Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

erdinç aytekin;

hayırlı olsun,raporda otomatik vites ve h sınıfı arac kullanır yazması yeterli mi yoksa tertibatlı arac kullanır da yazması gerekiyor mu?

H sinifi ehliyet tamam. Otomatik vites raporu tamam. G.i.b ten adima gelen, ''otomatik vites arac alabilirsiniz'' cevabi tamam. Gel gelelim bugün ümraniye vergi dairesine sordurunca, direksiyondan vites isteriz cevabi almak, paha bicilmez bir mutluluk! Ne bitmez çilemiz varmis arkadas. Artik otomobil bayileride umursamaz oldu istanbulda, kimse ugrasmak istemiyor. Bursa yollari gorundu artik sanirim.

nuwanda GİB'den yazılı evrak nasıl aldınız ki hocam. İkamet edilen ildeki başkanlık ret kararı almadan veya görüş istemeden biz müdahil olamayız diyorlardı.

Bilgi edinme basvurusu yaptim. mail olarak cevap geldi. ben cevaptam tatmin oldum ama vergi dairesi yeterince tatmin olmamis ki bildigi yanlişa israrla devam ediyor. Kimi kime sikayet etcen bu ülkede belli degil.

nuwanda Hocam o zaman ellerinde özelge denilen bir belge var onu doldurun salt otomatik vites istiyorum ankara'dan görüş isteyin diyin . Ama bu mevzu kendimden biliyorum çok uzun sürüyor bir imzadan 3 haftadır çıkmadı daha Ankara'ya gidecek :mad: Ama birileri bu sıkıntıları çekmezse tertibatı kabul ederse bizden sonraki herkese bunu diretecekler

Arkadaşlar mrb bu sabah tertıbatlı Arac kullanır ıbarelı raporumu Bursa Doğuş oto ya gonderdım bu raporla otomatık vıtes arac almak ıstedımı söyledım ogleden sonra aradılar ve sorduk vergı daıresıne otomatık vıtesı kabul edıldı dedıler bende arabayı sıparıs ettım bence Bursa'yı deneyin

Cenk arkadasım Haklısın tertıbatlı aracı kabul etmemek lazım ben kabul etseydım ıstanbuldn bıle alırdım bana bugun Söylenen otomatık vıtes kabul edıldıgı

H sinifi ehliyet tamam. Otomatik vites raporu tamam. G.i.b ten adima gelen, ''otomatik vites arac alabilirsiniz'' cevabi tamam. Gel gelelim bugün ümraniye vergi dairesine sordurunca, direksiyondan vites isteriz cevabi almak, paha bicilmez bir mutluluk! Ne bitmez çilemiz varmis arkadas. Artik otomobil bayileride umursamaz oldu istanbulda, kimse ugrasmak istemiyor. Bursa yollari gorundu artik sanirim.
arkadaşım gib den gelen yazı hepsini bağlar . sen bakma ümraniyeye . onlarınki hariçten gazel okumak . sen gelen yazıyı ya siteye at yada bana mesaj olarak at bir okuyum ondan sonra sana bir açıklama yaparım çünkü bilgi edinme yazılarının hukuki yaptırımları zayıftır yada alakasız cevaplar yazarak cevap verdik diye cevap verirler çok iyi bilirim bunları .

tertıbatlı Arac kullanır ıbarelı raporumu*yani ibrahim bey hem tertibat hemde otomatik vitesi mi barındırıyor raporun bir açıklama yapabilirsiniz

Ehliyetimde yazan aynen şudur "OTo vitesli araç - Özel tertibatlı otomobil" ötv icin bu ehliyeti değiştirmelimiyim. Kafam cok karıstı.

Ehlıyetımde ıbare yok raporum solkol dırsekaltı ampute yüzde ellı altı oran ıbare tertıbatlı arac kullanır ıbarelı vergı daıresınden ıstedıgım otomatık vıtes araba tertıbatsız cunku benım tertıbatım otomatık vıtes verılen cevap otomatık vıtes arac verırız

Ehliyet icin aldığım raporda kumandaları sağ ele göre ayarlı otomatik vitesli araçlarda h sınıfı sürücüsü olur yazıyor

Sitede kimse yok sanırım:-[

Hepiniz araç almaya gittiniz sanırım:):)

Hepiniz araç almaya gittiniz sanırım:):)

Sol ön kol ve else walkman iç kemik kontraktörü. Sol dirsekten itibaren yaygın skar dokusu ve atrofi mevcut. El bilegi ve parmaklar fileksiyondan. Elde fonksiyon yok. Tablo 2.7 ye göre kumandaları sağ ele göre ayarlı özel tertibatli otomatik vitesli araclarda h sinifi surucusu olur yaziyor rapor %54

Sol ön kol ve else walkman iç kemik kontraktörü. Sol dirsekten itibaren yaygın skar dokusu ve atrofi mevcut. El bilegi ve parmaklar fileksiyondan. Elde fonksiyon yok. Tablo 2.7 ye göre kumandaları sağ ele göre ayarlı özel tertibatli otomatik vitesli araclarda h sinifi surucusu olur yaziyor rapor %54

TC0101 normal de bu tarz bir duruma otomatik vites kullanabilir der geçerlerdi. Sizin hastane niz baya bilgiliymiş. Vergi Dairesi Başkanlığına gidin belki bu raporunuz ile otomatik vites verebilirler

3T3N1TY inşallah verirler şuan arabam var bu rapor ile sinyal kolu ve silecekler sağ tarafta aracım otomatik vitesli ve mtv den yararlanıyorum. Ama ötv icin sanırım ayrı bir rapor almalıyım. Sadece otomatik vites yazmali diye düşünuyorum.

TC0101 Vergi Dairesi Başkanlığına gidin raporunuz götürün konudan mevzuattan bahsedin otomatik vitesli araç almak istiyorum diyin olmadı Ankara Gib numarası bu 0312 415 3377 konuşabilirsiniz.

3T3N1TY ilgine alakana teşekkür ederim. iyi geceler.

Arkadaşlar sabah vergi dairesine gittim. Otomatik vitesin kesinlikle özel tertibatli bir durumu kapsamadığından ötv istisnasınında söz konusu olmadığını söyledir. Gib dipende mi yazalım.

TC0101

Onları şunu sorsaydın. Bu güne kadar sol bacak engellilere verdikleri otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı mıymış????

Onu do sordum. Sol bacak ile ilgili yasa cok açık ve anlaşılır diyor.

fireworks TC0101 Evet sol ayak daha önceki düzenlemede çok açık bir şekilde belirtiliyor ama şuanki düzenlemede oda muallak bir durumda bırakılmış durumda . Şuanki mevcut düzenlemede sol ayak için verdikleri otomatik vitesi sol ele vermemeleri için bir neden yok çünkü aynı başlık altında listelenmiş durumdalar. Otomotik vitesi kabul etmeyen vergi dairesi sizi yazılı bir şekilde ret edecek gerekçeleri ile birlikte başka türlü bir çözümü yok bu işin veya ankaradan görüş isteyecekler .

arkadaşlar

öncelikle tekrar hayırlı olsun . nuwanda arkadaşa gib tarafından verilen yazı ile otomatik vites tertibat sayılmıştır . sonuç olarak raprunuzdaki belirtilen ibareye göre tertibatlı yada salt otomatik vites araç alabilirsiniz . nuwanda arkadaşa verilen yazıdan anlaşılan durum ise sol kol ampute olanların hepsine tertibatsız otomatik vites onayı çıkmıştır .

Dadaş arkadasim, bende seninle ayni fikirdeyim fakat dun umraniye vergi dairesini telefonla aradim, olmaz dediler. İş yerimden izin alabilirsem, buvun yarin gidip yuzyuze gorusmeyi dusunuyorum. Olmuyorsa neden olmuyor? Oluyorsa da nasil oluyor? Direksiyondan vites konusunda kesin kararlilar mi, yazili bir cevap istiycem.

Dadaş arkadasim, bende seninle ayni fikirdeyim fakat dun umraniye vergi dairesini telefonla aradim, olmaz dediler. İş yerimden izin alabilirsem, buvun yarin gidip yuzyuze gorusmeyi dusunuyorum. Olmuyorsa neden olmuyor? Oluyorsa da nasil oluyor? Direksiyondan vites konusunda kesin kararlilar mi, yazili bir cevap istiycem.

arkadaşım telefonla peynir gemisi yürümüyor . sen elindeki yazıyı vergi dairesine göster o telefonda olmaz diyen arkadaş fikrini nasıl değiştirecek göreceksin . elindeki yazıyının bir fotokopisini alıp müdürden aslı gibidir kaşesi vurdurup yazının aslının sizde kalmasını sağlayın . tekrar hayırlı olsun

Ayni yazidan 3t3rn1ty nikli arkadasimizada gitmis. O da vergi dairesinden sonuc alamamis. vakit buliyim gitcem bende vergi dairesine. yine olmiycak biliyorum ama niye olmuyo bir yazili evrak istiycem

Bana bimer kanalıyla geçen hafta içerisinde geldi bu yazı ama hiç dikkatli incelememiştim sağolsun nuwanda hocamın uyarısı ile tekrardan baktım ve

http://i.hizliresim.com/1yJWVY.jpg

Bizimle ilgili kesimi yayınlıyorum evraklar yanımda olmadığı için fluu akşam netini bir daha yüklerim

3T3N1TY

arkadaşım senin yazın ile nuwanda arkadaşımıza gelen yazının sonuç kısmında farklılıklar var . nuwanda arkadaşımızın yazısında direk olarak otomatik vitesli aracı ötv istisnalı iktisap eder ibaresi var . bu yazıyla bu iş bitmiştir artık . yukardakiler biz bunu demedşk gibi bir şey demiyorlar . tekrar hayırlı olsun

Üst Alt