Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

DADAŞ06 ' nın yorumlarını okuyup o yorumlardan birşeyler çıkaranlara gerçekten acıyorum. Hele de sana hiç yakıştıramadım 3T3N1TY. Biz burda kimse yokken 5-6 arkadaşla mücadele verdik bunların en başında nuwanda kardeşim gelir. Onun emeğini kimse inkar edemez burda. Buraya gelip yok hayatı hikaye gibi yaşarsın yok falan yok filan, kendini öven insanların yorumlarını dikkate alan kardeşlerime abilerime üzülüyorum. Bu site de haberin peşinden koşan ve kesinleşen bütün haberleri paylaşan OturanBoğa gibi kişilerin sözlerine bakın ve amacınıza bu doğrultu da ilerleyin. Bu yasa çıkmış bundan sonrası ufak pürüzlerdir bunları kendiniz halledebilirsiniz. Buraya gelip amacı yardım etmek değil tamamen kendini övme çabasında ki insanlara prim vermeyin. O kadar vergi dairesin de memurum diyorsun, çıkıp sorsana müdürüne kardeş?

1) işte gidiyorum diyorsun bir türlü gidemiyorsun ?
2) burda kendimi övdüm ya bir boyum uzadı bir moralim düzeldi bir yakışıklı oldum hatta ve hatta kuyrugum tava sapına döndü hiç sorma
3) bu konuda müdüre sormam çünkü o bana sordu hatta ve hatta engelli haklarıyla ilgili bu sitede öğrendiğim bilgilerden dolayı bilgileri benden alırlar . tüh ya kendimi övemedim şimdi eee ne yapayım yalan da söyleyemem bilgileri bu siteden alıyorum
4) herkezin bir yorumu vardır herkez birşeyler çıkarır kimseye acımam yada başkasına inanıyor diye acımam çünkü herkezin aklı vardır küçümsemem. inan seni bile küçümsemiyorum çünkü ya ben yanlış biliyorsam ?
5) son olarak arkadaşım yazdıklarım beni bağlar inanmak zorunda değilsin .

İşteGidiyorum Şimdi hocam herkesin fikri yorumu bilgisi bizim için değerli olmalı hele karşımızdaki kişi maliyede görevli ötv muafiyetinde birisi ise karşılacağımız durumlara karşı fikirlerini almalıyız bizim yanlışımız varsa o söyleyecek onun yanlışı varsa biz söyleceğiz . Burada emek harcamış bu işe vesile olmuş kişileri elbetteki unutmadık . DADAŞ06 Söylediklerinde dediğiniz gibi sözler olabilir ama biraz söylediği başka cümleleri inceleyelim . Mevzuat çok yoruma dayalı ve raporlar bu konuda belirleyici rol oynayacak yazan 1-2 kelime bile farklı yerlere çekilebilir durumda olacak . İl'den ile farklı raporlar farklı durumlar doğuracak . Katılmadığım yerlerde yok değil Ankara'daki ofisteki arkadaşların bizi telefonda tamam olur alırsınız , veririz gibi yapıcı konuşmaları için bir zorunlulukları yok veya alo maliyedeki arkadaşların ki vergi dairesindeki memurlar telefonda bile burnundan kıl aldırmıyorlar. O yüzden birbirimizi kırmak üzmek bize bir şey kazandırmadı kazandırmayacak

merhaba arkadaşlar dünde yazdım ama nedense anlamak istemiyorsunuz keşke siziin dediğiniz gibi sadece otomotik ftesli alabilelim ama maliye proje ve tertibat istiyo. olmadan omaz diyo

dreamliner88 ozgurcakır Arkadaşlar sizlere izmir ile ilgili olduğunuz için özel mesaj gönderdim . sinerji dostumuz'un cuma günü vergi dairesi ile yaptığı görüşmeye istinaden . Pazartesi hep beraber gidip bir görüşme daha yapalım dedik . İzmir'de olan bu sorundan muzdarip olanları bekleriz ne kadar kalabalık o kadar iyi olur biz<im için
milano Hocam yazılı olarak ret etmelerini isteyin sözlü olarak kabul etmeyin

Bugün denizli devlet hastanesine gittim H sınıfı ehliyet ve araç için rapor almak istediğim belirtim doktora ( ön görüşme amacı ile muayene randevusu almıştım ). bana direkt olarak rapor vermeyeceğini hatta bu hastanede hiçbir doktorun sol kol engellisine ehliyet için rapor vermeyeceğini söyledi. konu ile ilgili tek üst extremite engellilerinin h sınıfı ehliyet alabilir şeklinde mevzuat olduğunu söyledim hatta yanımda götürmüştüm, göz ucuyla bakmak bakmamak arasında " olabilir, ben bu konuda niye kanaat kullanayımda kendime riske edeyim. bu mevzuatlar zaman zaman siyasi kaygı ile çıkarılmış saçma sapan şeylerdir. " dedi. ama kolu bacağı olmayan insanların bu ehliyetini aldığını söylediğimde ise " almış olabilirler ama biz prensip olarak vermiyoruz hastane olarak biz vermiyoruz " dedi. artık daha önce istihdam amaçlı engelli raporumu aldığım başka bir ilin devlet hastanesine gideceğim şansımı orada deneyeceğim. ama Denizli Devlet hastanesinin de başını ağrıtacağım bu konu ile ilgili. bildiğin devletten kanundan ayrı bir yapı oluşturmuşlar kendi kafalarına göre hareket ediyorlar ve eminim ki o doktorun yeğeni kuzeni olsaydım veya başhekimin akrabası olsaydım bugün bu raporu çoktan almış olacaktım... Neyse küfürleri yine kendime saklıyorum ve paylaşmıyorum. umarım sizlerde işler daha sorunsuz ilerler. olmadı ben bu sağlık kurumlarının yaptığı ayrımcılık için yine bir hareket başlatacağım. bu haftaki iş yoğunluğumu bir atlatayım sakinliyeyimde ondan sonra.

RACER heyete girmediğim için almadım, normal bir muayene idi. birde yanımda adli kalemde çalışan kuzenim vardı fazla dikleşim kuzenimi de doktro karşısında zor durumda bırakmak istemedim.

Adamlara bak yaaa. Neyse beddua etmiyeyim. Herkesin ve kendisinin de engelli adayı olduğunu unutmuş dr bey!

Benimde en çok korktuğum durum bu.Yönetmelik bizlerin ehliyetini doktorun kararına bırakmış durumda o yüzden bir şekilde tanıdık bir doktora gitmek daha mantıklı gibi.

sinerji doğru diyorsunda 1.si örnek ben çok çevresi geniş biri değilim. 2.si yapılan ayıptır yaa, bir insanın yaşamını normal bir insan gibi idame ettirmesi başkalarının kanaatine bırakmak nedir ya. yani bu nasıl bir anlayış nasıl bir yönetim veya kural kanundur ya. aman neyse söylenecek o kadar çok şey var ki günler sayfalar yetmez yazmaya kalksak.

Deniz şahbaz kesinlik katılıyorum sana.Ama mevcut yönetmelikle kimse gidipte sen niye ehliyet vermiyorsun diye doktora birşey diyemez malesef. Benim görüşüm bu yönde der geçer doktor, risk almak istemiyorlar kendilerince. O yüzden bir şekilde uzaktan yakından bir tanıdık ortopedi doktoru bulmak gerekecek gibi :(

Yönetmelik maddesi:

Extremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.

Deniz şahbaz geçmiş olsun imkanınız var ise izmir'e gelmenizi tavsiye ederim 2012 alsancak devlet hastanesi 2014 tepecik devlet hastanesi olmak üzere ehliyet raporu çıkardım ama ; 2012'de almam 1 hafta psikoteknik eğitimi alıp sınavını bile geçmiştim o şekilde karar vermişlerdi alabileceğime ;););) 2014'de ise 3 aya yaklaşmıştı oda il sağlık müdürlüğüne şikayet ederek raporumu çıkarmıştım ;););) . Özür nedir bu arada sol ampute mi

deniz şahbaz senin başına gelenler bugün harfiyen benimde başıma geldi prensip olarak bir eli olmayan kimseye rapor vermiyoruz dedi ha başka iller veriyorlar deyince benim sigortalar attı başka ilde verenler doktorda sen neysin o zaman dedim bayağı tartıştık şimdi il sağlık müdürlüğüne şikayet edecem bizim h sınıfı rapor alabileceğimize dair açık bir şekilde kanun, yöneltmelik yok mu ?

Merhaba ben yazılarınızı okudum ve gecen hafta maliyeye gittim raporumda sinyal kolunun aparat takılması ve oto. Vites araç kullanabilir diyor ama malye personeli sinyali hareket ettirici aksam olmadıgından ötv 'den yararlanamazsın dedi sen raporunu değistir otomatik vitesli arac kullanabilir yazdır dediler bende maliye bakanına ve bimer 'e mail attim ve şunu yazdım (sol koldan dolayı kanun düzeltmesi yaptınız ama sol koldan özürlü birinin sinyal silecek aparatı taktırsa bile ötv 'den yararlanamaz diyorsunuz ) dedim istanbulda bir oto mühendisi ismail sayar ile görüştüm biz bir proje gonderdik ama red cevabı geldi dedi hep olumsuz cevapalr geliyor biz nekadar sessiz kalırsan ancak burada konusuruz başka bişey olmaz

Şuan araba alıcak olsam tek sefer de alırım, bu kadar zor olmamalı arkadaşlar. Biraz bekleyin 1 ay için de herşey netleşir. Bir hastane vermedi mi olumsuz mu yaklaştı başka hastane deneyin. Bende İstanbul'dayım ilk raporumu 2014 ' de aldım. Ve bir araştırma yaptım onun sonucunda neredeyse bana en uzak hastaneye gittim hiç problem yaşamamak için. Ve çok rahat bir şekilde hallettim. Bugün araba alıcak olsam yine uğraşırım hastane hastane gezer o rapora o yazıyı yazdırırım. Her hastaneyle kavga etmenize gerek yok, sadece biraz bekleyin bir rayına otursun işler hepsi bu kadar.

bugün aydın devlet hastanesinde rapor için heyete girdim. ortopedi doktorunun yaklaşımı gayet ılımlıydı. durumu anlattım istediğim ibareyi söyledim. Hiç bi şekilde manuel vitesli araç kullanamayacağımı fakat otomatik vites kullanabileceğimi söyledi. "otomatik vitesli araç kullanabilir" diye çıktı raporum yarın alıcam

fireworks hayırlı olsun, umarım kalan işlerinde bu şekilde sorunsuz hallolur inşallah ve sıkıntı yaşamazsın.
sinerji Ben tanıdık ortopedi doktor bulamayacağım belli birşey olduğu için daha önce engelli raporu aldığım burdur devlet hastanesinden deneyeceğim şansımı, hatta bugün salık kurulunu telefon ile aradım telefondaki memur bayan kesin bir bilgim yok lakin doktorlarımız bakıyor dedi ve bir nebze olsun ılımlı konuştu ki bizim burada normal memurlar bile nemrut bir tavir içerisinde. orasıda olmaz ise yakın illerden başlayarak yavaş yavaş deneyeceğim hepsini. şuan korkum, 2016'da ehliyetler değişecek deniyor, ben 2016'ya kadar bu H ehliyeti veya heyet raporunu alamazsam o zaman zaten hepten umudumu yitireceğim çünkü 2016'da hali hazırda H ehliyetler bir şekilde başka bir sınıfa dahil edilecek ama elinde H ehliyet olmayanlar ne yapacak veya yeni B ehliyetini H ehliyete çevirtecekler baya baya uğraşacak. hepimiz için hakkımızda hayırlısı ne diyelim. gerçekti hayal oldu, durmak yok alçak sürünmeye devam.
3T3N1TY benim engelim doğuma bağlı sol kol brakiyel pleksus lezyonuna bağlı kısalık ve güç kaybı %58 engelliyim. 193. sayılı vergi indiriminden faydalanıyorum ama araba kullanamıyormuşum muş muş. 2001 den beri kullanıyorum ama sanırım o ben değilim doktora göre :D hatta ben uluslararası nakliye şirketinde çalışıyorum burada tır bile kullanıyorum dorse takılı iken geri geri yükleme rampasına da yanaşıyorum sorunsuz ama 1.600 motor hacmine sahip otomatik vites bir arabayı kullanamıyormuşum muş muş :p

fireworks[FONT=arial] Hayırlısı olsun raporunuz vergi dairesi maceranızı merakla bekliyoruz . Hastane'den alabileceğimiz en net ""otomatik vitesli araç kullanabilir" olur manuel araba tertibat olmadan kullanamaz demenin kısadan yolu budur. Hastane'de kısa yola başvuyor [/FONT]

fireworks

hayırlı olsun aynı engel bende de var ama malesef alamadım raporu üstelik 200 liram gitti

yusufdove

vermedi ortapedi doktoru eli olmayana vermiyoruz prensip olarak öyle karar aldık dedi başka illerde verenler var diyor saçmalığa bak verenler doktorsa sen neysin o zaman dedim bende

arkadaşlar sol kol raporunu a hastane vermiyorsa b hastaneyi deneyin sorum amliye otv den yararlandırmıyor

maliye otv vermiyor

Üst Alt