Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tercih klavuzu 11-20 Temmuz tarihleri arasında yayınlanacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iyide herkes tercih yapcakmı bn onu cözemedimm :)

ÖMSS'de TERCİH YAPILABİLECEK Mİ? KPSS'de MEMURKEN TEKRAR TERCİH YAPAMIYORSUN...

Arkadaşlar aklıma takılan bir sorun var nette bulamdım cevabını, nette dolaşırken siteniz denk geldi ve üye olup sorunu sizlere sormak istedim. Bilgisi olan varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Kpss'den memur olarak attın atandığınız kurum,görevimiz,şehir,veya sağlığınız el vermiyor değiştirmek istiyorsunuz. Sınav sonuçları 2 sene geçerli olmasına ramen memur olarak atandınız yeni bir tercih yapmak için önce o işten ayrılmanız (istifa etmeniz) ve istifadanızın üstünden 1 yıl geçmesi lazım ondan sonra tercih yapabiliyorsunuz.

KAYNAK:[SIZE=2] Çalışan Memur Kpss´yi Kazanıp Tekrar Atanabilir mi? | Kamu Dünyası [/SIZE]

Şimdi girdiğimiz ve yakında tercihleri başlıyacak olan ÖMSS içinde şuan hali hazırda memur olarak çalışanlarda sınava girdiler ve halâ çalışmaktalar memurluklarında. Kpss'deki o yönetmelik Ömss'dede aynımı? Bu kişiler memurluklarından istifa etmeden üstünden zaman geçmeden tercih yapabilecekler mi? Yapacaklarsa atamaları olacak mı? Yoksa tercih yaparlarsa ve bu tesbit edilirse sınavları iptal olacakmı?

Vee tabi benim şahsi düşünden inşallah Ömss'deki yönetmelikte Kpss'deki gibidir.

okullar açılana kadar atamalar filan olsa bari,okula başlayacak çocuğum var atanırız,atanmayız ,başka yere atanırız diye daha yazdıramadım çocuğu okula..

kurra usulü özürlü memur secme sonuçları belli oldumu

2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması (29.06.2012)BASIN DUYURUSU

(29 Haziran 2012)

2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme:

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.Bu amaçla hazırlanan 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzunda, İlköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır. Tercih Kılavuzu, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacaktır.Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve Kura Usulü Yapılacak Yerleştirme için başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar tercihlerini, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

kurra sonuçları açıklanan arkadaşlar varsa lütfen burda duyursun

Arkadaşlar halimize şükredin en azından 11 ni tarih verdiler
verdiler ya o güne kadar internet başında löbet tutursalardı ........

kura sonuçları açıklandımı yoksa kısım kısımmı açıklandı senin sorundan öyle anlanıyor nasıl bakacagız şifremizle sonuca link varmı

arkadaşlar ösym nin şifresini kendime uyarladım önce normal çalışyordu şimdi açamadım bir tuhaflıkmı var acaba

Bişy Anlamadım Gitti.... şu kura işini tamam kura için başvurumuzu Yaptık Şimdi Bizde tercih kılavuzunumu bekliyecez? nasıl neye göre tercih yapcaz tercih yaptıktn sonramı kura çekilecek off kafam karman çorman oldu:=)

Kuralar çekil dimi ? BUu konuda bilgisi olan arkadaslar yardım ederse cok seviniriz

Hani 7.000 kişilik kadro ÖMSS ye girenler içindi? kura için ek kadro açıklanacaktı? Önce sınava girenler atanacaktı?

Bi b*k anlamadım ben bu işten. 60.000 sınava giren ki bence en az 100.000 kuraya giren vardır... 160.000 kişi 7.000 kişilik kadro için yarışacak...

Ölme eşşeğim, yaz gelsin, yonca bitsin, karnın doysun...

Yanlış hatırlamıyorsam ÖMSS başvuruları yapılır iken ilkokul seviyesinde okuyan ve okuyabilecek olan kapasitedeki reşit olmayanlar içinde kura gibi bir başvuru söz konusuydu. Daha önce çalıştığım meslek-şirket statüsü gereği bakanlık-başbakanlıkla ilişiğim olduğundan bu durumu o zaman sorduğumda avrupa birliği kriterlerine göre hibe-yardım-geri ödemesiz destek için resmi kayıt tutulmaya çalışıldığı söylenmişti minimum beklenti 100.000 kişiydi. Sonrasını bilmiyorum ilkokullarda eklenince ben bırakın 100.000 kişiyi 1.000.000 hit yapar diye düşündümki bildiğiniz üzre ülkemizde yanlış ilaç kullanımı-gebelikte yükske ateş,akraba evliliği,doğum sonrası yükske ateş hatalı ilaç kullanımdan dolayı bu sayılar zamanla çok arttı birde iş ve trafik kazaları ülkede her 10 kişiden 1ini özürlü durumuna soktu.
Neyse çok ayrıntıya girmiyorum özellikle lisans-yüksek lisans-ön lisans diplomaları üzülerek söylüyorum devlet için bir girdi oluşturuyor ama anladığım kadarıyla istenilen orana ulaşamadılar yinede benim gördüğüm avrupa birliği zaten sizin işinizide-maaşınızıda artılarınıda karşılıksız sağlamış olacak. Ve yine yazıyorum Ankarada dahi özürlülere gerekli olanaklar sağlanamamışken özellikle eğitim-bakanlıklar-meclis çevresinde, herhalde iş konusunda hazır olduklarını sanmayın, mesleğiniz olsa dahi avukat-mühendis vesaire zorlkjlar yaşanacağı muhakkak birde şimdiden diğer memurlar bu kadrolar için bir çok konuda tümümüzü rakip görmekteler.....
Tek yazabileceğim dilerim herkesin gönlüne göre-hayırlısı ise bir yerde kendini idame ettirecek işine yerleştirilmesidir. Toplumda hala yük olarak görülmekteyiz malesefki.

kura ile başvuru yapan arkadaşlar kura yapıldımı ne zaman yapılacak diye soruyor. kura ile atanmayı bekleyen arkadaşlar: kılavuzda kura için açılan boş kadroları 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre tercihlerde bulanacak ve kura işlemi bu yaptığınız tercihleriniz arasından yapılarak sonuçlanacak diye düşünüyorum. örneğin kılavuzda olan istanbul milli eğitim müdürlüğünü tercih ettin bu kadroyu tercih edeneler arasında kuraya katılacaksın, erzurumdaki sağlık bakanlığındaki kadroda kura ile alıyorsa ve sen tercih etmemişsen ordaki kuraya katılamıyacaksın.

oneway35
kura ile başvuru yapan arkadaşlar kura yapıldımı ne zaman yapılacak diye soruyor. kura ile atanmayı bekleyen arkadaşlar: kılavuzda kura için açılan boş kadroları 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre tercihlerde bulanacak ve kura işlemi bu yaptığınız tercihleriniz arasından yapılarak sonuçlanacak diye düşünüyorum. örneğin kılavuzda olan istanbul milli eğitim müdürlüğünü tercih ettin bu kadroyu tercih edeneler arasında kuraya katılacaksın, erzurumdaki sağlık bakanlığındaki kadroda kura ile alıyorsa ve sen tercih etmemişsen ordaki kuraya katılamıyacaksın.

(oneway35) açıklaman çok aydınlatıcı oldu. Paylaştığın için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar Merhabalar.
Ben önlisans işitme engelliyim 63 puan aldım.11-20 temmuz Tercih özürlü 4grup ayrı ???

arkadaşlar biri bana ömssp1 ne demek açıklayabilirmi lütfen

Ocak 1995 doğumluyum. Bu sene 12. sınıfa geçtim. Meslek lisesinde okuyorum seneye öms sınavına bende girebilir miyim?
Birde kps sınavında puanlar 2 yıl geçerli olduğu için arkadaşlarım başvuru yapıp bu yılki sınava girecekler. Ben bu sınava girebilir miyim? Yani girersem bi kolaylık söz konusu mu yoksa yoksa ömss' nı mı beklemem lazım?
Kusura bakmayın kafam karışık biraz:D:eek:

nuray;
ömss1 derken lise mezunlarını niteliyor..önlisans mezunlarını ÖMSS2,lisans mezunlarını ÖMSS3 nitelendiriyor..yani herkesin kendi alanında puanı..puanlar ömss1,ömss2,ömss3 diye ayrılıyor..

hakımızda hayırlısı olur ınsalah

Kura usulu atanma ve sınav ile atanma cevapları burada bulabilirsiniz

Sayın arkadaşlar Kura ile atanma Bulundugunuz yerde internetten oturdugunuz yerden pc nizden bütün kuraya yazılanlar tercihlerini yapacak ancak yapmış oldugunuz kurum mesala milli egitim veya saglık bakanlıgı kamu kuruluşlarına tercih yaptınız buradaki kura heyeti kamu kuruluşun kac kişi buradaki kamuya tercihini yaptıysa sizlerin özürlülük ölcütüne göre oradaki istenilen calışma şartı ve kura ulusu geregi isminiz cıkar bu birincisi. ikincisi sınavla girenler için ise kuraya benzer gibi yüksek puanla aşagı puana göre mesala acıklayayım.milli egitime her hangi bir il izmir örnek 100 kişi alınacak kaç kişi sınavla tercihini yapmış 500 kişi bunun 100 doldurulması için yukardan yüksek puanla aşagı dogru özürlü alacak.fakat burada dikkat edilmesi husus gerek kura ile gerek sınavla kamu kuruluşlarının istediği özürlü kadrosunu sınavla yüksek puan ve kura cekişi 100 doldurmak kura tek yerde tek ilde olmayacak her kuruluşun illerin kamu personeli tercih ettikleri kurumların 5,veya 6 kişilik heyet tarafından incelenerek kurasının cıkması umarım hepinizi aydınlatmışımdır.kendi düşüncem kendi fikrim dogruluk 100%99 saygılarımla uzmanby

baş vuruda elimizdeki sertifikaları götürecekmişiz doğrumu bilen var mı?

Bu sertifika kısmı çok komik geliyor bana o zaman bende çalışmış olsuğum şirketlerden ve şirket başkanlarından referans mektubu ilişkilendireyim böyle bir durumdada paun değil ozaman özel nitelik öne çıkarki sınavın anlamına ne oldu diğer engellilere ne oldu........boşamnı diplomalar verildi vesaire uzar gider liste.................kişisel fiktrim ciddiye alıyorsa kurumlar bu işi zaten bu konuda açık varsa lise-önlisans-üniversite diplomasına göre işle ilgili yurtiçi yurtdışı eğitimine tabii tutturur normali böyledir-tabii biz anormal ötesinde işlerle meşhur olduğunuzdan bunu beklememek gerek.

Abilerim bir arkadaşım toplamda 21 bin alım olacak dedi. BU sayı nekadar doğru sadece ilk atamada 7 bin ondan sonra da alım olacak mı anlayamadım ben bu iş bir türlü?

Samet Bey ; Toplamda 2 Yıl icerisinde 20.000 ila 23.000 arasında Engelli Ataması Olacağı İfade ediliyor ... ÖMSS Sınavında aldığınız Puan ve Sıralama 2 Yıl gecerli olacak .. İlk atamada 7.000 Engelli Alımı olacağı ifade ediliyor . Ancak Net Rakam 11 Temmuz 2012 Tarihinde ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu Yayınlandığında belli olacak ... Daha Sonra ; Ne zaman ikinci atama olur ya da diğer atamalar zamanla göreceğiz ...

Saygılar ...

ozkancey;

Çok teşekkür ederim acıkladığınız için. Bir an umudum kalmamıştı açıkcası.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt