Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseri için % kaç rapor alabilirim?

Bu arada yazdiklarinizi okuyunca farkettim. uroloji neden yuzde 40 verdi size ?

Birde pisikaytriden de rapor alabilirsiniz.

Aslinda 30 mart 2013 de yayinlanan teblige gore oranlar cok ner

Benim. Testis alindi randyo terapi. Isin tedavisi gordum. Omur ilik ye mide ye karaciger sicramisti. Kisirlik olustu 3 ayda bir kontrole gidiyorum. Birde. Sunu bilin heyet baskani senin tedavi suren dortsene. Olmus dedi. Sizin baya zaman gecmis. Buda biraz etkiliyor.

aslinda metastaz oldugu durumda yuzde 80 aliyorsun. 18 ay boyunca emekli kabul ediyorlar seni. sonrasinda eger kur olursa yani iyilesirsen yuzde 20 veriliyor.

benim metastaz yoktu ama tumor turu kotu oldugu icin koruyucu radyoterapi verildi.

tekrar metastaz olursa zaten devamli yuzde 80 aliniyor.

iste bendeki tek dert bu 13 sene oldu. Eger onkoloji yuzde sifir verirse alamam. kismet artik...

Metastaz yapmisti ondan yazdi. Normalde uroloji %80. Yazdi. Heyet baskani %40 dusurdu. Raporu. Aldim elime %40 orani. Kople silmis. Napcam bilmiyorum.

Aslinda pisiyatri ilaci kullaniyorum. Dozu biraz duauk diye bisey yazmadilar

Hasar olarak kisirlik. Yapti. Sperm sayilarim %93 olu hucre var. Cocuk olmuyor. Cinsel isteksizlik yapti. Aslinda pisiyatri doktoruna. Bunlari sunsam. Rapor yazarmi. Acana siz incelediniz mi.

öncelikle herkese geçmiş olsun Allah herkese tez zamanda şifa versin,

Ben bundan yaklaşık bir ay önce testis kanserine yakalandım ve sol testisim alındı, kemoterapi görmedim 5 yıl takibi gerekli denildi ve ilk yıl her 3 ayda ilaçlı tomografiye giriyorum.

Sonuçlarım iyi çıktı çok şükür ,fakat testesteron seviyesinde düşüklük var, normalin altında, hastalığımı farketmem sol göğsümdeki hassasiyetle başlamıştı, bu bir yıllık süreçte sol göğsümde belirgin bir büyüme oldu şimdi sabitlendi fakat inme olmadı, hassasiyet bir nebze geçti ilgili bölümde göğsümle alakalı yapılan tetkiklerde bunun meme dokusu olduğuna karar verdiler istersem cerrahi operasyonla alabileceklerini söylediler şu an için beklemekteyim.

Bir doğu ilinde şark görevimi yapıyorum, polis memuruyum,Operasyonel bir birimde çalışıyorum, uzun yıllar meslekte motosiklet kullanmamdan kaynaklanabileceğini düşünülen ortopedik bir rahatsızlığımı bundan yaklaşık 3 yıl önce farkettim, Sol kalça femur başında bir bozukluk olduğu söylendi ilerisi için sol kalçadan kitlenebileceğim, bu sebeple protez takılması gerektiği ifade edildi, kilo vermeye dikkat ediyorum şu an için uzun süre koşamıyorum, sol bacağımı dizden içe kıvıramıyorum, sol ayak tırnaklarımı kendim kesemiyorum, fakat bir raporum vs yok, bir arkadaşım bu problemlerimden dolayı engelli rapor alabileceğim yönünde bana telkinlerde bulundu,

internette bu konu ile ilgili bilgilerin araştırırken siz değerli insanların bulunduğu bu siteyi buldum, bu konuda bana fikir verebilecek arkadaşlara selam ederim.

Saglik raporu

Ben. 25 gun once. Egitim arastirma hastanesine kisisel basvuru yapmistim oranlarimla oynadilar. Dun devlet hastanesindee. Saglik kurulunda heyete girdim heyet baskanin dedi oran %80 ustu rapor yazilacagi. Raporum ciktigimda. Vergi indiriminden yararlanip emekli. Olacam bir sorun cikar mi sizce. Onceki rapor. Kisisel basvuru yapmistim. Ikinci aldigim raporla. Vergi dairesine basvuruda buluna bilir miyim yardimci olurmusunuz

Vergi indirim belgesi ne başvuru yapmak için bir yerde çalışıyor olmanız lazım.hastanenin size verdiği sağlık raporunun fotokopisini noterden onaylatip onaylattiğiniz sağlık raporu ve çalıştığınız iş yerinden alacağınız sigorta bildirgesi kağıdı ile deftarliğa başvuru yapacaksınız.2 Ay sonra vergi indirim belgeniz iş yerinize geliyor.Daha sonrada emeklilik sürenizi doldurduğunuz SGK başvuru yapıyorsunuz.

Bende metastazı yapmış testis tümörü raporum ve %82 vergi indirim belgem var.Emekliliğime 1 yıl kadar var.Bende emekliliği düşünüyorum.Siz yaşca benden büyüksünüz siz benden erken emekli olursunuz galiba.Emeklilik sürecini haber verirmisiniz tşk

ben 35 yasındayım 1998ssk gırısluyım 5600 prım var

Polisim. Testis kanseri ve avasküler nekroz ile engelli rapor alabilir miyim?

Herkese öncelikle acil şifalar dilerim,

ben yıpranma dahil 12 yıllık Polis Memuruyum, geçen yıl testis kanseri sebebi ile tek testisim alındı, kemoterapi görmedim, uroloji de bazı değerlerimde düşüklük var normal yollardan çocuk sahibi olamıyorum, meslekte uzun yıllar motosiklet kullandım belki bu sebepten bilemiyorum kalça sol femur başında bozukluk var yürümemde sıkıntı oluyor ağrılarım var, sekiyorum,

doktorum bir zaman sonra kitleneceğimi ve protez takılması gerektiğini söyledi ,

şimdi ben bu hastalıklarımdan ötürü % 40 engelli raporu alabilir miyim? Bu konuda fikir beyan edebilecek abilerim arkadaşlarım varmı, teşekkürler.

Slm ben testis kanseri. Dim. Sag testis alindi. Marlin germ hucreli. Tumordu 4 evre deydi. Metastaz yapmisti. Omurli ye mide. Karaciger sicramisti Kematerapi. Gordum. Kisirlik olustu ilk gittiyim heyet te urolojinin %80 +%10. Onkoloji %20. Noroloji %10 vermisti. Heyet baskani %80 orani %0 dusurmustu. verdiyi rapor . %35. Surekli rapor verdiler.

Bende baska bir devlet hastanesinde saglik kuruluna. Basvurdum heyet girdim. Onumuzdeki hafta belli olacak heyet baskaninin dediyi %80 ustu surekli rapor verecez dedi bakalim ne olacak

testis kanseri geçirdim 8 sene önce sol testisim alındı akciğerime sıçramıştı ordanda ameliyat oldum 4 kür kemoterapi gördüm, ameliyat oldum
sizce rapor alabilir miyim ?

Casher merhaba.

emeklilik yazın geldimi.Emekliliğin sürekli olarak onaylandimi.Nekadar maaş bağlandı.Banada haber verir misin.Yazilarini takip ediyorum. Bende senin gibi başvuru yapacağım yakında.Allah razı olsun.Tşk.

Emek olabilir yazisi aldim daha vergi dairesiyle yazismalar var. Onu bekliuorum 1 ocaktan itibaren. Hesapanacak dedi ssk da memur. Bakalim. Baglaninca. Yazarim

Vergi. indirimim. %86 surekli onaylandi

Testis tümörü ameliyatı oldum. Rapor alabilir miyim? Oranı % kaç olur?

İyi günler dilerim.konulara baktım fakat kafam çok karıştı. Birde herkesin farklı bir durumu var..ben 6... 7.. yaşlarında sağ inmemiş testis için ameliyat geçirmiş im fakat indirememişler şu an yukarı da fakat sadece hormon üretimini gerçekleştiriyor..askere gittim ve orada sol testis tümörü olduğum anlaşıldı ve alındı. Kemoterapi görüp iyilestim.şu an sağ inmemiş testis im olup çocuk sahibi olamıyorum..tesa ameliyat ı falan da oldum. Yüzde kaç rapor alabilirim.

İyi günler dilerim.konulara baktım fakat kafam çok karıştı. Birde herkesin farklı bir durumu var..ben 6... 7.. yaşlarında sağ inmemiş testis için ameliyat geçirmiş im fakat indirememişler şu an yukarı da fakat sadece hormon üretimini gerçekleştiriyor..askere gittim ve orada sol testis tümörü olduğum anlaşıldı ve alındı. Kemoterapi görüp iyilestim.şu an sağ inmemiş testis im olup çocuk sahibi olamıyorum..tesa ameliyat ı falan da oldum. Yüzde kaç rapor alabilirim.

Testis yoklugunda uroliji yuzde 10 verir
Onkoloji primer tumore bagli organ kaybindan yuzde 20 verir
Kisirlik varsa bunun icinde alirsiniz ama bu konudaki orani bilmiyoru.

Testis tumorunden yuzde 28 oluyor yani

İnmemiş testis için oran yok sanırım bilen varmı

2013 engelliler yönetmeliğine bakabilirsin. Hatırladığım kadarıyla yok. Ama kısırlık olursa bu durumda oran veriyorlar

2013 yönetmeliği her iki testis in atrofisi yüzde 40 diyor atrofi bir organ in küçük olması işlevsiz olması gibi sizce inmemiş testis böyle değerlendirilebilir mi

@O_s45

Orşiektomi (tek testis alınması)
a-Unilateral 10

İnfertilite 10 (kısırlık)

Tümörlerin Sınıflaması: ( %20'de buradan verilir)

I - İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens) veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib- Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..

Merhaba aynı durumdayım raporumun süresi bitmek üzere siz yeniledinizmi kaç aldınız

Selam
Benim raporun suresi 2020 kasim da doluyor. Yuzde 52 almistim. Emeklilik icin yenilemem gerekmiyor. Maliye rapora sure sarti koymadi. Hastane genelde 2. Veya 3. Raporda suresiz verir cunku hicbiri gecebilecek rahatsizlik degil
Testis kanserinden toplam yuzde 28 alirsiniz.

programci

Alrsiniz ben aldimmm emekli oldum %86 aldim

MERHABA 2013 te sağ testis alında ca dan dolayı 2016 da metastas yaptı tümör aort damarı sardı ve 4 kür bep aldım 2016 da 2 yıllık %80 rapor verdiler şimdi süresi doldu tekrar rapor verirlermi şu an bi sıkıntı Yok kontrollerime gidiyorum benim gibi olup tekrar rapor alan varmı veriyorlarmı

Kontrollere gidiyorsan oran kanser için %20 ye düşüyor bu yüzde yirmi net yüzde yirmi oluyor hesaplama formülünde düşürülüyor direk 20 olarak yazılıyor başka rahatsızlıklardan %20 daha alabilirsen rapor alabilirsin

Merhaba öncelikle herkese gecmiş olsun foruma yeni üye oldum 2010 nda testis tümörü amaliyatı oldum sağ testis alındı sol testisde küçk radyoterapi gördüm sağ ayağımda uyuşma güç kaybı oldu bel fıtıüıda var engelli raporuna basvurdum 1 ay önce yüZde 48 sürekli rapor aldım 13 yıldır bağkurluyum sskya mı gecmem lazım vergi indirimi almK için erken emeklilik söz konusumu benim için ne yapacağımo bilmiyorum şimdiden tesekkur ederim

Bağkura devam edersem vergi indirimi alamazmıyım erken emeklilik için raporun arkasında 2022 yasadan özürlülük haklarından ve gelir vergisi indiriminden yararlanır yazıyo.

Abim merhaba

Casher

Benim testis ca yüzünden 2013 de sağ testis alındı 2016 yılında metastas yaptı aort damarı sarmış germ hücreli tümör bu yüzden 4 kür bep kemoterapi aldım ve 14 cm lik tümör 3.5 cm ye düşünce ameliyat oldum şu an temiz çıkıyor sonuçlarım engel raporumun süresi 2 yıllık idi %80 süresi dolmak üzere tekrar verirlermi

Verirler kardeşim ben emekli oldum eski raporlarını götür şimdi sürekli verirler

Casher sevgili dostum yardımcı olabilirsen sevinirim.

ben 2015 yılında testis ca ameliyatı oldum.sol testisim alındı.sonrasinda iki kur carboplatin önleyici kemoterapi aldım sonrasında 5_6 ay sonra metastaz yaptı akciğer ve göğüs boşluklarında ki lenflere bunun ardından 4 kür bep aldım şu anda 3 aylık kontrolum var ve son zamanda hormon eksikliği yüzünden endokrine yonlendirildim. Ve şu anda suston 250 ayda bir kullaniyorum.yani tek yumurta yetmiyor vücuda ben bunlarla ne kadar tahmini rapor alabilirim senin düşüncen nedir simdiden sağol.

Üst Alt