Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

DADAŞ06;

Anlaşılan baştan heyete görünmem gerekecek. Acaba başka, devlete bağlı bir hastahane olabilir mi? Numune Has gibi mesela?

Arkadaşlar az önce antalyada arkadaş sormuş tertibatsiz olmaz demiş vergi dairesi

Arkadaşlar işlemler bugün başlıyor. pazartesi veya salı bitecek ozaman bilgileri versem yanlışlık yapmayalım.

husmen16

Hayırlı olsun kardeşim.Arabayı alınca tüm süreci şöyle madde madde yazarsan çok memnun oluruz.

slm arkadaşlar

biraz önce trafik tescil den geliyorum . engelli araçları park yeri sıkıntısı ile ilgili sorunları gidermek için gittiğim şube deki arkadaşların yeni yönetmelikler hakında bildikleri oldukça hayret vericiydi

1 ) 17 nisanda çıkan karayolları yönetmeliğini bilmiyorlar o ne dediler bilgisayardan çıktı alarak bilgilendiler
2 ) tertibatlı aracın ruhsatına ne yazacaksınız dedim ? bilmiyoruz dediler ( oysa yönetmelik açık )
3 ) maliyenin yönetmeliği hakkında sorular sordular anlattım

bilgi almaya gittim bilgi veren oldum bu ne yaman çelişki anne :) . arkadaşlar konunun başından beri anlatmak istediğim ve bağzı arkadaşların işine gelmediği için beni yerden yere vurduğu olayın özü bu . birileri araç alacak birileri bekleyecek birileri rapor alamayacak birileride maliyeden olur alamayacak o bana olumsuz yazı yazan arkadaşlar nerdesiniz ?

Arkadaşlar bizim araç ithalat iznimiz bu yasa ile hala var mı? Yoksa kalktımı? bilgisi olan var mı

dadas
Geçenler de bende trafik tescile gittim engelli aracımı satacağım izlemem gereken yol nedir diye sordum, araçta solda bulunan sinyal vb şeyler sağda, plakamı istedi ve sorgulama yaptı ve aracını satabilirsin dedi ben araçta tertibat olduğunu söyledim burda tertibat gözükmüyor dedi tertibatı kendin düzelt yeniden muayene vb şeylere gerek olmadığını noterden satışını yap diye yanıt aldım. Yeni yönetmelik hakkında bir bilgileri yok.

Ben konunun başından beri söylüyorum.devlet bir kanun çıkarttığı zaman hemen ertesi günü işlerimiz halledilecek diye birşey yok diye ama beni dinleyen olmadığı gibi,hak verilmiş neden be kleyeyim diyenler bile oldu dadas arkadaşa bile bazı konularda yanlışı olduğunu söyledim(yani eleştiri yapanlardan biride benim,haklı olarak) dadas arkadaş yazmış trafikteki memurlara o bilgi vermiş.bu gayet doğal ve bununla biz uğraşamayız.düşünsenize her ildeki arkadaşımız bulunduğu yerdeki trafik müdürlüğüne dersmi verecek imkansız.şimdi tekrar yazıyorum.
Bizim yapmamız gereken sadece araç alabilmemiz için gereken doğru hastane raporunu almak.
Sıfır araç alacağımız için herşeyi bayi hallediyor.Sen bayide aracını seçiyorsun sözleşmeni anlaşmanı yapıyorsun imzayı atıyorsun daha sonra sadece bayinin aracınız hazır gelip alabilrsiniz demesini bekliyorsunuz.bu iş bu kadar kolayken neden işinizi zorlaştırıp kendinizi yoruyorsunuz.

Şahsen ben bayi ile konuştum anlaştım sadece aracın gelmesini bekliyorum ağustos sonlarına doğru satışı başlayacakmış.Ve bu süre içerisinde bende rapor işini halledeceğim.bayini aradığı vergidairesine göre raporda özel tertibatlı yada otomatik vitesli ibaresinin bir önemi yokmuş.sol kola hak tanındığı için fark etmiyor.ama özel tertibatlı rapo almak yararıma olurmuş çünkü trafik tertibatsız kabul etmiyormuş.onun içinde sinyal kolunu sağ tarafa taşıyan bir aparat yeterli olduğundan tertibatlı araç kullanabilir raporu alıp o tertibatıda yapıp işlemlerimi bitireceğim(pardon bayi bitirecek,ben evimde haber gelmesini bekleyeceğim).

DADAŞ06 kanun çıktıktan sonra piyasaya çıktın, bu şeklin kime? Sen yokken burda, ben ve benim gibi kardeşlerim çaba harcadı. Ve bu yasanın çıkmasında en büyük pay sahibi bizdik. Yasa çıktıktan sonra ki mesajlarını teker teker bulup sana göstermicem, çünkü sen ne yazdığını iyi biliyorsun. Yok otomatik vitesli aracı ötv indirimli alamazsınız yok bilmem ne. Bugün burda benim kardeşlerim abilerim salt otomatik vitesli aracı ÖTV indirimli alıyor, bunları görüyorsun dimi? Nerde bu arkadaşlar demişsin ama istersen sorduğun soruyu geri al daha fazla rezil etme kendini. Sakın bana cevap yazıcam diye de yorma kendini, 2016 ' da nasip olur da memur olabilirsem bir BMW ' de ben koyucam kapının önüne. Rabbim izin verirse tabi..

Not; Yasa çıktıktan sonra piyasaya çıkan bir tek sen değilsin DADAŞ06, bu hakkı kazananların çoğu bu yasanın çıkması için en ufak bir çaba harcamamıştır. Saygılar

gunebakan62 dostum seninde aracın benimki gibi sanırım sinyal kolu sağ tarafa taşınmış.izlemen gereken yol için bir şey yazmayacağım bir telefon vereyim bu kişi engelliler için aparat yapan engelli bir abimiz istanbulda uzun süredir bu işi yapıyor kesin bilgiyi ondan alabilirsin.çekinmeden arayabilirsin muhabbetli biridir.halis sayar 0533-213-22-48 ve aynı zamanda yeni araç içinde yapılan işlemler hskkında bilgi alabilirsin.kolay gelsin

hrnalbyrk arkadaş eleştirmen gayet doğal . sıkıntı öyle bir eleştirdiniz ki sanki ben sol kol engellilerin araç almasını istemiyormuşum gibi bir hava oldu . sizi bu duyguya iten olay ise yıllardır verilmeyen bir hakkın size verilmesi ve akabinde benim yazdığım karşılaşacağınız olumsuz durumlar oldu . ama ben hiç bir yazımda alamazsınız demedim tam aksine siz sadece maliye yönetmeliğini değerlendirirken ben sağlık bakanlığı ve karayolları trafik yönetmeliği ve maliye yönetmeliğini birlikte değerlendirerek karşılaşacağınız durumları yazdım . sonuç olarak süreç hızla ilerliyor ve belirttiğim sıkıntılar bir bir gerçekleşiyor . kimi arkadaşımız aracını alırken kimi arkadaşımız maliyeden kimi arkadaşımız doktorlardan olumsuz yanıtlar alıyorlar . burdaki amacımız standart bir ibareyle bu 3 kurumun üstesinden gelmek . bu gün ben trafik şubeye sizinle ilgili bir iş için gitmedim . gidiş amacım engelli park alanlarındaki sorunlarla ilgili dilekçe ve bilgi alıp mevcut bir sıkıntıyı çözmek için girişimde bulunmaktı . yaptığımız işler sadece size değil hepimize yarıyor ayrıca başka arkadaşlar da bir çok iş yaparak bize fayda sağlıyorlar bu olaydan hepimiz kazanıyoruz .

@iştegidiyorum
1 ) bu yasanın çıkması için hiçbir girişimim olmadı çünkü sol kol engelli değilim dolayısıyla bir faydam da yok
2 ) piyasaya çıkmak değimini kullanmışsın . önce senin ve benim üyelik tarihlerimize bir bak ve kimin piyasaya ne zaman çıktığını anla
3 ) rezil etme kelimesi kullanmışsın bu senin haddin değil ve yazdığım yazılardan dolayı rezil olmayacak kadar seviyeye sahibim yoksa sen bu seviyeye ulaşamadınmı ?

hrnalbyrk

Mrb dostum verdiğin numara devre dışı kullanılmıyor ben aracı normale çevirip satacağım sistemde tertibatsiz gözüküyor benim açıdan avantaj yeniden muayene vb şeylerle ugrasmiyacagim rapor için bende kararsızım ne yazdirayim sadece otomatik mi yada tertibatlı otomatik arada kaldim

kim kime ne derse desin, ben ilk yazdıklarını görünce korkuya kapılıp DADAŞ06 yani cihan hocama karşı tavirlanır gibi oldum. sebebi, aynı kendisinin dediği gibi bir hak kazanmışken karşılaşabileceğimiz olumsuz durumları yazmasından oda. ama daha sonraki zamanlarda aslında çokda haksız olmadığını hatta haklı olduğunu bile gördüm, ister rapor konusunda ister vergi daireleri konusunda veya başka konularda olsun. ve açıkcası kendisinden fikir bile aldım, öyleki izinli olduğu bir gününde yarım saatini telefonda bana ayırdı ve enine boyuna bu konuları ( raporun sahib olması gereken ibare, kara yolları yönetmeliği vs. vs. ) konuştuk. Bence önyargısız objektif olarak bakılırsa DADAŞ06 cihan hocam çok makul ve mantıklı sebepleri açıklamaları var. Şunu unutuyoruz millet olarak, yiğidin hakkını teslim etmeyi. Cihan hocamın hiçbir yazdığında siz bilmezsiniz ben sizlerden daha iyi biliyorum dediğini görmedim duymadım. olan ve olabilecek şeylerden bahsediyor. Seveyim Sevmiyeyim, bir kişinin göz göre göre gömülmesine razı gelemem. Örneğin; hrnalbyrk harun arkadaş son mesajında ne dedin. doğru raporu alıp bayi üzerinden işlemleri başlatmak. buna karşılık DADAŞ06 cihan hoca'da mesajlarında herzaman raporumuzda yazılan ibareye dikkat etmemiz gerektiğini vurguluyor, ikinizinde dediği gibi rapor'da DOĞRU İBARE olursa sorun yok, öyle değil mi ? bu yüzden bence buradaki asıl problem, karşılıklı bir birimizi yanlış anlamamız yanlış yorumlamamızdan kaynaklanıyor.

Arkadaşlar bu kadar güzel bir başlıkta güzel haberler konuşmak varken neden bir tartışma havası oluşturuluyor anlamış değilim. DADAŞ06, daha önce yazmış olduğun yazıların olumlu olmadığını hepimiz biliyoruz. Şu an bahsi geçen kanun zaten mağduriyetleri gidermek için yeniden düzenledi. Buradaki en büyük etken ise sol kol engellilerdir. Tekrar tekrar aynı şeyleri burada yazmaya gerek yok. Herşey çok açık ve net. Herşey çok da güzen yoluna girecek. Kanun henüz yeni olduğu için kişiye göre farklı yorumlar sonucu mağduriyetler olabiliyor evet ama bu da kısa süre içinde aşılacak.

Özetle, hrnalbyrk arkadaşımız konuyu çok güzen bir kez daha özetlemiş. Ben de kendisine tam anlamıya katılıyorum. Yapılması gerekenleri çok net ifade etmiş teşekkür ediyorum kendisine. Herkes bu yolla işlemlerini yürütsün.

Bir sürü yanıt yazılıyor ancak hiçbiri kayda değecek boyutta değil doğrusu. Ben bu başlıkta, "arabamı aldım ve şu yollarla aldım, engelim budur, şu ilden ve şu hastaneden aldım" gibi bilgiler paylaşılmasını bekliyorum. Bu süreçte sorun yaşayanlar da yine bu detayda bilgi verirse herkes açısından faydalı olacaktır. Ancak bakıyorum ki kimin engeli nedir, kim hangi ilden başvuruyor, ne yapmaya çalışıyor belli değil. Herkes kendince farklı bir yorum yapıyor. Burada herkesin kafası karışıyor bu kez. DADAŞ06'nın örneklediği gibi hastane, vergi dairesi, trafik, maliye arasındaki tutarsızlığa benzer bir durum da burada kendi içimizde yaşanıyor.

Lütfen birbirimizi kırmadan ve doğru şekilde yönlendirerek birbirimize faydalı olalım. Herkese kolaylıklar dilerim.

Arkadaşlar ben Ankara'yı Aradım raporunuzda sol koldaki rahatsızlığınız neyse yazdırın dediler otomatık vites Ozel tertıbata gecıyor sol kol engelliler için dedi h Sınıfı ehlıyetde istıyorlar bende h Sınıfı ve Ozel tertıbatlı araç kullanabilir raporuna müracat ettım kurul bilir dediler randevu verdiler burdan olmazsa başka hastaneye Müracaat etecegim alana kadar devam yıllardır bekledık yılmak yok

Birbirimizi kırmanın üstüne gitmenin kimseye en başından beri faydası yoktu , Herkesin yorumu , bilgisi , düşünceleri farklı olabilir bu konuda herkese saygılı davranmak insani görevimizdir. Senin bize hiç faydan olmadı zararın oldu demekte yanlış , herkes elinden geldiğince , dili döndüğünce , gücü yettiğince yardım etti ve ediyor , etmeye çabalıyor bunu eleştirmek aşağılamak bize düşmez çünkü kimlerin nereleri tetikleyip rezönans etkisi yarattığını bilemiyoruz . Benim evrakım son nokta'da özelge formu olarak Ankara'da bekliyor oradan onay aldığım gibi trafiğe fikir danışmaya gideceğim

Iyı Akşamlar arkadaşlar daha once de yazdım tekrar etmekte fayda olcanı düşünüyorum 2008yılında alınmış sureklı ıbarelı solkol dırsek altı ampute yazan raporumu umranıye kocaelı ereglı vergı daırelerı otomatık alamazsın dıye reddettı bende Bursa Doğuş otoyla ırtıbata gectım konuya hakımler raporumu faks ladım ıkı saat sonra bana döndüler ve vergı daıresıne sorduk bu raporla otomatık vıtes aracı kabul ederız dedıler bende aracımı sıparıs ettım kaporasını yatırdım Temmuz sonu teslım etcekler bu olay gecen hafta oldu ınanamadım bu gun tekrar bayıı Aradım emınmısınız raporumu kabul ettıklerıne dıye sordum onlarda vergı daıresıne tekrar sordular emın olmak ıcın vergı daıresı sorun yok aracı satın kabul ettık demısler Allah herkesın ıslerını rast getırsın emegı gecen herkesten Allah Razı olsun ıstanbul da bulunan arkadaşlarla bırebır gırusebılır fıkırlerımızı paylasabılırız

İbrahim2834 Kusura bakmayın ama hatalısınız İstanbul hayır diyor tamam diyip Bursa kabul ediyor diye oraya yöneliyorsunuz. Bu yaptığınız kesinlikle çözüme dayalı bir işlem değil . Herkes ikamet ettiği il'de çözüme ulaşabilmeki herkesin çabası bir anlam kazansın

Cenk KARDEŞ ım sonuna kadar Haklısın bu acelemın sebebı ozel bı durum aracı Ağustos' sonuna mutlaka almam lazım o tarıh geçerse artık arac almamın cok anlamı yok buradan senın gıbı dıkekce yazıp sonucu bekleyecek zaman yok sende bılıyosun ıkı uç aylık bı süreç bu baska ıle basvurma amacım sadece aracı Ağustos tan once almaktı

İbrahim2834 4 Mayıs'ta işlemlere başladım artık son noktadayım. Aşağıda 18 nisan'da ilk taslaklar çıktığı gün yaptığım şikayet başvurumun sonucu bu evrakla vergi daireme gittiğimde aldığım tepki bize bu yazıyı ilk defa siz getiriyorsunuz ankara'ya evrakınızı gönderdik ama bir sorun çıkacağını pek düşünmüyoruz onayı alırsınız oldu .

https://yadi.sk/i/HipzTzoagxA75

sadece ortapedi doktorundan h sınıfı ehliyet alabilir gibi rapor alsak gecerli olur mu yöneltmelikte ortapedi dokturunun takdirindedir diyor yani heyet raporu şart mı

yusuf_ Tek doktorun karar verdiği raporla Ehliyet alınır "ÖTV MUAFİYETİ" alamazsınız .Engelli kurul heyet raporu şarttır muafiyet için

bize de bu yazıyla vergi dairesine gitsek bizede bir faydası olur mu acaba

3T3N1TY teşekkür ederim heyete girdim vermediler bir de şansımı ortapedi doktorunda denemek istedim

rıskat Faydası olmaması için hiç bir neden yok . Bildiğim kadarıyla bu yazı bana ve nuwanda ya geldi . Son bölüm yeterince açık diretmeleri için başka hiç bir nedenleri kalmadı

Cenk KARDEŞ gonderdıgın yazıyı Yazıcıya atıp çıkarttım pazartesı deneme Amaçlı umranıye ye götürüp sorcam sonucu yazarım ayrıca bız uç arkadaşız bana olmasa bıle onlara yararı olabılır okey olursa ayrıca ben ayda bır ızmır e gelıyorum ıs ıcın senı zıyaret etmek ısterım tekrar tsk ederım

İbrahim2834 Tabi gelirseniz görüşür konuşuruz yazının bende orjinalleri mevcut dilerseniz geldiğinizde veya isterlerse kargo yoluyla kopyasını ulaştırabilirim . İşinize yararsa özelge numaramı paylaşabilirim ümraniye'deki görevlilere söyleyebilirsiniz belki ankara ile görüşüp kararı kabul edebilirler

Cenk KARDEŞ yazının aslını talep ederlerse senden rıca ederım buradakı memurlar düz mantıkla hareket edıyolar asıl sıkıntı bence bılgısız olmaları ve ınceleme sorma araştırma yapmak ıstememelerınden kaynaklanıyor saatım dolsun yeter ıs yürüsün vatandaşın ısını halledelım dıye dusunmuyolar benım fıkrım bu ıyı geceler

gunebakan62 yarın bi ilgileneceğim numarayla bayağıdır konuşmadım.ama kısaca söylemem gerekirse engelli plakadan çıkartmak için ilk önce aracı noterden satış yapıp daha sonra aparatı taktırdığın yere gidip tekrar projelendirerek aparatı kaldırman daha sonra o proje ile muayeneye sokup onaylatıyorsun aldığın tüm evrakları sattığın adama vetip paranı alıyorsun o kişi gidip ruhsat işlerini hallediyor.son konuşmamda böyle anlatmıştı halis abi.
dadaş06 anlıyorum seni fakat senin yanlışın kanun çıkar çıkmaz ertesi günü ben maliyeciyim diyip bilmeden atıp tutman oldu.
zekito yazdığı tüm mesajları okursan başından beridir anlatmak istediğim bu zaten.ne maliyeye nede trafiğe gittim sadece bayi ile görüştüm ve okey aldım.
Deniz şahbaz doğru rapor derken öyle uzun uzadıya yok manueli aparatsız kullanamazmışta otomstikolcakmışta falan filan böyle birşey yok bu konu ile ilgilide maliye bakanlığı ile görüştüğümde ister otomatik vites isterse özel tertibatlı yazabilir ikiside bizim için aynı şey dedi.yani dadaş06 nın dediği gibi bir karışıklık yok.maliyedeki adamın kurduğu cümle şu;"Biz kanun maddesinde açıkca belirttik,düz vitesi aparat yaptırarak yada yaptırmadan kullanamıyorsan otomatik vitesi özel tertibat sayıyoruz.dikkatli okusanız bizleri aramanıza gerek bile kalmaz"bu kadar.

Şahsen ben özel tertibatlı yazan raporu alacağım sebebi trafik illa bi aparat istiyor aynı raporla gidip şu anda arabamda kullandığım sinyal kolunu sağ tarafta kullanılmasını sağlayan aparattan yaptırıp trafiğede onu işleteceğim.ruhsatımda özel tertibatlı yazacak.olurda bir trafik kontrolünde aparatın nerde dediklerinde otomatik vitesi değil yaptırdığım tertibatı göstereceğim.kısacası sen araç kullanabilir raporu alda ister özel tertibat ister otomatik vites fark etmez.

@hrnalbyrk demişki@dadaş06 nın dediği gibi bir karışıklık yok.maliyedeki adamın kurduğu cümle şu;"Biz kanun maddesinde açıkca belirttik,düz vitesi aparat yaptırarak yada yaptırmadan[SIZE=4] kullanamıyorsan[/SIZE] otomatik vitesi özel tertibat sayıyoruz.dikkatli okusanız bizleri aramanıza gerek bile kalmaz"bu kadar.

Şahsen [SIZE=4]ben özel tertibatlı yazan raporu alacağım [/SIZE]sebebi trafik illa bi aparat istiyor aynı raporla gidip şu anda arabamda kullandığım sinyal kolunu sağ tarafta kullanılmasını sağlayan aparattan yaptırıp trafiğede onu işleteceğim.ruhsatımda özel tertibatlı yazacak.olurda bir trafik kontrolünde aparatın nerde dediklerinde otomatik vitesi değil yaptırdığım tertibatı göstereceğim.kısacası sen araç kullanabilir raporu alda ister özel tertibat ister otomatik vites fark etmez.[/QUOTE]

evet harun ben maliyeciyim diye bilmeden atıp tutmuşum . sende sana durumu anlatan maliyecinin sözlerini yazmışsın ve çok güzel anlamışsın.

1 ) maliyeci sana demiş ya sen düz vitesi tertibatlı yada tertibatsız KULLANAMIYORSAN sana otomatik vites tertibat sayılır... peki yönetmelikteki '' [FONT=Times New Roman]Öte yandan, [/FONT][FONT=Times New Roman]manuel[/FONT][FONT=Times New Roman] vitesli bir taşıtı vites kolunda[/FONT][FONT=Times New Roman] ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş[/FONT][FONT=Times New Roman] özel tertibat yaptırmadankullanamayacak [/FONT][FONT=Times New Roman]durumda olan [/FONT][FONT=Times New Roman]engelliler bakımından[/FONT][FONT=Times New Roman],[/FONT][FONT=Times New Roman] otomatik vitesli taşıtlar,[/FONT][FONT=Times New Roman] özel tertibatlı taşıt olarak[/FONT][FONT=Times New Roman] kabul edilir. [/FONT]'' ibaresi o anlamamı geliyormuş ? o yönetmeliği yazan kişinin türkçesi kıtmıymış ? o yönetmeliği yazan kişi , sana düz vitesi tertibatlı yada tertibatsız KULLANAMIYORSAN sana otomatik vites tertibat sayılır şeklinde açıklama yapan maliyeci kadar türkçesi yokmuymuş da gitmiş yukardaki gibi yazmış ?

bak arkadaş yazılanları yada duyduklarınızı nasıl anlarsınız beni ilgilendirmez lakin kıssaca vites kolunda sabitlenmiş bir tertibatla araç kullanabilecek olan engelliler açısından otomatik vites tertibat sayılır anlamına gelen bir cümleyi size o şekilde açıklayan maliyeciyi yada yukarıda yazdığınız şekilde anlayan sizi türkçeyi bilmeden atıp tutan birileri olarak itham etmek açıkcası size gayet şık yakışır lakin bu gereksiz bir tartışma olur .

2 ) @hrnalbyrk demiş ki [FONT=sans-serif]Şahsen ben özel tertibatlı yazan raporu alacağım sebebi trafik illa bi aparat istiyor aynı raporla gidip şu anda arabamda kullandığım sinyal kolunu sağ tarafta kullanılmasını sağlayan aparattan yaptırıp trafiğede onu işleteceğim.ruhsatımda özel tertibatlı yazacak.olurda bir trafik kontrolünde aparatın nerde dediklerinde otomatik vitesi değil yaptırdığım tertibatı göstereceğim.kısacası sen araç kullanabilir raporu alda ister özel tertibat ister otomatik vites fark etmez.
[/FONT]

siz bu şekilde rapor alıp sinyal kolununun yerini değiştirerek tertibat yaptırmış gibi polisleri kandırabilirsiniz lakin bu sefer de aracınızı 3. dereceye kadar yakınlarınız kullanır ancak öyle bir rapor alarak o dediğiniz gibi tertibat yaptırmadan yasal olarak herkezin kullanacağı bir aracı alabilmenizin yolunu o maliyeci söyleyemez çünkü o bir maliyeci karayolları trafikten zerre kadar anlamaz ama ben biliyorum ve size söylemeyeceğim çünkü kendiniz bulun eeee ben bilmeden atıp tutuyorum ya

tekrar ifade ediyorum hiç bir yazımda sol kol engelliler araç alamaz demedim . neymiş olumsuz olduğumu herkez biliyormuş muş ...... ben olumsuz değilim size karşılaşacagınız olumsuzlukları yazarak hazırlıklı olmanızı ifade ediyorum ister dinleyin ister dinlemeyin ama dinleyenlere karışmayın sizde okumayın

Üst Alt