Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan 3737 günle memuriyete girersem eğer emeklilikte 1261 gün şartı mı aranır?

Tamam kopyalayacam aynısını.

HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ=
Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir. 15 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 30.05.2050 Tarihine Kadar Çalışabilir.

SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ=
Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

==NE EKSİK NEDE FAZLA BU ŞEKİLDE==

2008 Ocak ayında Emekli Sandığında 855,68 tl prim ödemesi yapılması ne anlama geliyor

2008 OCAK ayı için EMEKLİ SANDIĞI'nda 855,68 tl prim (30 günlük) ödenmiş olması ne anlama gelmektedir? Bu yatırılan 30 günlük prim miktarının "BRÜT"mü yoksa "NET" tenmi olduğunu nerden bileceğiz?

2008 yılı ilk 6 Ayı için ASGARİ ÜCRET=
BRÜT:608,40 tl
NET:435,92 tl' dir.

Sayın ADIM SOYADIM

Başvurunuz üzerine yapılan inceleme sonucu;

Engellilik nedeniyle aylık bağlanması için gerekli olan şartlar 5510 sayılı Kanunun 28. Maddesinin 5. Fıkrası ile belirlenmiştir. Anılan fıkra; ‘’ Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.’’ hükmünü amirdir.

Sağlık Kurulu raporunuza göre erken emekli olup olamayacağınızı sormanız nedeniyle, amir hüküm uyarınca Kurumunuzun üst yazısı ekinde rahatsızlığınız ile ilgili raporlarınızın “SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 Sıhhiye-ANKARA” adresine gönderilmesi halinde durumunuz incelenerek tarafınıza bilgi verilecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz.

Şimdi bu cevaba istinaden "SGK KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI" na dilekçe yazmam gerekiyor.

"Ne kadar prim ile ne zaman emekli olabilirim" diye nasıl bir dilekçe yazmalıyım sizden bu konuda destek istiyorum // bekliyorum.

Son düzenleme:
raporunu gönder onlar sana bildirirler herşeyi yazarlar incelerler sana bilgi verirler gelecek yazıda onlar ne zaman emekli olacagınızı yazarlar günü geldiginde direk emekli olursun tekrardan rapora gerek kalmaz yani buna görüş diyorlar

@ayDÜNYAvazo gelen yazı herşeyi açıklayacak biraz sabır dosyanız incelenecek size yazı gönderecekler şu gün emekli olursunuz diye

hitaba takılmayın hitap saçmalık gelen yazı kesin yazıdır

Daha önceden emekli maaşı alıp daha sonra memur olanların emekli maaşı hesaplanması?

Daha önceden "SSK" dan "Emekli Maaşı" alıp daha sonra "Memur" olanların emekli maaşı hesaplaması yapılmaktadır mı?

SGK emekli maaşı hesaplama sitesinde böyle bir bilgi çıkıyor:

Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı için Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır

malulen olsan olabilirmi daha 4 yılın var bu durumda
emekli sandıgından malulen olabilirmi ayDÜNYAvazo

hiç düşündünmü

RÜZGAR ADA ERDOĞDU

Şöyle oldu. 2018 EKİM de emekli olmuştum ve tarafıma 1000 ₺ maaş bağlanmıştı (15 yıl 3600 günle ve %80 vergi indirimiyle)
NİSAN 2019 da memur oldum. Emeklilik şartlarımda değişti. (16 Tam Yıl 5760 günle ve %65 engelli raporu ile)

Keske ozel ve kamu emekli sartlari ayni olsa .Bu pek esit olmamiş.ozel sektorde baska yilda kamuda baska yilda emekli olmak gibi.Sonucta engelli olmamiz degismiyor yillar icinde.

Üst Alt