Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz 2023 engelli aylığı 2022 ne kadar olur⁉

Yazmim yazmim diyorum dayanamıyorum kalbinizide kırmak istemiyorum ben 18 sene devlete vergi verdim kendi primlerimi kendim ödedim emekli oldum siz hiç calışmadan hem engelli hem evde bakım hem sosyal yardımlar alarak benden daha çok maaş alıyorsunuz burda size yardım etmek için bir çaba sarfediyoruz tutmuşsunuz hakaret ediyorsunuz madem meraklısınız bekleyin itiraz edin beğenmiyorsanız çalışın hiç bir şey yapmıyorsanız su satın para kazanın işiniz gücünüz klavye kahramanlığı bu arada yazım bana hakaret edenlere

Engelliyi dilenci yerine koymalarının sebebi nedir, acaba, önemli değil ya hu onlara vermesekte olur zihniyeti.

bilgeadam

Söylediğiniz kelime ne kadar yanlış hiç çalışmadan para alıyorsunuz keşke çalışabilseydik verdikleri çerez parasına muhtaç kalmasaydık

bilgeadam

Tuzun kuru tabi senin.... Emekliliğini kazanmışsın... Sonra gelmişsin burada çalışın falan diye kendince akıl vermeye kalkıyorsun.

Engeli olmayan bir yurttaşın bile ülke şartlarında iş bulanın zor olduğu bir bozuk ekonomide engelli nasıl iş bulacak?
Okumuş etmiş tahsilli bir insanın işportacılık mı yapsın? Onur kırıcı değil mi? Su satın diyor ya!

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet. Buna yakışır sosyal yardım vermesini talep etmek anayasal bir hak. Tabi Avrupa-Batı ülkelerinden bihaber vizyonsuz olduğun için, böyle hor görüyorsun engelli aylıklarından yakınanları. Bilge adammış!

Hem hiç çalışmadıklarını nereden biliyorsun? Çalışma hayatında engelli olmuş ama iş hayatı sonlandığı için emekliliği de güme giden insanlar var.
Bir de hızını alamamışsın, engelli aylığı, sosyal yardım alanların emekliden daha çok aldığını iddia etmişsin cahil cahil konuşarak. 40-69 oranlı engelli aylığı 1594 lira. Alooo! Tek seferlik verilen nakdi yardım 500 ila 750 lira arasında, o da bayramdan bayrama.

Ülke emekli cenneti oldu. 35-40 yaşlarında emekli olup ölene kadar maaş alacaklara laf sok.

Son düzenleme:
Birbirinize laf sokmayı bırakında bilen söylesin,ne oldu şimdi net olarak alacağımız aylık?

bilgeadam
Bazı şeyleri bilip bilmeden konuştuğun belli ben yıllarca çalıştım sonra engelli oldum emekli olamadım burada fazla ahkam kesmeyin siz bence. Başka ilgi alanlarınız varsa ona yönelin derim

40 ile 69 engel oranı 1534 tlden 1894 tl oldu

70 ve üstü 2392 tlden 2800 tl oldu yani haberlerde öyle gördüm yine açlığın beter sınırlarında zam oldu bu kadar para ile ancak fatura ödenir

bilgeadam

Kadın halimle sana sövmicem ama anladın sen......
Lan davar zaten çalışabilsek çalışacağız, bi akıllı sensin dimi, çalışacak saglığın var çalışıp emekli olmuşsun gelmiş burada millete akıl veriyor angut,,,

40 ile 69 engel oranı 1534 tlden 1894 tl oldu

70 ve üstü 2392 tlden 2800 tl oldu yani haberlerde öyle gördüm yine açlığın beter sınırlarında zam oldu bu kadar para ile ancak fatura ödenir

Yine rezalet bir rakam... Allah bildiği gibi yapsın onları..

bilgeadam

[FONT=Arial]Madem gözün engelli aylıklarımızda, aldığımız diğer sosyal yardımlarda kalmış, gel yer değiştirelim.
Sen bana emekli maaşını ver, ben de sana bana verilen tüm nakdi sosyal yardımları 4 ile çarpıp sana vereyim.
Üstelik, yılda iki defa aldığın dini bayramlarda aldığın 2000 liralık ikramiye sende kalsın, engelli halim de bana.[/FONT]

[FONT=Arial]Amaaan, ben de gereksizin birine laf yetiştiriyorum. Ne gerek var?[/FONT]

bilgeadam

Ne Demiş Şair "Devletimiz Var Olsun, Milletine Yar Olsun; Al Bayrağın Altında Yurdum Bahtiyar Olsun." Sana hakaret edenlere aldırma yine de yardım isteyenlere elinden geldiğince yardım et

[FONT=sans-serif]İyileştirilme yapılacakmış [/FONT]:)[FONT=sans-serif] zamanı bilmiyorum[/FONT]

Konunuzu değiştireceğim ama. İstenilen belgelerde tarım raiş hesaplama dışında belediye den ne alıyor yeni cikmis buda

[FONT=Arial]%17,5'luk kazığın acısını ona buna atarlanarak çıkaracağına, Cimer'e-Bakanlığa falan ağır bir üslupla şikayet başvurusunda bulunsan daha çok hayrın dokunur engelli kesime. Ama bunu yapmak sıkar tabi.[/FONT]

Merak etme paşam, ben CİMER'den de defalarca başvurdum peki sen ne yaptın? Mesela oy verirken ne düşündün? Beni başka birileriyle karıştırıyorsun galiba. Ben bu maaşlar konusunda en çok yazıp çizenlerden biriyim ancak sen zannediyorsun ki oraya buraya yazdığında bir şey değişecek. Maalesef, değişmiyor. Bir şeylerin değişmesi için tüm engellilerin tencera kapak kaldırmaları gerekiyor. Engellilerden herhangi bir toplu itiraz, serzeniş, eylem gelmediği sürece kimse taleplerini ciddiye almayacaktır
Dost, acı söyler çok üzgünüm çünkü bende bir engelliyim. Engelliler, ses çıkarmadıkları sürece asla ama asla umursanmazlar.

Ayrıca burada enerjimizi birbirimize karşı kavga ederek harcamamız hiçbir sonuç vermeyecektir. Ne yazık ki engelli her daim hor görülüyor ve hor görülmeye de devam edecek. Ben, hayatımı ne yazık ki bunun bilincinde olarak yaşıyorum. Evet bu gerçekten çok üzücü bir duygu ve yaşam biçimi ancak ülkenin şu anki ekonomik ve sosyolojik koşullarını göz önüne aldığımızda, ben bizi asla ama asla önemseyeceklerini düşünmüyorum kanaat önderlerinin. Engellileri sözde temsil edenler bile, sosyal medyada çeşitli reklamlar alarak bu işin kaymağını yeme gafletine düştükten sonra... Biz daha birbirimize sahip çıkamıyoruz.

Boşuna tartışmayın özellikle de oy verenler..
Padişah efendi ne takdir ederse o..
Şükür edin..

65 yaş 1997₺'den 2.347₺'e..
%40-69 Arası; 1.594₺'den 1.873₺'e.
%70 ve Üzeri; 2.392₺'den 2.811₺e yükseliyor.
Bir kaç gün önce de benzer rakamları söylemiştim zaten..Hayırlı olsun..

Hazine ve maliye bakanlığı biraz önce memur maaş katsayılarını açıkladı. Açıklanan rakamlar göre engelli maaşları şu şekildedir.Evde bakım maaşı:5097,96tl. Yüzde 40-69 olanlar:1874,57 tl. Yüzde 70 ve üzeri olanlar:2811,86 tl. Herkese hayırlı olsun.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI:
Bakanlığımız memur maaşlarına yapılacak artış oranını net olarak belirledikten sonra bizim bazı sosyal destek programlarımızda da yapacağımız artışlar ortaya çıkacaktır. Hangi destekleri peki kapsayacak? Bunu da söyleyeyim. Yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli bakım aylığı, silikozis aylığı, kronik hastalıklarla ilgili yaptığımız destek programları ayrıca da vefat yardımı bu artış oranlarından etkilenecektir."

CPH2219 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emekli yeni zam oranı belli oldu bizide kapsıyormu

%25 verildi emekli Bağkur

Geçmiş olsun kardeşlerim kaşıkla verip kepçe ile çıkardılar engelli maaşı ile geçinen varsa Allah yardımcısı olsun bu zam bitişimiz oldu

%25 lik zam bizide kapsıyor mu acaba bir Allahın kuluda engelli maaşlarını söylemez mi anlayamadım bu kadar mı değersiz bu engelliler yazıklar olsun devlete

tolg@

Benimde yazmadığım yer kalmadı yinede biri çıkıp cevap bile vermiyor

tolg@

Evet, maalesef engelliler işte tam olarak bu kadar değersiz. Biz değersiziz onların gözünde ve maalesef bunu hâlen idrak edemedik. %25:lik zam bizi kapsamıyor. Biz yine memur maaş katsayısı üzerinden zam alıyoruz diye biliyorum. Bu sefer de maalesef bir şeyin değişeceğini zannetmiyorum. Engelli maaşları önümüzdeki seneler boyunca eriye eriye kuş kadar kalacak.

Memurlara %86zam vedı hukumet gelir krıtarenı devredışı bırakarak engelli yaşlı evde bakım massaı aile destek parasınana da aynı oranda ZAM yapılmasını tapep ederım

Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1997 TL’den 2 bin 348 TL’ye, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1594 TL’den 1874 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2 bin 392 TL’den 2 bin 811 TL’ye yükseldi”

Üst Alt