Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tercih klavuzu 11-20 Temmuz tarihleri arasında yayınlanacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalender ŞAH ; Sende ÖSYM Gibisin ... ÖMSS 2012 - Lisans/ Genel Özürlü; Sorularında Sorduğu Gibi ; Çalışmadığım ve Zor Yerlerden Soruyosun :)

Hocam Onu bilmemiz Ne mümkün ... Ancak ; şu şekilde bir yorum yapabiliriim ... 47.334 Ortaöğretim Girenlerin ; 5-6 Bin civarinda ; Ön Lisans 6.950 Kisiden 2-3 Bin Civarinda ; Lisans İse 5.017 Girenlerin yine 2-3 Bin Civarinda MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası olabilir dusuncesindeyim ... Bunlar tamamen benim Sallamasyon Rakamlarımdır ... Ayrıca ; Üniversitelerde Görülen Bilgisayar Derslerini katmadan ; sadece Sertifika olarak tahminlerde bulundum ...

Saygılar ...

Ben ömss ye kpss ye giren arkadaşlara soruyorum kimsede yok .....

Bugün önceki yazını okudumda ordan aklıma geldi .... Belki özkan abinin bir tahmini vardır dedim ....

Kalender ŞAH ; Anladim Kardeşim ... Tahminimi yaptım ... Bunu da bana Tüm Platformlardan Gelen Sorular uzerine yaptım ... Az cok ortalaması bu şekilde gibi

Kelender sende bi sıkıntı seziyorum . Puanın az galiba .Bilgisayar sertifikanda var sanırım olmayanları geçerim yerleşirim gibi bi düşünce oluşmu sende. Benim sertifikam yok ama puanım çok kafam rahat

derya_1986;

Derya Hanım Aslında güzel açıklamışsın, durumu net ve duru ,fakat sana bir konuda katılmıyorum..'.çoğumuz masa başı iş yapıcak bakanın açıkladığı herkes kendi mezuniyetiyle ilgili bir işe yerleştirilecek ifadesi tamamiyle günü kurtarma senaryosudur, Eğer ki günü kurtarma seneryosu değilse işte ozaman yandık, Sn Bakanın Konuşmasının tamamını dikkatle incelersen vallahi bizi ozaman hiç atamazlar .... Bakanın konuşmasında tarif ettiği özürlü memur modelinde T. C de nerdeyse sağlam kişi yok

dıe another day;

Vallahi iyi sezmişsin bir sıkıntı var:p....6 aydır bu ÖMSS Beni yıldırdı nerdeyse arıza verip yeni bir özür daha edineceğim .......Bu Belirsizliten tüm arkadaşlar gibi yoruldum yoruldum...... farazi konuşuyorum ;Sizin başınıza geldimi bilmem ..... Öss sınavında diyelimki 320 puanım var bir bölümü yazıyorum gelmiyor. Adam o bölüme 280 puanla giriyor ..... Kimilerine bir okul puanı geliyor sanki öss puanı gibi .... Kpss de meslek lisesi mezunları bir puanlarla atanıyor şaşarsınız ...Düz lise mezunları 90 la 95 leR LE zor bela atırken ..... Adamlar ilk atamada 70 lere işe giriyor.....ününversitede eğitim bilimleri mezunu müzüik öğretmenleri .. 50 li puanlarla atanırken , Biz edebiyatcılar da taban puan nerdeyse 87 ...... Bilgisayar sertifikası deyip geçme ..... Atamalar bitince göreceğiz .... Kimler kaç punla nerelere girecek ....

Nerdeyse Masasında bilgisayar olmayan bir tane memur bile kalmadı .......yarın 7 bin memurun 4 -5 bininden sertifika istenirse şaşırmayın.....

2011 Kpss Kılavuzunu açın inceleyin kaç tane sertifika veya bon servis istemeyen kadro var nerdeyse hiç....

selam bişey sorcam bu ömssp1 ve ömssp2 ve ömssp3 ne demek oluyo biri bana acıklşayabilirmi

öğrenim durumu puanları : lisans ,önlisans,orta öğretim (lise) düzeyi puanların ömss deki karşılığı ......

nurayyy hanım ; 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girenlerin Puan ve Açıklamaları Şu Şekildedir :

Ortaöğretim Mezunları için ÖMSSP1 Puanı
Ön Lisans Mezunları için ÖMSSP2 Puanı
Lisans Mezunları için ÖMSSP3 Puanı

nurayyy hanım ; kişilerin kafasını karıştıran şu oldu ... ÖMSS Sonuçlarımızı ilk 2-3 gün görüntülediğimizde bu şekilde ÖMSSP1 , ÖMSSP2 , ÖMSSP3 gibi sınıflandırma yoktu ... Daha Sonra ; ÖSYM Sonuçların Sistemine Bilgi Yüklemesi yaptı ve yukarıdaki şekilde oldu ...
Vereceğim LİNK'ten ; T.C. Kimlik No ve Şifrenizi Girerek Sonucunuzu görüntülediğiniz de Hangi Mezunuiyet Grubundan girdi iseniz o yazacaktır ...

ÖMSS Sonuç Görüntüleme LİNKİ : https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1199

Saygılar ...

simdi bu tercihlerde kura ile katılan kişilerde tercih yapabileçeklermi peki

SoN_sAvAşÇı ; 11 Temmuz 2012 Tarihinde Yayınlanacak Olan ÖMSS - 2012 Tercih Kılavuzu; Hem 29 Nisan 2012 Tarihinde ÖMSS Sınavına Girenler ; Hem de 14 - 25 Mayıs 2012 Tarihleri Arasında ÖMSS - Kura için Başvuru Yapanlar Tercihlerde bulunacaktır ... Her iki Grupta 11 - 20 Temmuz 2012 Tarihleri Arasında Tercihlerde bulunacaklardır ....

Saygılar ...

Arkadaşlar;Ben Kalender ŞAH olarak Yazdığım ve Bu sitede yayınladığım yazılarımın çoğunu ÖMSS ye girmiş yada daha sonra dan girecek arkadaşlarımı bilgilendirmek için yazıyorum..........Bunun dışında bir amaç ve maksatım yok ,KENDİLE İLGİLİ BİR DERDİM YOK ....

eee hayırlısıyla haftaya bugün tercihimizi yapacaz fazla söze gerek yok

Arkadaşlar;Ben Kalender ŞAH olarak Yazdığım ve Bu sitede yayınladığım yazılarımın çoğunu ÖMSS ye girmiş yada daha sonra dan girecek arkadaşlarımı bilgilendirmek için yazıyorum..........Bunun dışında bir amaç ve maksatım yok ,KENDİLE İLGİLİ BİR DERDİM YOK ....

Bu konuyu daha önce özel başlıkta yayınladık ;Bu başlık nerdeyse ÖMSS Tercih kılavuzunun ŞİMDİDEN özeti ...... Nedeni KPSS de
uygulanan sistemin ÖMSS uyarlanmış Hali.... Bu Başlığı çok farlı şekilerde yorumladık ve tartıştık ..... Fakat Bu Başlığın en önemli özelliği , ÖMSS de de KPSS gibi , Mezun olunan okul,cinsiyet ile bonservis, sertifika ve benzeri belge ve özel şartlar .Farkındamısınız bilmem Kpss de nerdeyse, bu nitelikler aranmayan devlet diresi bir elin 5 parmağı kadar ,Alınacak kodro ise bir okadar kısıtlı ,Biz özürlülerin kendisini geliştirmeli mesleki beceriyi ifade eden belgeler almalı..........Bu Belgeler

Nitelik-Kod Kılavuzu MADDE 12

(1) Özürlü alımı yapılabilecek memur kadrolarına ilişkin Nitelik-Kod Kılavuzu Başkanlıkça hazırlanır.
(2) Nitelik-Kod Kılavuzunda, özürlü alımı yapılacak kadrolara ilişkin olarak eğitim durumuna göre program adları,

tosun paşa;

Evet fazla söze gerek yok arkadaşlar .Sıkıntı yok hayırlısı..

peki 20 sine kadar tercih yapıcaz da arkadaşlar 20 sinden sonra ne zaman belli olacak yerleşip yerleşmediğimiz ? Bilgisi veya tahmini olan varmı ?

yureginleyaz & Kalender ŞAH ; Amin ... İNŞALLAH ... Hayırlısı

cevdet.ozcubukcu ; Genelde ÖSYM Yerleştirmelerinin Süresi 7 ila 12 arasında değişmektedir ... Yaklaşık bir tahmin yaparsak ; 1 -3 Ağustos Arası Acıklanır düşüncesindeyim...

Saygılar ...

Allah razı olsun özkan abi

ÖZKAN ABİ ; Atama belli olduktan sonra işe başlamak kaç gün sürer .... Ben sivasta esnafım , SİVASA atanmak bize hayal,Bu arada iş yerini tasviye etmek lazım ,

SİVAS ta atamalar çok yüksek puandan kpss de bile uçuk puanlarla atanırsın . Sanırsın deniz kenarı Tatill ŞEHRİ , yaz kış buz gibi ,derin dondurucu vallahi şimdi sırtımda kışlık hırka var ,ne hikmetse sivasa memur ve öğrenci rabeti full....

İnsanı sıcak kanlı şehir soğuk kanlı , yabancıyı sever ,yabancıya misafir perverdir...

Kalender ŞAH ; Amin . İNŞALLAH ... ALLAH SENDEN DE ; HEPİMİZDEN DE RAZI OLSUN .... Atama Sonrasi işe Başlama sürecini bilemeyiz ... Her Kurumun Süreci farklıdır ... ÖMSS gibi bir uygulama daha once olmadiği icin bekleyip goreceğiz ... ozellikle ; 5 Kişilik Komisyon ve Uygunluk olayi sürec alabilir ... Hakkımızda Hayırlısı Olsun

Memurlar.Net (Bakan Şahin: Ağustos ayı içinde 7 bin 778 engelli istihdamla buluşacak)
hadi bakalım hayırlısı. her ne kadar bunları söyleyen fatma şahin olsa bile ....

Eline sağlık arkadaşım ....

İnşallah atama sayısı on binleri bulacak.... Fakat hangi öğrenim düzeyinden kaç kişi atanacak ....özürlü öğrenim gurupları arasında lakin uçurum var ....... 48.152 kişi lise mezunu Kpss ye bakarsanız nedeyse liselerin hiç şansı yok .... Asıl sn Fatma Şahin Hanım Bunu AÇIKLAMALI .........

Lisans ve ön lisans ve Lise düzeyi verilecek Kadrolar , Bu Durum göz önünde tutularak tahsis edilmeli...... yorumlarınız nedir arkadaşlar.......

SN Bakan Fatma şahin İki yıl içerisinde 20 bin kişi işe alınacak diyor. Atamalar öğrenim duruna göre adil ve orantılı olmalı. sakın kimse üzerine alınmasın YÜKSEK ÖĞRENİM GÖRDÜ DİYE....lisans mezun larına toplamda 5 bin kadro verirse,yada ön lisans mezununa 7 bin kadro verirse ,yada lise düzeyi çok kalabalık diye 17 bin 18 bin kadroyu ,lise düzeyi orta örenime verirse ,hiç bir anlamı olmaz .........
Özür Durumu
Başvuru Sayısı
Orta Öğretim
Önlisans
Lisans
Diğer

Toplam
60.367
48.152
7.071
5.144
2.163

Her Atama ÖĞRENİM düzeyine göre Adil Olmalı.......LİSANS ve Ön LİSANSLAR diplomalrının gereği işlere atanmalı öğremen öğretmenliğe ,mühendis mühendisliğe ,düz memurluklar lise düzeyine verilmeli ,hademe vb işler ise kurrayla belirlenen kadrolara dağıtılmalı..........

hadi bakalım ağustosta inşallah işbaşı yaparız memur olarak

tosun paşa ; İNŞALLAH ... HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt