Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan sakatlanan memurun erken emekliliği 1 ekimde gerçekleşecek mi?

sayın oturan boğa iyiakşamlar ben işe girdikten sonra sakatlandım 0/053 oranı ile 1994yılnıdan berri vergi indiriminden yarlanıyorum emeklilik için başvurdum ama 7 ekimden berri emekli sandığığ maaş babğlama servisinde bekliyor dilekçem emekli olabilirmiyim bilgi verirseniz memlun olurum hiç başvuru yapıp cevap gelen olmuşmu bilgilendirirseniz memlun olurum

İşe giriş tarihiniz kaç?eğer 1994 tarihinde işe girmişseniz engelli olarak erken emeklilikten faydalanabilmeniz için 15 yılınızı fiilen doldurmanız gerekmektedir.

arkadaşlarben 1987yılında sağlam olarak işe başladım 1994yılında sakatlandım ve0/053vergi indiriminden yararlanıyorum emekli sandığına yasadan önce başvurdum beni hakem hastaneye sevkettile ben ozaman yani200yılında ankara hastanesinden0/073 işgücü raporu verdiler tekrar emeklisandığına başvurdum yine malulende olsa emekli etmediler ben bunu sayın vekilimiz lokman beyede ilettin yine olmadı ama inşallah yeni yasadan yararlanırzda emekli oluruz 1994yılındanberri 0/053 olrakvergi indiriminden yararlanmaktayım geçen ayın 16sında başvurdun ve ayın 7sinden berriaylık bağlama servisinde bekliyor dilekçem daha önce başvurup dilekçesine cevapgelen arkadaş varsa bizleri bilgilendirirlerse memlun oluruz cevap gelirse ben neticesini yazacağım.selamlar şimdiden herkese teşekkürler

1987 de işe girip sonradan sakatlandığınız için ve 5434 sayılı yasaya göre malulen emeklilik için gerekli şartları taşımadığınızdan emekliliğiniz red edilmiş.Yeni çıkan yasa ile 15 yıl ve 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları priminin bildirilmiş olması durumunda emekliye ayrılabileceksiniz.Ancak burda kesin olmamakla beraber sağlık kurulu raporu açısından sorun yaşayabilirsiniz.Yönetmeliğe göre sizden yeni bir rapor isteyebilirler.Umarım böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Merhabalar;
Şayet Emekli Sandığınca, 5510 Sayılı Yasanın Geçici 4. maddesi gereğince emekli edilmek için yeni bir rapor istenir ise kesinlikle yeni rapor alma yoluna gitmeyip direkt İdare Mahkemesine başvuracağım.
Çünkü yeni rapor isteneceği ne Geçici 4. maddede, ne Yönetmelikte, ne de tebliğde yer almamaktadır Şayet İsteniyorsa bu İdarenin kesinlikle keyfi uygulamasından kaynaklanacaktır.
Dün engelli olarak kabul edilip, yıllarca vergi İndiriminden yararlandırılan bir çalışan, 2006 yılında çıkartılan özürlülük ölçütü ile sağlam statüsüne sokulamaz.
:oops:
Hem özürlülük Ölçütü ve Değerlendirilmesi hakkında yönetmelikte " Vergi İndirimi için alınan raporu NİHAİ olarak belirle, hemde yeni rapor iste..
Böyle bir şey olamaz.. Olursa konu mahkemeye intikal edecektir.
Bende yazacakları cevabı sabırsızlıkla bekliyorum.
Esnaf için. çiftci için çıkartılan vergi kolaylığı, vergi ötelemesi çıkar.. derhal uygulanır.
Ama nedense iş özürlüye gelince malesef Kanunla gayet açık olarak verilen hak içinse Emekli Sandığınca çözüm yerine sorun çıkartılması üzücüdür
Saygılarımla

Ayrıca, "Kontrol Muayenesinde, konu olan hakkın kazanıldığı tarihteki mevzuat temel alınır" diyen İçtihat kararı da var: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=39668

Bir kez sakat statüsünde vergi indirim hakkı elde etmişseniz, ya da ,braz ettiğiniz sağlık raporunuz, raporun alınış tarihinde yürürlükte olan mevzuata uygun olarak alınmışsa, yani o sakatlığ o tarihte %40 ve üzerinde rapor veriliyorsa, bu durumda bugünkü mevzuata bakıp, "sakat değilsin" diyemezler.
Bence %100 kazanılacak bir hukuki süreç olacak...

sayın oturan boğa bizler emekli olamayacakmıyız ama ben 1994yılından berri vergi indirimi alıyorum bu rapor boşmu sonradan rapor isteyeceklerse vergi indirimi raporu niye verdiler anlamış değilim sayın ayva yasa çıkarken buna bir açıklık getirse bizde şimdi emekli olacakmıyız olamayacakmıyız düşünmesek ne olurdu bizim işler hep böyle yarım oluyor ben dilekçe vermişim bir ayı geçmiş ekimayının yedisinden berride emekli sandığı maaş bağlama servisinde gözüküyor dilekçe hala cevap yok sayın oturan boğa sizde olmazsanız bu işin üstüne giden yok allah razı olsun selamlar mahmut halaç

Sayın arkadaşlar,

Daha önceki yazılarımda, doğuştan engelli olup vergi indiriminden de yararlanan bir arkadaştan emeklilik için müracaat ettiğinde, şifaen yeniden rapor alması gerektiğinin söylendiğini belirtmiştim.

Ancak bir yanlış anlama söz konusu olduğunu, sorgulama yapılan evrak akıbetiyle ilgili sistemden önceki yıllardaki başvurusuna istinaden yeniden rapor alması gerektiğinin söylendiğini öğrenmiş bulunuyorum.

Şimdilik dilekçesi bekliyor.

Umarım istediği şelkilde sonuçlanır. Ben resmi cevap verildiğinde ayrıca bilgi sunacağım.

Saygı ile...

Merhabalar,
Şu anda Emekli Sandığı bu tür emeklilik işlemleri için ne olur diyebiliyor.. Nede olmaz diyebiliyor.
Bence Muhtemelen Emekli Sandığı Yönetim Kurulu toplanıp bir karar verecek ve verdiği kararı da uygulayacak gibi gözüküyor.
Daha önce Torba Kanun olarak bilinen 5335 Sayılı Yasadaki değişikliklerin uygulaması için toplanıldığı gibi ( Bülent Bey hatırlayacaktır.)

Sayın Mustafa Çiftçioğlu
Sizin emeklilik müraccatınıza karşılık herhangi bir cevap vermedi halen daha Emekli Sandığı?
Doğrusu bu belirsizlik çözümlenebilmesi için oldukça uzun zaman alacak anlaşılan. Bir aydan fazla zaman oldu bizler gibi uygulamayı bekleyen çok arkadaşımız var.Lütfen gelişmelerden haberdar edin bilgimiz olsun..

Merhaba Mehmet71
Yukarıda izah etmeye çalışmıştım.
Sanırım Emekli Sandığı Tahsisler veya Aylık bağlama servisi bu işin çözümünü bulamadı.
Benim Kanaatim Emekli Sandığı Yönetim Kurulu oluşturulup bu konuda karar alması gerektiği yönündedir.
Çünkü yeni rapor isteneceği hakkında kanun maddesinde, Yönetmelikte yada tebliğde en ufak bir emare yoktur.
Artık kanuna göre sakatlık kontenjanından göreve başlayanlarla, sonradan sakatlananlar arasında fark kalmamıştır.
Anlayabildiğim kadarı ile ne emekli ediyorlar, nede emekli olamazsın diyebiliyorlar.
Ancak hala yeni rapor almanız gerekir derseler... En azından (Daha önce de yaptığım gibi) ben Hukuki sürece başlatacağım.
Bunu kendim den ziyade diğer arkadaşlarımızın da bu konuda sıkıntı yaşamaması için yapacağım. Çünkü hizmeim 25 yılına girmiş bulunmaktadır. Yani normal yoldan 11 ay sonra da emekli olmam mümkündür.
Herhangi bir cevap geldiğinde sitemizi bilgilendireceğim.
Saygılarımla

Sevgili Mustafa Arkadaşım,
Kanun yeni olduğundan sizinde dediğiniz gibi uygulama şekline bir türlü karar verilemediği kesin. Emekliliğinizi bizlere emsal olması açısıdan göstereceğiniz gayretden dolayı sonsuz tesekkür ederim. Şu işi ancak sen çözüme kavuşturabileceğini umut ediyorum. İnanın bende sonradan sakatlanarak emekli olan birisi olduğu an hemen emekliliğime sevkimi isteyeceğim, elimde kesin kanıt ve emsal olmalı ki beni gerek çalışmış olduğum kurum ve emekli sandığı uğraştırmasın, yokuşa sürmesin. Artık hakkımızda hayırlısı, sağlıklı günler diliyorum..

arkadaşlar yeni rapor isterlerse sağlık kurulu raporumu yoksa vergi indirim raporumu anlayamadım yeniden vergi indirim raporu nasıl alacağız

SEVGİLİ ARKADAŞLAR KONUYA İLİŞKİN SGK'NIN BİLGİ EDİNMEME VERDİĞİ CEVAP AŞAĞIDADIR SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

• T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
    BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı : B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/ 12.11.2008
    Konu : 04.11.2008 Tarih ve 109090 numaralı başvurunuz.

Sayın : VEYSEL YILDIZ
    REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ /TUNCELİ

Soru : Sayın : VEYSEL YILDIZ TUNCELİ /MERKEZ
    Soru : memurum 16 yıl hizmetim % 55 sakatlık raporum var 1 ekimde yürürlüğe giren 5010 sayılı yasayla sakatlara tanınan haklardan yararlanarak erken emekli olmak istiyorum bunun için yasanın hangi maddesine istinaden başvuruda bulunmam gerekiyor ve hangi belgelerle arz ederim Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur. Şayet, sakatlık kontenjanından yararlanarak göreve girmiş iseniz, SAKATLIKTAN dolayı tarafınıza emekli aylığı bağlanabilmesi için; 1) Sakatlık kontenjanından göreve atandığınıza dair Atama Onayının, 2) En az yüzde 40 veya daha fazla sakat olduğunuza dair Raporunuzun, 3) YAZILI BİR DİLEKÇE ekinde "Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı (T.C.Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü) Milli Müdafaa Cd. No.24 Kızılay-ANKARA" adresine gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi rica ederiz.

BEN YENİDEN SORUYORUM CEVAP AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

Yukarıda vermiş olduğunuz cevabınız sakatlık kontenjanından işe girenler içindir .Ancak Ben Normal Statüde işe başladım başlarken sakatlığım % 40 altındaydı şimdi ise % 55 kendi durumum için sormuştum Bilgilerinize arz ederim

[list:fac50c57bf]Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
    Yeni Sosyal Güvenlik Kanunu uyarınca tarafınıza MALÜLEN emekli aylığı bağlanabilmesi için; 1) Şayet, malüliyet oranınız yüzde 40-49 arasında ise, toplam hizmet sürenizin en az 6480 gün (18 yıl) olması, 2) Şayet, malüliyet oranınız yüzde 50-59 arasında ise, toplam hizmet sürenizin en az 5760 gün (16 yıl) olması gerekmektedir. Durumunuz yukarıda belirtilen hususlara uygun ise, emeklilik talebinizi kurumunuza ya da Sandığımıza YAZILI BİR DİLEKÇE iletmeniz gerekmektedir.
    Bilgilerinizi rica ederiz.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
    Bilgi Edinme Birimi
[/list:u:fac50c57bf]

evet arkadaşcevapgelmişama eksik niye dersen vergi indirimi gwçerlimi değilmi yazmamış emekli sandığı hep böyle eksik cevap veriyor siz malulen mi istemiştiniz bilgiyi yoksa vergi indirimi ile sakt kadrosundan yararlananlar gibi emekli olabilirmiyim diyemi istediniz bana göre emekli sandığ yine kaçamak cevap vermiş iyi akşamlar emerklilik için başvurupcevap gelen yokmu benim iki ay oldu hala cevap yok aylık bağlama servisinde bekliyor dilekçem hayırlısı

evet arkadaşlar bugün emekli sandığını arattım rapor sağlık kuruluna gitmiş niye gittiyse anlamadım ondan sonr ya çoğıracklarmış veya emekliye ayıracaklarmış haber öyle geldi bekleyelim bakalım selamlat

SAYIN mahmuthallac siz malulen mi yoksa erken emeklilik içinmi başvurdunuz birde emekli sandığına giden raporunuz vergi indirim raporumu vergi indirim raporuysa aslınımı gönderdiniz aslı iş yerinde çünkü
bende muracat edeceğim ama direk emekli samdıgınamı dilekçe yazman lazım izlediğin yolu yazarsan sevinirim.

sayınn arkadaşım ben normal emekli olmak için yani vergi indirimi raporu ile başvurdum benim veri indirim rapor oranım 0/053 onunla başvurdun bana bugün denen rapor sağlık kurulunda incelenecek senide çağırabilirlr veya emekli ederler benim endişemsağlık kurulu rapor oranını düşürebilirmi benim gözün biri o biride0.7 artmıyor yazıyor ayrıca benim hakem hastaneden 0/075 raporum var 2000yılından onu söylemedim ozaman beni sakat girmediğim için emekli etmediler sizlerede cevapgelen varsa memlunolurum

evet muhlis arkadaş vergi indirimi raporunun fotokopisi vergi dairesinden onaylı ben direk emekli sandığına yazdı bir ay daha sürer demişler gerek görülürse beni oraya çağırabileceklermiş veya emekli edeceklermiş muhlis kardeş benim korkum raporumun opranını düşürmeleri benim gözün biri 0 biride0.7 artmıyor yazıyo defterdarlık 0/053 vermişti bakalım bunlar ne yapar zaten22yılım bitti hayırlısı

Merhaba Mahmuthalac
Emekli Sandığı sağlık kurulunun senin rapor oranın üzerinde oynama hakkı yoktur.
Ya kabül edip emekli olabilir.. der. ya da yetersiz görüp yeni rapor ister.

sayın mahmut hallac kardeşim dilekceni adres olarak nasıl yazdın ve nasıl bir dilkce yazacağım örnek olarak yardımcı olursan sevinirim.adresi tam olarak yazarsan ve dilekce örnegini ve ekinine raporun fotokopisi noter onaylımı olacak bilgilendirmenizi rica ederim.

Arkadaşlar, bu güne kadar yaptığım izlenimler sonucu;

Yeni kanuna göre erken emeklilik müracaatlarında, vergi indiriminden yararlanılsa bile, mevcut raporların Kurumun Sağlık Kurulunca inceleneceği anlaşılmaktadır.

Umarın bu raporların incelenmesi sonucu, yeni rapor alma yada engel yüzdelerinin düşürülmesi gibi olumsuzluklar yaşanmaz.

Maliye Bakanlığı Sağlık Kurulunca incelenerek uygun görülen ve buna istinaden vergi indiriminden yararlananların raporlarının tekrar incelenmesini anlamak mümkün değildir.

Benim kanımca, bu yöndeki bir uygulamanın amacı mümkün olduğunca erken emekliliği güçleştirmektir. Yoksa Maliye Bakanlığınca uygun görülen raporun tekrar niçin incelenme gereği duyulsun.

Bu inceleme sonucu yeniden rapor istenmesi bile olabilirlik dahilinde gözükmektedir.

Ayrıca, rapordaki oranlar düşürürlerse tam bir komedi ortaya çıkacaktır. İki ayrı kurum ve uygun görülen iki ayrı engellik oranı ! Birine göre en az %40 la vergi indiriminden yararlanılacak, diğerine göre %40 ın altına düştüğünde erken emekli olunamayacaktır.

Umarın yanılırım, ancak yine hayal kırıkları yaşanacak gibi gözükmektedir.

....
....

sayın musip arkadaş benim raporu defterdarlık onayladı aslının aynı diye ama bunlar bizleri çok zor emekli edecekler hep yokuşa sürüyorlar

musip kardeş ben oturan boğanın verdiği örneği emekli sandığı genel müdürlüğüne direkt gönderdim

sayın ramazan akbulut benim dilekçe iki ayı geçti bugün lokman beyede mesaj attım durumu olduğu gibianlattım yani vergi indirimi ile emekliliğe başvurduğumu emekli sandığının ikiaydır cevap vermediğin hani vergi indirimi ile emekli olabileceğimizi ve bizlere yardımcı olmasın istedim emekli sicil ve tel ofonumuda verdim baklım ne diyecek ama emekli sandığından hiç ümüdüm yok ben anlamıyorum biri vergi indirimi ile emekli olursun diyo biri raporlar yeniden hehete girecek diyo anlamıyorum sizler anlıyorsanız ne olur yazın bu nasılyasa bu nasıl işşaşıyorum kardeş
tambilgiyi nerden ve nasıl öğreneceğiz selamlar

Merhaba Ankadaşlar;
Emekli Sandığından bana henüz bir cevap gelmedi. Bu konuda kendisine cevap gelen oldu mu...

sayın otoran boğa bensizin verdiğiniz örneğe göre emeklilik dilekçesini yazdım iki ayı geçtihala cevap yok bir arkadaş kanalı ile arattım bizim vergi indirimi raporları emekli sandığı sağlık kuruluna girecekmiş onun içi gecikiyormuş ban senide çağırabilirler emklide edebilirler rapor da isteyebilirler diyor ben öyle olacağını bilseidim benim hakem hastaneden 2000yılında yüzde yetmişbeş işgücü kaybı raporum vardı onunda fotokopisini koyardım nasıl olacak bilemiyorum burda sendika avkatı ile görüştüm mahkemeye verelim diyo yalnız birde sonradan dilekçeye olumlu cevap verilirse boşa gider istersen bayram sonunu bekleyelim diyor ne diyorsun kardeş mahkemeye vereyimmi duruma göre selamlar

Merhaba Mahmut Bey;
Size Emekli Sandığı RED cevabını vermeden neye dayanarak Avukat Mahkemeye verelim diyor.. Doğrusu anlamadım.
Sizin Yapacağınız tek şey, Bilgi Edinme Kanunu gereğince " Neden emeklilik evrakınızın 2 aydır betkletildiğini Emekli Sandığına sormaktır.
Kısacası Emekli Sandığı emeklilik talebini reddetmeden İdare Mahkemesine dava açamazsın. Açarsan kaybedersin.
Benim evrakta 21-10/2008 tarihinden beri Aylık bağlama Servisinde bekliyor.
Siz önce Bilgi Edinme Kanununa göre Evrakın bekleme nedenini sorun.

Üst Alt