Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü Olamaz raporu verildi! Nasıl itiraz etmeliyim?

Merhaba ehliyet yenileme korkusu bende de var. 2012 yılından beri araç kullanıyorum. Gözlerimde sorun var her iki göz ile %70 görüyorum. 10 senedir ne bir kazam ne bir sorun yaşadım. Bir kaç hastaneye gittim. Rapor veremeyiz dediler. 10 yıldır kendi araçım var. Şimdi verilmeyecek ise neden 2012 yılında verdiniz. Bende hukuki yollar ile hakkımı aramak istiyorum. Tek gözü görmeyenler Bile araç kullanabiliyorken 2 gözü gören ben ve benim gibi kişiler neden ehliyet alamıyor. Evet göz araba kullanırken oldukça önemli ama bir aracı bir insanı ve bir değeri araba kullanırken çok rahat görebiliyorum. Göz testinde Belirli bir sırada ki yazıyı okuyamadığımız için daha önce verilen ehliyetim riske girmememli. Tekrar diyorum 2012 yılında hangi gerekçe ile bana ehliyet verildi. Bu zamana kadar belli bir standart ve konfor alanının kısıtlanması nedeniyle yaşayacağımız psikolojik travma daha büyük…

Selam arkadaşlar. 3 Aralık 2021 günü ist. Komisyona girdim komik bir muayene ile sürücü olmaz verdiler malum herkesin başına gelen. İtiraz ettim kocaeli il sağlık yeniden bakacak. İst yakın olduğu için gebze ilçe sağlık yapıyormuş. Gebzede daha önce bu komisyona katılan var mı? Ortam nasil ?

Sürücü raporu

Merhabalar ben 5 gün önce sürücü raporu almaya gittim komisyon karar verdi sürücü olamaz dediler tertibata bile bakmadılar ki benim boyum1.15 ve normal otomatik araba bile kullanıyorum bi koltuk yükseltme bide gaz yükseltme aparatını istiyorum ama tertibata bile bakmadan sürücü olamaz yazdılar bülent abicim seni yeni gördüm engellim %48 ortopedi yarın il sağlıkta itiraz edeceğim kaç günde itiraz belli olur veya ne zaman yeniden sürücü raporu çıkartmam lazım saygı ve sevgilerimle

Selam ehliyet yenileme sürecinde KOCAELİ DERİNCE Eğitim Araştırma Hastanesinde banada sürücü olamaz raporu verdiler benim kalp yetmezliği,ritim bozukluğu, ICD kalp pili var,doktora bu kararı hagi sebepten aldınız diye sordum sen araba kullanırken kalbinin durup kaza yapma riskin çok yüksek cevabını aldım,acaba itiraz etsem bir sonuç alabilirmiyim ve bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor

Valla Allah kimseyi devlet hastanesine düşürmesin keşke ilk baştan özele gitseydiniz ben özele gittim 600 lira param çıktı hepsi o ...

[SIZE=2]Kıymetli Syigit kardeşim bende de kalp yetmezliği var,2 stendim bulunuyor. Bu nedenle aile hekimim kardiyoloji bölümünde de muayene olmam gerektiğini söylemişti. Sürücü sağlık bilgi formunu doldururken de bu durumumu yazdım, hiç bir şey gizlemedim. Aile hekimimin önerisine binaen Silivri Özel Anadolu Hastanesi kardiyoloji bölümüne gittim ve muayene oldum. Doktora ehliyet için geldiğimi söyledim, elimdeki raporları gösterdim. Doktor damarlarda stend takılı olması araba kullanmaya engel bir durum teşkil etmeyeceğini söyleyerek sürücü olabileceğimi ıslak imza ve kaşesi ile tasdik etti. Tabii bende stend, sizde ise pil var, ikimizin durumu farklı. Ancak benim bildiğim kadarı ile pil stendden daha önemli, durdu mu sıkıntı büyük. Siz isterseniz güvendiğiniz bir başka kalpçiye danışıp onun fikrini alın gecikmeden zira raporlarda belli bir itiraz süresi var. O süreyi kaçırdınız mı iki yıl itiraz edemiyorsunuz.
Selametle[/SIZE]

ozmuşlu[FONT=sans-serif]
Özel hastanede nasıl oluyor bu işlem? Ben hangi özel hastaneye gitsem sistemde engelli raporu görünüyor biz yapamıyoruz bunu. Aile çekiminden sevk alıp devlet hastanesinden alacaksın raporu diyor hangi özel hastaneden aldınız. Yeni sürücü olamaz raporu çıktı iki yıl bekleyip oraya başvuru yapayım.[/FONT]

Faruk33

şimdi şöyle izah edeyim :
1- özel hastaneye giderken sağlık ocağının sevk etmesine gerek yoktur. direk gidiyorsunuz
2- mesela hastalığınız nedir bilmiyorum diyelim dahiliye bakıyor drek dahiliye ye gidiyrsunuz. ve para yatırmadan önce uygun bir şekilde doktorlar görüşün derdinizi anlatın eğer tamam rapor veririm derse parayı yatırıp kayıt açtırın .
3- benim de engelli raporum var am şans mıdır nedir doktor hiç bakmadı bende gözlük takıyordum sol göde sıkıntı vardı doktor muayene etti rapora gözlük veya kontak lensle araç kullanabilir yazdı verdi raporu .
4- sürücü olamaz raporu çıktı ise şayet hakkınızı kanun yoluyla arayacaksınız mahkeme il sağlık müdürlüğü neresi varsa itiraz edeceksiniz bu satten sonra özel hastane rapor verir mi bilemem ??
selametle....
2-

komisyon sürücü olamaz raporu verdikten sonra bu rapor e devlette görünüyor. İki yıl geçmeden yeni rapor için başvurabilirmiyiz
iki yıl geçerli bu rapor deniliyor.
Baska birsırum. Komisyon raporuna itiraz için, bizi komisyona sevkeden hastaneye başvurmak yeterliymiş. Komisyonu aradım öyle söylediler. Doğru bilgi mi.

Son düzenleme:
Ben seneler önce ehliyet için başvurdum heyete girdim ehliyet alsmaz raporu verdiler. Rapora itiraz ettim ama gidip tekrar başvurmadım hevesim kırıldığı için. Şimdi aradan çok zaman geçtiği için benim izlemem gereken yol nedir. Özel hastaneden rapor alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Slm arkadaşlar sürücü olamaz raporu verildi h ehliyetim var 2 yıl uzatıldı benim ehliyetim iptal olurmu

merhabalar bende sizinle aynı durumdayım ehliyetiniz alındımı ?

Son durum nedir arkadaşlar komisyonun sürücü olamaz kararını mahkemeye taşıyan varmı?

Ehliyetim iptal oldu ne yapmalıyım itiraz ettim başka hastaneye gonderdiler

Yeni ehliyet için mi başvurdunuz, engeliniz neydi? Neyi gerekçe gösterdiler iptal etmek için?

Sanırım bu ehliyet yenileme sürecinde hastanelerin aldığı bir talimat olsa gerek, engellilerin ehliyeti olsa dahi "sürücü olamaz" verin azaltın sayıyı şeklinde. yoksa 10 yıldır - 15 yıldır mevcut ehliyeti ile araç kullanan birine hangi akla hizmet "sürücü olamaz" diyebilirsin. Adam zaten yıllardır sürücü. Ehliyeti var. Bu ehliyeti veren de devlet değilmi. O ehliyeti yıllar önce veren devlet acaba Yunanistan falan mıki devletin verdiği ehliyete hiç bakmayıp "sürücü olamaz" diyebiliyor. Bu ülkede yaşamak ne zor hale geldi son yıllarda.

kıymetli engeli arkadaşlar ehliyet raporu alırken bilhassa devlet de almayın işi çok yokuşa sürüyorlar size nacizane tavsiyem özelden alın .. ben öyle yaptım biraz paranız gider ama kafanız rahat olur...

özel hastanede engelli raporu görünüyor vermiyorlar..sisteme giriş bile yapamıyorlar. ozmuşlu

keops000

valla ben aldım hem epilepsi hastaısyım hemde sol gözümde sıkıntı vardı ben sadece göz doktoruna gittim aldım özelden ...
eeee at binenin kılıç kuşananın demişler....

ozmuşlu
Merhaba hangi ilin özel hastanesinden aldınız alamayanlar icin hastane adresi verebilirmisiniz bir yakınımda aynı hastalıktan muzdarip

Benim sürücü olamaz raporun bitmesine 15 gün kaldı,doktordan sürücü olur raporu aldığım taktirde eski ehliyet geri geliyor mu yoksa tekrar sıfırdan işlem yapıp ehliyet kursuna mı gitmem gerekiyor

özel hastanede engelli raporu görünüyor vermiyorlar..sisteme giriş bile yapamıyorlar. ozmuşlu

Engelli raporu görünüyor doğrudur engele göre mualeme yapıyorlar egerki ehliyetiniz komisyon kararı ile alinan ehliyet ise hiç yanasmiyorlar yokuşa surmekteler devlet hastanesi yönlendirmesi yapılıyor

açık adres vermeye gerek yok hocam hehngibir özel hastaneye git hallet işini bu kadar basit...
Hocam iki tane özel hastaneye gittik pratisyen dr e nabızda raporu gördüğü icin hastaneye sevk ettiler akrabamı bizde şehir dışında özel hastaneye karar vermiştik bunun için sormustum

Alp74

hocam bak şimdi epilepsi dışında bir hastalığı var mı bahsettiğin kişinin mesela göz de yada baika yerde sıkıntısı varsa o branş doktoruna git derdini anlat benim sol gözde sıkıntı vardı göz doktoruna gittim muayene etti raporu yazdı e-nabıza felan hiç bakmadı eğer başka hastalığı varsa orayla ilgili uzman doktora gidin...gittiğim hastane medicana idi...

ozmuşlu

Hocam şeker ,tansiyon ,epilepsi den engelli raporu var epilepsi ilaçlarını 2020 yılından beri kullanmıyormuş ehliyeti yenilettiremediği için kafasına takıyor bende yardımcı olmak istiyorum bir türlü isin içinden çıkamıyoruz özelde pratisyen dr hastalığa göre sevk ediyor lakin epilepsi raporda görüldüğü için hastaneye yönlendiriyor

Alp74

anladım üstad....
valla hocam isterseniz son defa şansınızı deneyin direk şeker için hangi uzman doktor bakıyorsa onun için özele gidin meramınızı anlatın.
haaa birde şu var benimde yüzde 44 engelli raporum 26 ya düştü yani epilepsi bendede var ama ortada engelli raporu yok yani nasıl olur bilemedim şimdi ? öyle saçma bir sağlık sistemimiz var ki sağlam raporu istiyon engellisin diyorlar engelli raporu istiyon sağlamsın diyorlar nasıl olacak bu iş birisi bunun açıklamasını yapsın ?????

Merhaba arkadaşlar sürücü olamaz olan raporum iki yıl geçerlilik süresi 2 yıldır ve doldu ben en baştan (Aile Hekiminden) mı başlamalıyım? Yada ne yapmalıyım. Rapor süresi dolan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba ben miyopati +skolyoz hastasıyım.yüzde yetmiş raporum var ve ÖTV indirimine başvuruda bulundum.hastane bana özel tertibatlı araç kullanabilir diye rapor verdi ama sürücü olabilir raporunda onay vermedi aynı hastane.bende itiraz hakkımı kullanmak istedim ve beni Sakarya ya sevk etti.1 ay içinde dönüş yapacaklarını söylediler.Beklemedeyim ama pek umudum yok açıkçası.

Üst Alt