Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

h_celil sağolasın inşallah herkes bir an önce istediği aracı alır.

2005 yılındaki raporunda özel teribatlı otomatik vitesli araç kullanır yazıyorsa alabilirsin benimde aynı şekildeydi onay verdiler. Ehliyet raporun devlet hastanesinden alınmış üzerinde oran ve süreklilik ibaresi varsa tek rapor yeterli olur bence. Yinede bayiye gönderirsin vergi dairesine sorarlar. Rapora ehliyetini aldığın sürücü kursundan ulaşabilirsin. Bir asılda onlarda duruyor. Ben ehliyeti aldığım sürücü kursuna gittim 5 dk. da raporu çıkardılar. Hatta noter onayı için dışarı vermek istemediler rica ile aldım hemen onaylatıp geri götürdüm.

Araç alırken devlete bi sürü KDV ödüyoruz. Yaptıkları sadece ÖTV indirimi. Yurtdışındaki normal vatandaşların aldığı fiyata belki daha da fazlasına alıyoruz. Bunun içinde binbir dereden su getiriyorlar. Özürlüler arasında ayrım yapmaya ne gerek var raporu olan herkes alsın işte. Devlette bu şekilde bile %18 KDV kazanıyor. Artı her yakıt alımında yarısından fazlası vergiye gidiyor.

Engelliler ile ilgili kararları sağlam insanlar verdiği sürece hiç birşey düzgün olmaz. Böyle uğraşmaya devam ederiz. Allah herkesin yardımcısı olsun. İnşallah hakkımız olan bu indirimi en kısa sürede alırsınız.

Arkadaşlar İzmir Vergi Dairesinin bana otomatik vitesli vergi indirimli araç alamazsın diye cevap verdiğini söylemiştim.O yazıya Gib e itiraz ettim 1 ay sonra cevap geldi. Cevapta raporunuzda belirtildiği üzere 4 parmağınızın ampute olması durumunda otomatik vitesli aracları ötv indirimli alabilirsiniz şeklinde oldu.

sol kol engelli olan biri için hala özelge çıkmadı değil mi ankara hala kurul toplanma di felan bilmiyoruz ne kadar sürer gibi cevaplar veriyor sanki ankara bizi oyaliyor bakanlar kurulu bile belirli aralıklarla toplanıyor bu nasıl kurul varmı bilgisi olan

Sevgili sinerji

Fireworks arkadaşın yaptığı gibi GİB'dan gelen cevap yazısını sende yayınlarsan çok arkadaşın memnun olacağı kanaatindeyim.Benimde sol el 2.3.4.5 parmaklar MP eklemden ampute.Hadi hayırlı olsun.inşallah herşey yolunda gider.Bende mevcut otomatik vitesli aracım için ANTALYA-KEMER vergi dairesine MTV.muafiyet için müracaat ettim.Sonucunu bekliyorum.Ama olayın Kemer veya Antalya'da çözüleceğini tahmin etmiyorum.Herhalde Bakanlık GİB.na müracaat edeceğiz.

Merhaba Sinerji,

Muttalip beyinde bahsettiği gibi GİB gelen yazıyı paylaşırsanız seviniriz.Haftaya pazartesi rapor için doktor kontrollerine gireceğim.Benimde sol el 2.3.4 parmaklar amputedir,başparmak ve 5 parmak hareketsiz.(donuk).
Sizlere bir sorum olacaktı.Benim raporum 1995 yılından %45 oranındadır ve sürekli yazmaktadır.Ayrıca da vergi indiriminden de faydalanıyorum.H sınıfı ehliyet ve ÖTV indirimi için alacağım yeni rapor oranı muhtemelen düşük gelecektir diye tahmin ediyorum.Bu düşük gelen oran benim vergi indirim hakkımı elimden alır mı?Erken emekliliğimi engellermi? Bilgileriniz için teşekkür ederim.
[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Arkadaşlar yazıyı linkten temin edebilirsiniz.

http://dosya.web.tr/Kp1VbR

Y8V1zJN.jpg

rfJhi1s.jpg

Son düzenleme:
Dostum dilekçe yi hangi adrese gonderdin bi yazabilirmisin ...

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
ÖTV ŞUBE MD.

İlkadim Cad. 06450 Dikmen/ ANKARA

Sevgili SİNERJİ ; Yazı için teşekkür ederim.Sağol.Bu durumda benim gibi(sol el başparmak hariç 4 parmak ampute.) Vb.durumdaki arkadaşların her hangi bir tertibat yaptırmadan otomatik vitesli araç alabileceğimiz anlaşılmaktadır.ÖTV'den muaf olan kişinin otomatikman MTV.den de muaf olacağı açıktır.Benim yeni araba alabilme imkanım olmadığı için şu an kullanmakta olduğum 2005 model ford fokus otomatik vitesli aracımın MTV.den muafiyeti için uğraşmaktayım.İnşallah her şey yolunda gider.Buna benzer daha geniş ve değişik bilgilerde Gib.mevzuat-özelge ve sirkülerde de yayınlanmaktadır.Herkeze bol şanslar...

Öncelikle iyi günler.. Bayramdan önce hastaneye ÖTV indirimden yararlanmak için özel tertibatlı araç olabilir raporu almak için başvurdum .hastane Antalya atatürk devlet hastanesi... ancak karşılığında bana H sınıf ehliyet alamaz raporu verdiler. benim tam 15 yıllık H sınıfı ehliyetim var 2000'den bu yana kullandıgim. sağ bilekten ampute iş kazası geçirdiğim için daha önce de b sınıfı ehliyetim vardı. %56 sürekli raporum var. emsallerim hem ehliyetten hemde ötv indirimden yararlanıyor. ehliyetim olduğu halde bunun sebebini sordum neden vermediklerini doktor insiyatifi cevabını aldım. il sağlık müdürlüğüne itiraz etmemi söylediler aksi takdirde ehliyetim iptal olacakmış. yasalarda el veya ayaktan birisi ampute olan ve işitme kaybı olanlar için sürekli rapor olanlar için h sınıfı ehliyet ömür boyu kullanılır iptal edilemez vardı benim okuduğum yerde. şu an çekindiğim hususta il sağlık müdürlüğünün beni gönderdiği hastanede rapor alamazsam ehliyetim komple iptal olacakmış. kolda ki ampute dışında herhangi bir rahatsızlığım yada hastalığım yok... konu hakkında bilgisi olanların yardım etmesini nasıl bir yol izlememi söylemenizi bekliyorum.son olarak benim ehliyet yada ötv indirimi almamam için bir engel var mı gerçekten bilmedigim bir yasa gibi birşey...şimdiden sağ olun...

Merhaba sol kol brakial pleksus engel olupta h sınıf ehliyet ve tertibatli otomatik vitesli araç alan varmi

H ehliyet lerinde otomatik vitesli kullanabilirr yazmalimi

fidan77
H sınıfı sürücü belgeleri kişiye özeldir ve herkesin engel durumuna göre farklı ibareler içerebilir standart bir ibare olmaz.

Ufuk bey sol kol dirsek altı ampute olunca ehliyet ne yazılmalı. Benim 2001 yılında aldigim ehliyet te sua sadece h ehliyet yazıyor. Bir bayi otomatik vitesli araç kullanır diye yazdırmam gerekiyor dedi.doğrumu?

Sol kol engelliler yeni yönetmelik değişikliğine göre otomatik istiyorlar, her doktor verir mi ya dan her vergi dairesi kabul eder mi emin değilim.

Vergi dairesi sadece otomatik vites li araç kullanabilir yazısı verdi.ortopedi doktoruda tamam alabilirsin dedi fakat heyetten çoğunluk saglanmayinca raporu alamadim.

Pardon ben ilk kez ehiliyet alıcam ama nasıl bir yol izliycem bilmiyorum sağlık ocagına gittim 72 raporum var h sınıfı için ben başvurdum oda noroloji göze sevk etti göz onayladı alabilir yazdı ama nöroloji yazmadı kurul gerkeli yazdı kurula gittim ordakilerde biz vermiyoruz sağlık ocagına git dedi geri gittim sağlık ocağına oda geri devlete gönderdi ama noroloji sağlık kuruluna girecen heyete ben veremem dedi ama ordakiler heyete biz alamayız diyor ne yapmam gerek gayet iyiyim yürüyebiliyorum 72 raporumuda maaş amaçlı yüksek aldım verdiler ozmn ama şuan inanaın ne yapmam gerek bilmiyorum lütfen bana yaardımcı olun alan varmı h sınıfı h sınıfını kimler alabilir b ehliyetinemi başvurmam gerekti h için de normal otomatik vites araç kullanabilirmiyim ama tabiki önce ehliyet için ne yapmam gerek lütfen yardımcı olursnız sevinirim

Merhaba bugün itiribariyle araştırma hastanesinden sağlık kurulundan H ehliyet alır ve otomatik vites araç kullanabilir raporunu almış bulunmaktayım emniyeti de aradım rapor yeterli bilgisini aldım . şükür allahima devlet hastanesinin vermediği raporu itiraz sonucu heyet araştırma hastanesi verdi

Sinerji arkadaş a gelen cevabin aynisi banada geldi...sol kol dirsek alti ampute ler alabilir. ..o kesin artik ...ama başka sorunu olan arkadaşlar alabilecekmi ondan çok emin değilim

İNSİDON33 ; Hayırlı olsun.inşallah herşey yolunda gider.G.İ.B.ğına dilekce olarak mı yoksa özelge talep formu olarakmı müracaat ettiniz.cevabınız kaç günde geldi.selamlar...

Arkadaslar herkese mrb dun ıyıbarıyla arabamı aldım. Allah herkese nasıp etsın engelım solkol dırsek altı ampute Bursa Doğuş oto dan aldım vergı daıresı tertıbat ıstemedı emnıyette ıstemedı raporum 2008 de alınmış sureklı ıbarelı tertıbatlı arac kullanır ıbarelı Ankara'ya genelge sormama da gerek kalmadı sorusu olan ark musaıt Olduğum ve bılgım kadar yardımcı olurum

Açıklama ve yardımlarınız için teşekkürler
adakm
hglcy ve
diğer tüm arkadaşlar.
hglcy
senin önerdiğin çözümü deneyeğim ve sonucu buraya yazacağım; eğer hastanesiz heyetsiz arabayı alırsam sana borçlu olacağım:)

Muttalıp kardesım Allah Razı olsun Allah her engellı kardesıme nasıp etsın

Ruhsat ta otv ödenmeden bes yıl satılamaz yazıyor baska bısey yazmıyor

merhaba arkadaşlar bende sol el engelliyim arabamı adım vergi dairesi onay verdi çarşamba günü gidip arabamı alcam herşey tamam sadece plaka işim kaldı okadar

evet ben aldım

Araç onayı alan arkadaşlarımız özürlerini ve raporlarındaki ibareleri yazar ise daha faydalı olır

Üst Alt