Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SSK'dan 3737 günle memuriyete girersem eğer emeklilikte 1261 gün şartı mı aranır?

Emekli sandığına ilk girişiniz engelli kadrosundan ise 15 yılda emekli oluyorsunuz. İlk girişiniz 2003 teki tarih tabiki. 15 yıl yani 5400 gününüz olduğu zaman emekli olursunuz.

O zaman daha fazla prim gerekiyor diye biliyorum bir de bazı forumlarda sizin durumunuzdakilerin erken emekli edilmediği yazılmış ama ne kadar doğru bilemiyorum forumda bir araştırın isterseniz.

Pek bilgi sahibi değilim bu konu hakkında.

Sonradan ENGELLİ oldum.
HİZMET DÖKÜMÜNDE 5434 SAYILI KANUNA TABİ OLDUGUM YAZMAKTADIR.

Bu bakımdan sonradan engelli durumuna gelen daha önceden vergi indirimi(%80 'dir) ile birlikte 5434 SAYILI KANUNUN emeklilik açısından ARTILARI VE EKSİLERİ NELERDİR?

Hastalanmadan önce ssk girişi(01.10.2003) ve Emekli Sandığı girişi(04.06.2007) ve 2.defa Emekli Sandığı girişi (15.04.2019) ve SSK lı iken almış olduğum %80 Vergi İndirimim bir işe yararmı?

@Kederli303
Emekli olabileceğimiz tarihde belli olurmu? Benim ikramiye kısmına faydası olurmu kardeşim.

BUGÜN EVRAK KAYITA VERDİM.
HİZMET DÖKÜMÜNÜ ve DİLEKÇEYİ.(Hizmet dökümünü SGK' dan aldım ve dilekçenin örneğinide internetten buldum)

Sonuç ne zaman belli olur?

Birleştirme işleminden sonraki süreçte Maaşından bir miktar kesinti yapılır, terfi derece kademe yeniden düzenlenir hizmet süresine eklendiğinden emeklilik için kalan yılın birleşenin süresi kadar kısalır. E devlette hitap belgesi sorgulama yazıp bakarsınız. Birleştiren sonra orada görünecek. Emekli olabileceğin yılda görünecektir.
Hizmet süresi arttıkça ikramiyeye etkisi var tabiki

Engelli başlayanlar 5434 e göre 15 yıl sürekli görevde olmaları, sonradan engelli olanlar (ilk sigorta prim yılı, sigortalılık süresine ve rapor oranına göre sgk belirliyor) (16 yıl ila 17yıl,18yıl,19yıl, 20 yıl hangisi onu sgk sağlık kurulu onaylandıktan sonra belli olur) ve.....prim günü doldurması bunların biridir.) hizmet süresi olması halinde emeklilik işlemleri yapılacaktır der

ESAS METNİ:::: Hesaplanan Emeklilik Yaşı 5434 S.K. 40. Md. ile İlgili Kanunlarındaki Yaş Haddinden Büyükse Bu Kanunlardaki Yaş Hadleri Esas Alınır.

Hitap hizmet dökümünde böyle yazıyor.
Ne anlama gelmektedir?

@Kederli303

Daha önceden EMEKLİ SANDIĞI NDAKİ 1125 gün primim HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNE EKLENİR Mİ?

Bu arada %80 vergi indirimi ile girişim var. HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ ndedd ne zaman emekli olacağım belli olurmu sizce?

%80 vergi indirimimde orada yazılırmı?

Daha bi gelişme yok.
Gelişme olduğu zaman nerden bileceğiz?

ayDÜNYAvazo
Emekli sandığı, ssk, Bağkur birleştirilmiş hangi hizmetiniz ve varsa borçlanılmış ücretsiz izin, askerlik süreleri Hitapta görünür. Görünmüyor ise görünmeyen kısımlara ilişkin belgelerinizi insan kaynakları biriminize verirseniz sisteme girerler. Bu işlemleri bitirdiğinizive Engelli sağlık kurulu raporunuzu insan kaynakları biriminize verip sisteme girişi yapıldıktan sonra hitap belgenizin en alt kısmında ne kadar süre hizmetinizin kıdem yılınızı olduğu ve ne kadar süre halinde emekli olabileceğiniz yazar. rapor%80 vergi indirimi Hitapta görünmez maaş işleri birimi iz ile ilgilidir. Vergi indirim belgesi yazınızın bir örneğini maaş işlerine bakan birime verip muhasebat sistemine işletir gelir vergisi kesintisinden kurtulursunuz. İyi günler.

Ben pek bişey anlamadım. SSK girişim var.
AYRICA DA 2 defa ve EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM VAR.

2612 gün ssk primidemi HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNE EKLENİR?

Bu şekildemi olur.
2612 ssk gün hitap hizmet dökümüne geçermi?
@Kederli303

Emekli sandığından
Tescil ve hizmet birleştirmesi
Yapan varmı?

E devlet üzerinden
HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE
HANGİ SİGORTA VEYA EMEKLİ
SANDIĞI GİRİŞİM YAZMALIDIR.

Eski emekli sandığı girişimmi yazılır
HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ PROĞRAMINA.

Ankara dan konunun işleme alınıp alınmadığını öğrenmek için iletişim numarası varmıdır?
BİLGİ ALABİLECEĞİMİZ TELEFON VARMIDIR?

"Hesaplanan Emeklilik Yaşı 5434 S.K. 40. Md. ile ilgili Kanunlarındaki Yaş Haddinden Büyükse Bu Kanunlardaki Yaş Hadleri Esas Alınır"

Emekli sandığı mensubuyum.
HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNÜN ALTINDA BU ŞEKİLDE YAZMAKTADIR.
Bu ne anlama gelmektedir?

15.04.2019 tarihinde 2. Defa %80 ve "ENGELLİ" bir şekilde emekli sandığı girişim oldu.

(04.06.2007 tarihinde "ENGELSİZ" bir şekilde ilk emekli sandığı girişim olmuştur)

01.10.2003 tarihinde "ENGELSİZ" bir şekilde SSK girişim oldu.

2 defa emekli sandığı girişim var.

Raporunuzu insan kaynakları birimi hitap a işler hitap hizmet dökümünün en al sayfasının alt kısmında ne zaman emekli olacağınız yazar

ŞUAN 4C li olarak çalışan TESCİL VE HİZMET BİRLEŞTİRME yapmış olan ENGELLİ KAMU PERSONELİNİN ne zaman emekli olacağı HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ proğramında yazar mı?

Tescil ve hizmet birleştirme yapıldıktan sonra kuruma gelen yazı ne işe yarar.
BU YAZININ BİR NÜSHASINI BİZDE ALABİLİRMİYİZ?

Tescil ve hizmet birleştirme esnasında başka bir yere tayinimiz çıkarsa bu durumda ne olur?

Tayinim başka bir yere çıktı bu durumda ne olur?

E devlet üzerinde değişiklik olmuyor mu?

Memurun memuriyetten önceki çalışma ve askerlik hizmetlerinin birleştirilmesi memuriyette çalışması gereken süreyi etkiliyor mu ?

1261 kuralına ASKERLİK BORÇLANMASI(450 gün) yaparak destek olabilirmiyiz. ASKERLİK BORÇLANMASININ bu konuda faydası olabilirmi?

@sokrates

Tam olarak bilmiyorum ama etkiler diye bilebiliyorum.

2007 ile 2009 arası Emekli sandığı hizmetlerimi hitap hizmet dökümüne kim işleyecek.

Hitap Hizmet Dökümüne / Kim işleyecek yada işlenecekmi orasınıda bilmiyorum ya. Yanlız primlerimiz E-DEVLET üzerinde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU başlığı altındaki SOSYAL GÜVENLİK KAYIT BELGESİ SORGULAMA sekmesinde bütün primler (4a4b4c) toplanmış bir vaziyettedir.

SSK' da 2615 gün ve Emekli Sandığında 1305 gün primle 4C' den malülen emeklilik?

657 ye TABİ 4C li olarak çalışmaktayım.
SSK da 2615 gün prim
Ve
Emekli Sandığında 1305 gün prim ile
(TOPLAM OLARAK 3920 gün primim var)

İlk SSK GİRİŞİM: 01.10.2003 tür.
İLK EM. SAND. GİRİŞİM: 04.06.2007 dir.
2. KEZ EM. SAND. GİRİŞİM: 15.04.2019 dur.

Ben kamudan 4C li olarak nasıl malülen emekli olabilirim?
4C li olarak malülen emekli olurken 1261 gün prim şartı varmıdır?
RAPOR ALMAK İÇİN HASTANEYE SEVK Mİ ALMAMIZ GEREKİR?
BU HASTANENİN VERDİĞİ RAPOR NASIL OLMALIDIR ve RAPORDA ORAN YAZMALIMIDIR?

Malulen emeklilikte 1261 gün şartı yoktur, kurumunuza başvurabilirsiniz.

Malulen emeklilik için verilen raporlarda oran olmaz, rapor sevki yapan kuruma gönderilir, maluliyet değerlendirmesi orada yapılır.

SGK girişinden sonra Engelli hale gelen Devlet Memurunun %60' la Emekliliği mümkünmü?

İlk SSK GİRİŞİM(4a)...2003 (2615 gün primim var)
EM.SAND.GİRİŞİ(4c).....2007 (1305 gün primim varken halen 4C li olarak devam etmekteyim)
2.Defa EM.SAND.GİRİŞİ(4c)....2019

TOPLAM PRİMLERİM HESAPLARSAK:::::
SSK + EM.SAND. + ASKERLİK=
2615 + 1305 + 450 = 4320 GÜN YAPAR TOPLAMI.

İlk engelli raporumu 2011 yılında aldım. Vergi indirimi raporum %80 ve 2015 yılında aldım. 2019 yılında memur olurken engelli rapor oranım %70.

Şimdi Soru:
ŞUAN Devlet memuru olup İLK SGK GİRİŞİ nden sonra "hastalanan kimselerin" %60 ve üstü raporla(Benim raporum %70) engelli haline gelen kişilere
EMEKLİLİK YOLU AÇIKMIDIR?
YOKSA KAPALIMIDIR?
ÖNLERİNDE HERHANGİBİR ENGEL VARMIDIR?
BU ŞARTLARLA EMEKLİ OLAN VARMIDIR?

1261 GÜN ŞARTI ARANIRMI?

1261 prim nereden ödenmişse o statüden emekli olacaksınız eğer memurluğa eski çalıştığınız ünvanla atanmışsanız bunu o dereceye getirebilirsiniz aynı ünvan olması lazım diye biliyorum örneğin memurluktan önce teknik kadrolardan mühendisseniz bunu personele bildirerek 3/4 kadar mühendislik derce ve kademenizi artırabilirsiniz yada personel şubesine sorun ona göre yol izleyin

Hala daha işlenmedi hizmetlerim.

ŞUAN 4C li olarak çalışan TESCİL VE HİZMET BİRLEŞTİRME yapmış olan ENGELLİ KAMU PERSONELİNİN ne zaman emekli olacağı HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ proğramında yazar mı?

Şimdi "KAMU" da HİZMETLİ olarak çalışmaktayım. Geçmişte 2616 gün SSK lı olarak primlerim ve çalışmışlığım var.
Bu primlerimin "HİTAP HİZMET DÖKÜMÜ" proğramına işlenmesi gerekirmi? Bu şekilde SSK hizmetleri "HİTAP" hizmet dökümüne işlenen varmı? Ayrıntılı bir bilgiye ihtiyacım var?

@sokrates

çok zor bir soru. Bilen varmı? Bu şekilde hizmetleri hitap hizmet takip proğramına işlenen varmı?

1261 gün olması gerekiyor diyorsunuz ya illada 1261 günmü olması gerekiyor. Mesela 1000 veya 900 gün benzeri olamazmı bu sayı?

Anlamadım şu konuyu son 7 yıl mevzusunu.

İlla 3 buçuk yıl mı çalışmak gerekiyor arkadaşlar.

KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI' NA "ne zaman emekli olacağına dair" DİLEKÇE VEREN VARMI?

Nasıl bir dilekçe yazmalıyız ve rapor oranım %65 tir.

(Raporun bir nüshasınıda gönderelimmi?)

ayDÜNYAvazo

dilekçeyi nasıl yazılacağından emin değilim ama; raporun aslını mutlaka göndermelisiniz çünkü emekliliğinizi sgk sağlık kurulu onaylarken raporun aslı olmadan yapmaz. isterseniz bunu Ankara SGK sağlık kuruluna sorabilirsiniz.

dilekçeyi kurumunun emekli işine bakan birime sorup ona göre yazarsanız daha iyi olur. olurda soramazsaniz en kötü bu şekilde yazabilirmisiniz.

Dilekçemin ekinde erz edilen... hastanesinde alınan engelli raporununda anlaşılacağı üzere %.. oran verilmiştir.
Yukarıda arz edilen sağlık sebeplerden dolayı emekli olmak istiyorum. gereğini saygılarımla arz ederim.

eki; 1. raporun aslı
2. kimlik fotokopisisi
3. SGK hizmet dökümü

@Birisiman EMEKLİ SANDIĞI ndan emekli olmama 2 buçuk yıldan daha az var biz yinede ne zaman emekli olabileceğimize dair dilekçe yazıp gönderelimmi?

Şöyle 1 dilekçe örneği hazırladım, siz nasıl buldunuz?

KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL ve HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞINA / ANKARA

12345678910 TC Kimlik numaralı A.....Y...... 'um. Tokat Devlet Hastanesinden almış olduğum 2 yıl süreli ve %65 oranında sağlık kurulu engelli raporum mevcuttur. Emekli Sandığı Sicil Numaram 12.345.678' dur. Emekli sandığında ilk girişim 04.06.2007 olup 2009'da ayrıldım. Emekli sandığında ikinci girişim ise 15.04.2019 olup halen "EMEKLİ SANDIĞI" çalışanı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında "HİZMETLİ" olarak ve 12345 kurum sicil numarasıyla görevime devam etmekteyim. Ne zaman emekli olabileceğime dair cevabın tarafıma iletilmesini arz ve rica ederim.

TC KİMLİK NUMARASI:
EM.SAND.SİCİL NO:
SSK SİCİL NO:

ADRES:
TELEFON:

EKLER:
1-SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ
2-KİMLİK FOTOKOPİSİ
3-SAĞLIK KURULU ENGELLİ RAPORU

Üst Alt