Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan 3737 günle memuriyete girersem eğer emeklilikte 1261 gün şartı mı aranır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
651
Reaksiyonlar
385
İlk SSK girişim....: 01.10.2003 tür.
İlk Emekli Sandığı...: 04.06.2007 dir.
SSK(2612)ve EMEKLİ SANDIĞI(1125)...: Toplam 3737 gün

EĞER MEMUR OLUP EMEKLİ
OLMAK İSTERSEM SON 7 YIL
İÇİNDE 1261 GÜN ŞARTI ARANIRMI?

ayDÜNYAvazo
Son 7 yıl içinde 1261 gün prim hangi statüde ödenmişse o statüden emekli olunur.

Memur olunca hangi girişime bakılır?
İlk SSK girişime yoksa ilk Emekli sandığı girişimemi?(Çünkü daha önceden birde EMEKLİ SANDIĞI girişim (04.06.2007) mevcuttur)

Birde SSK lı iken %80 vergi indirimim varken,
Memuriyete girişle birlikte %70 olan rapor oranım,(Atamam yapılırken memuriyete girişteki rapor oranımdır)
SİZCE VERGİ İNDİRİMİ DURUMUM MEMURİYETTE NASIL ŞEKİLLENİR? (Memuriyetle birlikte vergi indirimi oranımda bir değişiklik olurmu hiç?)

ayDÜNYAvazo
Hangi statüde olursa olsun ilk girişin esas alınır tabi ki.
Emeklilik tarihinde son 2520 primin fazlası hangi statüden yatmışsa o statüden emeklilik gerçekleşir.
Eski vergi indiriminiz sürekli ise ve size yeni rapordan sonra maliyeden herhangi bir bildirim olmadı ise kullanabilirsiniz.
Sonradan bir geri iade talebiyle karşılaşmamak için yine de ilgili vergi dairesine vergi indiriminizin akibeti konusunda danışabilirsiniz.

Ufukalp
%80 vergi indirimi oranım sürekli. Birde %70 oranlı raporu EKPSS 2018 e girmek için almıştım ve bu oranla sınava katıldım.

04.06.2007 yılındaki EMEKLİ SANDIĞI girişimin ve 1125 günlük 4C hizmetlerimin bana herhangibir konuda faydası olurmu?

ayDÜNYAvazo
Faydası olur mu ne demek, emeklilik için gerekli prim gün sayınıza onlar da dahil edilecek, hizmet birleştirme yapılacak.

Sayın Ufukalp
O zamanki EMEKLİ SANDIĞI girişimle yeni oluşacak EMEKLİ SANDIĞI girişim konusunda ne gibi bağlantılar kurulur? Bana ekstradan bi faydası olmaz mı?

ayDÜNYAvazo
SSK olsun emekli sandığı olsun bütün günleriniz geçerli zaten. Hangi statüden emekli olursanız olun toplam günleriniz esas alınacak.

Ufukalp

Tamamdır. Son 7 yıl içinde 1261 gün kuralına göre emekli olacağım 4C yani emekli sandığı için. O zaman tarafıma EMEKLİ SANDIĞI hükümlerince yaşlılık aylığı bağlanmış mı olacak?

Memuriyette, Diyelim o zaman %70'le vergi indirimi ile emekli olursam TOPLAM ne kadar prime ihtiyacım olur? (Halihazırda Ssk:2612 gün, Em.sand:1125 gün, o zaman 1261 günde memurluk hizmetim olsa TOPLAM:4998 gün yapar. Bu yeterli olurmu o zaman YAŞLILIK AYLIĞI ile emekli olmak için)

Birde bu maaş bağlandıktan sonra özelde maaş kesilmeden çalışmaya devam edebilirmiyiz?

ayDÜNYAvazo
Kaç mesajdır yazışıyoruz ama anlaşamıyoruz nedense.
2612 gün SSK, 1125 emekli sandığı, toplam 3737 gününüz var, neden 1261 daha toplayıp 4998 yapıyorsunuz anlamadım.
"1261 gün de memurluk hizmetim olsa" demiş ve toplamışsınız. O 3737 nin içinde 1125 gün memurluk hizmetiniz zaten var.
Ayrıca memurlar vergi indirimi ile emekli olamazlar. Siz 2008 öncesi girişli olan eski memur olarak 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesine tabi olacaksınız.
Bu da çalışmaya başlamadan önce raporunuz olup olmadığına göre değişiklik gösteriyor.
İlgili maddeyi aşağıya alıyorum, kendinize uygun şekilde yorumlarsınız.

Bu Kanun'un yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az %40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanun'un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) %50 ila %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,

b) %40 ila %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır

İlk raporumu 2009 yılında aldım.
Yani ssk girişinden 6 yıl sonra almış oldum.
Vergi indiriminide 2015 yılında aldım.

Sayın @Ufukalp

İlk emekli sandığı girişim(04.06.2007) yönünden 5434 sayılı kanunamı tabi olacağım ben. Tekrar 4C (emekli sandığı)na tabi çalışırsam eğer 04.06.2007 tarihi hizmete başlama tarihim kabul edilecek ve 5434 sayılı kanun kapsamındamı sayılacağım ben acaba.

Bu konuda bilginiz varmı acaba?

O zaman bana 5760 gün prim yeter eğer memur olursam.

Ssk=2612 gün,
Em.sand(eski)=1125 gün
Ask.borçl=450 gün

Toplam olarak ise,
2612(+)1125(+)450=4187 gün yapar.

Geriyede kaç gün eksik primim kalır,
5760(-)4187=1573 gün eksik primim ortaya çıkar.

5434 sayılı kanun ile 5510 sayılı kanun arasındaki en büyük fark nedir acaba?

ALO170: 2008 Ekim den önce Emekli Sandığı girişin olduğu için 5434 e tabi olacaksın.

ALO 170: le görüştüm.
5434 mü
5510 mu

ALO170:SSK girişin nedir? Kaç gün primin vardı?
BEN: 01.10.2003 SSK toplam 2612 gündür.

ALO170:Emekli sandığı girişin nedir? Ne kadar hizmetin vardı?
BEN: 04.06.2007 emekli sandığı toplam 1125 gündür.

ALO170:Toplam primin 3737 gün yaptı. 450 de askerlik borçlansan 2612+1125+450=4187 toplam prim gün yapar.

BEN :Bu arada engelliyim. Yüzde 70 engelli raporum vardır. İlk engelli raporunuda 2011 de aldım.

BEN: Pekala ben tekrar memur olup emekli olmak istersem hangi kanuna tabi olacağım? 2008 Ekim'den önce hem SSK girişim var hemde EMEKLİ SANDIĞI girişim vardır.

ALO170:5434 SAYILI KANUNA TABİ OLACAKSIN.

İlk ssk girişim: 1 EKİM 2003

EMEKLİ SANDIĞI: 4 HAZİRAN 2007
EMEKLİ SANDIĞI ÇIKIŞ: 17 KASIM 2009
EMEKLİ SANDIĞI TOPLAM PRİM GÜNÜ (1125 gündür)
EMEKLİ SANDIĞINDAN SAĞLIK NEDENLERİNDEN DOLAYI AYRILMAK ZORUNDA KALDIM.

HALEN SSK lı OLARAK ÇALIŞMAKTAYIM.
SSK DA İSE TOPLAM: 2612 günüm vardır.

TOPLAM PRİMLERİM: 3737 gündür.

Ekpss 2018 sınav sonucu ile atamam yapıldı. Nasipse göreve başlarsam eğer ne gibi haklardan faydalanabilirim. İlk engelli raporunuda 2012 de aldım. Ssk lı iken vergi indirimi oranım %80 dir.

5510 un ne gibi dezavantajları vardır emeklilere.

Emekli sandığında çalışırken ve
Emekli olurken benim durumum ne olur?

2007 de EM.SAND. girişi ve 2009 da bu görevden ayrılan kişinin 2019 da memur olması?

KONU:
2007 ile 2009 arası uzman erbaş olarak görev yaparken TSK dan sağlık nedenleri ile ayrılmak zorunda kaldım. EMEKLİ SANDIĞI toplam prim günüm/fiili hizmet zammı dahil 1125 gündür. Anladığım kadarıyla bu tarihler arasında 5434 SAYILI KANUNA TABİYDİM.
SORU:
O zaman 5434 tabiydim diyelim. Ben eğer EKPSS 2018 atama 2 ile atanırsam hangi kanuna göre EMEKLİLİK ve diğer haklarım şekillenecektir. ( Bu arada ssk toplamı 2612 gündür ve ssk girişim ise 1 EKİM 2003 tür. İlk engelli raporu yılı 2012 dir. Ssk lı olarak Vergi indirimi oranı %80 ve yılı ise 2015 tir.
ÖZET:
Toplam 3737 gün primle EMEKLİ SANDIĞINA TEKRAR GİRİŞ YAPARSAM EĞER
NE KADAR PRİMLE ve
NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

ayDÜNYAvazo
SGK haklarınız ve Emeklilik durumunuz 5434 sayılı yasaya tabiidir. Ekps ile başlarsanız emekli olmak istediğinizde yeni Rapor çıkarıp ekpps ye girişte ve emekli olurken alacağınız rapor tekrar SGK kurulunca incelenir

Emekli sandığına tabi çalışanların Tescil ve Hizmet bileştirme yapması ne demektir?

Emekli sandığına tabi çalışanların TESCİL ve HİZMET BİLEŞTİRME yapması ne demektir. NE YAPMAMIZ GEREKİR. Tescil ve Hizmet bileştirme yapılmış olduğunu nereden görebiliriz Ve takip edebiliriz?

UZUNCA BİR AÇIKLAMA YAPARMISINIZ?

ayDÜNYAvazo
Tescil emekli sandığına 4 c kaydının ve bilgilerinizin işlenmiş olması, faal olması demektir. E devlet de '' 4 c Tescil Kaydı'' tıklayıp bilgilerinizi ve aktif çalışan şeklinde yazar. '' SGK Tescil ve Hizmet Dökümü '' kısmı da tarihler ve PRİMLERİNİZİ, edevlete HİTAP HIZMET DÖKÜMÜ yazıp Hizmet birleştirme yıl ay gün olarak görünür

Hizmet birleştirme SSK, Bağkur hizmeti varsa emekli sandığı hizmetine birleştirilmesidir. Daha önce yaptırmamışsanız önce kurumunuzun insan kaynakları birimine danışıp hangi sgk kolunda hizmetiniz varsa oraya gidip ıslak imzalı mühürlü prim ödeme dökümünün olduğu evrağı alır. Kurumunuza da dilekçe verip hizmet birleştirmesi yaparsınız. Kurumunuza insan kaynakları bunun için size bilgi verecektir matbuu form varsa istersiniz.
Faydası primler emekli sandığı olarak birleşir. Emekli sandığı hizmetinden sayılır. Ayrıca derece kademeniz ilerler.

Askerlik, ücretsiz izin, doğum izni gibi birleştirilebilir kısımlarda vardır. Bunlar HİZMET BORÇLANMASI dır.

Son düzenleme:
Müracaat ettikten sonra,
bu işlemlerin yapıldığını biz nerden anlarız?

Benim ilk ssk girişim 2003 tür. Ssk da toplam 2612 primim var. Emekli sandığı girişi
1.giriş......04.06.2007
2.giriş......15.04.2019'dur. EMEKLİ SANDIĞI TOPLAM PRİM GÜNÜM İSE FİİLİ HİZMET ZAMMI İLE BİRLİKTE toplam 1125 gündür.

TOPLAM PRİMLERİM 3737 gündür.
Buna göre ben tescil ve hizmet bileştirme ne anlama gelmektedir? BANA NE GİBİ FAYDASI OLUR?

Memurluktan önceki %80 vergi indirimini şimdi Emekli Sandığında kullanabilecekmiyim?

2.defa memuriyete giriş yaptım, 15.04.2019. Daha önceden SSK lı iken almış olduğum %80 vergi indirimim mevcut. Şimdi bu VERGİ İNDİRİMİ raporunu aynen olduğu şekilde EMEKLİ SANDIĞI ndada kullanabilirmiyiz?

evet kullanbılırsiniz bulunduğumuz maaş birime iletişime geçin onlar üst yazıyla vergi dairesine işleminizi gerçekleştirecekler

%80 OLAN Vergi indirimi raporumu KURUMUN mali işlerine verdim. Ayrıyettende vergi indirimi raporunun üst yazısının fotokopisinide verdim.
@enes75 tescil ve hizmet bileştirme hakkında bilgin var mı?

@mustafa şahinn senin bilgin var mı?

Hizmet birleştirme çok bomba bir şey değil, emekli olurken zaten birleşecek olan hizmetlerinizi önceden birleştirmek demektir. Yalnız sizi uyarayım anladığım kadarıyla eski memursunuz hizmet birleştirmeden sonra maaşınız düşecek.

Hizmet birleştirme sonrası derece kademe ilerlediği için ilk ay 3 beş lira düşer o da sonra fazlası ile artar. Primler 4c ye birleşmiş olacağından derece kadronun ilerler yeniden derece kadro hesaplanır geriye dönük olarak hesaplanır emekli ikramiyesine de katkısı olur. Uzun vadede zararı yok faydası var.

Teşekkür ederim @Kederli303 anladım.

Bu işlemi görevde iken istediğimiz zaman başlayabilirmiyiz?

Emekli Sandığı'na iki farklı tarihte girişim varken emeklilikte hangisi geçerli olur?

%80 VERGİ İNDİRİMİM VAR.

İLK SSK GİRİŞİM....01.10.2003 'tür.
Ssk da TOPLAM.....2612 gün primim var.

Emekli sandığına 2. Girişim ise 15.04.2019 'dur.
Emekli Sandığında TOPLAM.......1162 gün primim vardır?

BEN EMEKLİ OLACAĞIM ZAMAN HANGİ GİRİŞİM KABUL EDİLECEKTİR?
04.06.2007 ve 15.04.2019 Emekli Sandığı girişim varken, Emeklilik Zamanı hangi giriş?

Üst Alt