Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Olamaz raporu verildi! Nasıl itiraz etmeliyim?

Merhaba arkadaşlar. Aynı durum benimde başıma geldi. 2012 yılında aldığım engelli raporumla gidip engelli ehliyeti ve aparat takılı sıfır engelli aracı aldım. Yeni ehliyete başvurdum ve devlet hastanesine gittim ve bana sürücü olmaz raporu verildi. Şu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz. Özel hastanelere gittim ve kabul edilmedim. Devlet hastanesi ne gitmem gerektiği söyleniyor.

Aynı olay benim başımada geldi doktorlar sürüsü olur raporu veriyor il sağlık müdürlüğü kabul etmiyor.....
sende benim gibi yap ehliyetsiz araçta kullanıyorum motorda kullanıyorum
demek ki bu ülkede usulsüz işler yapacaksın insanı ona teşvik ediyorlar

Aparatlı aracınızı sürerken video çekip doktorlara izletseniz fikirleri değişmez mi?

Arkadaşlar merhaba. Romatoit Artrit ve ankilozan spondilit hastasıyım. Her iki kalça eklemim protez. Ameliyatlardan sonra %58 rapor aldım. Bu raporla engelli araç aldım. El gazı ve el freni olan tertibatlı araç. Bu tertibatı hiç kullanma gereği duymadım. Ehliyetimi değiştirmek için gittiğim Çerkezköy Devlet hastanesi sürücü olamaz raporu verdi. Sebep olarak boyun hareketleri %50 den fazla olduğu için. Dışarıda uzman doktorlara danıştım ve hareket kısıtlığımın %50 den fazla olmadığını söylediler. Bende sıfırdan Çorlu devlet hastanesine başvurdum. Çorluda bana engelli değilde normal sürücü olur raporu verdi. Bende sevindim ehliyetim normale dönüyor diye ama sevincim çok kısa sürdü. Ehliyetimi değiştirmek için gittiğimde mevcut ehliyetimin engelli olduğu için raporunda engelli raporu olması gerekiyormuş. Çok kısa anlattım eğer detaylarını yazsam beyniniz yanar. Sanırım engelli ehliyetleri için yukarıdan talimat gelmiş.Heyete giren engellilerden % 90 ının ehliyetleri iptal ediliyor. Yaklaşık 20 kişiden 1 i aldı engelli raporu. Şimdi ben normal sürücü olur raporuyla ehliyetimi normale çevirmek için nüfus müdürlüğünümü zorlayayım yoksa engelli raporu almak için başka bir hastaneye dahamı gideyim. Bilgisi olan varmı?

metin13
Olmadı. Ehliyet yenileme olarak başvurdum ve heyete girdim ve normal sürücü olur raporu verdiler. Kimse bişey demedi. Normalde diğer sürücü olamaz raporumu görmeleri gerekiyor ve reddetmeleri gerekiyor ama nasıl görmediler bilmiyorum. Şimdi elimde bir tane normal sürücü olur raporu var. Bir tanede sürücü olamaz raporu var. Ama ikiside işime yaramıyor. Napmam lazım bilmiyorum. Biraz daha bekleyeceğim.

siscan

Son alinan rapor gecerli, merak etmeyin, kimseye diger rapordan bahsetmeyin, kafalari karismasin.

Son raporunuz gecerli, ozelden yazin merak ettiğiniz bir sey olursa.

metin13

Şimdi benim aldığım son rapor normal sürücü olur raporu. Bu rapora göre nüfus müdürlüğü benim engelli ehliyetimi normal ehliyete çevirip yeni ehliyetimi vermeleri gerekmiyormu? Git rapora itiraz et engelli raporu al diyorlar. Bunu diyemezler aslında. Ben yasada yazanlara göre her bir evrağımı hazırlamışım. Heyet raporumu vermişim .Bunu kabul etmek zorunda değillermi?

siscan

Size neden engelli ehliyeti alın dediler, onu anlayamadım, diğer rapordan mı bahsettiniz ? Normal şartlar altında size kimse rapora itiraz edin diyemez, o sizin vereceğiniz bir karar.

Nüfüs Müdürlüğüne yazılı şikayet dilekçesi vereceksiniz, normal ehliyet raporum var, işlem yapılmıyor, işlemi yapmayan şu şu personelden şikayetçiyim, randevu saaati, yerini hepsini yazacaksınız.

Ancak sizin ağır engeliniz ya da gözle görülür derecede bir sıkıntınız varsa, bu durumla ilgili mevzuatta bir düzenleme olup olmadığına bakmamız gerekir ki, sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım.

siscan

Mevcut olan ehliyetim engelli ehliyeti olduğu için sağlam raporunu kabul etmiyorlar. Memur diyor ki: Engelli ehliyetin var sen nasıl sağlam raporu getiriyorsun bizlere. Bende dedim ki bu sorunuzu gidin Sağlık Kurulu na sorun.

Ağır engelim yok. Her iki kalçada protez var. Mevcut aracımda el gazı ve el freni var. Ama 1 kez dahi aparatı kullanmadım. Normal bir şekilde manuel yada otomatik kullanıyorum. Hiç bir zorluk kısıtlık yada sorun yaşamıyorum. Ben tüzükte ve yasada ne yazıyorsa yerine getirmişim Sağlık Kurulu raporumda var. Bunu kabul etmek zorundalar ama nazlanıyorlar.

@celebikizi Durumda bir değişiklik varmi merak ettim bende romotoit artrit hastasiyim %69 raporum 17 yıldır araç kullanıyorum ama banada sürücü olamaz kararı verildi..

@BAB-I ALİ Ne gibi bir yardım acaba evet benim 17 yıllık ehliyetimi sürücü olamaz kararı verdiler devlet hastanesi olur raporu verip zeytinburnu ilçe sağlığa gönderdi orası olamaz kararı verdi itiraz ettim koca istanbulu bırakıp Gebze ilçe sağlığa gönderdiler itiraz etmek için tabiki ordanda aynı karar çıktı.Sekreter kız bile itirazlarda hep aynı karar veriliyo dedi yani sadece oyalamak amaç başka birşey değil.

Asıl sorun uygulamalrdaki farklılık.

a şahıs rapor alabilirken, aynı durumdaki b şahıs alamıyor.

arkadaşlar artık engelli ehliyeti diye bir şey yok B ehliyetine çeviriyorlar ve kısıtlama kodu koyuyorlar nüfus müdürlükleri daha bunu tam olarak bilmiyorlar memur senin önce engelli ehliyetin var şimdi nasıl düz ehliyet diyemez onun sorunu değil o elindeki rapora göre ehliyeti düzenlemek zorunda

bununiçin nüfus müdürlüğüne dilekçe yazın detaylı bir şekilde anlatın nüfus mdürlüğü ilce sağlık müdürlüğüne soruyor
ordan tabiki verdikleri rapora onay geliyor böylece nüfus müd.ehliyetiniz düzenliyor aynısını ben yaşadım bu şekilde ehliyeti aldım ayrıca ehliyetini değiştirecek arkadaşlar önce aile hekimine gidip oradan herhangibir özel polikinlikten ilçe sağlık müd sevk diye sürücü raporu alıp ilçe sağlık müdürlüğüne verin ordan size gün veriyorlar

hiç swvlwt hastanesi ile uğraşmayın böyle oldumu ilçe sağlık müd red verse bile başka semte adres nakli yaptırıp ordan tekrar müracat edebiliyorsunuz ben böle yaptıp ötv indiimli araç almak için 3 ilçe sağlık müd. heyete girdim üçüde kimi kodu eksik girdi kimi normal ehliyet dedi sonunda vazgeçtim ötv indirimli araç almaktan b sınıfı ehliye alıp kısıt kodu koydular ilçe sağlık müdürünün bana dedi şu ilçelerdeden alınan sürücü raporları sadece bizim dosyamızda kalıyor sisteme işlenmiyor diğer sağlık kurulu raporları gibi dedi

o yüzden ben 23 ayrı yerden kurula girdim yoksa ikinci girdiğimde sizin sistemde sürücü raporunuz var deyip tekrar kabul etmezlerdi ayrıca ilçe nüfus müd vermiş olduğu rapor 2 yıl geçerli iki yıl dolmadan aynı yere müracat yapamıyorsunuz

Merhaba açıkcası hiç uğraşmadım. Çünkü vermemek için uğraşıyorlar bunu biliyorum.
zeynebumm Merhaba açıkcası hiç uğraşmadım. Çünkü vermemek için uğraşıyorlar bunu biliyorum.
mdursun merhaba 2017 deki heyetim için polikinliklerde ki muayene de fizk doktoru muayene etti ve kurula gidecek olan kağıda birsürü olumsuz şey yazmış heyette girdiğimde ki fizik doktoru yüzüme bile bakmadı sanırım bu yüzünden.ama 2015 te girmiş olduğum heyette 2 tane fizik doktoru vardı ve beni muayene edip ortak karar vermişlerdi.

bayadır girmiyordum forma yazılanları okudum da iyi ki de almamışım diyorum. ve sanırım bu dandik sistemde de asla al (a) mayacağım...

:/

arkadaşlar ben tekrardan il sağlık müdürlüğü ve bulunduğum ilin hastanesinin sağlık kurulu ile görüştüm. 2017 de benim başvuru mu engelli ehliyet başvurusu için almamışlar evet şaka gibi ama bundan dolayı red kararı çıkmış.Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Maalesef ülkemiz de herşey olabiliyor :(

hayatımla ilgili önceliklerim değiştiği için tekrardan başvuru yapmadım.

Iyi günler ben sag el ayakta kasılma var rapor için başvurdum devlet hastanesi otomatik vites araba kullanır rapor verdi il sağlık kodlamaya gittim orda olamaz verdi itiraz ettim tekrar olamaz verdi ne yapmam gerekir

kosovali merhaba ,prosedür gereği her iki il sağlık komisyonu olmaz dediği için yapacak birşey kalmamış farklı karar vermiş olsalardı hakem heyete göndereceklerdi böyle bir şey olmadığı yapacak birşey kalmamış .siz yinede bir avukat ile görüşün derim.

Merhaba ben h sınıfı ehliyetimi yenilemek için başvuruda bulundum İstanbul ilsağlık komisyonu sürücü olamaz raporu verdi rapora itiraz ettim beni tarafsız bölge olarak Çorlu devlet Hastanesi'ne gönderdile burda sürücü olur dediler bukez bir bir berabere olduğu için Ankara'ya gönderdiler ordada sürücü olur deyip b engelli raporum onaylandı bugün ehliyetimi değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittim orda ehliyetinin iptal edildiğini öğrendim oradaki memur arkadaş dilekçe yazıp sağlık bakanlığına gönderdi bir hafta sonra geldedi.budurumda benim izlemengereke başka bir yol varmı acab

Emre2662

İtiraz dilekçesinin sonucunu bekleyeceksiniz. Ama keşke o kadar kurcalamasaydınız. Başka şehirden şansınızı denemek daha doğru bir yol. Bakanlık kaydına girerse sürücü olamaz değerlendirmesi, oradan onu çıkartmak çok daha zor olur.

Mecburen kurcalamak zorundaydım İstanbul vermeyince raporu 60 gün içinde itiraz şansım varmış yoksa ehliyetim tamamen iptal olucaktı ama rapora itiraz sonucunu ben kazandım önce Çorlu'ya sonrada Ankara'ya gönderdiler Çorlu'da Ankara'da sürücü olur raporu verdi ehliyetim niye iptal oldu onu anlayamadım

Merhabalar aynı problemi bende yaşıyorum Kocaeli de sonuç değişti mi? Bende itiraz ettim hastanenin çağırmasını bekliyorum. Tşk. Sonrasında neler yaptınız benide bilgilendirirseniz sevinirim

Evet sonuç değişti sürü olur raporumu aldım .
Yanlız sisteme ilk ropor girdiği için ehliyet iptal gözüküyor şimdi sisteme yeni raporun girmesini bekliyorum oda bir hafta sürermiş

Özel hastaneden sağlık raporu alıp ehliyetimi yenilettim.

Muharrem77

Komisyona sevk falan olmadı. Hastaneden aldığım raporu trafik şube bürosuna verdim. 15 gün sonra yeni ehliyetimi aldım.

perseküsyon

İlginç engeliniz nedir peki?trafik bakmıyor nvi bakiyor ehliyete banada aynısı oldu 2018de KBB tek hekim raporu almıştım 102 kodu olmayınca reddettiler sadece durum bu

Selam arkadaşlar bende ehliyetimi değişmek için gerekli prosedürleri yaptım kurul bana 2.sınıf sürücü olabilirsin raporu verdi. Bende rapora itiraz ettim sonuç nasıl işler bilgim yok bu gün il sağlık müd. aradılar ve başka bir ile sevk ettiler.
Şimdi benim sorum şu bana bundan sonra gideceğim hastahane kodları yazıp verirse yeterli olur mu?( engel sorunum sağ el parmaklar ampute var.)

Üst Alt