Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Olamaz raporu verildi! Nasıl itiraz etmeliyim?

biz ehliyeti nasıl yenileyecez bizim de işimiz zorrr.. :( :(
eğer ki banada sürücü olamaz raporu verilirse yıkılırım... araba kullanmayı seviyorum düz vites aracı gayet de güzel kullanıyorum uzun yola bile çıktım ne olacak bizim sonumuz böyle .....

özel hastanede m, bu iş daha kolay yoksa devlet demi ???

POWER_

Sizin sorun ne idi
Ben yenilemek için baş vurdum 2.sinif sürücü olabilir karar verildi bende itiraz ettim. şimdi bendi başak bir ile sevk ettiler il sağlık kurulu aramasını bekliyorum .

POWER_
Ben 2018 de yeniledim ehliyetimi. Yenilemeden önce bendede iptal olma korkusu vardı. Hastanede yattığım süre içinde bakan doktora sordum. Heyete girmen lazım dedi bi şey diyemem dedi. Neyse ehliyet yenileme ile ilgili 5 tane doktora göründüm göz, işitme... vs testlerine öğleden sonra tüm doktorlar toplanıp karşılarına çıktım. Heyet başkanı sorunuz var mı diye sordu. Kimseden ses çıkmayınca sağlık raporunu alıp trafiğe gittim (şimdi nüfus veriyormuş) hallettim aldım yeni ehliyeti. Yalnız benim ehliyet A2 motosiklet ehliyeti araba değil baştan söyleyeyim.

adulger
benim hastalığım tıpta daki adı diskinize ( kas hastalıpı ) ama epilepsi ile aynı ilaçları aynı tedaviyi görüyoruz....
sara gibi düşüp bayılmam yok benim ...
2. sınıf sürücü olabilir nedemek ???

Alman
valla bende korkuyorum eğer ehliyetim iptal olursa çok kötü olur çünkü evde ailede tek araç kullanabilen benim .
bende hem nöroloji hem göze gitmem lazım .. sol gözde sıkıntı var biraz ama sürekli gözlük kullanıyorum ..
engelliler bu yeni ehliyeti kaç yılda bir yeniliyor bilginiz var mı ??
birde bu işi özelde mi daha kolay yoksa devlet hastanesinde mi ???

POWER_
Engellik ile ilgili bir sınırlama yok. 10 sene geçerliliği var 2028 e kadar geçerliliği var.

Alman

eyvallah ...
peki bu eski ehliyetleri ne zaman kadar kullanabiliriz ???

Başvurulan yıldan itibaren 10 senede bir yenilenmesi gerekiyor.

POWER_

2. sınıf sürücü (2. grup için sağlık raporları ise aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir ; C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G ( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri ise 5 yılda bir gerçekleştiği için 2.gruptadırlar. Bu grubun özelliği ise ağır ve ticari araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. ) ek olarak
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G ( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri ise 5 yılda bir gerçekleştiği için 2.gruptadırlar. Bu grubun özelliği ise ağır ve ticari araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )

adulger

benim ehleytim B sınıfı biz 10 yılda bir mi yenileme yapacaz ???

#power_
Onu ehliyeti değiştirince söylerler naçizane fikrim 2.sinif yazarsa raporda 5 yıl yoksa 10 yıl olur .

adulger

2. sınıf da ben ağır vasita kullanmıyorum ki otomobil benim ki 2. sınıf araçlar ağır vasıta araçları değil mi ???

Eski Ehliyet ler 2022 sene sonuna kadar geçerlidir son ana kadar bekleyin derim

#power_
Kurula girdiniz mi ? Kurul size ne söyledi
Eğer 2. Grup olur dediyse aynı şekilde ehliyet alırsınız diye düşünüyorum .

bilgeadam
valla aile hekimi ile konuştum son ana kadar bekle diyor oda....

adulger
şu ana kadar herhangibir müracatım başvurum olmadı aile hekimi son ana kadar bekle dedi...

POWER_ 2022 yılının sonuna kadar beklemenizi öneririm bence bu süre uzayacak bu pandemi bitmediği sürece ertelenip durur

power ben senin gibi düşünüyordum fakat engelli ehliyeti alabilirmiyim diye düşündüm ve bu yola girdim
Sonuçta daha önce almış olduğum kısıtlamaları heyet vermedi.

orhanbeyy
Valla öylede bende bir an önce halledip çözülmesini istiyorum çok canımı sıkıyor bu ehliyet meselesi......

adulger
yalnız benim ehliyetim engelli ehliyeti değil normal ehliyet....

adulger

hastalığım ortopedik değil nörolojik....
neden ortopediklere ehliyet alamıyor mu ?? tek kolu olmayan belden aşşası olmayanla araba sürüyor...

POWER_ Siz beni yanlış anladınız. Ben sizin hastalık konusunda bilgi sahibi değilim. Birde benim bildiğim engel oranınız %90 veya üzeri %90 altı olanlar ise ortopedik sorunu olmalı bunu da kurul karar veriyor.

OturanBoğa MS hastasıyım B normal ehliyetim vardı özel tertibatlı araç İçin sağlık raporuna başvurdum hastane il sağlığa komisyona sevk etti sürücü olamaz raporu verildi itiraz ettim oda aynı kararı verdi hiç bakmadılar bile. Hakkımı arar iken elimdeki haktan ehliyetsen de oldum iptal edildi. E devlette gözükmüyor. Araba benim elim ayağım işime nasıl gidip geleceğim böyle eziyet olur mu engelliye.
Napabilirim Bülent abi itiraz hakkım var nasıl bi yol izlemeliyim

Mesut danlı

buna benzer bir durumu ben de yaşadım sağ gözüm yüzde 90 görmüyor. araç için başvurdum komisyona sevk ettiler. sonra aklıma bi kurt düştü önce vergi dairesine gittim elimdeki raporla araç alabilir miyim diye alamazasın dediler ben de komisyona hiç başvurmadım ehliyetim elimde kaldı. itiraz hakkınız var ama ms olduğu için kabul göremeyebilir. bol şans

Kotan itiraz ettim orada sürücü olamaz raporu verdi. Napacağım şaşırdım ehliyetim iptal oldu hakkımızı ararken elimdeki hakkımdan oldum. Aktif olarak araç kullanıyorum MS olan durumu biraz daha kötü olan alan arkadaşlar var ona istinaden başvurdum ben. Şimdi pişmanım

Merhabalar ben ortopedik engelliyim sol elimin parmaklarım yok 2015 yılımda H sınıfı ehliyet aldım geçen Mayıs ayında ehliyetimi yeniletmek için aydın il sağlık müdürlüğüne başvurdum ve sürücü olamaz raporu verdiler bende itiraz edip tekrar başvurdum Denizli’ye sevk ettiler ordan da sürücü olamaz raporu verdiler ( yalnız bir arkadaşla konuştum sol el dirsekte ampute olan bir arkadaşım ehliyetini yeniletmiş ama ben burada alamadım ve çok üzgünüm) mahkemeye başvurmayı düşünüyorum ordan sonuç alabilirmiyim

valla çok sıkıntılı bir durum bende ehliyetimi yenilemek istiyorum eğer banada sürücü olamaz raporu verilirse yıkılırım cinnet geçiririm valla....

@Aydın0990

merhabalar bende aynı sorundan sıkıntılıyım. Ehliyetim olmasına rağmen sürücü olamaz raporu verdiler, bende mahkemeye başvurmak istiyorum ama baya karışık bi süreç malesef avukatların çoğu bu konuda bilgisiz, siz mahkemeye başvurdunuz mu ?

Sürücü olamaz raporu verilen kişilerin ehliyetleri iptal oluyor, il nüfustan arayıp ehliyeti teslim etmenizi istiyorlar.
Sürücü olamaz raporu için aramızda mahkemeye başvuran var mı ? Nasıl bir yol izlediniz ?

Yanlış bilmiyorsam 3 hastane hakkı var diye biliyorum ondan sonra mahkeme süreci değil mi ben mi yanlış biliyorum. İlk hakem hastaneye gidip oradan da olumsuz olursa mahkeme ye mi gidiliyor işleyiş öyle değil mi. Yinede araştırın direk mahkemeye vermeyin işleyiş nasıl işliyor diye

i_brahi_m

bursa il sağlık sürücü olamaz, yalova il sağlık sürücü olamaz raporu verdi. Yalova il sağlığı aradım itiraz için ne yapmam gerekli diye, görevlide; '2 karar, net sonuçtur bundan sonra ancak mahkeme yoluyla itiraz edebilirsiniz' dedi.
Bursa il sağlık da '2 rapor aynı ise net karardır,yürürlükte yada sağlık durumunuzda değişiklik yoksa mahkemeye gitseniz de netice olumlu olmaz, yinede isterseniz başvurun mahkemeye dedi. Benim ehliyetim var ama zaten dedim, olabiliyor böyle şeyler dedi.
1 olumsuz 1 olumlu sonuç çıksa 3. hakem heyete gönderiliyordu.

Aynen 3.için hakem heyetine gönderiliyor ordan ne karar çıkarsa kesin oluyor du benim bildiğim bu yanlış mı bilmiyorum dedim ya size yanlış bilgi vermeyeyim. Başka bilen varsa cevap verir belki

Merhabalar. %60 Oranında Serebral Palsi hastasıyım. 5 yıldır araç kullandım, 50 bin km yol yaptım ve park cezası haricinde ne bir cezam ne de kazam var. İzmir İl Sağlık Komisyonuna girdim ve sürücü olamaz raporu verdiler, itiraz ettim Manisa'ya yolladılar ordan da Sürücü Olamaz raporu aldım. Sonrasında İzmir 4. İdare Mahkemesine İdareyi Durdurma davası açtım ve hakim bir satırlık bir yazıyla davamızı reddetti, sonra Bölge İdare Mahkemesine taşıdım davayı orası da alt mahkemeyi onayladı. Şimdi sırada İnsan Hakları Mahkemesi var sanırım avukatım şu an hazırlanıyor fakat maddi yönden beni çok sarsan bir süreç oldu fakat olumlu sonuç çıkması durumunda bütün engelliler için emsal olacağını düşünüyorum çünkü şimdiye dek hiç emsal bir dava yok bu konuda. Hukuki bir süreç başlatmak isteyen, bana bu konuda bilgi belge yollayıp davamda yanımda olmak isteyen herkes bana mailden veya buradaki özel mesaj kutusundan ulaşabilir.

mehmetbarcin90@gmail.com

Üst Alt