Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

fireworks;

başka ne hastanesinden bahsediyon özel hastaneler olmuyo bir tane devlet hastanesi var oda vermedi işte zaten il sağlık müdürlüğünden sevk ettirdim kendimi iyiki bişey istedik tamam bişey istemiyorum

nuwanda Hocam şimdi tam sakin olma zamanı . Hazır bir şekilde kendimizi dahil ettirdik bu sisteme düzenlemesinide yaptırabiliriz bence fireworks arkadaşımızın verdiği dilekçeyi uyarladım yarın Ankara GİB'e göndereceğim gönderirim diyenler varsa upload edeyim internete

otomatik vitesli araçlar özel tertibat kabul edilir diyor. Direksiyondan vitesli otomatik vites araçlar demiyor ki. bu maliyedekiler neyin kafasını yaşıyor?? Herkes kafasına göre yorum getiriyor. İnsanların umutlarıyla oynamaktan başka bişey değil bu

nuwanda

direksiyon arkasında vites kolu olan araç olarak benim test sürüşü yaptığım Citroen C4 Picasso ve yine C4 cactus modelleri var.

ben haftaya bir gün ayarlayıp Aydın devlet hastanesine gideceğim ve "H sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir" şeklinde rapor almaya çalışacağım. Malum Denizli devlet hastanesi prensip olarak sol kol engellilerine rapor vermiyormuş.

"Taşıtın otomatik vitesli olması, engelliliğe uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartının aranmasına engel değildir. Dolayısıyla otomatik vitesli taşıtların hareket ettirici aksamında da kişinin engelliliğine uygun olarak sabitlenmiş özel tertibat yaptırılması gerekmektedir. "

Bu paragrafa takılı kalmış durumdalar. Otomatikte olsa tertibat istemeliyim, diyorlar düz mantıkla. Para biriktirmeye başlayın beyler, sol kol engelliler olarak direksiyondan vitesli araç için mercedes'e başvuracağız, toplu sipariş verirsek belki indirim yaparlar :)

nuwanda;

[FONT=sans-serif][FONT=inherit][FONT=Georgia]Sol el ve/veya kolda engelliliği bulunanların, taşıtta hareket ettirici aksam sayılanmanuel vites kolunu engelliliğe uygun olarak direksiyona monte ettirmesi ve benzeri şekilde tadilat yaptırması veya taşıtın fabrika çıkışında vitesin direksiyonun sağ tarafına sabitlenmiş olması gibi haller hareket ettirici aksamda özel tertibat olarak kabul edilir.[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

[FONT=inherit][FONT=Georgia]
Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir.
[/FONT]
[/FONT]

sayın arkadaşım o en üst kademedeki arkadaş size bilgi verirken yukarıdaki iki paragrafı ayrı ayrı değerlendirmiş olacakki size öyle bilgi vermiş ve gerçektende yukarıdaki iki paragrafı ayrı ayrı değerlendirirseniz o arkadaşın verdiği bilgi çıkar yanlız unutulmaması gereken şey bir kanun ve yönetmelik maddesi bir bütün olarak değerlendirilmek zorundadır bu sebeple yukarıdaki iki paragrafı birlikte değerlendirmek gerekmektedir . eğer birlikte değerlendirirsek sol el engelli arkadaşımız manuel vitesli bir aracın vitesine bir bağlantı yaparak direksiyona en yakın mesafeye taşıması gerekmektedir bu olay 1. paragrafı anlatır ve manuel direksiyonun üstüne bir parça eklemesi demek ise 2. paragrafı anlatır yani otomatik vites sizin için muaftır . isterseniz o en yetkili arkadaşın yanına beraber gidelim

"Taşıtın otomatik vitesli olması, engelliliğe uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartının aranmasına engel değildir. Dolayısıyla otomatik vitesli taşıtların hareket ettirici aksamında da kişinin engelliliğine uygun olarak sabitlenmiş özel tertibat yaptırılması gerekmektedir. "

Bu paragrafa takılı kalmış durumdalar. Otomatikte olsa tertibat istemeliyim, diyorlar düz mantıkla. Para biriktirmeye başlayın beyler, sol kol engelliler olarak direksiyondan vitesli araç için mercedes'e başvuracağız, toplu sipariş verirsek belki indirim yaparlar :)

eğer arkadaş burda takılı kalmış ise o zaman sol ayak engellilerde yani bende araç alamam. canını sıkma yanlış yorumlamış o arkadaş

Bundan sonra ne olacak peki nasıl bir araba alacağız allah aşkına

husmen16

bahsettiğim aracı kullandım ve benim söylediğim bildiğin vites kolu, yani direksiyona sabit olan triptonic vites geçişlerini kontrol ettiğiniz + - kulakcıklarından bahsemiyorum ben. direksiyonun hatta silecek kolunun arkasında hafif üstünde otomatik vites kolu var aynı mercedeslerde olduğu gibi. yani vites değiştirme kulakcıkları veya düğmeleri değil.

Arkadaşlar hemen teslimiyet göstermeyin her şey sıcağı sıcağına iken bastırın . GİB'e göndermek için dilekçe yazdım yarın göndereceğim . Pazartesi sinerji ile izmir vergi dairesine tekrar gideceğiz .

dilekce örnekleri ile rapor örneklerini paylaşırmısınız. raporumu alabilirsem bende emsal olarak kullanmak isterim tabi müsadeniz olursa. ayrıca gönderilen dilekcelere gelen cevaplarda ilerleyen günlerde paylaşılırse eminim daha fazla sıkıntı çekmeden çözülür gider bu işler Allahın izniyle.

Deniz şahbaz Deniz kardeşim bir önceki sayfa teklif ettim isteyen var mı diye kimseden ses çıkmadı fireworks kardeşimizin başvurusunu düzenledim sadece ama senin için yarın yüklerim dosya şirket bilgisayarımda çünkü. Birde benim sol elimde anomali var raporum ona göre yani sana uymaz sanırım

3T3N1TY

Cenk kardeş sağol teşekkür ediyorum. işyerinden giriyorum foruma arada yazılanları kaçırıyorum kusura bakma. raporun tabi farklı bir rahatsızlıktan ötürü, benimde brakiyal pleksus lezyonu ama şöyle düşünüyorum, neticede hepimiz bir şekilde sol kolundan veya elinden engelliyiz ve iş rapora gelince kimse bize dememeli ki o animali sen brakiyal pleksus lezyonusun vs. vs. neticede bir şekilde hepimiz engelliyiz ve farklı farklıda olsa rapor alabilmeliyiz ve çıkan kanunlardan muafiyetlerden yararlanmalıyız. yoksa yanlış mı düşünüyorum ?

Deniz şahbaz Düşündüklerimizin yarısı gerçekleşse zaten hiç kimse mağduriyet yaşamayacak ama gel'de bunu yasaları yapana birde bunu uygulayan kralcılara anlat . Diyebilecek çok bir şey yok ne yazık ki . Yarın GİB'i arayıp adres bilgilerini ve son durum hakkındaki gelişmeleri soracağım bakalım neler diyecekler buradan paylaşırım .

Arkadaşlar;

İnşallah bir zaman sonra yeni bir başlık acıp aldığımız araçları paylaşacağız dostlarım. Acaba ne deesin ? (oğlum böyle soruyor:))

deniz , cenk ve nuwanda

arkadaşlar en ufak olumsuz haberde hemen enerjiniz düşüyor . arkadaşlar kesin olan birşey varsa o da sizin ötv muafiyetli araç alma olasılığınız var . hem manuel hemde tertibatsız otomatik vites araç alma olasılığınız var . kamuda yaklaşık 60 000 tane maliyeci var ve bunların yaklaşık 30 000 tane si bırakın kanun okumayı edebi yazıyı okumayı beceremez . geri kalan 30 000 den 20 000 i sadece yaptığı iş le ilgili yorum yapabilir geri kalan 10 000 den 9000 i zaten yönetici olarak zamanı yoktur eeeee 1000 kişi bu kanunun ne olduğunu bilir . eğer onlarda bilmez ise çok değil 3 ay içinde hukuken öğrenirler . bakın arkadaşlar ben hem engelli hem maliyeci hem de gelir uzmanıyım ve diyorum ki sizin doğru raporla ötv indirimli araç alma hakkınız var işte o kadar pes etmek yok

maliyeye yada gib e yazı yazmak yada telefonla bilgi istemek sorunu çözmez çünkü arkadaşlar raporlarımız ve ibareleri farklı sonucta indirim kişinin raporuna göre olacak önemli olan raporunuzda yazan gib yada maliyedekilerin düşünceleri önemli değil

yada yarın dairenin arabası giderse bende başkanlığa gidip bire bir onlarla görüşeyim bakalım ne diyecekler

DADAŞ06

Ben yılmadım ki, denizliden rapor alamadım hafta içi aydın devlet hastanesine gidip orada deneyeceğim rapor şansımı. Yılmak yok. O kadar uğraştık bu hak ve muafiyet için ve tam elde etmisken, kazanmış iken yılmak olur mu. Benim tek endişem rapor alamamak. Veya ne bileyim doktor bana okey der de heyet günü heyette yan cizerse veya soylediginden farklı bir ibare yazarsa. Onun haricinde aydın olmazsa tüm tr yi gezerim walla o raporu almak için.

DADAŞ06 Cihan hocam iş sürüncemede kaldığı için moral bozuyor. Gib e dilekçe gönderme sebebim onlar yardımcı olmazsa biz hallederiz dedikleri için. Sanki onaylasalar hemen araba alabilecek miyim en az 3 ay alamayacağım ama işin peşini bırakırsak düzelmesi gerekenler için kimse uğraşmayacak gibi geliyor. 2016 da daha büyük bilinmezler getireceği için de bi korku var. Başkanlığa gidebilirsende çok makbule geçer valla

aracı aldığımız ilin maliyesi yoksa hikametkagimizin olduğu ilmi bakıyor ötv indirimine

pgQuery.aspx

SECİM ONCESİ MAİL ATABİLECEİM HERYERE ATMAYA CAILISIYORUM SİZLERDE BUNU YAPIN ARKADASLAR MHP CHP STAR BİMER
BİMERE ATAN VARMI BİLMİYORUM AMA BİMER (MAİLE BAKANLIGINA - ÖTV D. BŞK.- GELİR E ATMIŞ )BANA CVP GELECEK İ BİLMİYORUM

arkadaşlar az evvel erdinç bey ile özgür hocam bursadan aradılar bursa vergi dairesi sol koldan özürlü arkadaşlara otomotik vitesli vede tertibatsız araç alma hakkını onaylamış herkese hayırlı olsun

başkanlıktaki ötv servisindeki bayan arkadaşla bire bir görüşme yaptık . iyi kide gitmişim sonuç olarak hiçbir yere mail atmanıza yada sormanıza gerek kalmayacak bilgileri alarak görüşmeden ayrıldım.

1 ) arkadaşlar yönetmelikteki paragrafları ayrı ayrı değerlendirdikleri için tertibat olayında ısrarcı idiler . ben durumu bir engelli olarak izah edince işin rengi değişti ve iki paragrafı birlikte açıkladım sanki kendim direksiyonda otururmuş ve sol el engelli gibiymişim gibi akabinde olayı kavradılar ve dedilerki evet burdan otomatik vites sonucu çıkar lakin yukarısı biz burada bunu kastetmedik diyebilir ama sonuç olarak otomatik vites garanti .

2 ) şu an için yazılı başvuru yok ve ne yapacağımız konusunda kesin bir belge sunamıyoruz dediler eğer olsaydı bana vereceklerdi

3 ) ankarada tertibat yapan malum bir tane usta var ve o usta manuel vitesin direksiyona yakınlaştırılması ve bu şekilde sol kol engellinin manuel vitesli bir aracı kullanmasının mümkün olmayacağını dolayısıyla böyle bir aparatın da olmayacağını kabul ettirmiş ve otomatik vitese yapılacak bir tertibatın projesinin onayını bekliyormuş

4 ) 1 ocak 2016 dan sonra h sınıfı ehliyetin kalktığından haberleri yoktu öğrenmiş oldular ya yeni yönetmelik yada genelge ile olayı düzeltecekler

5 ) daha önce de belirttiğim gibi o otomatik vites sayılır ifadesi sol ayak engelliler için yazılmış lakin ben dedimki eğer sadece ayak için yazılmış ise neden direk yazmamışlar aslında o ifade ile sol kol engellilerede hak vermek istemiş olamazlar mı ? diye evet olabilir dediler

6 ) rapordaki ifade konusunda baya zorlandık ama sonuç olarak biz doktor değiliz rapordaki ifade yönetmelikte karşılık buluyorsa bizce sıkıntı yok diyerek topu doktorlara attılar . ben ısrarla raporda otomatik vites yada tertibatlı manuel vites araç kullanır ibaresi olursa diye sordum . yönetmeliğe uygun ama yukarı ne der bilmem dediler .

sonuç olarak benim anladığım ve onların algılamasını sağladığım olay kesinlikle manuel vitesli araç olmayacak , otomatik vitesli terrtibatlı yada tertibatsız araç olacak ve bu durum rapordaki ifadeye göre belli olacak

dadaş06 senin dediğin şekilde ben yazdiramam çünkü benim ehliyette otomatik vites ibaresi var ben sadece tertibatsiz otomatik vitesli araç kullanır yazdirsam yeterli olur mu sizce

DADAŞ06 Cihan hocam eline sağlık telefonla görüştüm bende. Fena kulaklarını çekmişler arkadaşların daha önce olur veririz diyenler şimdi görmeden yazılı olarak ret edilmeden biz karışamayız diyorlar. Belli olmaz bizde ret edebiliriz diyorlar.

Arkadaşlar şimdi Adana Vergi Dairesi Başkanlığından geldim. Dedikleri şey aynen şu. Önemli olan rapordur, raporda h sınıfı ehliyet alabilir, özel tertibatlı araç kullanabilir yazdığı takdirde araç alabilir.

Sol ayağa tertibatsız veriyorlarsa bize de vermeme gibi bi durumları yok bence bu yasayla. Eğer bizde tertibat ararlarsa onlrda da aramak zorunda kalıcaklar

ya örneğin sağ bacak engelli.... diye bir örnek vermiş ya yönetmelikte, bu örnek tamamen kopyala-yapıştır yapılarak verilmiş düşünülmemiş üstelik sağ bacaktan sol kol engellisine örnek vermişler. keşke sol bacaktan örnek verselermiş :D

belki işime geleni anlıyorum ama benim o tebliğiden anladığım;

sol kol engelliler tertibat yaptırarak manuel vitesli araç alabilir.
Aracın otomtik vites olması tertibat aranmasına engel değildir. Örnekle de açıklamış. yani herkesi sadece otomatik vites kurtarmayabilir engelline uygun baska tertibatta yaptırması şarttır. öte yandan manuel vitesliyi tertibatsız kullanamayacak olan engelliler için tertibatsız otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı sayılır.

ki aşağıda da istenilen belgeler kısmında ve rapordaki açıklamalara bakılırsa "başkaca tertibata gerek olmadan otomatik vitesli" araç alınabileceği rahat şekilde görünüyor. Madem bunu sol bacak için anlıyor bu yetkililer arkadaşın da dediği gibi o zaman belirtirlerdi orada sol bacak diye adamlar genel bir tanımlama yapmışlar orda. Aslında anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az hikayesine dönüyor iş

belki işime geleni anlıyorum ama benim o tebliğiden anladığım;

sol kol engelliler tertibat yaptırarak manuel vitesli araç alabilir.
Aracın otomtik vites olması tertibat aranmasına engel değildir. Örnekle de açıklamış. yani herkesi sadece otomatik vites kurtarmayabilir engelline uygun baska tertibatta yaptırması şarttır. öte yandan manuel vitesliyi tertibatsız kullanamayacak olan engelliler için tertibatsız otomatik vitesli araçlar özel tertibatlı sayılır.

ki aşağıda da istenilen belgeler kısmında ve rapordaki açıklamalara bakılırsa "başkaca tertibata gerek olmadan otomatik vitesli" araç alınabileceği rahat şekilde görünüyor. Madem bunu sol bacak için anlıyor bu yetkililer arkadaşın da dediği gibi o zaman belirtirlerdi orada sol bacak diye adamlar genel bir tanımlama yapmışlar orda. Aslında anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az hikayesine dönüyor iş

Aynen hocam. Kanunun tam anlatmak istediği de bu zaten. Kimse sorumluluk alamamak için işine geldiği gibi yorumluyor.

Üst Alt