Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tercih klavuzu 11-20 Temmuz tarihleri arasında yayınlanacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
özcancey güzel kardeşim anladıgım kadarı ile yazayım dogrumu anladım yanlışmı anladım siz karar veriniz...

misal diyelimki kura ile basvurumu yaptım 11 temmuzda klavuzda cıktı yayınladı ve misal diyelimki meb yada diyanet yada saglık herhangi birini sectim bunlardan biri illaki cıkacak ama bu yıl ama önümüzdeki yıl ama ücüncü yıl yani sonucda neticede sectiiğim bölümlerde memurluk garanti öylemidir ?

yoksa kurada daha adımız cıkacagıda belli degil öylemi ? yani neticede memurluk garantisi var yada yok belli degil öylemidir ?

AhvaliAŞK ; ÖMSS KURA ile ilgili Tek bildiğimiz Şudur : 11 Temmuz 2012 Tarihinde Yayınlanacak olan ÖMSS - Tercih Kılavuzundan Tercihlerin yapılacağı ve KURA'NIN Daha Sonra çekileceğidir ... Ama Detaylar Kılavuzda yazacak ... Tek bir merkezde mi KURA cekilecek .. Yoksa Tercih Ettiğiniz Kontenjanların icin ayrı bir Kura sistemimi olacak henuz bilmiyoruz , ne desek boş.. 5,5 gun kaldi ; sabır ve dua diyorum .... Hakkınızda Hayırlısı Olsun ....

Saygılar ...

özkan kardeşim benim mrk ettiğim konuda yukarda arkadaş yazmış kura ile başvuru yapan adaylar bu ayın 11 de yayınlanaçak olan klavuzda tercihmi yapılak yoksa kura yapıldıktan sonramı tercih yapaçaız bunu nasıl öğrenebilizriz?

ÖZKAN Abi Arkadaşlar, İşallah hepimiz atanır da Bu çileden Kurtarırız .... Bu ÖMSS süreci Sosyal ve Ekonomik Hayatımızı çok FAZLA etkiledi......Ben esnafım ÖMSS ye Baş vurduğum günden bugüne hem pskolojim işlerim Ticaretim alt üst oldu....ALLAH cc Tüm özürlülerin yardımcısı olsun ....

Allahın izni ile yelesecek olan arkadaslar,Agustosta işe baslıycak.Rabbim Hak edenlere Nasip etsin....
Merak ediyrum...81 puan.
3455 Sıra.
Lise, durumum ne olur.

offfli ; Bir üst mesajında KURA İle ilgili Olanları zaten yazdım kardesim ... Önce ; ÖSYM nin 29 Haziran 2012 Tarihinde Yaptığı Duyuruyu bir okuyun .... ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi --> Bu Duyuruda zaten yaziyor ; Bir Kılavuz Yayınlanacak ; Hem ÖMSS Sınavına Girenler Hem de ÖMSS KURA Başvurusunda bulunanlar 11-20 Temmuz 2012 Tarihleri arasında Tercihlerini yapacaklar ... Daha Başka Şu an icin Ne Kura ile Ne de ÖMSS Sınavı ile ilgili bilgi yok ... 5,5 gun kaldi; biraz sabredin ve dua edin ...

Kalender ŞAH ; İNŞALLAH .. Hayırlısıyla Atanır ... Hepimizin Hakkında Hayırlısı Olsun ...

Saygılar ...

arkadaşlar benim sigorta başlangıcım 15.03.1997 ama işe başlama tarihim 15.09.1997. ben 3.derece özürlüyüm günüm 2980 eğer sigorta tarihime göremi işe başlama tarihime göremi emekli olacam çünkü arada 1 yıla yakın zaman var

yardım edin

arkadaşlar ösymnin sitesindeki ömss2012/1 tercih yazıyo ne demek o

yarım saattir bakıyorum,öyle bir yazı bulamadım ÖSYM sitesinde!!!

Eğer bir kuruma atanmanız kesinleşirse ondan sonraki süreç evrakları teslim etme komisyon karşısına çıkma gibi süreçler olacak. Acaba atama sonrası evrak teslimi süresi en fazla 1 ayı bulabilir mi?Muhtemelen evrak teslimleri bayram sonrasına da sarkabilir. Tabi kurumdan kuruma değişebilir diye düşünüyorum..

arkadaşlar ben elimizdeki mevcut olan sertifikaları isteyebileceklerini duydum mesela atıyorum bilgisayar sertifikası vs gibi işe yerleştirilirken yardımcı olacakmış işi bilen diye ne kadar doğru bu tartışılır tabi ki

çok kısa bir süre yazdı geçti hazırlık yapıyolar galiba:cool:

ömss tercihinde kaç tane tercih hakkı var ?

Arkadaşlar benim merak ettiğim yanılmıyorsam ösym tercihlerinde genellikle 15 tane tercih yeri hakkı vardı diye hatırlıyorum

peki ömss de kaç yer tercih edebilecez fikri olan varmı ?

Sertifika da ehliyet gibidir... Ne Kadar iyi araç kulanırsan kullan ,nekadar iyi şöför olursan ol,Tirafiğe ehliyetsiz çıkamazsın....Ehliyet araç kullanımını kanuni hale meşru hale getirir ... Sertifikada öyle o işi senin yapabildiğini kanuni onaylanmış belgesidir .....

Kpss gibi ömss de işçi alımı oladığı için genel olarak istenebilecek sertifika bilgisayar ve benzeri programlar içindir..... Mesala kpss de adliyelere zapıt katibi veya benzer memurluklar için adalet lisesi mezunu istiyorlar......Defterdarlık ve benzeri kurumlarda Maliye Lisesini tercih ediyorlar ....

Meslek lisesi ve mesleki eğitimi gösteren sertifikaların yıldızı parladı...

yasin;

Bu sorunun cevabı kılavuz yayınlanınca netlik kazanacak. Benim şahsi fikrim ömss, kpss tarzında olduğu için, kpss'de 30 tane tercih hakkı vardı ömss'de 30 tane olcağını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz. Herkez için hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah.

ÖSYM Kimi Arkadaşlar kabullenmese de: ÖMSS yine Eski Benzer Sınav sistemlerini uyguluyor sanırım çok bişey değişmez...KPSS deki sistem gibi olur Daha önceden denemiş bir sistem varken ,Bence ÖSYM Yeni bir sistem uydurup ,macara aramaz..... ÖMSS İLE KPSS arasında belki özür gurupları ile ilgili farklı bir ayrışma olur...

Güllerin efendisiylede Aynı düşünüyorum

Umarım fazla tercih hakkı olmaz . 5 _6 tercih yeterli bence zaten gerisine sıra gelmez . Çok fazla tercih bulundugu yer dışında tercih yapacaklara yaramaz.

ben üniversitede bilgisayar dersini vermiştim. Ama saglık sebeplerinden mezun olamadan okulumu bıraktım . Bu bilgisayar dersi sertifika yerine geçer mi ki?

Onu Resmi bir Ağızda çok iyi öğren ,Evet olur derlerse resmi belge al...Lakin Sertifikalı yeri yazar oraya atanırsın , tutar bu durumu kabu etmezler, atanma hakkınıda kaybedersin.... ömss yönetmeliğini incele .......O konu aşşağıdaki maddeye giriyor..

Tercihin Adetinin çok olması matamatiksel olarak iyi....Eğer tercih adeti az olursa birde bakmışsın sen 80 le 90 atanamazken 50 li puanlar atanır
Bunun sebebide tüm şartlar uyduktan sonra belirliyici olanın puan olması....

[FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]Hak iddia edilemeyecek durumlar
MADDE 18
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT](1) ÖMSS’de yüksek puan almak, kamu kurum ve kuruluşlarında görev[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT]almada tek başına bir hak teşkil etmez.
(2) Yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar ile Başvuru Belgesinde ve Tercih
Formunda kodlanmayan, yanlış kodlanan veya tutarsızlık bulunan bilgiler yüzünden
yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilenler ile kura usulüne göre
genel yerleştirme talep edenlerden yerleştirilmesi yapılan adaylar, bu durumdan dolayı başka
bir hak iddia edemez.
(3) Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri koşulları taşımayan adaylar,
yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybeder.[/FONT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]

[/FONT]

dıe another day;

Tercihlerimizde sadece şehir tercih edeceksek evet 5-6 tane yeterli ama kurum tercih edeceksek (mesela; İstanbul mali,istanbul müftülük gibi) 5-6 tane yetmez.

Biz neden okuduk onu hiç anlamıyorum? 2 yıllık emeğimizle 2 aylık sertifika eş değermiş meğer??

hadi hayırlı olsun

arakadaşlar hepimize hayılı olur insalah. sabirla beklemekten başka yapabilecek bişey yok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt