@
hrnalbyrk demişki@
dadaş06 nın dediği gibi bir karışıklık yok.maliyedeki adamın kurduğu cümle şu;"Biz kanun maddesinde açıkca belirttik,düz vitesi aparat yaptırarak yada yaptırmadan[SIZE=4]
kullanamıyorsan[/SIZE] otomatik vitesi özel tertibat sayıyoruz.dikkatli okusanız bizleri aramanıza gerek bile kalmaz"bu kadar.
Şahsen [SIZE=4]
ben özel tertibatlı yazan raporu alacağım [/SIZE]sebebi trafik illa bi aparat istiyor aynı raporla gidip şu anda arabamda kullandığım sinyal kolunu sağ tarafta kullanılmasını sağlayan aparattan yaptırıp trafiğede onu işleteceğim.ruhsatımda özel tertibatlı yazacak.olurda bir trafik kontrolünde aparatın nerde dediklerinde otomatik vitesi değil yaptırdığım tertibatı göstereceğim.kısacası sen araç kullanabilir raporu alda ister özel tertibat ister otomatik vites fark etmez.[/QUOTE]
evet harun ben maliyeciyim diye bilmeden atıp tutmuşum . sende sana durumu anlatan maliyecinin sözlerini yazmışsın ve çok güzel anlamışsın.
1 ) maliyeci sana demiş ya sen düz vitesi tertibatlı yada tertibatsız
KULLANAMIYORSAN sana otomatik vites tertibat sayılır... peki yönetmelikteki ''
[FONT=Times New Roman]Öte yandan, [/FONT][FONT=Times New Roman]manuel[/FONT][FONT=Times New Roman] vitesli bir taşıtı vites kolunda[/FONT][FONT=Times New Roman] ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş[/FONT][FONT=Times New Roman] özel tertibat yaptırmadankullanamayacak [/FONT][FONT=Times New Roman]durumda olan [/FONT][FONT=Times New Roman]engelliler bakımından[/FONT][FONT=Times New Roman],[/FONT][FONT=Times New Roman] otomatik vitesli taşıtlar,[/FONT][FONT=Times New Roman] özel tertibatlı taşıt olarak[/FONT][FONT=Times New Roman] kabul edilir. [/FONT]'' ibaresi o anlamamı geliyormuş ? o yönetmeliği yazan kişinin türkçesi kıtmıymış ? o yönetmeliği yazan kişi , sana düz vitesi tertibatlı yada tertibatsız
KULLANAMIYORSAN sana otomatik vites tertibat sayılır şeklinde açıklama yapan maliyeci kadar türkçesi yokmuymuş da gitmiş yukardaki gibi yazmış ?
bak arkadaş yazılanları yada duyduklarınızı nasıl anlarsınız beni ilgilendirmez lakin kıssaca vites kolunda sabitlenmiş bir tertibatla araç kullanabilecek olan engelliler açısından otomatik vites tertibat sayılır anlamına gelen bir cümleyi size o şekilde açıklayan maliyeciyi yada yukarıda yazdığınız şekilde anlayan sizi türkçeyi bilmeden atıp tutan birileri olarak itham etmek açıkcası size gayet şık yakışır lakin bu gereksiz bir tartışma olur .
2 ) @
hrnalbyrk demiş ki
[FONT=sans-serif]Şahsen ben özel tertibatlı yazan raporu alacağım sebebi trafik illa bi aparat istiyor aynı raporla gidip şu anda arabamda kullandığım sinyal kolunu sağ tarafta kullanılmasını sağlayan aparattan yaptırıp trafiğede onu işleteceğim.ruhsatımda özel tertibatlı yazacak.olurda bir trafik kontrolünde aparatın nerde dediklerinde otomatik vitesi değil yaptırdığım tertibatı göstereceğim.kısacası sen araç kullanabilir raporu alda ister özel tertibat ister otomatik vites fark etmez.
[/FONT]
siz bu şekilde rapor alıp sinyal kolununun yerini değiştirerek tertibat yaptırmış gibi polisleri kandırabilirsiniz lakin bu sefer de aracınızı 3. dereceye kadar yakınlarınız kullanır ancak öyle bir rapor alarak o dediğiniz gibi tertibat yaptırmadan yasal olarak herkezin kullanacağı bir aracı alabilmenizin yolunu o maliyeci söyleyemez çünkü o bir maliyeci karayolları trafikten zerre kadar anlamaz ama ben biliyorum ve size söylemeyeceğim çünkü kendiniz bulun eeee ben bilmeden atıp tutuyorum ya
tekrar ifade ediyorum hiç bir yazımda sol kol engelliler araç alamaz demedim . neymiş olumsuz olduğumu herkez biliyormuş muş ...... ben olumsuz değilim size karşılaşacagınız olumsuzlukları yazarak hazırlıklı olmanızı ifade ediyorum ister dinleyin ister dinlemeyin ama dinleyenlere karışmayın sizde okumayın