Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Spastik Paraparezi var. Engelli ehliyet sağlık raporu itirazı prosedürü..?

yilmazthm21
Burada yorumlanacak bir durum yok. Özelge talep etmişsiniz ve olumlu olarak sonuç gelmiş. Gider bir bayiye işlemleri yapar, aracınızı alırsınız.

Evet yorum açısından bir şey diyemeyiz, hakkını arayarak olayı kazandığını bizimle paylaşıyor sanırım, teşekkürler kardeş, tebrik ederim.

Ufukalp Herkesin bilgi sahibi olmasını düşünerek paylaştım burda gösteriş yapma zihniyetimiz yok. Benim raporumda ötv + özel tertibat ibaresi yok herkes farklı ağızla konuşunca özelge gönderdim emin olmak için bilgi almak istedim... suskun57 Teşekkür ederim çok sağ olun Allah herkese nasip etsin inşallah.

yilmazthm21
Estağfurullah kardeş şov falan demedim zaten. Kutu içine aldığım yer hakkında yorumlarınızı bekliyorum yazmışsınız ya, ibare yoruma gerek olmayacak kadar açık demek istedim.
Hayırlı olsun.

Ben emin olmak için sizlerin yardımlarınızla bilgi sahibi olmak için kutu içerine aldım mesele bu. Teşekkür ederim sağolun.

Merhaba Arkadaşlar,

Yeni üye olup,aranıza yeni katıldım. Yanlış bir şey yapmamak için sizlere sıralama konusunda danışmak istediğim bir durum var. Yeni yönerge ile baya da karışmış durumlar sanırım.

Ben işlemleri ilk defa yaptıracağım.

Ben de doğuştan gelen, ailemizde bulunan Spastik Paraparezi bulunmakta. Daha önce rapor vs çıkarmadım, sadece askerliğe elverişli değildir raporu almıştım.

Daha önce bizim durumu % 29 ortopedi engel oranı verilirken şuan 40 veriliyor zannedersem. Daha önce Gata'dan askerlik için aldığım rapor vardı, yeniletmek istediğim de %40 olarak verebiliriz dediler. Sanıyorum ortopedi de zaten oran aranmıyor du, yanlış mı biliyorum ?

ÖTV indiriminden yararlanıp araç almak istiyorum ben de ama sıralamayı nasıl yapmamız gerekiyor. Önce rapor alıp sonra ehliyete başvurup ondan sonra mı ÖTV başvurusu yapıyoruz ?

Ben de daha önceden aldığım normal B ehliyeti var, engelli değil. Biz de ki durum her sene daha kötüye gidiyor, kaslar güçsüz olduğu için. Ben bu ehliyeti nasıl yapmam gerekiyor ?

Önce ehliyet değişikliği için rapor alıp, sonrasın da ÖTV için de rapor alıp o şekilde mi araç alımı için başvurmam gerekiyor.

Sıralamayı nasıl yapmam gerekiyor?

Teşekkürler.

aydinmehmet

Aman, evdeki bulgurdan olmayın! Burası Türkiye...

Ehliyet için: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile var olan sürücü belgenizi değiştireceksiniz. Sürücü belgenize araç kullanırken ne tür özel donanımların aracınızda bulunması gerektiğine dair kısıtlama kodları yazılır.

Eğer kısıtlılığınz ötv'siz araç almaya uygunsa, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almalısınız. Raporda "özel donanımlı araç kullanması gerekir" ibaresi olmalı, uzuv kısıtlılığını gösteren tanı yer almalı, oran yazılmalı.

ehliyet ve raporla aracınızı alabilir duruma geleceksiniz. Siz bayi ile araç konusunda anlaştığınızda onlar raporu vergi dairesine gönderecek ve durumunuz için onay alacaklar...

Merhaba Arkadaşlar, dün genel engelli raporu için işlemleri yaptırmaya başladım ama tek doktora giremediğim için o son doktora girip Pazartesi, aynı gün saat 2 de kurula gireceğim söylendi.

Size danışmak istediğim konu şu; İlk vezne de ne için istediğimizi sordular ve kağıt verdiler, oraya ÖTV'siz araç alımı ve MTV indirimi diye belirttim, peki "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresini kime yazdıracağız ? Kurulda ki doktorlar mı yazıyor ?

Eğer onlar yazıyor sa, ortopedik engel olmasına rağmen yazmama ihtimalleri varmı, ya da bizim onlara orada bu tabir olmalı deme şansımız oluyor mu? Yazmazsalar ne yapmamız lazım ?

Aynı Hastane de çalışan arkadaşa sordum, tüm işlemlerin bitince kurula girmeden önce tekrar Vezneye geleceksin orada ki arkadaşlar açıklama kısmını yazacaklar dedi ? Bu doğrumu peki?

Teşekkürler

Merhaba Arkadaşlar,

Size danışmak istediğim bir durum var,

Ben de Spastik Paraparezi hastasıyım. Genel engelli raporumu çıkarttım ve raporda olması gereken hastalık tanısı, oran ve 'sadece hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanması gerekir' ibareli raporumu aldım.

https://hizliresim.com/qIgsqp

https://hizliresim.com/nXgduZ

Şimdi ehliyet değişimi yapacağım, Aile hekimliğinden sürücü engelli raporu başvurusu, hastaneye sevk alıp kontrol olucam, onlar da beni İl sağlık müdürlüğüne yönlendirip kodlarım verilecek, ve bu kodlarla gidip emniyet den yeni ehliyetimi alacağım.

Merak ettiğim kısım da burada başlıyor. Normal B ehliyetim var, Manuel ve otomatik vites kullanıyorum aktif olarak, Bana 10.02 - 78 - 101 - 47 kodlarını verseler yeterli olur mu ?

Aracı otomatik almak istiyorum ama bu kodlar araç alırken sorun yaratır mı diye de korkuyorum. Genel raporumda sadece sol ayak diye belirtilmemiş, yürüme bozukluğu diye geçiyor.

Tabi ki doktorlar elden kumandalı(32.01 gibi bir koddu sanırım) kodunu verirseler zaten yapabileceğim bir şey yok, bu şekilde alabiliyorum sanırım, ama durumuma bakıp dediğim gibi yukarıda ki kodları verirseler , araç alımında bir sorun yaşar mıyım ? Yani seni sadece otomatik vites kurtarmaz, başka aparat ta gerekir diyerek sorun çıkarır mı maliye ? Raporunla ehliyetin uyuşmuyor gibi yani ?

Çok teşekkür ederim şimdiden.
Ufukalp abi size de özelden yazmıştım ama sanırım mail kutunuz dolu ya da gözden kaçtı. Sizde fikrinizi söyleyebilirseniz mutlu olurum.

OturanBoğa

Merhaba Hocam,

Bu sabah mesaj geldi İl sağlıktan, Cuma günü gireceğim inşAllah kurula. Daha bir şey yapamadım yani, beklemedeydim.

İstanbul da kurula giren bir çok arkadaştan öğrendiğim kadarı ile konuşma fırsatımız oluyormuş, ben hiç riske girmemek için 32.01 kodunu yazdırmayı düşünüyorum ama forumdan olsun, dışarıdan olsun çoğu arkadaş otomatik alabiliyorsan al, fazladan kod yazdırma, raporun geçerli senin diyorlar ama bilemedim açıkcası. :)

Hayırlısı bakalım.

OturanBoğa
Tekrar Merhaba,

Bugün kurula girdim,

102 - 47 - 78 - 32.01 - 35.05 kodları verildi.

Forumda bazı arkadaşlar 33.01 den sorun yaşadığı için kadın hocaya durumu söyledim, yok 32.01 yazıyoruz zaten dedi, çıkınca 35.05 ininde olduğunu gördüm, yine forumdan @yilmazthm21 arkadaşa da aynı kodları vermişler , o bayi ile görüşmüş ama neticesi ne oldu bilmiyorum.

Bazı arkadaşlar 32.01 ile aynı diyor yazmış 35.05 için net bilgi yok, yaptıran var mı acaba arkadaşlar ? Eğer çok pahalı veya yapılmayan bir şey ise zamanı geçmeden itiraz etmek istiyorum duruma göre.

DÜZENLEME: Ümraniye TSE ile görüştüm, 35.05 in anlamı silecek kolları, 32.01 tek elle gaz-fren kontrolü yapılırken, aynı anda silecek çalıştırmanız gerekirse sol elinizi direksiyondan ayırmamak için verilen kodmuş. Silecek kolunu sola almanız yeterli dedi.

Aparat olarak ta ben açıklamasını yapmadan karşı tarafta bana aynı bilgiyi verdi.

Üst Alt