Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan 3737 günle memuriyete girersem eğer emeklilikte 1261 gün şartı mı aranır?

1. kurumun aracılığıyla mutlaka göndermelisiniz resmiyet açısından
2. dikekcede ufak düzenleme yaptım. taktir sizin.
3. raporun aslını göndermelisiniz
4. şimdi gönderebilirsiniz

...... GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kanalıyla
KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL ve HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞINA / ANKARA

12345678910 TC Kimlik numaralı A.....Y...... 'um. Tokat Devlet Hastanesinden almış olduğum %65 oranında sağlık kurulu engelli raporum mevcuttur. Emekli Sandığı Sicil Numaram 12.345.678' dur. Emekli sandığında ilk girişim 04.06.2007 olup 2009'da ayrıldım. Emekli sandığında ikinci girişim ise 15.04.2019 olup halen "EMEKLİ SANDIĞI" çalışanı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında "HİZMETLİ" olarak ve 12345 kurum sicil numarasıyla görevime devam etmekteyim. Ne zaman emekli olabileceğime dair cevabın tarafıma iletilmesini arz ve rica ederim.

TC KİMLİK NUMARASI:
EM.SAND.SİCİL NO:
SSK SİCİL NO:

ADRES:
TELEFON:

EKLER:
1-SAĞLIK KURULU ENGELLİ RAPORUNUN ASLI
2-SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ
3-KİMLİK FOTOKOPİSİ

siz ilk emekli sandığına engelli olarak mı başladınız. yoksa sonradami,

@Birisiman
Böyle dilekçeleri elle yani kalemle yazmak mecburumidir? Bilgisayar ortamındada böyle bir dilekçe hazırlayabilirmiyiz?

İlk Emekli Sandığına 2007 yılında "normal" statüde başladım, o zaman engelli raporum yoktu. İkinci Emekli Sandığına 2019 yılın da %70 "engelli" olarak başladım.

Bu arada Tescil ve Hizmet birleştirme yapmadım. SSK Hizmetimde var "2615" gün ve Emekli Sandığı hizmetimde "1515" gündür. Toplam Primler Olarakta "4130" 'dur.

Engel Oranının %65 ile %70 ikisinden birinin olması "EMEKLİLİK" yani benim açımdan farkedermi acaba?

Son düzenleme:
Kurum aracılığıyla göndermelisiniz demişsiniz onu anlamadım.

KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL ve HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞINA / ANKARA

12345678910 TC Kimlik numaralı A.....Y...... 'um. Tokat Devlet Hastanesinden almış olduğum 2 yıl süreli ve %65 oranında sağlık kurulu engelli raporum mevcuttur. Emekli Sandığı Sicil Numaram 12.345.678' dur. Emekli sandığında ilk girişim 04.06.2007 olup 2009'da ayrıldım. Emekli sandığında ikinci girişim ise 15.04.2019 olup halen "EMEKLİ SANDIĞI" çalışanı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında "HİZMETLİ" olarak ve 12345 kurum sicil numarasıyla görevime devam etmekteyim. Ne zaman emekli olabileceğime dair cevabın tarafıma iletilmesini arz ve rica ederim.

TC KİMLİK NUMARASI:
EM.SAND.SİCİL NO:
SSK SİCİL NO:

ADRES:
TELEFON:

EKLER:
1-SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ
2-KİMLİK FOTOKOPİSİ
3-SAĞLIK KURULU ENGELLİ RAPORU

Böyle 1 dilekçe ve Eklerinide KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL ve HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞINA bugün göndereceğim.

(BU ARADA BUGÜN EVRAKLARI POSTANEDEN APS le GÖNDERDİM)

Son düzenleme:
sneyper

Hemen olacağını hiç beklemiyorum biliyorum enaz 2 buçuk yıl var sanıyorum.

2. ye emekli sandığına tabii olmadan emekli oldunmu onu soruyorum

Ne anlatmak istedin onu anlamadım.

Arada emeklilik var var.

Benim merak ettiğim sistem seni 5434 yoksa 5510 tabi edecekler
arada bir emeklilik var

@sneyper

Orası daha bilinmiyor. Bakacaz bakalım ne olacak.

Tescil ve Hizmet Birleştirme yapıldığını nasıl anlarız (SSK ile EMEKLİ SANDIĞI hizmetlerimin)

AÇSHB na müracaat tarihinden itibaren kaç gün sürerki?

SGK TESCİL VE HİZMET BİRLEŞTİRMESİ

sneyper

Yani 5434 derlerse maaşım yüksekmi olacak?

Yani 3 rakamın değişmesiyle çok şey farkediyor desene.

Evet 5434 tabi olanların maaşı farklı oluyor, en düşük emekli maaşı tabanı var

5510 yerine 5434 SK OLSA.

Pekela sen tescil ve hizmet birleştirme yaptınmı?

Yok gerek yok bana o en son yapılacak bir şey yani şu anda ihtiyacım yok

Ssk hizmetlerinin gün dışında ne faydası var, Emekli olacağımız zaman birleştirme yaparız acelesi yok

Pekala TESCİL VE HİZMET BİRLEŞTİRME ile hizmetlerin HİTAP HİZMET TAKİP PROĞRAMINA işlenmesi aynışeymidir?

HİZMETBELGESİ HAKINDA -
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-3 (4/A SİGORTALI) -
Gelen Evrak Beklemede

(DÜN ÇIKTI BU ŞEKİLDE BİR İBARE)
SGK TESCİL VE HİZMET BİRLEŞTİRME İÇİN 16 GÜN ÖNCE KURUMUMA MÜRACAATTA BULUNMUŞTUM.
E-DEVLET - DYS EVRAK TAKİP PROĞRAMINDA - Yukarıdaki şekilde bir ibare var. BU NE ANLAMA GELİYOR.

@sneyper

Bugün öğlen gibi "SSK HİZMETLERİM HİZMET TAKİP PROĞRAMINA YANSIDI".

EMEKLİ KESENEĞİ ESAS AYLIĞI SÜRESİ=
10 YIL 0 AY 8 GÜN

Bu ifade ne anlama gelmektedir? (Hitap ta böyle yazıyor):confused::confused::confused:

Son düzenleme:
Bugünde 2007 ile 2009 arası emekli sandığı hizmetlerim hitap a işlendi.

5434 SK. ?
5510 SK. ?

İlk Emekli Sandığı girişim 2007 yılı yani 5434 S.K. du.
2. Emekli Sandığı Girişim ise 2019 yılı.

BEN ŞİMDİ HANGİ KANUNA TABİ OLARAK MEMURLUKTAN EMEKLİ OLACAĞIM? HANGİ KANUNA GÖRE EMEKLİ OLACAĞIMIZ FARKEDERMİ MAAŞ AÇISINDAN?

@mesut41

Herhangibir teknik kadroda çalışmadım?

Hizmet sektöründe çalıştım daha önceleri(özel Güvenlik, Temizlik vs.)
@ekonomist79
HİTAP TA AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE KAYITLI:::
Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 30.05.2050 Tarihine Kadar Çalışabilir.

İster 5434 ister 5510 memurlar açısından vergi indirimi hiçbi anlam ifade etmiyor mu?

İster 5434 SK
ister 5510 SK olsun Memurlar için
"Emeklilik Açısından"
"Vergi İndirimi"
hiçbir anlam ifade etmiyor? Mu?

Hitap.sistem sorumlusuna sorabilirsiniz
Orada en altta ne zaman emekli.olabileceginiz yazıyor
Toplam hizmetiniz 10 yil demek ki...
Toplam.hizmet süreniz 15 yil olduğu zaman emekliliği hak edersiniz. Hitapta da bu konuda bilgiler yer almaktadir.
Benimkinde 15 yili doldurdugunda emekli.olur diye yazıyor.
5434 ya da 5510a bagli olmaniz çok farketmez önemli olan priminizi doldurmaniz.
Şu acidan belki faydasi olur, bilindigi üzere 2008 sonrası ilk ise baslayanlar 5510 sayılı kanuna göre sigortali.olmaktadir. 01/10/2008 öncesi sigortali olanlar 5434 sayılı kanunla ise baslamis olduklari için,emeklilikte maaş bağlama oraninda o zamanki hükümlere göre hesaplanır. O acidan 5510 sayili kanunla emekli.olan birine göre maaşıniz biraz daha fazla olabilir.diye düşünüyorum.
Hizmet birlestirmesi HITAP sistemine diğer hizmetlerde islendiyse, emeklilikte bu bilgiler hesaba katılır.
Şimdi siz kac senedir çalışıyorsunuz? Emeklilik de erken emeklilik mi malulen emeklilik.mi? Ona göre bilgim dahilinde yardimci olmaya çalışırım.
Cok bilgiliyim.diyemem bugune kadar hitap sistemine işleyip emekli ettiğim bir kisi var simdiye kadar ama bilen naska arkadaslar olabilir ya da ben de arastirabilirim kendimce
(Eski is yerimde hitap.sorumlusuydum 2013-2018 arası)

Vergi indirimi de calisirken gelir vergisinden belli bir miktarda muaf olmanizi sağlar. Örneğin 5 bin lira alan bir memur o.yilki vergi matrahina göre %15ten %20ye Nisan/Mayıs gibi girerken, siz aynı ücreti alsaniz bile birkaç ay geç girersiniz yüzde 20ye.

gul2011

Arkadaşım benim rapor oranım %65 veya %70 olduğunda benim emekliliğim nasıl olacak, ben "engelli emekliliği" istiyorum(Ben bu rapor oranlarıyla malülen emeklimi olurum? Fazla bilgi sahibi değilim ama memurluktan malülen emekli olunca özelde SGDP ödenerek çalışabilirmiyiz acaba)

ayDÜNYAvazo

Malulen emekli olan biri, emekli olduktan sonra calisamaz
Engelli emeklisi olan biri destek primi ile calisabilir.
Maluliyetin şartları var mesela ben böbrek nakilliyim ben hem engelli hem malulen emeklilikten yararlanabiliyorum ama her hastalıkta bu geçerli degil sanirim ben de malulen emeklilik konusunda cok bilgi sahibi değilim bunun için liste vardı sanki sitede. Araştırıp bakabilirsiniz.
Engelli emekliliginde de oraniniza göre calismaniz gereken süre farkli diye biliyorum. Yüzde 60 üzeri icin 15 yıl, 3960 prim gününe ihtiyaciniz var. 60in altinda da 18 yildi sanırım. Siz kac senedir çalışıyorsunuz? Toplam hizmet 10 yıl yazmistiniz diye hatirliyorum. Şimdiden bu hesaplara girmeyin calisma süreniz 15 yildan az ise emekli olamazsiniz. Yani ilk Sgk girişiniz önemli burada. Yoksa 15 sene icinde farkli is yerlerinde 3960 günü dolduracak sekilde calistiysaniz emeklilik işlemlerini baslatabilirsiniz.

Teşekkür Ederim Arkadaşım.
İlk SSK Girişim=1 EKİM 2003
İlk Em.Sand.Giriş=4 HAZİRAN 2007
(2. Em.Sand.Giriş=15 NİSAN 2019)

SSK Toplam=2616 gün
EMEKLİ SANDIĞI=1687 gün
(Toplam Hizmetim=4303 gün prim)

Bu konunun 46. Sayfasında yazdığım konu hakkında bilgisi olan varmı? Arkadaşlar?

ayDÜNYAvazo

Aydın'cım, senin soruların o kadar zor ki, durmadan o kadar detaya iniyorsun, bir konu etrafında o kadar çok soru ile dolanıyorsun ki, vallahi bende devreler yanıyor! :)

ayDÜNYAvazo

Aslında çok soru sormak değil de, sürekli değişen detaylar olunca verdiğim cevap da sürekli boşa düşüyor. Biraz daha sakin, düşünerek, nokta atışı cevap arayan sorular sormalısın.

Engelliler.biz de en çok konuyu ben açtım sanırım.

375 konu açmışım bugüne kadar.

Ama bu açtığım bu konuların çoğu insanlara faydalı olmuştur diye düşünüyorum ben.

Cok fazla soru sormak ve detaylarda bogulmak insanlara yardimci olmadigi gibi sizin de kafanizin daha cok karismasina ve sordugunuz sorulara dogru cevaplar alamamaniza yol açar.
Emeklilikle ilgili de yazdiginiz verilere tekrardan bakip yazacağım

Teşekkür Ederim Arkadaşım.
İlk SSK Girişim=1 EKİM 2003
İlk Em.Sand.Giriş=4 HAZİRAN 2007
(2. Em.Sand.Giriş=15 NİSAN 2019)

SSK Toplam=2616 gün
EMEKLİ SANDIĞI=1687 gün
(Toplam Hizmetim=4303 gün prim)

Bu konunun 46. Sayfasında yazdığım konu hakkında bilgisi olan varmı? Arkadaşlar?

Bunu aciklar mısınız?
Öncelikle ssk calismanizi devlette calisirken hizmet birlestirmesi yaptirarak saydirdiniz mi?
Ilk emekli sandigi ikinci emekli sandigi ne? Ayrica su an ssk emekli sandigi ayrimi resmi olarak yok hepsi sgk bünyesinde
Yani verdiğiniz detaylar da cok karışık
Memurluktan istifa edip tekrar mi atandiniz? Kac sene calisip ayrilip tekrar basladiniz? Verdiginiz bu bilgilerle hersey havada kalıyor
Rapor oraniniz ne? Vergi indirimi aliyor musunuz? Bakin bunlar da önemli
Sorulari cevap alacak tarzda sorarsaniz dogru cevaplari alirsiniz
46. Sayfa yok ayrica

Üst Alt