merhaba herkeze gecmiş olsun,
40 yaşındayım;BENDE
KAPALI GIZLI SPINA BFIDA VAR:
sırtımda kıllanma ile doğmuşum o zamanlar anlamamışlar (ailem doktora goturdugu halde ben demişler)
dogustan kalçam yarım çıkık ve cıkık olan bacak 1-1,5 cm kısa, 13 yasında kalca amelıyatı oldum;
2010 yılında yani 35 yaşında ilk bel boyun sırt mr cekildi; hafif skolyoz ve kapalı spina bifidayı biliyordum zaten buna ek olarak
omuriligimde : diyastometamyeli, gergin omurilik ve kucuk syringomiyeli cıktı,
şikayetlerim; tüm vucudum agrıyor, sankı cenemden asagısını birseyler sıkıyor birseyler tutuyor , vucudum bir bataklıga yapışmış gibi
omurgada hassasiyet var, ayak diz bel sırt omuz eklemlerımı sankı bırsey yapısmıs beton dokulmus gıbı 1 dk ayakta durunca hemen topuklarım agrıyor, sabah yorgun kalkıyorum, en önemlisi çorap ve ayakkapı gıyınce ayaklarımda bir bataklıgın ıcındeymıs gıbı sıkısıklık hıssı var sankı ayakkabı sıkıyormus gıbı beton dokulmus gıbı ayakkabıyı cıkarınca bıraz azalıyor corabı cıkarınca daha da azalıyor, daha da rahatlıyorum, aynı sekılde dızdede pantolonu sıyırınca diz agrım azalıyor, ust bedende de elbıse yokken daha rahatım aksı halde batma turunde bıg agrı oluyor,
nörolojik muayene normal cıkıyor emg sep vs normal cıkıyor, butun bunları omuriligimdeki anaormallıklere baglayan doktor da oldu, bunlar mınımal seyler dıyen de oldu, nörapatik agrı dıyen de oldu, tüm nöropatik ağrı ilaçlarını yani baska bir değişle tüm epilepsi ilaçlarını kullandım ama bı degısıklık yok, ,
omuriliğinde bu tur anormallıklerı olan ve buna benzer şikayetleri olan var mı ?