Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan 3737 günle memuriyete girersem eğer emeklilikte 1261 gün şartı mı aranır?

Şuan KAMU da çalışmaktayım.

Engelli Raporlarım da şöyle 2019 da kamuya girerken %70 ti. Daha sonraki aldığım raporda ki oran ise %65 idi. HİTAP PROĞRAMINDA %70 Engelli diye kayıtlı.

SSK hizmetlerim HİTAP PROĞRAMI na işlendi (7 YIL 3 AY 5 GÜN (2615 gün) olarak) bunda sorun yok. İlk SSK Girişim= 1 EKİM 2003 tür.
İlk EMEKLİ SANDIĞI Girişim= 4 HAZİRAN 2007 ile 17 KASIM 2009 arası SÖZLEŞMELİ OLARAK ORDU da görev yaptım ve ayrıldım.
2.EMEKLİ SANDIĞI Girişim=BUNA ekpss İLE ATANDIM= 15 NİSAN 2019 dur (EMEKLİ SANDIĞINDA TOPLAM 5 YILIM VAR)

Sorularım ŞİMDİ.
1-HİTAP PROĞRAMINDA EMEKLİLİKTE 15 YILA TABİ OLDUĞUM YAZMAKTADIR. 15 YIL DEMEKLE NEYİ KASTEDİYOR, 5400 PRİM GÜNMÜ DEMEK ANLAMINAMI GELİYORKİ.
2-İLK EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM 2007 OLDUĞUNA GÖRE BEN EMEKLİLİKTE 5434 S.K. TABİ OLARAKMI EMEKLİ OLACAĞIM.
3-BEN NASIL EMEKLİ OLACAĞIM MALÜLENMİ/ENGELLİ EMEKLİLİĞİMİ? BEN MALÜLEN EMEKLİ OLMAK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ sgdp ÖDENEREK özel sektörde çalışmakta istiyorum ben.

Son düzenleme:
Simdi telefondan girdigim.icin mesaj yazarken sorularinizi goremiyorum o yüzden aklimda kaldığı sekilde yazip sonra tekrar bakarak cevap vermeye çalışacağım
Malulen emekli olmayi istiyorsaniz, buna zaten siz basvuru yaparsiniz kimse durup dururken gel malulen emekli.ol demez. Onun da şartları vardir bakalim.o.sartlara ne kadar uyuyorsunuz o da araştırılması gerekir.
Erken emeklilik dedigimiz de zaten engelli emekliligidir ve yüzde 70 icin 15 yil 3960 gündür.
Siz bu sekilde emekli.olup.sonrasinda destek primi ödeyerek özelde de calismak istiyorsunuz anladigim kadariyla. Bu mümkün sizin icin.
Simdi yazarken emekli sandigi diye ayirmaniza gerek yok zaten kamu dediğinizde anlasilir yine söylüyorum sgk çatısı altinda toplandigi icin ben ayirmayi doğru bulmuyorum emeklilikte bu isi yapan memur arkadaslar bilir onun ayrımını o yüzden ssk/es diye ekstra belirtmemize gerek yok
Siz 5434ten emekli olmazsiniz, 2008 Ekimden önceki özeldeki çalışmalarınızı zaten hizmet birlestirmesiyle saydirmissiniz. Emekli olurken toplam yatırdıginiz primler göz önüne alınır. Illa şu yasaya gore emekli olacaksınız diyemeyiz. 5434 sk ve 5510 sk gereği ikisi birlestirilerek bir maas hesaplamasi yapilir size. Onun da detaylarını yine sgk uzmani kisiler yapar ben sgk uzmani degilim, personelde calistigim ve calisma ekonomisi okudugum.icin bilgim.dahilinde size yardimci olmaya çalışıyorum.
Detaylara takılmayın, sgk ile görüştünüz mü?
Hitapta 15 yil diyorsa ve siz de 3960 gün primi doldurduysaniz, emeklilik ihtimaliniz olabilir diye düşünüyorum.
5434 ve 5510 sk gereği yatirdiginiz primler de maas bağlama oraninda dikkate alınır ve muhtemelen 5510 sk gereği emekli olabilecek birine göre daha yüksek maas alırsınız diye düşünüyorum.
Simdi mesajlariniza baktim yine, emekli sandigi kisimlari kafa karıştırıyor. Sözleşmeli personel.olmaniz cok önemli degil bence, önemli olan primlerinizin yatirilmis olmasi ve 5400 nereden cikti onu anlamadim
Siz zaten 2019da atanmasaniz da belki emekli olurdunuz 3960 günden, Sgk ile görüşmenizi tavsiye ederim size daha net bilgiyi onlar verebilir.
Ve baska bir tavsiye, akliniza takilan bir sey icin burada konu acmaniz size yardimci olunacagi anlamina gelmez. Biraz internette arastirma bile yapsanız sorulariniza cevap alabilirsiniz ya da sgkya giderek de daha kesin cevaplar alabilirsiniz.

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 YIL hizmeti doldurduğunda emekliliğe hak kazanır."

Bu şekilde bir ibare var HİTAP ta. 15 yıl derken neyi kastediyor.
15 yıllık yani 5400 gün prim anlamına gelmezmi?

Bu 15 yıl hesabında hangi girişim dikkate alınacak?

Pekala benim kaç gün primim olması lazım?

1261 gün prim şartı yokmu bende? Birde Askerlik borçlanması yaparak primlerimi arttırabilirmiyim?

15 yil calisma - 3960 gün prim yatirilmis olunmasi gerekiyor. Şimdi kamuda kisiler ücretsiz izin harici pek uzun süre sigortasiz kalmaz o da zaten kadinlarda dogum sonrasi kullanilirsa olur, erkeklerde de askerlikte.
Yani siz 15 yil =5400 gün diye düşünmeyin
Kamuda kesintisiz calisabilirsiniz ama özelde belki 10 is yeri değiştirmiş de olabilirsiniz örnek veriyorum her birinde 1 sene çalışsanız 3600 gun eder yani primleri doldurmak icin toplam 11 yil bilfiil calismaniz gerekir. Özelde issiz kaldiniz, is bulamadiniz ne bileyim primleriniz eksik yatti vs derken 15 senede de doldurabilirsiniz size devlet 15 yil calisma şartı ararım primin de 3960 gün olacak demis.

Hitapta ilk ise giris tarihi memuriyet tarihi olarak görünür ama aslında emeklilik işlemlerinde ilk sigortalı olduğunuz tarih gecerlidir. Tabii staj olmayacak bir de 18 yas oncesi ne kadar sayilir ondan da emin değilim.
Yani şu anki sartlara göre siz 3960 günü tamamlamissiniz zaten. Sgk ile.gorusun ben emekli olabileceğinizi düşündüm ama benim de bilmediğim baska detaylar olabilor. Ilk sigortalı ise girisiniz 2003tu diye hatirliyorum yani 17 sene olmuş. 15 yılı geçmiş, priminiz de 3960ın üstünde.
O yüzden sgk ile görüşün diyorum çünkü ben de sizi yanlis yönlendirmek istemem
Askerlik borclanmasi ister yapin ister yapmayın bence bosa para ödemeyin gerek yok zaten priminiz tutuyor.

1261 de nereden çıktı onu anlamadim
Cok fazla ince detaylara girip hem kendi kafanizi karistiriyorsunuz hem de benim gibi yardimci olmak isteyenlerin de kafasi karisiyor
Konuyu bilmediginiz için kendinizce varsayimlarda bulunuyorsunuz ama bu sekilde daha da karisir, ben de elimden geldiğince bildiklerimi paylaştım ama sizin yazdiklariniz inanin gerçekte olmayan seyler
Tahmin/varsayim/ yorum yapmadan soru sorun cevaplari da oldugu haliyle kabul.edin
Kafaniz karismasin

Son 7 yıl içinde Son 3 buçuk yıl(1261 gün) EMEKLİ SANDIĞI olmalı diye biliyorum ben. gul2011

Bu şartlarla emekli olan yokmu 1261 gün şartı ile.

Arkadasim bunu nereden biliyorsunuz kaynak belirtin öğrenelim
Bir de madem biliyorsunuz bize neden soruyorsunuz?
Bana hic bilgisi olan biri gibi bir izlenim vermediniz tam tersine cok çıkarımlarda bulunan, kafasi karisik ve insanlarin da kafasini karistiran biri izlenimi verdiniz
Somut verilerle konuşalım
Burada kimse sgk uzmani değil
Bilgisi olanlar da yazmis sırf konu nereden nereye gelmis diye en bastan okudum yorumları
Burasi engelli platformu, öyle sizin sordugunuz sorunun birebir karsiligini yasayan insan bulamazsiniz
Hadi buldunuz diyelim son sorunuzdaki gibi birini, onun yaşı, raporu, hastaligi vs farkli olur yine sartlari farkli oldugu icin yapilan islem degiskenlik gösterir.
Gidin sgk'ya işi uzmanina sorun
Ben 1 ay icinde kac kez sgkya gittim sırf is yeriyle ilgili, bilen yardimci oldu bilmeyen bilene yönlendirdi ve kurumlar arasi bile.isleri telefondan yürüttüm yani demem o ki işi ehline birakmak lazim.
Sgkya gitmemekte direnmeniz neden?

Ayrıca takmissiniz bir emekli sandigi diye.
Emekli sandigi diye bir sey YOK!
Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altinda hepsi toplandı.
Konu hakkinda ne kadar bilginiz olmadığı buradan anlaşılıyor.
Kamuya atanmadan önce özelde çalıştım demeniz daha mantıklı emekli sandigi diye bir sey yok artik.
Sgk kendi icinde bunu bolebilir ya da kodlayabilir ama bu sgk uzmani haricindeki vatandasin ayrim yapabileceği bir sey degil şu an siz bir kanuna göre (5434 sk veya 5510 sk) kamu calisanisiniz.
Kaynaginizi belirtin ona gore konusalim

Son düzenleme:
Bilen bir kimse yokmu? 1261 gün prim şartı yokmudur?

YANİ 3 BUÇUK YIL.

Bilen bir kimse yokmu? 1261 gün prim şartı yokmudur?

YANİ 3 BUÇUK YIL.

Buna mi takildiniz Allah askina o kadar sey yazdim umrunuzda değil yazdıklarımin onda birini dikkate almamissiniz buradan sgk uzmani gibi size özel cevap verelim istiyorsunuz lütfen tekrar söylüyorum sgkya gidin ya da bagli bulundugunuz yerdeki sgkyi arayin sizi yönlendirirler

https://www.memurlar.net/haber/8014...met-birlestirme-islemindeki-farkliliklar.html
Burada son yedi yılda 1261 diyor sanirim siz googledan gördüğünüz herseyi kendinize göre yorumladiniz
Bu aynı internetten hastalik belirtilerini okuyup kendine teşhis koymak gibi, doktora gitmeyi de reddediyorsunuz (yani sgkya gidin sorun diyorum bundan imtina edip buradan insanlar size cevap versin diye hap bilgi istiyorsunuz)

O yazida ekran görüntüsü aldim ama ekleyemedim
Son yedi yılda 1261 gun bir statüde çalışmis olma sartindan bahsediyor siz zaten kamuda o sayiyi doldurmadiniz mi? Inanin o kadar cok detay verdiniz ve sordunuz ki gecmise dönük yazilariniz aklimda kalmadi

"Son yedi yıllık hizmetleri içerisinde hizmet süresi fazla olan statü esas alınır. 2 statüde, yani işçi veya Memur olarak çalışmaları olan kişinin son 7 yıl içerisinde 1260 gün ve daha fazla hangisinde geçmişse o statüden emekli olabiliyor. 20 yıl işçi, 5 yıl da memur ise memur olarak emekli olabilir, işçi olarak emekli olabilmesi için memurluktan ayrılıp en az 1260 gün ve daha fazla işçi olarak çalışması gerekir."
Yani memur olarak da emekli olabileceğinizi düşünüyorum ben daha önce de yazmistim zaten 15 yil, 3960 prim gününüz dolmuş emeklilik icin demistim hala siz kaale almayıp baska donelerle geliyorsunuz ne istediğinizi anlamadim

Sen cevap yazma lütfen gul2011
Bilen birileri yazarsa sevinirim.

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 YIL hizmeti doldurduğunda emekliliğe hak kazanır."

1261 gün prim şartı yokmu bende? Birde Askerlik borçlanması yaparak primlerimi arttırabilirmiyim?"

Bakin ben hitap egitimleri aldim yani hitaptaki ibareleri biliyorum anlamlarini da kendim de bir engelli personel oldugum icin, sorunuza burada herhangi biri cevap veremez ben verebilirim eger çözüm istiyorsanız oyle sen cevap yazma demekle olmuyor
15 yıl = 5400 gün değildir!
Önceden yazdigim gibi 3960 gün primi doldurdunuz mu?
Ve ilk sigorta tarihinizle 3960 günü tamamlamaniz arasinda 15 yillik süre gecti mi?
O zaman emekli olabilirsiniz

Bir daha yazmayacagim bu son
Şayet bu sorulariniza cevap verecek sgk uzmanlığı olan varsa buyursun
Bir hafta sonra bakacagim bu konuya sirf merakimdan
Bakalim.sonuc almis olacak mısınız?
Hala bir detaya takılmış, burada uzman olmayan insanlarin size hap bilgi vermesini ve size kesin emekli olursunuz demesini bekliyorsunuz
Yardimci olmaya calisan biri olarak onca sey yazdim ama kaale almamış burada ayni soruları döndürüp dolastirip.soruyorsunuz? Aynı soruyu on kere sorunca farkli cevap alamazsınız
Ayrica ben bir uye olarak istediğim sekilde yorum yapabilirim forum sahipleri yazma diyince yasak yazamazsiniz demiyor

Bilen birileri yazarsa sevinirim.

EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ= 12 Yıl 3 Ay 18 Gün

@OturanBoğa Abim senin bu konu hakkında bir bilgin varmı (1261 gün yani memurlarda son 3,5 yıl çalışılmış olma şartı yokmudur, BÖYLE BİR ŞART YOKMUDUR)

HİZMETLERİM TOPLAMI=
SSK..........= 7 Yıl 3 Ay 5 Gün (2615 gün)
EM.SAND= 5 Yıl 0 Ay 14 Gün

TOPLAM= 12 YIL - 3 AY - 19 GÜN

"Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir" memur?

"Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir (Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir" memur?

SGK TESCİL ve HİZMET DÖKÜMÜNDE böyle bir bilgi var. 657 tabi Engelli Hizmetliyim.

BU İBARE NE ANLAMA GELMEKTEDİR ARKADAŞLAR.

ayDÜNYAvazo

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?

Bülent Abim OturanBoğa

Doğ.Tarihi=30.05.1985
İlk SSK Tarihi=01.10.2003

İlk Em.Sand=04.06.2007 ile 17.11.2009 Arası
2.Em.Sand.Girişim=15.04.2019 halen çalışmaktayım.

SSK PRİM GÜNÜM=7 YIL - 3 AY - 5 GÜN (2615 GÜN)
EM.SAND.GÜNÜM= 5 YIL - 0 AY - 15 GÜN (1815 GÜN)
TOPLAM PRİMLE= 12 YIL - 3 AY - 20 GÜN

HİTAP HİZMET TAKİP PROĞRAMINDA ENGELLİ ORANIM=%70

"Not" 2.EM.SAND.GİRİŞİMDEN beri 17 AY yani 510 GÜN oldu.

"Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 YIL hizmeti doldurduğunda emekliliğe hak kazanır"

Hitap Proğramında böyle bir ibarede var.

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

ssk + Bağkur + tüm emekli sandığı hizmetleri toplamda 5400 prim günü olduğunda emekliliği hak ediyorsun.

EVET ABİM.
510 GÜN-dür yani 17 AY-dır "Emekli Sandığı" nda çalışmaktayım. Bildiğim kadarıyla bu 510 GÜN-ü 1261 GÜN-e taşıyacağız "ÖNCELİĞİMİZ BU OLSA GEREK" doğrumu. 1261 GÜN-e taşıdımmıda Toplam Primim 5082 GÜN oluyor inşallah. 5082 yi 5400 e tamamlamak içinde "kısmi askerlik borçlanması" yapabiliriz sanırım yani 318 GÜN "ASKERLİK BORÇLANMASI" yapabilirmiyiz?

Sağol Abim şimdi taşlar oturdu yerine.

ayDÜNYAvazo siz 4a dan emekli oldunuz degil mi?Simdi de 4c li olarak ise basladiniz?Peki emeklilik statunuz degisecek mi acaba bu sekilde? Yoksa sadece emekli maasiniz mi artacak?Bunu ogrendiniz mi kamu emeklileri daire baskanligindan ya da SGK dan?

Bahadırdr

Evet daha önce 4A dan emekli olmuştum. 15.04.2019 tarihinde 4C li olarak çalışmaya başladım.

Peki simdi 3.5 yili doldurunca 4c emeklisi mi olacaksiniz?Kesin mi?Emeklilik statusu degisebiliyor muymus sonradan?

Evet 15 YIL sigortalılık süresi ve 5400 günle emekli olacağım. Tam olarak kesinmi bilmiyorum?

Evet 4C den emekli olacağım.

Şuan 4C den emeklilik için Son 3 buçuk yıl yani 1261 gün şartı varmı-yokmu onuda bilmiyorum ki?

OturanBoğa yukardaki konu hakkinda bilginiz var mi?4a emeklisi 4c li olup 1261 gun calisip 4c emeklisi olur mu yoksa statusu degismez mi?

Son yazdigimdan simdiye bir arpa boyu yol.alamamissiniz
Hitap ibarelerine hakim biri olarak söylüyorum:
15 yıl doldugunda emekli olabilirsiniz bunun icin 5400 gun şart değil diye biliyorum yani şu an siz hic calismasaniz bile Hitapta 15 yil doldugunda zaten 3960 günü doldurdugunuz icin emekli olursunuz siz önceki emekliliğinzde hangi sartlarla olmustunuz malulen mi?
Bir de bir yerde paranteze yazmissiniz hitapta 15 yil (maluliyetle) diye yazmaz. Engelli emekliliği kastedilir.
Burada sordugunuz detaylar icin de sgk ile gorusmenizi gerçekten tavsiye ediyorum, burada belki ben ya da birkaç bilen kisi bile yarim ve eksik bilgi ile sizin kafanizi karistirabilirken, sgk sizin tum sorulariniza cevap verir bir gorevliyle yarim saat konusmada bile bizim size bir aydir veremediğimiz bilgilere ulasirsiniz. Bu konuda sgk ısrarım sizin en dogru bilgiyi kaynagindan ogrenmeniz icin yoksa bu sekilde forumlarda aranir durursunuz ama hala kafanız net olarak rahat olmaz.
Bagli bulunduğunuz ilçe sgkyi telefonla arayin onlar yönlendirir telefonla bile belki öğrenirsiniz gelir burada paylasirsiniz

@gul2011

Ben vergi indirimi(%80) ve 3600 günden SSK dan emekli olmuştum.

"CİMER'DEN GELEN CEVAP AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDEDİR"

Başvurunuz üzerine yapılan inceleme sonucu;

* * * * * *Engellilik nedeniyle aylık bağlanması için gerekli olan şartlar 5510 sayılı Kanunun 28. Maddesinin 5. Fıkrası ile belirlenmiştir. Anılan fıkra; ‘’ Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

* * * * * * *a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

* * * * * * *b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

* * * * * * *Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.’’ hükmünü amirdir.

* * * * Sağlık Kurulu raporunuza göre erken emekli olup olamayacağınızı sormanız nedeniyle, amir hüküm uyarınca Kurumunuzun üst yazısı ekinde rahatsızlığınız ile ilgili raporlarınızın “SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA” adresine gönderilmesi halinde durumunuz incelenerek tarafınıza bilgi verilecektir.

* * * Bilgilerinizi rica ederiz.*

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Acaba %60 ve üstü raporları konuşulmamış?

4000 küsür gün demisler
Gereken prim gününü arttırmışlar sanki?
Yüzde 60 ve üzeri konusunda ucunu acik birakmak adina yazmadılar bence.
Isterseniz belgelerinizi verilen adrese gönderin belki net bir sey çıkar
Simdi benim burada yazma sebebim eger emekli olabilecek durumdaysaniz, boşuna zaman kaybina uğramayin
Bu arada verilen adres zaten memur emeklilerine bakan kısım annemin dul maasi basvurusu icin de belgeleri ayni adrese göndermiştik

Emekli Keseneği Esas Aylığı Süresi 12 yıl 4 ay 4 gün olduğuna göre kaç yıl daha prim

EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ=
12 YIL - 4 AY - 4 GÜN (4444 gün)
5400 gün den "EMEKLİ SANDIĞI" ndan emekli olmak için kaç gün daha çalışmam gerekir?

5400den cikartin yaklaşık 1000 gununuz var ama şu 5400 olayına takildim ben, dogrulugunu iyi arastirin
Bagli bulunduğunuz yerdeki sgkyi telefonla arayin size telefondan da net bilgi verirler

Tamı tamına 15 yıl hizmetim olması gerekiyormuş yani 5400 güne tekamül ediyor doğru dersin.

Üst Alt