Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik Paraparezi var. Engelli ehliyet sağlık raporu itirazı prosedürü..?

mehmet-41 Yarın Saat 10 da Özel Tertibatlı Araç Komisyon Heyetim var. Bazıları diyor alabilirsin bazıları diyor alamazsın kanunlara göre alabiliyorum her halükarda engellim var ve engellimde ötv'siz araç almaya hakkım var aslında. bilmiyorum ya yarın bakalım hayırlısı diyelim.

İl Sağlık Müdürlüğü benden tekrardan rapor isteyebilir mi ?

Arkadaşlar Mrb. Benim Engelli Raporumda sadece Engelli Kartı ibaresi işaretli diğer kutucuklar Değerlendirilmedi diye yazılı.
Rapor Tarihi 2014 de çıkarıldı. Ötv'siz araç için İl Sağlık Müdürlüğü benden tekrardan rapor isteyebilir mi ? %40 Spastik Paraparezi ve Ortopedi Engelliyim.

keşke tek bir raporla her şey olsa her şey için ayrı rapor alıyoruz sende tekrar rapor alacaksın

ALİ57 Hadi yaaa :( :( :( Çok üzgünüm şuan herşey Tokat gibi geliyor bi yerden sürekli olumsuz haber alıyorum. Yarın komisyonum var yarın ola hayrola.

yilmazthm21

Ehliyet almana mani bir durum yok. Yeter ki işini bilen, aklı başında, insan evladı birileri çıksın karşına!

Araç alımı içinse başka bir rapor alman gerekecek.

OturanBoğa Bülent abi Senin mesajın beni çok umutlandırıyor yardımcı olursanız çok sevinirim abi. Araç alımı için nasıl bir rapor almam gerekiyor. ? Detaylı bilgi verirmisiniz abim

yilmazthm21

Hele bir özel donanımlı araç için ehliyet işini hallet, diğeri sonrasının işi kardeşim.

Araç alımı için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu alman gerek. Raporda ekstremize kısıtlılıkların net olarak yazmalı ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi bulunmalı. Bu rapor ve ehliyetinle araç alımında ötv-mtv istisnasından yararlanabilirsin

OturanBoğa Bülent abi İSTANBUL SAĞLIK BAKANLIĞI Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık raporumu çıakrttım komisyona sevke işaretlediler. Raporun üstünde "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresini yazmadılar. Ben resimeleride atayim bi bakın

4Gr6oQ.jpg
[/url][/IMG]
1GvzOp.jpg
[/url][/IMG]
kXBVyA.jpg
[/url][/IMG] OturanBoğa

İl Sağlık Müdürlüğünden Kodlarımı Aldım. Şimdiki Süreç Nedir Me Yapmam Gerekiyor ?

Şimdi Ne Yapmam Gerekiyor Arkadaşlar ? ÖTV İndirimi Yararlanıp, yararlanmadığımı nasıl öğrenebilirim ?

01.01. Gözlük.

31.03 Pedallar ayak yardımıyla çalıştırılmadığında hızlanma sistemi ve pedalların tıkanmasını önlemeye ya da aktivasyonunu sağlamaya yönelik önlem.

32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi.

35.05 Direksiyon ve hız ile frenleme mekanizmalarının kontrolünü kaybetmeden idare edilebilen kontrol cihazları.

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz.

103.03* Yılda bir sağlık kontrolü.

78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir.

Yılda bir sağlık kontrolü neden gerekiyormuş?

selda* Sormadım. Ayaklardan engelim olduğu için ameliyat olup düzelme imkanım olduğu için heralde.

İnşallah iyileşirsiniz de aksi durumda her yıl kontrol, aynı süreci yaşamak resmen çile. Rapor konusuna gelirsek tam bir muamma, yanlış anlamadıysam elden gaz-fren tertibatlı, otomatik vites araba kullanır ibaresi ile ötv muafiyetli araç alınabiliyor. Raporunuzdaki ifade bu şekilde mi?

Önce emniyete gidip ehliyetinizi alın daha sonra bayiye gidip arabanızı alın

birkan01 bu raporla araç alınabiliyor mu, rapor formatlarını paylaşan kişilerin raporuna benzetemedim, eğer öyleyse iki defa rapor çilesi yaşanmamış olur

selda* birkan01 Benim İlk Ehliyetim bu arada. Ehliyetim yok. Sağlık raporunu çıkartım ötv den yararlanabiliyormuyum onu öğrenmem gerekiyor ?

Ortopedik engeli varsa ki var ehliyetinde de özel kodlar olduğuna göre bu arkadaş bir engelli. Engelli raporu sürekli ibareli olduğunu varsayarak konuştum. Ehliyetini eline alıp araç bayisine gidecek. ÖTV ile ilgili yazışmaları araç bayisi yapar. Senin raporuna uygun tadilatı da sana öneride bulunur fiyat söyler. Vergi dairesi ile araç bayisi muhattap olur raporda eksik yanlış herhangi bir şey varsa vergi dairesi araç bayisine o da size bilgi verir raporun neresinin yanlış olduğunu hastaneye gidip şunu yazdırırsan sorun ortadan kalkar gibi vs. vs. Sizde ona göre hastaneye gidip durumu anlatırsınız yardımcı olurlar.

birkan01 Abi Ortopedi engelim var. Raporum Sürekli. Ozaman fark etmiyor vergi dairesi yada bayiyede gitsem aynı şey. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için :)

yilmazthm21 Vergi dairesine şahsen müracaat edersen özelge gönderiyorlar Ankaraya ve 3-4 ay sonra cevabı geliyor. Ama araç bayisine gidersen onlar 3-5 günde dönüş yapıyorlar sana. Ben elimdeki arabayı satmadan alamayacağım için önce vergi dairesine gittim raporu değiştir derler belki hastaneye git gel zor olmasın diye ve vergi dairesi 3-4 aya cevap gelir dedi beklemedeyim :)

birkan01 ALLAH SABIR VERSİN ABİ :) YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUMM SAYENİZDE ÖĞRENMİŞ OLDUM YOKSA LAYLAYLOM İŞ YAPACAKTIK :)

RTX5HU.jpg
[/IMG]
DM5X8u.jpg
[/IMG]
A7pQWq.jpg
[/IMG]
BU RAPORLARA GÖRE BANA DETAYLI BİLGİ VERİRMİSİNİZ ABİLERİM ARKADAŞLARIM ?

il sağlıktan kodlar içeren raporumu aldım. Ehliyet ve vergi muafiyeti işlemlerim!?

Abilerim S.Aleyküm Yılbaşından önce Ehliyet için sağlık raporu çıkarttım. İl sağlık heyetinin verdiği kodlar; 01.01 - 102 - 78 - 31.03 - 32.01 - 35.05 - 103.03(Nöroloji) bu kodlarla [FONT=sans-serif] ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabiliyormuyum (Ortopedik engelliyim) ? Vergi Dairesi mi karar veriyor ?

Bu arada ehliyetim yok kursa yazıldım ehliyet için herşey sıfırdan başlıyorum bilgisi olan yardımcı olurmusunuz ? [/FONT]
@samet40 @cakirlarc

Önce ehliyetinizi alınız. Ardından Engelli sağlık kuruluna girip (Tam teşekküllü devlet hastanesi) oran da belirten, ÖTV istisnalı araç almanızı sağlayacak raporu alacaksınız. Bu raporda durumunuza göre tertibatlı/otomatik araç kullanabilir yazacak.

ARKADAŞLAR RAPORUMDA (H SINIFI EHLİYET - ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ) İBARELERİ DEĞERLENDİRİLMEDİ YAZIYOR. ÖTV İNDİRİMDEN ARAÇ ALIMINDA BENİ OLUMSUZ ETKİLER Mİ ? YAPILMASI NE GEREKİYORSA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. BENDE ONA GÖRE DÜZELTMEMİ YAPİM GEREKEN NE VARSA. SONRADAN BAŞIM AĞRIMASIN. SAĞLIK RAPORU ÇIKARTMAK İÇİN 2 AY UĞRAŞTIM ÇOK CİLE ÇEKTİM SONRADAN TEKRARDAN UĞRAŞMİM. ŞİMDİDEN TŞK EDERİM

doktorların bir cacık bildiği yok hepsi kibir küpü olmuş bu işe doktor karar vermemeli aslında yani zihinsel engelin vardır bunu anlarım yada gözünde onun dışında ortopedik engelde doktorluk bir durum söz konusu olmamalı doktor nereden bilsin özel tertibatları ama burası TÜRKİYE her şey normal artık

@hasato ya başkan haklı olabilirsin ama konu bu değil ki be babacım :/

[FONT=sans-serif]arkadaşlar engelli raporumda (h sınıfı ehliyet - özel tertibatlı araç) ibareleri değerlendirilmedi yazıyor. ötv indirimden faydalanan varmı böyle durumda ? [/FONT]

@cakirlarc

Başkan engelli raporumda (h sınıfı ehliyet - özel tertibatlı araç) ibareleri değerlendirilmedi yazıyor. İl sağlıktan gerekn kodlarımı aldım ehliyet için. Ötv muafiyeti için engelli raporumda bu söylediklerimin ibareleri gerekiyor mu ? [

yilmazthm21

İl sağlıktan aldığınız raporda hareket ettirici özel tertibat tanımları varsa hastane raporunda başka bir şey gerekmiyor. Maliye hastane raporuna bakmaz diye düşünüyorum bu durumda. Tertibat olacak çünkü. Tertibat yoksa otomatik vitesli aracın tertibatlı sayılması için hastane raporunda sol alt ekstremite sakattır ibaresi olmalı. O şekilde ötv mevzuatında yazan otomatik vites özel tertibat sayılır ibaresi yüzünde maliye indirimi vermeli.

Ehliyet için sağlık raporu çıkarttım. İl sağlık heyetinin verdiği kodlar; 01.01 - 102 - 78 - 31.03 - 32.01 - 35.05 - 103.03(Nöroloji) bu kodlarla ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanabiliyormuyum (Ortopedik engelliyim) ? Vergi Dairesi mi karar veriyor ?

Üst Alt