oluyormu?

babamın sol eli bilekten yok %56 raporumuz var ehliyetimiz vardı ancak yeni rapor istenince hastahanede ehliyetimizi geri aldılar

bununla alakalı raporu olan arkadaşlar varsa lutfen ulaştırsın mahkemede delil olarak kullanmak için belgeye ihtiyacımız var

merhabalar,
uzun zamandır forma girmediğimden paylaşımınızı şimdi gördüm. keske bu duyguyu yaşamadan önce görebilseydim, çok üzgünüm :(
sizden bir kaç hafta bu duyguyu yaşamış biri olarak sakın Sadi Konuk'a gitmeyin diyememek beni gerçekten üzdü.
Söz konusu kararı ilgili kurul benim içinde aynı şekilde verdi. Sonrasında emsal kararlarla gidip bu kararı tekrar değerlendirin demek istedim ama kurul başkanı olan Genel Cerrah emsal kararlara göz atmadı ve dinlemedi. Üstüne egosunu ön plana çıkararak ben yıllarca doktorluk yaptım, falanca yerde başhekim olarak çalıştım, sen benim ve kurulumun kararını sorgulayamazsın, biz böyle uygun gördük, başka kurullar nasıl karar verirler bizi bağlamaz deyip beni gönderdi.
Sizden ve bizim gibi bu mağduriyeti yaşayan tüm arkadaşlardan İl Sağlık Mürdürlüğü'ne ve Bimer'e şikayet bildiriminde bulunmanızdır. Kendimiz bu aşalanmışlığı ve mağduriyeti yaşamış olsak da en azından başkalarının yaşamasını engellemeye vesile olalım inş.
Bu arada umarım bu süreçte sorununuz çözülmüştür.

Selamlar
@nuwanda

merhabalar,
uzun zamandır forma girmediğimden paylaşımınızı şimdi gördüm. keske bu duyguyu yaşamadan önce görebilseydim, çok üzgünüm :(
sizden bir kaç hafta bu duyguyu yaşamış biri olarak sakın Sadi Konuk'a gitmeyin diyememek beni gerçekten üzdü.
Söz konusu kararı ilgili kurul benim içinde aynı şekilde verdi. Sonrasında emsal kararlarla gidip bu kararı tekrar değerlendirin demek istedim ama kurul başkanı olan Genel Cerrah emsal kararlara göz atmadı ve dinlemedi. Üstüne egosunu ön plana çıkararak ben yıllarca doktorluk yaptım, falanca yerde başhekim olarak çalıştım, sen benim ve kurulumun kararını sorgulayamazsın, biz böyle uygun gördük, başka kurullar nasıl karar verirler bizi bağlamaz deyip beni gönderdi.
Sizden ve bizim gibi bu mağduriyeti yaşayan tüm arkadaşlardan İl Sağlık Mürdürlüğü'ne ve Bimer'e şikayet bildiriminde bulunmanızdır. Kendimiz bu aşalanmışlığı ve mağduriyeti yaşamış olsak da en azından başkalarının yaşamasını engellemeye vesile olalım inş.
Bu arada umarım bu süreçte sorununuz çözülmüştür.

Ruhsatta yazan "aracı sadece kendisi kullanır" ibaresini değiştirmek için bir girişiminiz oldu mu? Bende de aynı durum söz konusu ve değiştirmek için uğraşıyorum. Çünkü takdir edersiniz ki ilgili aparat aracı başkasının kullanmasına engel olacak bir aparat değil ve bu aracı ihtiyac halinde en azından eşim ve yakın akrabalarım kullanabilmeli.Bugün bu uygunluğu verecek kurumun TSE olduğunu öğrendim ve nasipse yakın zamanda müracatta bulunacağım.Sizin bununla ilgili bir deneyiminiz olduysa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler

Selam arkadaşlar raporumu aldım.
Raporda özel tertibatli otomotik vites araç alır.h sınıfı ehliyet alır yazıyor.
Benim sol kol omuzdan yok bi sıkıntı cikarmi bu raporla doğru yazmismi doktor.lütfen yardım

Arkadaşlar merhaba. Mevzuat Değişikliğinin üzerinden baya bi zaman geçmesine rağmen hâlâ kurullar tarafından mağdur edilen arkadaşlar var.
Ben raporumu istanbul eğitim araştırma (samatya) hastanesinin osmaniye polikliniğinden aldım. Süreci de burada anlattım diye hatırlıyorum.
alikiraz raporum örneğini boğa beye verdim. O da rapor örnekleri bölümünde yayınladı. Ayrıca osmaniye de ki ortopedist te "ben sana ehliyet vermezdim" felan dedi.
Bu arada bende basit ucuz bi araba alma niyetiyle çıktığım yolda koşulları zorlayarak mercedes a180 aldım (5 yıl sonra sı için yatırım)
Umarım oturan boğanın dediği gibi bir sorunla karşılaşmam.
Valla sürece dair anlatacak pek bişeyim (rapor alma kısmını ayrıntılı yazmıştım) yok.
Herkeze hayırlı uğurlu olsun ne deyim.

Üst Alt