Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Olamaz raporu verildi! Nasıl itiraz etmeliyim?

celebikizi

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
3
merhabalar ben bugün yaşadığımın ilin devlet hastanesinden ehliyet alamaz diye rapor sonucu aldım.
2015 aynı hastaneye yine aynı sebepten heyete girip özel donanımlı araç kulanabilir raporu almıştım. Fakat işten ayrıldığım için ehliyete başvuru yapamamıştım.

Ben buna itiraz etmek istiyorum çünkü fizik doktoru ile o gün kişisel olmasada ufak bir gerginlik yaşamıştım ve beni muayene etmeden heyet kağıdına yazılar yazdı ve heyetteki doktorda muayene etmedi sadece "raporun sonucunu haftaya öğrenirsin " diyerek beni gönderdi.

Benim 2007 almış olduğum %80 engelli raporum var ve romait artirit hastasıyım.2015 te aldığım rapordan sağlık durumum daha iyi durumda ve ayrıca her hafta özel rahabilitasyon merkezinde fizik tedavi oluyorum.Ben fizik doktorunun kişisel yanlış değerlendirmesi üzerine mağdurum bana yardım edin lütfen arkadaşlar.Ne yapmam gerekiyor?

hepinize teşekkürler.

celebikizi

İki seçeneğiniz var:

1- Başka bir hastaneye gidip şansınızı deneyin (ki bu özel hastane de olur). Hatta başka ilden halledin işinizi...
2- İl sağlık müdürlüğüne gidip rapora/karara itiraz edin (ama bu yol çok daha uzundur)

@OturanBoğa aldığım hastanenin başhekim müdürü ile görüştüm öncelikle,bana bu raporun süresiz olduğunu hangi hastaneye gidersem gideyim ( başka ilde dahil ) sistemde görüleceği için olumlu bir sonuç alamayacağımı söyledi.

Tek bir şansımın olduğunu oda il sağlık müdürlüğüne gidip karara itiraz edip hakem heyetinin sonucuna razı gelmemin olduğunu söyledi.( yani buda hakkımda kalıcı karar olucakmış) :( bana yardımcı olun lütfen.bir şey bilen varsa bana bir yol gösterin ne olur.

Devlet hastanesinde boyle bir karar verilmesi şaşırttı beni. Doktorum bana senin surucu olup olmayacağına karar veremem il sağlık bilir deyip olur dedi. Ilk saglikta heyete girdim olmaz dedi itiraz ettim baska bir ile sevketti onlar olur deyince bolge hakeme gittim. Meşakatli gercekteb

@OturanBoğa 2010 yılında aldım raporu 11 yıldır da araç kullanıyorum araç ayağım benim her gün kontak çalışır işe eve vs. hatta araç için tertibat eklediler takılı ama gaz ve fren pedalını ayaklarımı kullanarak basıyorum.

@celebikizi arkadaşımızın yaşadığı bu durumdan dolayı hastaneye gitmiyorum. 2020 yılına kadar yolu var yoksa ceza verirler hepsine razıyım böyle bir doktorla karşılaşmaktansa gitmemeye razıyım. Bu durumların önüne nasıl geçebiliriz bilmiyorum. Haber kanallarını denesek bize bir yardımı olur mu acaba?

Bana da bugün sürücü olamaz raporu verildi. Oysaki sürüyorum. İtiraz ile uğraşmak istemedim. Normal bir sürücü kursundan otomatik vites ehliyeti alıp engelli sınıfına çevirttireceğim inş. En mantıklı yol bu. İtirazda etsen yine bilerek negatif sonuç verecekler. Engelliye destek değil, engelliye engel olmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

@celebikizi hastane olayıyla uğraşmıyorum artık. Sürücü kursuna gittim ve her şeyi anlattım. Sürücü kursu "Sınav, direksiyon vs. geçersen sana oto vites ehliyet veririz; yalnız sonradan bu ehliyeti engelli sınıfına çevirtme olayına gerek yok." dedi.

Çünkü özel tertibat takılmadıktan sonra ötv'den faydalanamazsın. Ben de ötv için uğraşıyordum zaten. Bazı durumlardan dolayı bu Kasım'da kayıt olacağım inş. Yoksa hemen kayıt olurdum.

atom_bombası merhaba normal sürücü belgesi alabildiniz mi merak ettim. bende itiraz etmek yerine normal sürücü belgesi almaya karar verdim.umarım bu sefer önüme engel koymazlar.

Arescoskun

"Sürücü olamaz" diyen rapor büyük olasılıkla emniyet'e bildirilmemiştir. O nedenle var olan bir ehliyet varsa onu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ehliyet iptal olurmu

İtiraz ettim Kocaeli'de ki hastaneye sevk edildim çağırmasını bekliyom

OturanBoğa

Başkan nüfus müdürlüklerine taşınmış ehliyet.

Gidip oraya hastaneden sürücü olur raporu alsak psikiyatri bölümünün olduğu , iptal edilen ehliyeti geri verirler mi

Yada sıfırdan yeni bir sürücü kursuna yazılıp tekrar ehliyet almaya kalksak alamazmıyım

Kocaeli devlet Hastanesi'ne çağırdılar bakalım ne olacak

bu ehliyet yenileme meselesi benimde canımı sıkıyor bende sağlık raporu alamıyorum özel hastane 150 tl ye veriyor ama bu ara işsizim bilmiyorum nasıl olacak ?? :( :( :(
yokluk imkanımı kesti batsın bu dünya ...

Kocaeli devlet Hastanesi'ne gittim orasida sürücü olamaz dediler

Arescoskun
Ehliyet yenileme surecinde ehliyetiniz iptal mi oldu? Bu konuyla ilgili yardimci olabilirim. Baska arkadaslarinda iptal olduysa bana mesaj atarak ulaşmalarını istiyorum.
Erkankss

Ahmet Emirr

Evet, özel hastane de olsa uzman hekim olması yeterli. Sonra il sağlık komisyonuna gidiliyor ve orada kısıtlama kodları yazılarak rapora son şekli veriliyor...

BAB-I ALİ
Benim h tipi ehliyetimi yenilemede b sinifi kodsuz sürücü belgesi alabilir dediler oysa ÖTV li arac kullaniyorum ne yapmam lazim bilmiyorum

Kocaeli nden sonuç geldimi.benide oraya sevk ettiler ilçe sağlık müdürlüğü ne itiraz ettim sürücü olamaz raporuna

doktor gıcıklık yapmış hiç uğraşma git özel hastaneden parayla al ..
sonrada dövünce doktorları niye dövdü oluyor kardeşim işte buyüzden bazı tipler gerçekten hak ediyor...

20 kişi heyete girdik en az 13 kişi elendi. Kimisine sürücü olamaz yada normal sürücü olur sonucu verildi. Belliki ayikliyorlar komisyon işini çok ciddiye aliyor belliki bir yerlerden baskı var. Ben öyle anladım. OturanBoğa

Bülent bey
bende işitme engelli olarak ehliyetimi yeniletmek için gittiğim Devlet hast.Doktoru raporuma sürücü olmaz yazarak rapor vermedi Özel hastaneden tek doktor raporu ile sürücü olur raporu alarak ehliyetimi yeniledim.

Nevin hanım
bende H sınıfı ehliyetimi yenilemek için gittiğim Devlet hastanesinde Doktor sürücü olmaz yazarak rapor vermedi.Aile hekiminden tekrar Ön rapor alarak gittiğim özel hastane KBB doktorundan sürücü olur raporu alarak Sağlık Müd.lüğüne onaylatıp ehliyetimi yeniledim.Dedim benim sakatlığım değişmedi Devlet ehliyeti değiştirmek için Kanun çıkarmış.Sürücü olmaz raporu ile sürücü olur raporumda sistemde gözüküyor

Banada sürücü olamaz raporu verildi ehliyetim iptal olurmu itiraz etsem hakem hastahanesinde aynı sonuç olur diye korkuyorum ne yapmam lazım

Yüksek ihtimal orasida sürücü olamaz verir.ben itiraz ettim.hakem hastaneymis hesapta üç saniyede karar verdiler olamaz.diye eski ehliyeti de varsa emniyet zaten iptal etmiştir dedi.sen yinede bir araştırma yap arkadaşım.doktorlar engelliyi gördüğü zaman cin carpmisa dönüyor.

Merhaba Celebikizi,

öncelikle kendimden bir örnek vermek istiyorum sana, 8 yıldır mevcutta kullanmakta olduğum H tipi ehliyetim var.

yeni kanunla yeni tip ehliyetle değiştirmek için istinye devlet hastanesine başvurdum.. ortopedi ve nöroloji bölümlerine muayene ettiler ve bana söledikleri seni il sağlık kurulu komisyonuna sefk edicez orda heyete komisyona gireceksin denildi. bende rica etsem sevk etmesenizde siz karar verseniz dedim zaten ilk kez ehliyet almıyorum mevcutta zaten varolan ehliyetimi yeniliyorum dedim.

ve bana sölediği ilk kezde ehliyet alsan yenilemek içinde olsa biz buna karar veremiyoruz biz sadece rahatsızlığınla ilgili olarak bulgu ve görüşlerimizi yazabiliriz.

kararı sadece il sağlık komisyonundaki heyet doktorları verebilir. dedi ve zeytinburnu il sağlık komisyonuna sevk etti. ve gerçektende orda girdiğim heyet benim kararımı verdi. engelli B tipi ehliyet alabilir olarak ve ayrıca ortopedik engelimden ötürü bazı kodlarla kullanabilir şeklinde verdi. ve onayladı.. yani anlamadığım şey ordaki doktor nasıl karar mekanizması olabiliyor.?

Üst Alt