Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik Paraparezi var. Engelli ehliyet sağlık raporu itirazı prosedürü..?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Arkadaşlar.Geçen gün Engelli ehliyet için sağlık raporu çıkartmak için heyete girdim. Aradan 5 gün geçti sonuçlandı. Heyetin bana verdiği karar Sürücü Olmaz diye bir rapor verdi elime. Tanı: Spastik Paraparezi. Özürlülük Rapor oranım %40 bu arada. Şimdi o kadar engelli vatandaşlarımız varken herkesin cebinde ehliyet yada özel tertibatlı araçlar varken bizim neyimiz eksik? Şoförlüğüm olduğu halde araç kullanacak hiç bir özürlülüğüm olmadığı halde bana nasıl sürücü olamaz raporu çıkartıyorlar bunlar doktor mu şimdi ? İtiraz için İl Sağlık Müdürlüğüne Git diyorlar OLDUU BAŞKAAA Kukla gibi oynatıyorlar bizi resmen. Bu itiraz için ne yapmam gerekiyor olumlu sonuç çıkarmı acaba arkadaşlar ? Çünkü o kadar engelli arkadaşlarımız varken onların ehliyeti varsa ben bunu kabul etmem bizim neyimiz eksik ! Bu mesajımı gören arkadaşlar Sizden ricam bana gereken neyse ne gerekiyorsa yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. Sevgilerimle.

yılmaz bey bende ortopedik engelliyim bende araç kullandığım halde banada sürücü olamaz diye rapor yazdılar biz maalesef çoooookkkkk gerideyiz avrupadan avrupada engelli bir birey araç alacaksa devlet sınava tabi tutuyor araç kullanabilirmi kullanamazmı diye ona göre rapor veriliyor ve ona göre araç dizayn ediliyor ama bizim ülkemizde doktorlarımız tipimize göre rapor yazıyor alır veya alamaz diye diyorum doktora buyrun göstereyim kullanıyormuyum kullanamıyormuyum görün diye beni ilgilendirmez kullanıp kullanamadığın yönetmelik ne diyorsa o deyip geçiştiriyorlar maalesef

Valla Başkan haklısın ne diyim o kadar doluyum ki susmak en iyisidir ama peşini bırakmıcam. Sen ne yaptın peki var mı bir gelişme ?

yilmazthm21 Arkadaşım, Sürücü Heyet Raporunu İlçe Sağlık Müdürlüğünden Aldıysan, İl Sağlık Müdürlüğüne Gidip Bu Karara İtiraz Edebilirsin.

Esenyurt Devlet Hastanesini Hangi İlçe Sağlık Müdürlüğüne Bağlı İse, O İlçe Sağlık Müdürlüğüne İtiraz Et. Seni Başka Hastaneye Tekrar Heyete Girmen İçin Yönlendirecekler Arkadaşım.

_MUSTAFA Abi Avcılara bağlı olduğum için Avcılar İlçe Sağlık Müdürlüğünü aradım Pazartesi günü gelmemi istedi. Benim öğrendiğim kadarıyla Dilekçe yazacakmışım bunun sonucu ne olur ne yapmam gerekiyor detaylı bilgi verirmisin rica etsem ? Şaka gibi ya bana nasıl Sürücü olamaz sağlık raporu çıkartırlar şoförlüğüm var kendi ihtiyaçlarımı bizzat kendim görüyorum 2 haftadır siniriim geçmiyor

Rapor Oranlarına İtirazlarda İlçe Sağlık Müdürlüğüne Gidiyorsun Dilekçe İle İtiraz Edip, İlçe Sağlık Müdürlüğü Seni Başka hastaneye Gönderip Orda Tekrar Heyete Giriyorsun..
Ama Senin Rapor Oranı Değil Sadece Rapordaki Karara Onun Hakkında Net Bi Bilgim Yok Seni Yanlış Yönlendirmek İstemem.
Pazartesi Günü Gittiğinde Güzelce Kendini Anlat Sana Yol Gösterirler.
ALLAH(c.c) Yardımcın Olsun Kardeşim

_MUSTAFA Çok teşekkürler abi inşallah ALLAH(c.c) Yüzümüzü güldürür. Pazartesi bi gideyim en iyisi onlardan net bilgi alsam iyi olur. BEn sadece Sürücü olamaz raporuna itiraz ediyorum engelli sağlık raporuma değil bu arada.

Kısaca prosedürde direk sürücü olamaz kararına itiraz etmek istiyorsanız dilekçeyi verdikten sonra sizi ilgilendiren bölümü ve 3 doktoru olan bir hastaneye sevk ediyorlar. O hastanede ilk aldığınız rapordan farklı bir yanıt alırsanız da hakem olması için 3. bir hastaneye sevk edecekler.

Bu prosedürde sizi uyaracağım kısım şudur. Çok iyi araştırın sürücü olamaz kararını hangi maddeye göre bağladıklarını kesin ögrenin ve haklı iseniz gidin. Çünkü ikinci hastane ilk aldığınız ile aynı kararı alır ise bu karar kesinleşiyor. Bu da yolun sonu degil eğer çok inanıyorsanız kendinize idari mahkemeye kadar gidebilirsiniz.

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Şu linke bir bakmanızı öneririm 8. maddeyi takiben.

Invul İlçe Sağlık Müdürlüğüne gidip dilekçe vermem gerekiyor peki dilekçe vermeden başka bir hastaneden Sürücü Olabilir diye rapor çıkartsam yada Koms. Sevk. raporu çıkartsam İl Sağlık Müdürlüğüne versem sorun olur mu ? Her halükarda haklıyım ben engellim beni engellemiyor araç kullanmama zaten kullanıyorum ehliyetsiz. Bir an önce sağlık raporumu verseler kursa kayıt yapacam heyete girmeden önce bana dediler senin engelin ort. engeli lduğu için ötvsiz araç alabiliyorsun dediler. Acaba riske girmemek için mi rapor vermediler beni uğraştırcaklar

engelli ehliyetinde oranın bir önemi yok özel hastahaneden'de alınabiliyor ehliyet raporu aldıgınız raporu yok sayarak özelden deneyin derim

Selamlar Tekrar,

Özel hastaneden sürücü olabilir raporu alırsanız ve trafik denetlemeye göndermelerinden önce ilçe sağlık müdürlüğüne başvurursanız birşey yapamazlar. Trafik denetlemeye gitse bile İl ve İlçe sağlık müdürlüğüne gitmez o rapor siz itiraf için gitmediğiniz sürece. O yüzden başka bir rapor ile başvurabilirsiniz. İşin biraz çetrefilli kısmı sistemdeki arızalar ve sıkıntılar bazen insanları bu tarz alternatif yollara sürüklüyor ne yazıkki.

H Ehliyet için Sağlık Raporu !

%40 Raporum var. Ortopedi engeli olarak geçiyor. Ötv'siz araç alabiliyormuyum ? Volkswagen Passat 2017 Veya VV CC Almayı düşünüyorum. Devlet hastanesi bana sağlık raporunda Sürücü Olamaz diye rapor verdi daha itiraz etmedim tekrardan sağlık raporu çıkartcam. Zaten bana Sürücü Olabilir raporu mecbur verecek muayene etmeden olumsuz rapor verdiler ahmaklar. Sürücü olabilir raporu çıkartcam İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Kesin onay verirler mi ?

Spastik paraparezi ile ÖTV'siz araç alabiliyor muyum?

Arkadaşlar S.a %40 Engelli raporum var. Ortopedik Engelliyim. Spastik paraparezi hastalığım var her iki ayaklarımda.

Ehliyet için sağlık raporu çıkartıyorum bir muaynem kaldı oda EMG çekecekler Heyette Komisyona Sevk'e diye rapor çıkartıyorum. İl Sağlık Müdürlüğüne gidip işlerimlerimi orda bitirmek kalıyor.

Doktorlar bana ortopedi engellin olduğu için sana ötv'siz araç alabiliyorsun dediler. Ortopedik ve Spastik rahatsızlığım var ayaklardan Ötv'siz araç alma imkanım varmı ? İl sağlık müdürlüğü bana ahmaklık yapıp patlak verirler mi ? DAha detaylı yardımcı olurmusunuz bana rica ediyorum...

yilmazthm21

Gaz-fren elle kumandalı olacak şekilde özel donanım şartı ile ehliyet ve ötv-mtv'siz araç alabileceksin kardeşim

OturanBoğa Bülent bey size bişey sorcam. ben her iki ayaktan bileklerimde spastik paraperazi engelliyim doğuştan. Bu 1 buçuk senedir her iki parmaklarımda kasılmalar olmaya başladı ama ellerimde hiç güç kaybı yok bi sıkıntı sorun yok sadece parmaklarda kasılma var yani uzattığım zaman parmaklar tam düz olmuyor bunun için bana el-gazı donanımlı kod verirler mi ?

Serebral palsi ve spastik paraparezi ile ÖTV'den muaf olur muyum?

Arkadaşlar S.a Engelli Raporumda Teşhis: SEREBRAL PALSİ+SPASTİK PARAPAREZİ YAZIYOR. ÖZÜR ORANI %40
HASTANEDEN EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİMİ BİTİRDİM KOMİSYONA SEVK'E GÖNDERİM RAPORLARIMI İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM VERDİM GECEN CUMA. KOMİSYON HEYETİNİ BEKLİYORUM ŞUAN. ARKADAŞLAR ORTOPEDİ ENGELİM VAR. HASTANE HEYETİNDEN BİRİ BANA DEDİ ÖTVSİZARAÇ ALABİLİYORSUN DİYE ORTOPEDİ ENGELİ OLDUĞU İÇİN SANA VERİRLER DEDİ. BENDE KOMİSYONA GÜVENMİYORUM Bİ YANDAN OLUMLU BAKIYORUM Bİ YANDAN OLUMSUZ BAKIYORUM VİCDANLI DÜRÜST BİRİLERİ OLSALAR AMMENA. ARKADAŞLAR BANA BİLGİ VERİRMİSİNİZ SİZLERDEN RİCAM.?
OturanBoğa Bülent Bey Sizin Ağzınızdan Dinlesem İçim Ferahlıcak ?

ortopedik engelli iseniz rapor oranına bakılmaksızın ötv indiriminden faydalanırsınız. raporunuza ötv indirimini işaretlediyseniz raporunuza engelinize göre gerekli kodların yazılması gerekiyor.
bu kodlar yazılırsa araç alabilirsiniz

ozgurmeric74 Abi hoşgeldin. Engellim ortopedik. her iki ayaklarım spastik doğuştan. bu 2 yıl içinde el aprmaklarımda kasılmalar oluşmaya başladı. Bu arada engelli raporun arkasında sadece Engelli kartı işaretli. Diğerlerinden hiç biri işaretli değil sorun olur mu ? Engelli raporumuda 2014'de çıkarttım bu arada

tekrar rapor isteyebilirler. isterlerse mutlaka ötv indirim kutusunu işaretle. engeline dair tüm kodları yazsınlar.
araç alırken gelir idaresi mutlaka raporunu görmek ister. kod yazması önemli.

ozgurmeric74 öTV İNDİRİM KUTUSUNU KİMİN İŞARETLEMESİ GEREKİYOR ? ENGELLİM VAR ZATEN MECBUR KOD YAZMALARI GEREKİYOR. MANUEL KULLANABİLİYORUM AMA ONLARIN GÖZÜNDE KULLANAMIYORUM. ELLERDE KASILMA VAR GAZ-FREN EL YAZI VERMELERİ GEREKİYOR OTOMATİK VİTES İÇİN KOD YAZMASI GEREKİYOR MESELA. DEDİĞİM GİBİ ENGELLİ RAPORUMDA ÖTV KUTUSU İŞARETLİ DEĞİL

tekarar rapor isteyeceklerdir senden. başvuru sırasında ötv indirimi kutucuğunu işaretlemezsen değerlendirilmedi. yazarlar. hangi amaç için istediğini kağıtta sorarlar .mutlaka hepsini işaretle.
işaretlersen gerekli kodları yazmaları gerekecek. ayrıca %40 rapor seni erken emekli yapar. vergi indiriminide al bence. gün ve yıl şartını sağlarsan vergi indirimi erken emekli yapar seni.

ozgurmeric74 Tekrar rapor isteyecekler dediğiniz bu engelli raporumu tekrardan isteyecekler ? Tekardan mı engelli raporu çıkartmak için heyete girmem gerekiyor sil baştan yeniden yani

ötv siz araç alabilmeniz için tekrar rapor çıkarmanız , ötv indirimi kutusunu işaretlemeniz ve rapora gerekli kodları yazdırmanız gerekiyor.

ozgurmeric74 Rapora gerekli kodaları İl Sağlık Müdürlüğü benim durumuma göre kod veriyor. Ötv siz araç almak için raporu dezelte bilirler mi yoksa tekrardan muayne olup heyete mi girmem gerekiyor ? Anlayamadım... ötv indirimi kutusunu işaretlemeniz gerekiyor diyorsunuzda abi bunu kiimin işaretlemesi gerekiyor il sağlık mı yoksa raporu çıkarttığım hastane heyetimi ?

hayır sizin rapora başvururken işaretlemeniz gerekiyor. çünkü işaretlerseniz sağlık kurulu rapora kodları yazar.

ozgurmeric74 Özgür abi yanlış biliyorsunuz bence... Benim bi kaç arkadaşlarımda raporda ötv indirimi işaretli olmadığı halde ötv'siz araç alabildiler. Rapordaki orana da bakmıyorlarmış bu arada.

ewet orana bakılmıyor. o halde dene inşallah alabilirsin. deneyimlerinide yazarsan sevinirim.hepimiz için bilgi olmuş olur.
doğruyu öğrenmiş oluruz.

oranın bir önemi yok ortopedik engelli iseniz alabilirsiniz

Üst Alt