Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Olamaz raporu verildi! Nasıl itiraz etmeliyim?

Damla yılmaz36 kas hastalarının Ehliyetini iptal ediyorlar 30 senelik ehliyetim bir kalemde gitti itiraz etsende fayda etmiyor sen iyi hastaneden onay almışsın ben onuda alamadım

celebikizi geçmiş olsun il sağlık kuruluna itiraz et tekrar heyete girmek istediğini beyan et inşallah ehliyetini alırsın

Abi komisyon sürücü olamaz vermişse itiraz etmeden başka hastaneye başvuru yapabilir miyiz?
Ayrıca varolan yüzdeli engelli raporuna tertibatlı araç kullanabilir ibaresi eklenebilir mi

Sfk2480

Komisyon karar vermişse başka ilden şansını dene derim. AYnı komisyonun önüne giden evrak yine red alır çünkü.

Hayır, engelli raporuna sonradan ibare ekletemezsin.

Peki yeniden başka hastanede yüzdeli engelli raporu çıkarsam orda belirtseler oluyor mu?
Çünkü itirazda sonucu değiştirmiyorlar dün heyette doktora diyorum araba sürdüğüm video ve engelliler için geliştirilen teknolojileri göstermek istiyorum körü kötü baktı izlemediler bile gerçekten teknoloji çok gelişti joyistikle bile kullanılabiliyor

Sfk2480

Yeni rapor olur evet. İtiraz etmeden yeni rapor.
Dediği gibi, ben olsam başka ilden denerim. Aynı adamlara gidersen aynı sonucu alırsın.

Abi çok özür dilerim fazla rahatsız ediyorum ama biliyorsun aracın bizim için ne kadar önemli olduğunu yeni raporda ilçe hastanesinin heyetine girecem onlarla bir ilişkim olmuyor ki ben mi yanlış anlıyorum yoksa yeni raporda tertibatlı kullanabilir derse yine il sağlık komisyonuna mı çıkmam gerekiyor

Abi komisyon sürücü olamaz vermişsei

Burada kastettiğin hastane heyeti mi? Ben il sağlık sürücü komisyonu sandım ve onun için başka ile git diyorum. Eğer senin komisyon dediğin hastane ise, başka ilçeden rapor almayı dene bence.

OturanBoğa
Bana sürücü olamaz veren il sağlık komisyonu ben il sağlık komisyonunun raporuna itiraz etmeden ilçe devlet hastanesinin kendi heyetine girip hem yüzdeli hem de tertibatlı araç kullanabilir ibareli yeni rapor almayı düşünüyorum olursa ÖTV den faydalanabilir miyim?

Özür dilerim abi mesajı yanlış yazmışım yeni farkettim demek istediğim Bana sürücü olamaz veren il sağlık komisyonu ben il sağlık komisyonunun raporuna itiraz etmeden ilçe devlet hastanesinin kendi heyetine girip hem yüzdeli hem de tertibatlı araç kullanabilir ibareli yeni rapor almayı düşünüyorum olursa ÖTV den faydalanabilir miyim?

Sfk2480

:):):)
İl sağlık komisyonu olumsuz karar vermişse itiraz etmeden yeni rapor alıp aynı yere verdiğinde sonuç değişmez. Ben olsam yeni rapor alır ve başka ilde komisyona girerdim.

İlçede yeni rapor aldıktan sonra başka ilde komisyona girmek için ne yapmam gerekiyor?

Sfk2480

Rapora hangi ilde başvurursan aynı ilde komisyona da onlar sevk eder. Rapor hangi ile komisyon o il.

Kod yazma yetkisi sadece il sağlık heyetine mi ait o yüzden mi her yol en son onlara çıkıyor?
Başka il komisyonuna randevu almak için o ile mi gitmek gerekiyor yoksa sonuca itiraz edip mi il seçiliyor?

Sfk2480

Her yol il sağlığa çıkar...
Başka ilde bir hastaneye ehliyet için başvuracaksın. Sana rapor yazıp o ilin komisyonuna gönderecekler

OturanBoğa
Her şey için Allah razı olsun inşallah bu soru cevap diğer arkadaşlarıma da yardımcı olur Allah a emanet olun inşallah

Ehliyetleri iptal ettiklerine dair açıklamaları görünce ve ehliyetimde 3 yılda bir sağlık kontrol şartı süresi 1 yıl geçmesine rağmen bu şekilde kullanmaktayım. Yollarda trafik polisleri defalarca kez durdurmalarına rağmen herhangi bir sorun yaşamadım. Sağlık kontrolüne gitmemek ne gibi sorun yaratır. Böyle bir durumla karşılaşan tecrübe eden var mı?

mustafa450
Abi ehliyetsiz kullanmak benim vicdanımı rahat ettirmiyor etik dışı hie olduğu işin uygun değil bence. yoksa yakalanırsın ceza öder geçersin bi kaç defadan sonrası hapis falan olabilir hukuki kısmı bilmiyorum ülkemiz yolsuzluklarla dolu neler duyuyoruz engeller için çıkarılan kanunlar bizler hariç herkesin işine yarıyor.

Üstadım geçmiş olsun.Benim sorumda şöyle.Eski normal Ehliyetimi yenileyeceğim ama devlet hastanesiyle uğraşmak istemiyorum özel hastaneden engeli söylemeden alsam ileride sıkıntı olur mu.Bedensel engelim yok sadece hastalık engelim var.

Sfk2480

Yok sen beni yanlış anlamışsın. Ehliyetsiz değilim. Benim ehliyette 3 yılda bir sağlık kontrolü var. 3 yılı doldurdum ve 1 yılda geçti. Kaç defa durdurulup ehliyetim sistemden kontrol edildi. Herhangi bir sorun yaşamadım. Şimdi sağlık kontrolü için gitsem tekrardan komisyona çıkmam gerekirse ve ehliyet iptal edilirse diye gitmiyorum. Ehliyetim yeni tip olduğundan 10 yıl geçerliliği var. Gerekirse o zamana kadar gitmem diye düşünüyorum.

OturanBoğa

Abi il sağlık komisyonun verdiği rapor ne zamana kadar geçerli? Onun süresi bittikten sonra ilçe devlet hastanesindeki heyetten kodlu yeni rapor alıp ehliyet alabiliyor muyuz?

Üstadım geçmiş olsun.Benim sorumda şöyle.Eski normal Ehliyetimi yenileyeceğim ama devlet hastanesiyle uğraşmak istemiyorum özel hastaneden engeli söylemeden alsam ileride sıkıntı olur mu.Bedensel engelim yok sadece hastalık engelim var.

@OturanBoğa size bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Benim sürücü olamaz raporumun süresi (2yıl) doldu, benim ne yapmam lazım engelli ehliyet yada normal ehliyet için.

Kerim Kaya baştan başlayacaksınız işte tekrar aile hekimi >> uzman hekim >> il sağlık müdürlüğü komisyonu

sistemde iki yol önceki sürücü olamaz raporu görünüyordur komisyon ona bakacaktır.

Çok mağduriyet var. Yönetmelik değişmediği sürece devam edecek. Doktor kanaatine göre hareket ediliyor, eşitlik ilkesi yok. A şehrinde alamayan B şehrinde alabiliyor. Erişilebilirliğini elinden alarak insanların hayatlarını mahvettiklerinin farkında değiller.

OturanBoğa
Selamün aleyküm abi bugün itirazın sonucu çıkmış 103.03 kodu yazılmış yani yılda bir sağlık kontrolü kodu var ama karar sürücü olamaz bu nasıl çelişki niye kod var

Üst Alt