Ben tam 16 tane doktora gittim hepsi farklı konuşuyor
. Bana dediler bacaklarının tutamaması lazım , zekâ geriliği olması lazım ve boyunun uzamamış olması lazm dediler.
Benim boyun 1.68 bacaklarım gayet iyi tutuyor (bacaklarimdan muayene edip hımm diyip 1 buçuk saatlik bir mr istediler.)
Ve Üniversite mezunuyum . Doktorların söylediği belirtiler yok fakat mr röntgen hepsinde hastalık gözüküyor.
Aynı zaman da kistik bit görünüm de var omuriliğime yapışan.
Skolyoz a da baktılar biraz var dediler.
Yani benden ürodinami testi istediler bunu yaptırmam gerekiyormuş. Bu hastalığa kasık altı hastalığı deniyormuş daha çok belden aşağıya etki yaptığı için . Bayan olduğum için bu halde hamile kalmakta sorun yaşayabilirsin dediler . Ve ben çok çaresizim.
Ürodinami den sonra ise hamilelik durumunu kesinleştireceklermiş.
Ürodinami dedikleri test ise devlet hastanelerinde yok .Özel hastahanelerde ise 900 tl den kapı açıyorlar. Onu dışında muayene ücreti aliyorlar 100 tl civarı birde idrar tahlili yapıyorlar. 1 haftalik bir ilaç veriyorlar sonrasında ürodinami için ultrason şu bu derken 1500 tl ye yakın fiyat verdiler. Ben ise maddi anlamdaki sıkıntımdan dolayı bu testi yaptıramadm.
Ben çok ama çok kararsızım ameliyat konusunda. Doktorların bütün dediklerini yazmak isterdim ama inanın gerçekten piskoloji bozar derecede .
Merhabalar çok çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin inşallah.
Bana ileride erken yaşta kemik erimesi , erken yaşta altına kaçırma gibi problem olabileceğini söylediler. Benim ablam bu hastalıkla doğmuş kese varmış almışlar ve 14 15 yaşlarına kadar altına kaçırdı. Dediğim gibi benden ürodinami istemelerinin sebebi de bu zaten . İlk Doktora gittiğim sordukları soru şunlar oldu ;
* İdrarı nı yaparken zorlanıyor musun ?
* İdrarı nı tamamen yapabiliyor musun ?
* İdrar yaparken bacakların titriyor mu ?
* Kabız veya ishal oluyor musun ?
Bu ve bunun gibi sorulardı.
Ben zaten böbrek şikayeti ile gittim belimdeki lekeli gören doktor beni aynı süre içerisinde genel cerrahi ye yolladı oradaki doktor da hemen beyin cerrahiye götürdü neye uğradığımı şaşırdım.
Şöyle bir durum da var . Doktorlar soru soruyorlar ama ben cevaplayamyorum çünkü ben de onlarla aynı zamanda öğrendim. İnsanız sonuçta illaki bacağımz kasılır illaki bazen idrar da zorlanırz ama ben bu hastalıktan haberim olmadığı için düzgün cevap veremedim yani .